Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vprasanje za admina...
#1
Pozdravljen Admin,

Imam eno vprašanje in prosim, da nanj odgovoriš korektno brez ovinkarjenja.
Sam sem prisoten na tem forumu že kar nekaj let in skoraj vsakodnevno spremljam nove objave in komentarje. Na forumu pa se zlasti zaradi mojega pomanjklivega znanja oglašam bolj poredko. Tu sem spoznal nekaj zelo dobrih strokovnjakov oziroma strelcev (Kristjan, jabolko, Mato, mr.T ...., ki pomagajo s svojimi nasveti takorekoč ob vsaki uri. 
V zadnjem času opažam, da vsi starejši člani (dobri strelci,  ki se dejansko zelo dobro spoznajo na orožje, reloading in tekme ki so bili takorekoc vedno pripravljeni pomagati z nasveti) zapuščajo ta forum. Opažam, da je vedno manj konstruktivnih pogovorov tukaj in da je vedno več nekih novih "wanna be specialcev" (beri članov), ki postavlajo vprašanja ki so bila že 10x odgovorjena in v njih pametujejo in odkrivajo toplo vodo. Vidim, da je večina najboljših članov že zapustila forum oziroma na njem ne sodeluje več. Ne vem kakšna je tvoja prioriteta, ali je to masovni obisk in vpis nekih novih članov, ki zganjajo sam prepir, ali je prioriteta zadrzat starejše izkušene strelce, ki s svojim znanjem pripomorejo k razvoju strelstva v Sloveniji?
Zanima me ali boš poskusal rešiti forum ali bo tudi ta forum postal kot forum lov, ki je sam sebi namen?
Opažam, da je tudi na tem forumu, tako kot je bilo na forumu lov, vedno več "vsevedih novincev", ki dobesedno destruktivno delujejo na celoten forum.

Lep pozdrav
Odgovori
#2
(30-09-2016, 19:19)borzon Napisal: Pozdravljen Admin,

Imam eno vprasanje in prosim, da nanj odgovoris korektno brez ovinkarjenja.
Sam sem prisoten na tem forumu ze kar nekaj let in skoraj vsakodnevno spremljam nove objave in komentarje. Na forumu pa se zlasti zaradi mojega pomanjklivega mojega oglasam bolj poredkoma. Tu sem spoznal nekaj zelo dobrih strokovnjakov oziroma strelcev (kristjan, jabolko, mato, ...., ki pomagajo s svojimi nasveti takorekoc ob vsaki uri. 
V zadnjem casu opazam, da vsi starejsi clani ( dobri strelci,  ki se dejansko zelo dobro spoznajo na orozje, reloading in tekme in so bili takorekoc vedno pripravljeni pomagati z nasveti) zapuscajo ta forum. Opazam, da je vedno manj konstruktivnih pogovorov tukaj in da je vedno vec nekih novih "wanna be specialcev" ( beri clanov),  ki postavlajo vprasanja ki so bila ze 10x odgovorjena in v njih pametujejo in odkrivajo toplo vodo. Vidim, da je vecina  nnajboljsih clanov ze zapustila forum oziroma na njem ne sodeluje vec. Ne vem kaksna je tvoja prioriteta, ali je to masovni obisk in vpis nekih clanov, ki zganjajo sam prepir, ali je prioriteta zadrzat starejse izkusene strelce, ki s svojim  znanjem pripomorejo k razvoju strelstva v Sloveniji?
Zanima me ali bos poskusal resiti forum ali bo tudi ta forum postal kot forum lov, ki je sam sebi namen?
Opazam, da je tudi na tem forumu, tako kot je bilo na forumu lov, vedno vec "vsevedih novincev", ki dobesedno destruktivno delujejo na celoten forum.

Lep pozdrav
BORZON  podpiram 100%  Clap
Odgovori
#3
Pozdravljeni!
 Moj prvi post, ceprav forum prebiram že dalj časa.
Se strinjam, da se bodo strokovnjaki (samouki) izgubili (umaknili)iz tega sivega povprečja.
Zelo rad sem prebiral Matotove pikre (kritične in realistično poštene) komentarje. Mr.T in Krstijanove nasvete in nasvete mnogih drugih izkušenih strelcev, da ne omenjam vseh. 
Hvala in škoda za forum, kateri je, če si vzameš čas po brskalniku, kar konstruktiven in izveš kar mnogo informacij o začetkih streljanja za neizkušene strelce.
Vse ostalo pa je samo trening in trening in ogromno postreljenih nabojev.
Srečno
Odgovori
#4
Kako pa naj bi admin na to kaj vplival .Zaenkrat zagotavlja kvaliteten(v svetovnem merilu) forum z nič več kot svojo voljo in prostim časom.

Glede na to da večino teh ,ki se umikajo iz foruma redno srečujem na 'grilling & chilling' lahko samo povem,da je razlog v vedno manj tehničnih in vedno bolj kurjaških debatah, ki se tako ali drugače končajo v političnih debatah.Pa tudi drugače se je strelska scena malce razdelila na več 'kurnikov', ki vsak svoj kup vahta tako da je interakcija preko  foruma zmanjšana na minimum .

V osnovi pa je na novincih, da se počasi profilirajo in zaboga uporabite kdaj išči funkcijo saj se veliko zadev ponavlja .Pa malo več 'google foo' ,da se kaka nova zadeva pojavi tudi tu na forumu.
Odgovori
#5
Borzon: kot jaz vidim, so Jabolko, Kristjan, BostjanIPSC, Mr.T, Simek...se vedno tukaj in prav vsi rade volje pomagajo vsem, ne da bi zmerjali za butle, budale, idiote, itd.

Ne vem sicer, kje ti vidis same prepire, zagotovo pa sem preprican, da si nihce ne zasluzi, da ga kdorkoli zmerja, zanicuje ali ponizuje. Zato je (vsak) forum v prvi vrsti ogledalo sodelujocih in lastnika, ki postavlja meje sprejemljivosti.
Vsak zase pa se potem odloci, kje bo sodeloval ali pa mu postavljeni okvirji ne ustrezajo.

Osebno sem mnenja, da je Admin pravilno ukrepal.
Odgovori
#6
Da ni Udba ukrepala!!
Odgovori
#7
Tudi jaz nisem našel kakšnega prepira, ali pa pomanjkanje izkušenih strelcev, ki rade volje pomagajo z nasveti. Če pa kdo misli, da je forum namenjem zgolj nekaterim posameznikom, ki si lahko dovolijo vse, če kdaj kako modro spustijo od sebe, pa najbolje, da odpre svoj forum. Placa na netu je neomejeno. Admina in njegovo politiko podpiram 100%.
Odgovori
#8
Se priključujem tej debati, in jo v celoti podpiram.lp
Odgovori
#9
vidim da so se v podporo trenutnemu stanju oglasili sami tvorni avtorji foruma...
Odgovori
#10
kristian lepo,da si se oglasil samo tvojega ozadja ne poznam upam,da je v pozitivnem smislu.lp
Odgovori
#11
Tole me malo spominja na zaslužne partizane, ki so imeli doživljenski status in občutek, da so referenca za vse ostale.
Odgovori
#12
Pozdravljeni,

če je že vprašanje postavljeno meni, je treba tudi odgovoriti... ;)

Moram reči da nimam pojma o tem, da naj bi vsi starejši člani zapuščali ta forum? To enostavno ni res in ne vem od kje ta informacija. Jasno je, da je forum "živa" stvar in tako kot prihajajo novi člani, kakšen starejši tudi preneha z uporabo. To je normalno in zaradi tega ni treba delati nobene panike. Mimogrede, glede na to, da si (@borzon) registriran leta 2014, ne vem koliko časa opažaš težave.

Število objav stalno raste in z njim tako delež bolj kot tudi manj uporabnih. To, da se postavljajo že večkrat odgovorjena vprašanja, tudi ni nobena novost ali posebnost tega foruma. Tako je na vseh forumih na svetu. Vedno bodo ljudje komot in bodo rajši vprašali na novo, kot uporabljali iskalnik, žal tako pač je. Se pa da to reševati tako, da namesto pisanja enakega odgovora desetič, usmeriš človeka na iskalnik ali na ustrezno temo, kjer je bilo že vse odgovorjeno. To lahko naredi vsak, ne le moderatorji. Poleg tega, pa v zadnjem času ni prav nobenega upada kvalitetnih objav, to trdim z gotovostjo, ker preberem prav vse, kar se objavi tukaj, že 11 let.

Kar se tiče kvalitetnih objav, ne vem zakaj se vsi zanašajo na druge, da bodo kaj kvalitetnega napisali? Zakaj se ne bi potrudili še sami in napisali kaj kvalitetnega o čem, kar sami obvladate, naj bo to karkoli v širši tematiki okrog strelstva? Vem, da imamo med seboj precej stručkotov na raznih področjih, pa gotovo niso zadržani zaradi tega, ker ne smejo zmerjati neokrog.

Kolikor vidim, se tole širjenje slabe volje začenja od zadnje objave glede striktnega upoštevanja (že zdavnaj objavljenih) pravil, predvsem glede zmerjanja z raznimi imeni. Ne bomo še enkrat začenjali iste teme, lahko pa še enkrat povem, da se od te objave ni spremenilo prav nič drugega, kot samo dosledno upoštevanje prepovedi žaljenja. Nič drugega. Nekateri bi zdaj radi prikazali da je zmerjanje nek pogoj za kvaliteto pisanja, kar je seveda popolna bedarija in nima nobene zveze z realnostjo. Iz prakse vsaj zadnjega desetletja se je pokazalo, da za držanje kakršnegakoli nivoja kvalitete, vsak javni forum mora biti moderiran, brez debate. Živ dokaz so na primer komentarji pod medijskimi članki (kjer komentarje še dovoljujejo), kjer brez stalnega spremljanja moderatorjev nastane verbalna greznica v izjemno kratkem času. 

Ponovno vse prosim za povezavo do kateregakoli tujega primerljivega foruma, kjer takšno prakso dopuščajo. Jaz ga še nisem našel. Ko smo ravno pri tujcih, pa sem v zadnjem času dobil nekaj izjemno vzpodbudnih informacij in pohval s strani tujcev, ki spremljajo naš forum in portal, kljub temu da ne znajo slovensko in si verjetno pomagajo z Google translate ali čim podobnim. Dejansko se je v 11 letih nabralo že zelo veliko uporabnih informacij, kakšna tudi edinstvena.

Eden od faktorjev pa je gotovo to, kar je omenil mr.T glede razdelitve nekaterih druščin, ki je komunikacijo zaradi različnih razlogov preusmerila predvsem na email in podobne, bolj direktne kanale. Na to žal nimam vpliva in prav tako spada k običajnim dogodkom vsakega foruma.

Torej, naš forum zaenkrat ne potrebuje nobenega reševanja. Daleč največ pa lahko za kvaliteto naredite sami člani, z dobrimi objavami. Bodite zgled, ne razpihovalci slabe volje.

Lep konec tedna vsem. :)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#13
Vsekakor pozitivno, kakopak drugače. 

Forum je odprt, volunterski, zato je živa stvar. Ko preseže kritično maso kvalitetnih piscev, se marsikdo oglasi na njemu samo zato da bere zanimive stvari, kljub temu da na njemu ne piše. Npr. čeprav običajno ne pišem komentarjev, redno obiskujem blog SNAFU, kjer se objavi kup čenč ampak takih da zmeraj prehitijo javna občila za dneve, tedne ali celo mesece. Enako naj bi bilo tudi tle, včasih je bil forum kraj živahne diskusije, ki si ga vmes med pavzo pogledal samo zato da si malo raztresel glavo. 
Je pač tudi tako, da se vijak zna vrteti tudi v drugo smer. Ko se okolje ohladi in najbolj aktivni+kvalitetni avtorji zaradi kakršnega koli že razloga nehajo pisat, ta prostor napolnijo drugi. Forum je pač ogledalo udeležencev.
Sam bi bil vesel če bi naši res dobri strelci  aktivno sodelovali, ker pa se tudi izven foruma srečujem z njimi, vem zakaj temu ni tako. Ampak, to je adminov forum, njegova kučica, njegova slobodica.
Sam še vedno kaj napišem, ampak zanimivo da se še vedno - ali pa čedalje bolj pogosto - zmeraj najde kak bob, ki se pameti brez kakšne realne osnove, zato se mi čedalje manj da sodelovati. Ampak brez skrbi, forum ni monopol posameznikov zato bodo  končno le lahko prišel do izraza vse te zatirane duše in pokazale kaj je to preporod...

Pa še par misli, tako z boka. Čeprav sva imela s Strelo svoj delež nestrinjanj, je on edini org. ki na forumu redno objavlja razpise za rekreativne tekme splošne narave (Alpe Adria/IPSC /seveda tudi da ne bo pomote, ampak so zelo resne tekme in manj splošne narave. IASC tudi, seveda).   Če že admin ne more vplivati na avtorje, pa lahko vsaj na organizatorje tekem. Rajko, recimo vodi svojih 30+ tekem popolnoma mimo foruma, kot da ga ni.

Barbapapo pa skrbijo zaslužni... da ne zaidem v tolmačenje besede in ostanem v forumaškem okolju: admin je uvedel ocenjevanje z dodajanjem ugleda, kar se mi zdi dokaj dobra ideja. Več kvalitetnih objav - višja številka. Več kozlarij - večji minus.  Poglej si tisti številko v zgornjem levem kotu pa boš videl koga se splača poslušat oziroma je bolj referenca za ostale.
Odgovori
#14
Upam, da bo tole vajino obširno pisanje zelo pozitivnega značaja...bodimo pozitivci če smo že v taki dejavnosti, Kristian res je kar si napisal in ugotavljam, da ravno to naju združuje pa vseeno sva prijatelja no pa še tole, podpiram tvojo inovativnost..zahvalil bi se tudi Adminu, ki se ubada z nami in se trudi, da bi bil ta naš forum pozitiven.
Odgovori
#15
Drugače pa še moja ocena glede aktivnosti na tem forumu .


Mr.T  je moj nick na več kot 10 strelskih forumih v 6 jezikih in kolikor jih spremljam je tale še kar aktiven , v primerjavi z tujimi sploh glede na velikost prebivalstva in št strelcev. Nekateri forumi so opazno vezani na 3-5 oseb, ki gonijo vso akcijo in večkat je kak forum čisto padel iz tira in ima zdaj kak post na dan samo zaradi odsotnosti enega od teh članov. Predvsem v ZDA je forum tudi biznis in nekateri so praktično štacune, ki glumijo forum. Toliko $ toliko člankov okoli katerih potem frčijo debate. Ene par jih je one man band forumov kjer prispeva 90% objav en sam forumaš a ker je ta puškarski guru je čista zlata jama idej in nasvetov
Na tem našem forumu malce pogrešam večjo razgledanost forumašev ,v smislu ,da prinesejo kaj iz tujih forumov, svet je velik idej je en kup novosti pa tudi.
Odgovori
#16
(02-10-2016, 18:41)Kristian Napisal: Barbapapo pa skrbijo zaslužni... da ne zaidem v tolmačenje besede in ostanem v forumaškem okolju: admin je uvedel ocenjevanje z dodajanjem ugleda, kar se mi zdi dokaj dobra ideja. Več kvalitetnih objav - višja številka. Več kozlarij - večji minus.  Poglej si tisti številko v zgornjem levem kotu pa boš videl koga se splača poslušat oziroma je bolj referenca za ostale.

Ne skrbi - me ne skrbi.
Če pa misliš, da je edino merilo kvalitete komunikacije tista cifra s "plusi", ti še jaz enega prilepim. Popolnoma zastonj. :)
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#17
Pozdravljeni. Čeprav sem na tem forumu in tudi v strelstvu precej zelen, moram reči, da sem na njem dobil ogromno koristnih informacij in se zahvaljujem vsem, ki so mi jih posredovali. Res obstajajo tudi drugi forumi na temo strelstva, vendar si z njimi jaz pa najbrž še kdo ne more dosti pomagati, ker imam samo osnovno znanje tujih jezikov in marsikaterih izrazov ne razumem, prevodi so pa precej bogi. Prebral sem tudi dosti starejših tem in tam se vidi, da je kar nekaj strelcev začelo s tem športom s precej podobnim znanjem, kot ga imam sedaj sam. Veliko so preizkušali in prestreljali, pa najbrž še kaj prebrali, da so prišli na sedanji nivo. Verjamem, da začetniki sprašujemo včasih tudi precej butaste reči, ampak tako pač je, ker nismo vsi  ing., doktorji in pravniki. Saj se da vsaka stvar razložiti na kulturen način, lahko pa temo tudi preskočiš in si misliš svoje. Zato dam prav moderatorju, da ohranja nivo debate na kulturni ravni in ne pusti, da se medsebojno zmerjamo in obtožujemo. Take stvari lahko vsak piše po drugih forumih ali na fb-ju, ki je v zadnjem času postal greznica. Zato moramo držati skupaj in se ne kregati in ločevati na ene in druge, ker bodo drugače še lažje manipulirali z nami in spravili strelstvo na kolena, kar pa si najbrž nihče od nas ne želi.         Božo
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)