Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izbiram pištolo in sem pred nekaj dilemami
#1
Pozdrav vsem. Forum berem že nekaj časa, vendar, ker streljam le s pištolami v lasti društva, svoje pa nimam, se nisem čutil ravno enakovrednega za vstop v debate.
Pregledal sem tudi zgodovino, vendar pravega odgovora nisem našel, zato odpiram tole temo.

Kupujem torej svoj prvi in verjetno za dolgo časa tudi edini kos orožja - pištolo. V rokah sem držal že marsikaj in kot sem bil na začetku pristaš polimernih pištol (streljal sem predvsem Glock in Walther), se mi je svet obrnil na glavo ko sem prvič v roke prijel popolnoma kovinsko (takrat je bila to CZ 75). Nikakor se ne morem prepričati v nakup polimerne pištole, saj mi je občutek kovinske in njene teže enostavno tisto pravo. Tudi streljam bolje s tako pištolo. Zato sem sedaj v iskanju prave jeklene pištole zame. Uporabljala se bo na streliščih, streljalo se bo pa stacionarne tarče, vse na amaterskem nivoju. Od nje pričakujem odlično natančnost, užitek v streljanju/čiščenju/gledanju, zanesljivost, trajnost.

V Sloveniji sem opazil, da prednjačita CZ in Tanfoglio. Če komu delam krivico naj me prosim popravi. Beretta je težko dobavljiva in ni na voljo veliko različnih modelov pri nas. V roki sem držal že več modelov obeh znamk in bolje mi "sede" Tanfoglio, kjer pa je zopet odvisno od modela do modela. Poleg tega je boljše modele CZ pri nas zelo težko dobiti. Tako sem se osredotočil na Tanfoglio. Malo me preseneča poreklo te firme, saj v tujini velja kot majhen proizvajalec, pa še to ne preveč priljubljen. V določenih državah pa je izredno popularen, kar mi ne gre skupaj. Mi lahko kdo potrdi, da gre za kvalitetno orožje z dobro podporo pri nas?

Potem pridem do modelov pištol. Želim 5" cev in v mojem cenovnem dosegu pridem do naslednjih modelov:
- Limited
- Limited Pro
- Stock III
- Stock III Special
- Match

Na spletu ne najdem veliko napisanega o njih, predvsem kakšne so razlike poleg cene (1200-1500 eur) in izgleda. Edina večja razlika med nekaterimi je sprožilec (SA ali DA). Če bi izbiral sedaj, bi verjetno vzel Limited (SA sprožilec) + možnost namestitve merka + izgled. Vendar mi ne da miru zakaj je skoraj 300 eur dražja od Match, ki je prav tako SA. Ostale so DA.

Evo prosil bi za debato glede Tanfoglia, ali gre za kvalitetno znamko vredno svojega denarja, ali je bolje čakati na CZ (recimo 75 TS) ali na kakšno drugo firmo? Oz. mogoče kdo zagovarja polimer pištole s 5" cevmi? In prosim za komentar glede navedenih modelov Tanfoglia, katerega je najbolje vzeti in zakaj?
Odgovori
#2
kolikor sem razumel te predvsem veseli precizno streljanje.
V kolikor se poraja vprasanje zakaj ne kos z 6" cevjo?

ce pa nameravas s tako pistolo kasneje se dinamiko streljat, potem je pa 5" dovolj.
Odgovori
#3
Precizno da. Dinamika mi je zanimiva, ampak nisem prepričan, da bi "zmogel" takšna tekmovanja. Mogoče čisto amatersko kdaj za "gušt". 6" se mi zdi že preveliko. Nimam ravno velikih rok, dodaten problem je cena, saj so 6" modeli vsi po vrsti dražji od mojega maksimalnega budgeta. In mislim, da bo pri dobri 5" pištoli bolj problem strelec in ne toliko natančnost pištole.
Odgovori
#4
Da ti malce pomagam Mitja 38...v tvojem postu sem opazil, da si malce v dilemi in ne veš zakaj bi se odločil, svetujem ti  pištolo REX zero1 odlična pištola in cenovno dosegljiva.Če potrebuješ še kakšno dodatni info me pokliči na 031/611-666 namreč na tem forumu dvomim,da boš našel odgovor na tvoja uprašanja.lp
Odgovori
#5
Z Rexom sem že streljal, vendar ima zelo debel ročaj. Podobno imajo tudi Sig Sauerji. V roki mi precej bolje leži Tanfoglio ali CZ.
Odgovori
#6
OK...jaz sem se predvsem opredeliv tudi na ceno vse ostalo je krepko čez 1000€ potem se odloči za pametno varianto.
Odgovori
#7
Iz tvojega opisa se mi zdi da bi bil, match dobra izbira,
primi zapri oči probaj občutek,
izgled ni naodmet,
meni izjemno leži v roki,
tudi zadeva solidno
predvsem poskušaj občutek

lp hrib
Odgovori
#8
Ce bos streljal/tekmoval v preciznem, potem vzemi 6colsko, ker bos s 5colsko tezko konkurencen.
Ti povem iz lastnih izkusenj, imam pa obe: Tanfoglio limited custom xtreme in gold match xtreme.
Ce ne verjames, se lahko enkrat dobiva na Dolenjki, pa bos sam sprobal in videl razliko.

Za tanfoglio sem se odlocil, ker mi je najbolje sedla v dlan.

Upostevaj pa, da sem tudi jaz greenhorn.
Odgovori
#9
Match sem imel v roki. Občutek je odličen. Me zanima, če Limited stoji v roki podobno. Tega modela žal še nisem preizkusil.
Odgovori
#10
Torej, če se odločiš za precizno streljanje definitivno vzemi 6". Match je vstopni model pri Tanfogliu in se z GoldMatchem ne more primerjati.
Sam sem za prvi kos imel GoldMatch, a na začetku misliš,da znaš streljati in vse napake na tarči pripisuješ orožju. Ko sem pred kratkim v roke vzel spet svoj prvi kos ,sem na treningu nastrelil 96.
Predlagan ti, da greš v Medvode do Boškota ,tam boš lahko vse Tanfoglie in še marsikaj dragega pretipal in testiral na strelišču in se šele potem po preizkusu odločiš,kaj boš vzel.
Vsemi pa definitivno tisto,kar ti najlepše leži v roki. Rezultati bodo prišli samo s treningom in tako prideš do zaključka,da je cena pištole zanemarljiva v primerjavi z municijo in 200€ ne igra nobene vloge!
Izkoristi pa tudi možnost,ki ti jo ponuja JRC in verjemi, oba kosa sta vrhunska!
Odgovori
#11
Hoj, na CZ TS ni treba čakat je na zalogi. Tanfoglio?? Ne bi želel delat slabe reklame, ker za IPSC in podobne discipline vrhunski kos vendar za precizno? Sem jih mel možnost veliko preizkusit in niti ena ni dala od sebe toliko kot kakšna čehinja. Prav razočaran sem bil. Zato pridi na kakšno tekmo preciznjaka in boš videl s čem streljajo boljši strelci in boš razočaran, ker Tanfoglio ne boš našel. V kolikor kupuješ kos za daljše obdobje kupi kakšno CZ. Tudi, če se odločiš prodat boš jo zelo hitro prodal. Tanfoglio je večen kos, ko ga imaš se ga težko rešiš.

lp Bojan
PROARMIS d.o.o. Trgovina za strelce in lovce 
Odgovori
#12
JBI Medvode ima vse modele Tanfoglio, ki te zanimajo verjetno na zalogi, pa še preizkusiš jih lahko.
LP Gorazd
Odgovori
#13
Jelen: Z vsem spostovanjem do CZ in tvojih dosezkov, ampak ce jaz uspem priti do 91 v parih mesecih, sem preprican da bi ti tudi s tanfoglio dosegel 100.
Je pa res da je italijanka skoraj jurja drazja od cehinje....zakaj je tako, boste bolj vedeli poznavalci. Sam sem kupoval na otip, ker mi ne sig, ne cz nikakor nista sedla v dlan....tanfoglio pa rocaj, kot bi ga zame "ulili".

Drugace pa ima JBI trgovino tudi v LJ in sem tudi CZ Orange videl na polici...
Odgovori
#14
Mitja, ti si pravi material za strelo. Pokliči, zagotovo ima kakšen nasvet ali pa celo kakšen kos, ki ti ga proda pod "ugodno". Nema veze, da je ta ugodno ponavadi vsaj enako dragko kot novo ali pa da ima ta kos že lastnika, ki je naivno pustil kos v hrambo pri naši vrli streli.

Le zakaj bi poslušal Jelena, on samo zmaguje v tekmah s pištolo, pa še trgovino imajo z orožjem, kjer celo izdelujejo zelo kvaliteten kos...
Stane vse vidi, Stane vse ve...
Odgovori
#15
Mitja, ti si pravi material za strelo. Pokliči, zagotovo ima kakšen nasvet ali pa celo kakšen kos, ki ti ga proda pod "ugodno". Nema veze, da je ta ugodno ponavadi vsaj enako drago kot novo ali pa da ima ta kos že lastnika, ki je naivno pustil kos v hrambo pri naši vrli streli.

Jp, tud papirje ti bo zrihtal več kot ugodno... Z malo sreče ti ne bo treba po kredit na banko Mrgreen
Odgovori
#16
(01-10-2016, 22:09)Mitja38 Napisal: Evo prosil bi za debato glede Tanfoglia, ali gre za kvalitetno znamko vredno svojega denarja, ali je bolje čakati na CZ (recimo 75 TS) ali na kakšno drugo firmo? Oz. mogoče kdo zagovarja polimer pištole s 5" cevmi? In prosim za komentar glede navedenih modelov Tanfoglia, katerega je najbolje vzeti in zakaj?

Jaz imam tangfolio Stock II v .40S&W.

Firma je italijanska, pištola pa lepotička. Oni so v bistvu originalni koncept CZ 75b napedenali.
Ni kaj reči, pištola je upasana, lepo strelja, Na žalost imam samo dva okvirja, hotel sem takrat kupiti več, pa so bili dragi.
Pa tudi pištola je draga.
Vse je drago. A lepo.
Odgovori
#17
Ne vem, če smo se dobro razumeli :) Pa zgleda sem padel v neke medrazredne vojne. 
Streljal bom sam zase in se primerjal s kolegi. Ne bom tekmoval. Seveda želim kar najboljše za svoj denar, vendar preko razumnih meja tudi ne želim iti. Moja meja je 1500 eur. V tem rangu so od kovinskih pištol zgoraj omenjene Tanfoglio (najbolj me zanima Match in Limited), od CZ je to model 75 TS in od 5 inch cevi z dobrim sprožilcem še Walther PPQ Q5, ki pa je polimer. Tanfoglio Gold Match je 2000 eur, torej krepko preko moje meje. 

Streljal bom za zabavo in želim kos, ki mi bo pri tem dobro služil, ter bil bolj natančen od mene. Ali želite reči, da to ne obstaja do ranga 2000+ eur in 6 inch cevi?
Odgovori
#18
(02-10-2016, 15:04)Mitja38 Napisal: Ne vem, če smo se dobro razumeli :) Pa zgleda sem padel v neke medrazredne vojne. 
Streljal bom sam zase in se primerjal s kolegi. Ne bom tekmoval. Seveda želim kar najboljše za svoj denar, vendar preko razumnih meja tudi ne želim iti. Moja meja je 1500 eur. V tem rangu so od kovinskih pištol zgoraj omenjene Tanfoglio (najbolj me zanima Match in Limited), od CZ je to model 75 TS in od 5 inch cevi z dobrim sprožilcem še Walther PPQ Q5, ki pa je polimer. Tanfoglio Gold Match je 2000 eur, torej krepko preko moje meje. 

Streljal bom za zabavo in želim kos, ki mi bo pri tem dobro služil, ter bil bolj natančen od mene. Ali želite reči, da to ne obstaja do ranga 2000+ eur in 6 inch cevi?

http://www.bolha.com/rekreacija-sport/st...37086.html
Odgovori
#19
Vsake toliko se prikaže začetnik, ki kupuje prvi kos in sprašuje za nasvet. Tako vsaj pravi, v resnici pa vse ve in želi le da mu tukaj prisotni potrdijo da so njegove ideje ne samo prave ampak tudi najboljše.
Za 1500€ dobiš Sport II, ki je verjetno best buy kos za precizno streljanje, če ti le paše v roko. TS je kos za dinamiko. Križem to ne funkcionira, razen če boš malo za zabavo pritiskal in pričakoval, da večina lukenj nastane v tistem kartonu. Ampak to ni precizno streljanje...

O tej temi je bilo napisanih ohoho strani na tem forumu. Uporabi Search funkcijo in preberi napisano.
Odgovori
#20
Če te ne moti rabljeno orožje in se ti da malce počakati, bi na tvojem mestu pobrskal tudi na egunu. Kakšen klon 1911 bo za omenjeni znesek kar dobra izbira. Če sodim po sebi in dosti ostalih, bi zadovoljil tudi estetske želje. :)
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)