Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bluzenje v Rečici pri Laškem
#1
(05-10-2016, 13:54)Desc Napisal: Ježešna.

http://govori.se/zanimivosti/pustite-me-...raziskuje/

še kar bukov članek, ki lepo ponazori problem, če zagovarjamo da je orožje zgolj "športni rekvizit" ker se bo koj našel modrijan in rekel da je potem to lahko samo zračna pištola in 22LR.
Ampak o tem je bilo že toliko napisanega, da res ni vredno izgubljat časa...
#2
v tem članku sem tudi jaz našel kar nekaj nebuloz, ki pri javnosti lahko mečejo luč na vse lastnike orožja:

"Glock je postal priljubljen zato, ker je izdelan iz umetne mase in ga ni mogoče odkriti s klasičnim detektorjem kovin. Tako ima poseben čar."

"Predstavljajte si, da pride v vašo hišo vlomilec, vi pa imate pištolo v enem, naboje pa v drugem sefu. Skratka tako, kot določa zakon."

"Tukaj bi morala država jasno potegniti ločnico. Ljudje recimo izkoriščajo trenutno zakonodajo in si kupujejo orožje 9 mm kalibra, ki ni športno orožje."

bi pričakoval bolj pameten članek,  glede na to, da je avtor članka v večini podatke pridobil od izkušenih ljudi na tem področju
#3
Glock je postal priljubljen zato, ker je izdelan iz umetne mase in ga ni mogoče odkriti s klasičnim detektorjem kovin. Tako ima poseben čar.
Predstavljajte si, da pride v vašo hišo vlomilec, vi pa imate pištolo v enem, naboje pa v drugem sefu. Skratka tako, kot določa zakon.   Doh

Ah, me je prehitel ales1...
#4
Še enkrat več se je pokazalo da strelci ne potrebujemo nasprotnikov izven nas samih... jih je med nami dovolj... govoričenje policista hlapca pa .... niti zakonov ne pozna... predstavniki društva pa naj se pogreznejo v zemljo čeprav dvomim da se sploh zavedajo kaj so izjavili!!
#5
(05-10-2016, 13:54)Desc Napisal: Ježešna.

http://govori.se/zanimivosti/pustite-me-...raziskuje/

No, in se najdeta še dva kretena, za katera 9mm pištola ni športno orožje... Zakaj pa potem SD Dušan Poženel sodeluje v ligi AA, če imajo takšno stališče??? Več neumnosti in neznanja, kot sta ga pa ta dva kozla spravila na ene kup, je pa že težko preseči...
#6
Kaj veš...mogoče gre za kakšne "posvečene" ali "zaslužne" posameznike, ki so v preteklosti zaradi takšnih ali drugačnih privilegijev prišli do orožja, katerega posest bi vsem ostalim najraje prepovedali. Toliko o statusnih simbolih.
#7
Če osebno jaz organiziral tekme strelci tega kluba sigurno ne bi več pri meni tekmovali s kalibrom večjim od 22lr... ker ni športno!!
#8
Treba je razumet da je SD DP društvo, ki se primarno ukvarja predvsem z ISSF strelstvom in je eden glavnih sestavnih društev SZS - za katere pa vsi vemo, da so eni največjih škodljivcev za strelstvo, razen tisto pod njihovim okriljem. Še danes mi ni jasno, zakaj se strelci na zbunimo proti organizaciji, ki ima zgolj 2000 članov in tako predstavlja kakih 5% strelcev, pobere pa ves proračunski denar ki priteče od države za namen športnega strelstva. Hkrati pa z raznimi izjavami in  mednarodno izjemno slabim ugledom škoduje zgledu strelskega športa v državi in istočasno še demonizira strelce, ki nis(m)o del njihove organizacije in ne streljamo njihovih posvečenih ISSF disciplin...
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
#9
... le kaj in kje delajo ljudje, ki so bili "zvezde" tega članka?

lp upor500
#10
Sem najprej mislil, da je to kakšna parodija, pa vidim, da tale dva modela verjameta kar bluzita. Groza... 

Peter Tkalec, bivši miličnik, kvasi neumnosti da se Glocka ne da odkriti s klasičnim detektorjem kovin. Pa tudi izjava, da so med "(ne)športnimi" strelci najbolj priljubljeni znamki Glock in Walther, pove precej o njegovem poznavanju športnega strelstva. Bi se lahko kdaj sprehodil izven svoje ograde in si malo razširil obzorje. 

Andrej Brunšek pa še ni prišel iz komunizma. Kjer je vse kar si ne more privoščit zaničevano in "statusni" simbol. S takim razmišljanjem naši predniki ne bi nikoli zlezli z dreves...

Še najbolj pa zbode da 9mm ni športni kaliber. WTF?! Za primerjavo; na zadnji slovenski tekmi ISSF zračna pištola (IV memorial Vinka Lavrinca, 25.9.2016) je bilo 42 tekmovalcev. Na zadnji IPSC tekmi 10.9.2016 je bil 101 tekmovalec. Pa je ta IPSC tekma samo en primer tekmovanja z "nešportno" 9mm pištolo (90% jih tekmuje z 9mm), kje so še vsa ostala tekmovanja, ki so ravno tako potekala v septembru (IDPA, IASC, Strela, Rajko, razna klubska tekmovanja itd). 

Če pogledamo preko naših plank; trenutno na Madžarskem poteka evropsko IPSC pištolsko prvenstvo s 1168 tekmovalci, od tega jih večina strelja z 9mm. Na zadnjem ISSF prvenstvu 10m pištola, ravno tako na Madžarskem, jih je bilo 84, od vseh 132, ki so sploh na lestvici. Pa pri obeh disciplinah obstaja nek kvalifikacijski (reprezentančni) sistem, ki omejuje udeležbo.

Tema dvema gospodoma bi resnično privoščil, da zlezeta iz Hude jame* in uvidita, da tudi na drugi strani hriba živijo ljudje, da je trava drugje lahko tudi (bolj) zelena in da na srečo obstaja več vrst rož. Ker smo si ljudje različni in imamo različne poglede na svet. Pa zato ne rabimo omejevati drugih.

*sedež SD DP je prav v Hudi Jami, ki naj bi pomenila začetek sprave med Slovenci. Upam, da ni to samo ironija...
#11
... kaj pa sodelujoči strelki?

lp upor500
#12
"Obe sta veliko in z navdušenjem opisovali čare strelskega šport."

"Toda ko se je pogovor dotaknil orožja v vlogi orodja za samoobrambo, sta bili sogovornici zelo začudeni. Na pištole namreč nikoli nista gledali skozi to prizmo. "

Lahko sta za zgled sodelujočima alfa samcema, ki vse vesta in znata.
#13
To so ljudje, ki nimajo realne predstave in poznavanja tematike, razen tisti ISSF njihov - ko sem še delal na strelišču, so mi iz SZS pošiljali mladoletne osebe na trening s klubskimi MK puškami, brez spremstva, s seboj pa niso imeli nobenih osebnih dokumentov, ali dokumentov, ki bi jim opravičevali posest ali prenašanje orožja... ko sem na to opozoril sekretarja SZS me je samo čudno gledal, pomagala pa ni nič, dokler nisem razložil da bom v prihodnje prisiljen opozoriti pristojne organe, potem pa sem bil spet jaz tisti ta grdi... takšno razumevanje tematike in zakonodaje imajo tam... in oni bi potem komentirali stanje posesti orožja in zakonodaje pri nas, da ne omenjam da imajo dva člana v tisti skupini, ki pripravlja novo zakonodajo glede strelišč... potem je hitro jasno od kot nebuloze...
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
#14
(06-10-2016, 08:19)365 Plus Tactical Napisal: Treba je razumet da je SD DP društvo, ki se primarno ukvarja predvsem z ISSF strelstvom in je eden glavnih sestavnih društev SZS - za katere pa vsi vemo, da so eni največjih škodljivcev za strelstvo, razen tisto pod njihovim okriljem. Še danes mi ni jasno, zakaj se strelci na zbunimo proti organizaciji, ki ima zgolj 2000 članov in tako predstavlja kakih 5% strelcev, pobere pa ves proračunski denar ki priteče od države za namen športnega strelstva. Hkrati pa z raznimi izjavami in  mednarodno izjemno slabim ugledom škoduje zgledu strelskega športa v državi in istočasno še demonizira strelce, ki nis(m)o del njihove organizacije in ne streljamo njihovih posvečenih ISSF disciplin...

2000 članov je še vedno precej več kot 150 , ki jih kroži po vseh ligah in tekmah skupaj.
Če ti je vsaj napol jasna klasifikacija športov in sistem ,ki to ureja potem veš da tudi IPSC ne izpolnjuje 3/4 kriterijev kaj šele ostale zveze.
Število udeležencev ni merilo kvalitete sistema.
#15
Na kvaliteto sistema bi lahko marsikaj pripomnil, pa bom raje tiho, če poznaš situacijo, potem tako sam veš kaj vse se tam dogaja.

Sicer pa nisem komentiral tega, kakšni so pogoji za pridobitev sredstev in kdo jih izpolnjuje, kjer imaš pač povsem prav, to ti priznam, ne spremeni pa dejstva da so edina žegnana zveza, ki se izdaja za predstavnika strelstva, predstavlja pa interese manjšine... Ki potem še kvasi bedarije kot so v zgornjem članku (seveda pa so tudi svetle izjeme, da ne bo pomote)...

Da ne omenjam tega da sem bil zraven pri organizaciji več državnih prvenstev in drugih tekmovanj v različnih disciplinah pod okriljem SZS in ne boš verjel, tudi tam vedno znova kroži istih cca. 200 ljudi, nič drugače kot nikjer.
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
#16
Mi je čisto jasno da je na SZS teksas a ostali sistema sploh nimamo tako, da v kolikor se kaka od zvez ne loti vsega od a-ž in klasificira šport je bolj šmoren bentit .

V resnici teh par sto ,ki nas kroži na vseh tekmah vključno z tistimi pod SZS predstavlja vse športno strelstvo, ostali so navadni 'zapečkarji' ,ki se šlepajo zraven z figo v žepu,ti so po svoje najbolj škodljivi
#17
S tistim prvim se povsem strinjam, seveda pa je na predstavnikih posameznih zvez da so odločijo, ali hočejo kaj več potegniti iz tega, na naslovu vpliva in financ, je pa to težko, saj brez članstva krovne zveze v OKS kolikor vem ne moreš kandidirati za sredstva iz proračuna...

Tisto drugo ti prav tako do neke mere dam prav, da predstavlja športno strelstvo, ampak mi ni všeč tvoja retorika glede zapečkarstva, saj so razlogi, zakaj nekdo ne želi tekmovati, lahko različni, od pomanjkanja časa, financ, samozavesti, ali pa imajo zgolj ljubezen do orožja in občasnega streljanja kot ljubiteljski hobi, sam vsekakor sodim v to kategorijo. Streljam nekajkrat na mesec, na tekme pa ne hodim, ker nimam ne prepričanja vase ne časa da bi resno treniral, pa se nikakor ne strinjam, da sem zaradi tega za kogarkoli škodljiv?
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
#18
(05-10-2016, 14:41)Orien Napisal:
(05-10-2016, 13:54)Desc Napisal: Ježešna.

http://govori.se/zanimivosti/pustite-me-...raziskuje/

No, in se najdeta še dva kretena, za katera 9mm pištola ni športno orožje... Zakaj pa potem SD Dušan Poženel sodeluje v ligi AA, če imajo takšno stališče??? Več neumnosti in neznanja, kot sta ga pa ta dva kozla spravila na ene kup, je pa že težko preseči...

bi se kaj dodal, pa nimam kaj, ker je Orien vse povedal
#19
(06-10-2016, 13:20)mr.T Napisal: Mi je čisto jasno da je na SZS teksas a ostali sistema sploh nimamo tako, da v kolikor se kaka od zvez ne loti vsega od a-ž in klasificira šport je bolj šmoren bentit .

V resnici teh par sto ,ki nas kroži na vseh tekmah vključno z tistimi pod SZS predstavlja vse športno strelstvo, ostali so navadni 'zapečkarji' ,ki se šlepajo zraven z figo v žepu,ti so po svoje najbolj škodljivi
Ker sem se prepoznal kot "zapečkarja", ki se šlepam s figo v žepu, me zanima, kakšni so razlogi za prepričanje, da sem škodljiv.
Sam se imam v osnovi za tehničnega navdušenca, ki bi tudi rad veliko več treniral in hodil na tekme, kot mi čas dopušča. Sem član dveh strelskih društev, kjer tudi plačujem članarino, kar je verjetno v korist tistim, ki imajo več časa.
Mogoče pa tiči zajec v tem grmu, da se je po osamosvojitvi zelo povečalo število strelcev. Ne vem ugibam. Pričakujem pa, da boš znal bolj opredeliti to domnevno škodljivost.
Ps:
Na našem strelišču je bil do nedavnega, red na strelišču še iz časa ranjke države - "iz inata" in v posmeh, nam novodobnim strelcem.
#20
A se je res tako tezko kdaj primajat na bilo kako tekmo obstajajo praktično za vsak okus in disciplino?

Na sestankih z 'represivnim aparatom', ki predlaga novo zakonodajo je pogosto omenjeno to, da športnih strelcev praktično ni oz ,da je med nami samo kup folka, ki je izkoristilo po njihovo luknje v zakonodaji ,da so prišli do OL ,namesto maksimalno posestnega lista.Pri novem vrjetno precej manj cajta veljavnem OL ,ki se bo uvedel na podbudo EU bodo prav tako hoteli zakrpat to 'luknjo' enkrat na tekmo in OL ,to bi jim prišlo prav tudi pri zapiranju strelišč.

Fantje ne javkat in jamrat, če ste sami poponoma neaktivni .




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)