Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pnevmatska preša
#21
Takšni ljudje kot je Rado so gonilo razvoja. Ne vem zakaj morate vse popljuvati. Če njemu odgovarja in z veseljem dela vam vsaj kritizirat ni treba. Saj ne bo obrata novih stiskalnic naredil. Ima znanje in to mu je hoby. Mogoče bo kdaj v prihodnosti tudi z takšnimi varovalkami, da ne boste ob prste tisti, ki malo zadremate zraven.
Odgovori
#22
Nimam nič proti temu da je Rado gonilo razvoja, niti ga ne pljuvam. Fajn da probava nekaj narediti po svoje, če ga to veseli. Če pa trdi da je boljša in hitrejša od enopostajne, pa hkrati pravi, da moraš 4 sekunde držati stopalko, me pa zanima kje se ta brzina in kvaliteta skrivata. OK?
Odgovori
#23
Rado, pohvale z moje strani. Zadeva izgleda odlično in verjamem, da jo boš lahko uporabljal za polnjenje ti ali kdo od prijateljev ali znancev. Malo je takih, ki sami naredijo kaj novega in uporabnega in ki so to tudi pripravljeni deliti z drugimi na forumu. Upam, da nas boš še v naprej seznanjal z razvojem.  Thumbup
Odgovori
#24
(05-02-2017, 11:33)Kristian Napisal: Nimam nič proti temu da je Rado gonilo razvoja, niti ga ne pljuvam. Fajn da probava nekaj narediti po svoje, če ga to veseli. Če pa trdi da je boljša in hitrejša od enopostajne, pa hkrati pravi, da moraš 4 sekunde držati stopalko, me pa zanima kje se ta brzina in kvaliteta skrivata. OK?

Tu se pa čist strinjam z Kristjanom...ni hitrejša ni boljša  pa glede na to da nekje še kompresor laufa je vse skupi še dražje za povrh... Doh
Odgovori
#25
Fantje. Saj nismo najprej na luno stopili pa potem začeli avione delat. Začelo se je z lesenim.
Jaz pa vidim prihodnost teh pnevmatskih stiskalnic. In me je čudilo, da se to že prej ni kdo spomnil.
Odgovori
#26
Meni je všeč a treba je zadevo še malce pospešit po možnosti naredit na progresivki.

En tak projekt na dilonu
https://drc.libraries.uc.edu/bitstream/h...sequence=1

Odgovori
#27
Res je da moja preša ni tehnološki vrhunec in nekaj za kar bi svet prvič slišal.
 Ima pa za mene več prednosti.
Vse dele sem si izdelal sam, tudi cilinder je rabljen, kompresor je iz odpada sam sem mu izdelal novo ojnico in  namontiral motor(0.5kw) z manj obrati zaradi hrupa.
 Edina stvar ki sem jo kupil so matrice in dozirnik, orodje pa tako ali tako imam doma.
Preša ni nič počasnejša od eno postajne, za menjavo matrice samo zavrtiš klobuk pa tudi nadležne dolge ročice z ogromnim hodom ni, samo rahel stisk z stopalom.


Ljudje mečejo ven lepe denarce za nekaj kar sem si z malo truda naredil sam..
Imam 4 takšne postaje kljub temu da polnim samo dva kalibra, da bo nekaterim bolj jasno kaj delam med tem ko nekateri kradejo bogu čas, sorry pa nisem mislil prav nikogar ki sodeluje tukaj na forumu. 
 Že leta spremljam ta forum in prav spoštujem vsa znana imena in njihove dosežke, saj mi je prav to dalo pobudo da sem svoj projekt ( če ga lahko tako imenujem ) delil z vami.
 Hvala za vse pohvale in kritike vendar je to moj hobi.
Speed is fine, but accuracy is final - Bill Jordan
Odgovori
#28
Ta Dilon mi je že od nekdaj všeč, vendar mi potreba po 50 nabojih na teden ne opravičuje nakupa, če bi ga pa imel pa lahko garantiram da bi mi tale postajica naredila kup nabojev med tem ko bi jaz šel na pivce k Marici.. ;)
Speed is fine, but accuracy is final - Bill Jordan
Odgovori
#29
Rado, vsekakor čestitke. Pri teh projektih je ukvarjanje z dizajnom in in izdelavo (v tem primeru preše) enako pomemben ali zabaven del kot samo polnenje nabojev...
Kar pogumno naprej.
Odgovori
#30
Po mojem je en faktor v plus pri pnevmatiki, tudi lahkotnost izdelave nabojev, ker vleči ročico gor pa dol mogoče ni glih zelo naporno je pa duhamorno, pa tudi ponovljivost je sigurno boljša kot pri ročni.

Mogoče samo v premislek k izboljšavi, narediti podajalec tulcev.
lp Melly
Odgovori
#31
Možnosti je nešteto. Si predstavljate, da streseš v vibracijski dozirnik vrečo tulcev, v drugega krogle. Potem odpreš pivo. Preden spiješ imaš pa 20kg patronov. To ni več hoby. Imaš pa vse možnosti, da postaneš alkoholik.  :))
Odgovori
#32
Zaradi pomanjkanja časa... prodam vse (4) omenjene preše.

Ostale informacije na ZS.

LP
    Rado
Speed is fine, but accuracy is final - Bill Jordan
Odgovori
#33
Kolk pa je cena za eno?
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)