Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stihl, -10° C in ostali lubrikanti
Evo, sem se spomnil, kako ti bom dokazal z argumentom.
1 deci olja zlijemo v 5 litrov bencina in po tvojem je to 1/50 = 0,02 kar po tvojem pomeni 2% mesanico.
Predpostavljam, da zdaj navduseno prikimavas?

Zdaj pa s pomocjo tega tvojega "aksioma" izracunajmo, kaj pomeni, ce vzmemo
5 litrov olja in ga zlijemo v 5 litrov bencina. Torej 5/5 = 1, kar po tvojem pomeni 100% mesanico?
Je navdusenje minilo?
Se strinjas, da gre v tem primeru za 50% mesanico?
Upam, da, sicer pa pricakujem argumente, zakaj tvoj nacin izracuna velja samo za prvi primer.
Moj namrec velja za oba:
1/51 =0,0196....oz.1,96%
50/100 =0,5 oziroma 50%.
(10-01-2017, 19:55)Bobo Napisal:
(10-01-2017, 19:35)bbbbbb2011 Napisal:
(08-01-2017, 19:11)Ivan 22Lr Napisal:
(08-01-2017, 19:04)smrkec Napisal: Ce prav razumem ste uporabljal olje za mesanico in ne olje za mazanje verige?
Ja tako je
Ne ga no lomit. Olje za mesanico vsebuje detergente. Ko sem bil mlajsi smo mesanico kupovali za mopede na crpalki.
Problem je bil ta, da mislim da so takrat crpalke imele procent mesanice za narihtat.
Tam kjer sem jaz kupoval se ni dalo narihtat 2 procenta.
Zato smo kupovali olje posebej.
Bila so razlicna vedno smo pazili na te detergente ker se je 2 taktni motor manj pacal.

Poslano z mojega SM-G800F z uporabo Tapatalk

Olja ne vsebujejo detergentov ampak iste zadeve, ki so tudi sestavine detergentov. Sem pa imel stranko, ki je to dajala v napolitanke.

A mi lahko prosim poveš, katere zadeve so to?

Hvala!

(10-01-2017, 14:31)jabolko Napisal:
(10-01-2017, 12:11)765Br Napisal: Razmerje 1:50 pomeni...tko kot sem že napisal...1 del olja na 50 delov bencina. Cela umetnost. In kot to skup zmešaš, dobiš 51 delov obojega. In gremo nazaj: Če imaš 51 delov obojega in si tem 51 delom obojega vzel 1 del olja potem dobiš 50 delov bencina in 1 del olja. Spet dobiš 1 del olja na 50 delov bencina. Se pravi...v vsakem primeru 1:50 - 2%.

btw...Verjetno si kot mulc imel tomosovo štirko...verjetno ti je blo poznato, da je bil za štirko podatek da se dela 2,5% mešanica goriva v razmerju 1:40....
 ne bo res... 4%

Če si dajal v tomosovo štirko 4%, je to kadilo, da je neprijatelj zagotovo mislil, da delaš dimno zaveso.
Je res v navodilih pisalo 4%, tudi za avtomatika je.
Mi smo dajali 2% v avtomatika in 2,5% v štirko.
(10-01-2017, 22:08)JRC Napisal: Evo, sem se spomnil, kako ti bom dokazal z argumentom.
1 deci olja zlijemo v 5 litrov bencina in po tvojem je to 1/50 = 0,02 kar po tvojem pomeni 2% mesanico.
Predpostavljam, da zdaj navduseno prikimavas?

Zdaj pa s pomocjo tega tvojega "aksioma" izracunajmo, kaj pomeni, ce vzmemo
5 litrov olja in ga zlijemo v 5 litrov bencina. Torej 5/5 = 1, kar po tvojem pomeni 100% mesanico?
Je navdusenje minilo?
Se strinjas, da gre v tem primeru za 50% mesanico?
Upam, da, sicer pa pricakujem argumente, zakaj tvoj nacin izracuna velja samo za prvi primer.
Moj namrec velja za oba:
1/51 =0,0196....oz.1,96%
50/100 =0,5 oziroma 50%.

Doh Doh Slabo si se spomnil... razmerje 1:50 = 2:100.  Če imaš razmerje 1:25 potem = 2:50 in = 4:100. Koliko je to v %? Ina ja, če v 5L bencina vliješ 5L olja...imaš...reci...piši... 100% mešanico. Procenti tebe matrajo,dragi ekonomist....procenti...

(11-01-2017, 00:45)bbbbbb2011 Napisal:
(10-01-2017, 19:55)Bobo Napisal:
(10-01-2017, 19:35)bbbbbb2011 Napisal:
(08-01-2017, 19:11)Ivan 22Lr Napisal:
(08-01-2017, 19:04)smrkec Napisal: Ce prav razumem ste uporabljal olje za mesanico in ne olje za mazanje verige?
Ja tako je
Ne ga no lomit. Olje za mesanico vsebuje detergente. Ko sem bil mlajsi smo mesanico kupovali za mopede na crpalki.
Problem je bil ta, da mislim da so takrat crpalke imele procent mesanice za narihtat.
Tam kjer sem jaz kupoval se ni dalo narihtat 2 procenta.
Zato smo kupovali olje posebej.
Bila so razlicna vedno smo pazili na te detergente ker se je 2 taktni motor manj pacal.

Poslano z mojega SM-G800F z uporabo Tapatalk

Olja ne vsebujejo detergentov ampak iste zadeve, ki so tudi sestavine detergentov. Sem pa imel stranko, ki je to dajala v napolitanke.

A mi lahko prosim poveš, katere zadeve so to?

Hvala!

(10-01-2017, 14:31)jabolko Napisal:
(10-01-2017, 12:11)765Br Napisal: Razmerje 1:50 pomeni...tko kot sem že napisal...1 del olja na 50 delov bencina. Cela umetnost. In kot to skup zmešaš, dobiš 51 delov obojega. In gremo nazaj: Če imaš 51 delov obojega in si tem 51 delom obojega vzel 1 del olja potem dobiš 50 delov bencina in 1 del olja. Spet dobiš 1 del olja na 50 delov bencina. Se pravi...v vsakem primeru 1:50 - 2%.

btw...Verjetno si kot mulc imel tomosovo štirko...verjetno ti je blo poznato, da je bil za štirko podatek da se dela 2,5% mešanica goriva v razmerju 1:40....
 ne bo res... 4%

Če si dajal v tomosovo štirko 4%, je to kadilo, da je neprijatelj zagotovo mislil, da delaš dimno zaveso.
Je res v navodilih pisalo 4%, tudi za avtomatika je.
Mi smo dajali 2% v avtomatika in 2,5% v štirko.

Ja, ma jabolko prav ::) V novejše mopče je šla 2.5% oz. 2% mešanca. V štirke (APN4) je šla 4% mešanca. Za mojga točno 50 let starga oldija je tut fabriški predpis mešanica goriva v razmerju 1:20 = 5% dokler ni utečen. Po utekavanju pa je razmerje 1:25 = 4%. Pa mu po generalki vlivam 0,5L olja na 10L bencina Mrgreen Kdor maže, ta vozi :)
Berem in berem in se čudim. Očitno je premraz za prepucavanja na strelišču in ste zamenjali eno orodje za drugega (beri tipkovnica). Chillpill
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
765br: res me zanima kdo in kje je tebe matematiko ucil. 
Se vdam, res ti ni pomoci.
Nisem zastonj reku,da mora tvoja mama v šolo.... Mrgreen
Raje poskrbi za svojo izobrazbo, ker ocitno nisi osvojil niti osnovnosolske matematike.
Zakaj ti tega nihce ne pove sicer ne vem,  ampak mi je pa jasno, da moras biti res ekstra trd, da ne dojames svoje zmote.
In si ziv dokaz za znano pravilo: never argue with idiots. They'll only bring you down on their level and beat you with experience.
(11-01-2017, 11:08)JRC Napisal: Raje poskrbi za svojo izobrazbo, ker ocitno nisi osvojil niti osnovnosolske matematike.
Zakaj ti tega nihce ne pove sicer ne vem,  ampak mi je pa jasno, da moras biti res ekstra trd, da ne dojames svoje zmote.
In si ziv dokaz za znano pravilo: never argue with idiots. They'll only bring you down on their level and beat you with experience.

Bine... to postaja zanimivo na tvojem mestu bi 7,65br z indijanskim imenom [čovek od -5 minuta] glej temo cz 75b cz 75b omega...predlagal stavo pa ne za gajbo piva kar recimo par sto evrsko Nod  pa da pol vidimo rezultat...
Stavo sem mu sicer ze ponudil par strani nazaj, ampak sedaj sem spoznal, da to ne bi bil fair-play, ker ne morem revezu se eure jemati
No, bodi dovolj... Pray

@765Br Res ne vem več ali samo trolaš ali si preskočil matematiko osnovne šole? Če po 6 straneh res enostavnih razlag še ne gre v glavo, verjetno nikoli ne bo. Zapiram tole popolnoma off-topic temo. Upam da ne potrebujemo dodatnih pojasnil. ;)
administrator / Strelec.si

Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)