Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uvoz pištole iz Srbije
#1
Pozdravljeni

Od vas , iskušenih strelcev želim čimveč informacij kako bi najlažje in cenovno ugodno uvozil rabljeno pištolo.
Slišal sem že nekaj zelo nasprotujočih "resnic" tako,da mi je sedaj še manj jasno kako in kaj.

Če je nekdo že dal to proceduro skozi bi lepo prosil,če lahko opiše kako je bilo v njegovem primeru.

Hvala in lep pozdrav
Odgovori
#2
V Sloveniji je to čito enostavno. ČE že poseduješ kakšen kos orožja oz. si strelec, potem enostavno na UE kjer živiš zaprosiš za dovojenje za nabavo orožja v tujini. Pred tem moraš vedeti, čigavo je orožje, kdo ti ga bo dal, podaril oz. prodal. Moraš vedeti točno tip, model in serijsko številko orožja. In to je vse. Vsaj za Slovenijo.

Kar pa se Srbije tiče, pa poizvej naslednje:
- Kako pridobiti dovoljenje za izvoz orožja iz Srbije, prenos orožja preko Hrvaške... Seveda na osnovi tvojega dovoljenja za nabavo orožja v tujini. Morda najbolje da tam najdeš podjetje kot je DHL, UPS, ki bo zadevo transportiral do Slovenije.

Me prav zanima ta del v Srbiji. Predvsem pa ali se ne splača bolj kakšen tak kos nabaviti v SLO, kot pa plačevati srbska dovoljenja in prevoz?

Pa da vidomo!

LP
Odgovori
#3
Ko bom imel vse takse in račune ,bom lahko videl ali se splača ali ne. Najverjetneje ne bi niti gledal za pištolami v Srbiji,če bi lahko tu dobil kako zastavino 999 v 9x19 kalibru .Seveda tudi cena igra veliko ulogo.
Odgovori
#4
Ah zastava 999..., poznam.
Zakaj ne kupiš REXa, Skoraj enaka pištola, nakup pa bolj enostaven.
Odgovori
#5
Da ne odkrivam tople vode s pošiljanjem mailov v Kragujevac - ali morda kdo ve, če oni prodajajo tujim fizičnim osebam?
Ima kdo kakšno izkušnjo s transportom iz Srbije?

Strelko2: vsekakor poročaj, če boš kaj izvedel ali celo realiziral nakup v Srbiji.
Odgovori
#6
Prvo vprašanje - ne, ne pošiljajo fizičnim osebam. 
(vsaj tak odg.je dobil kolega, ko se je trudil dobiti kos iz fabrike)
Odgovori
#7
Hvala za info.
Morda veš še to, če je kolega vprašal, če bi mu prodali, če bi prišel k njim v tovarno?
(Podvprašanje: je kje kak seznam trgovcev v Beogradu, ki prodajajo asortiman Zastave? Bom sicer probal zguglat tudi sam)
Odgovori
#8
Na strani Zastave je opisano kaj potrebuješ kot tujec za nakup pri njih. Dokaj simpl....skoraj preveč.A je lahko "keč" v transportu skozi HR ?

Moram samo poizvedeti koliko stane vse skupaj.

Glede REX-a pa...sem ga že vrtel v rokah.Super izdelava,izgled, torej reči ki jih vidiš brez pokanja. Žalosti pa me predebel ročaj.Ko bi vsaj bil malo tanjši. Imam kratke prste .
Po prebranem sem zasledil,da je cz 999 ali 999 Scorpion ali EZ9 od 3 do 4mm tanjši v premeru ročaja.Je že nekaj.Mislim....ne vem. Aja ,pa cena rexa je malo previsoka za pištolo o kateri se ne ve skoraj nič,pa še DOMAČA je. Čudno mi je,da sem ceno za ta naš kos na netu nekje zasledil celo 30€ nižjo od te katera je nekako splošna.

Zastavina pištola je glede na poguglano zelo dobra za dokaj mali denar. Ker nisem neki strelec kateri bi imel visoke ambicije v tem športu bi razliko v ceni raje potrošil za naboje. Se motim ? Mogoče...
Odgovori
#9
strelko definitivno se motiš. Ne vem sicer na kakšno ceno računaš v Srbiji za 999 ampak lahko si prepričan, da te bo uvoz v SLO koštal precej več kot pa sama pištola. Če ti bo sploh uspelo narediti uvoz seveda. Računaj, da ti v prvi vrsti nihče ne bo hotel delati izvoza/uvoza za samo en kos. Če ga boš že prepričal ti bo pa to debelo zaračunal, pa še vsi papirji stanejo enako ali gre za en ali 100 kos.

Pa kot si ugotovil tudi sam transport čez HR je vprašljiv. Sam itak ne boš mogel tako da boš moral obvezno preko trgovcev. Včasih je bil zastopnik za CZ Ancelj, ne vem če je še vedno. Če je potem boš moral preko njega razen, če boš naredil nakup v maloprodaji pri kakem trgovcu v Srbiji in se z njim zmenil, da bo delal izvoz, pri nas pa našel nekoga, ki bo delal uvoz.

Drugače se o Rexu ve zelo veliko, samo prebrati je treba. Tudi tukaj na forumu je napisano dosti, še celo "test" je bil narejen.

Če boš razmišljal tako kot si napisal zgoraj boš bolj malo pokal in bolj kot ne čakal na uvoz. Me pa res zanima od kod ta navdušenost nad 999. To je poskus CZ, da bi približal model 99 ženskim uporabnicam (policistkam) - od tod tudi nekoliko manjši/tanjši ročaj.

Predlagam ti, da kontaktiraš uporabnika Noob in ga malo povprašaš o Rexu. Prepričan sem, da ti bo podal obširen odgovor.
Odgovori
#10
Jaz sem dobil informacijo, da je (po novem) zastopnik CRvene zastave tudi Varnost Maribor.
(Izgleda pa, da na maile ne odgovarjajo; vsaj meni niso po 10 dneh odkar sem oddal povpraševanje.)
Odgovori
#11
CZ 999 Scorpion imam, če si kje iz okolice Ljubljane ga lahko potipaš ali celo preizkusiš.
Odgovori
#12
Milans
Hvala za ponudbo. Nisem is LJ a bom sigurno prišel kaj okoli pa te prej kontaktiram,če lahko.

l.p.
Odgovori
#13
Včasih se je kar nekaj CZ-jevih produktov dalo dobit v Koptex-su.

Odgovori
#14
Res je!

En od zastopnikov je Koptex, ki sem ga vprašal 2 leti nazaj ali je možnonabaviti CZ99. Odgovor je bil seveda negativen, ker ga Zastava ne jemlje resno, ker ima vse pištole prodane za lastno vojsko/policijo in v ZDA.
Drugi prodajalec zastavinega orožja pa je:
http://slogun.si/index.php?route=common/home

Kar se mene tiče je REX po kvliteti daleč pred Zastivinimi pištolami. osebno bi se vedno odločil za REXa vendar je pa tudi res, da ima za mojo roko predebel ročaj in mi ni prijetno streljati z njim, ker v zapestju čutim mravljince. Zato raje uporabljam CZ75izpeljanke.
Ne vem kako Zastava ceni svojo pištolo. Menim pa, da bodo izvozni papirji iz Srbije kar dragi.

Če se pa slučajno odločiš pa bo zanimivo zadevo spremljati!
Odgovori
#15
Ocitno smo premajhen trg za Crveno zastavo.
So mi iz slogun sporocili, da ne morejo dati nobene informacije in da so zadnjo posiljko cakali 8 mesecev...
(ogrevam se pa za M2010)
Odgovori
#16
Osem mesecev??? To je pa huje kot vlak iz KP do Postojne. Tako smo blizu pa vseeno daaaallllleeeeččč. Žalostno
Odgovori
#17
(06-02-2017, 19:07)strelko2 Napisal: Osem mesecev??? To je pa huje kot vlak iz KP do Postojne. Tako smo blizu pa vseeno daaaallllleeeeččč. Žalostno

Ma dajte tipi, ne bluzite o nekih eksotićnih uvozih! Na našem trgu je dovolj ponudbe za vsakega, pa če je še tako zahteven kupec...zakaj bi imel miljon težav pri nakupu, če lahko enostavno dobiš doma marsikaj?
Odgovori
#18
Ivan22lr  kaj pa lahko dobiš doma za 250 do 300€ primerljivega v kvaliteti s CZ 999 Scorpion? Seveda rabljeno.

L.p.
Odgovori
#19
(06-02-2017, 22:25)strelko2 Napisal: Ivan22lr  kaj pa lahko dobiš doma za 250 do 300€ primerljivega v kvaliteti s CZ 999 Scorpion? Seveda rabljeno.

L.p.

Za 300€ nič uporabnega...prav tako ne iz eksotičnega uvoza, sploh če je rabljeno+ vsi papirji. Ko boš malo bolj poznal stvari, boš videl da pač za dober kos, ki bo presegal tvoje znanje plačaš okrog jurja +/- X €.  Če pa imaš fiksno idejo za točno določen kos, potem pa izvoli, nabavi, kjerkoli za ni važno koliko denarja.
Odgovori
#20
Nimam v mislih točno določenega kosa. Tudi iz uvoza ni potrebno da je. Imam pač omejene finance . Cela zgodba je malo zakomplicirana ...a to ni cilj teme. Vseeno hvala na odgovorih.

Ivan 22lr to o uporabnosti si lahko tolmačimo na različne načine.Verjamem in prepričan sem da je uporaben kos za 150€ ravno tako ali morda celo boljši od fensi pištole za 2.000€ ob določenih situacijah. Pač ni uporaben  ker ni lep ali pač... Kakor komu. "Stvari" pa poznam že zeloo dolgo a ne na ravni športnega streljanja.

L.p.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)