Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
novice s prepovedjo B4 in B7?
#41
(23-02-2017, 20:43)Msslosar Napisal: Jaz zadevo vidim takole

EU parlament se trudi za načrtno islamizacijo in uničenje evropske kulture z migranti iz muslimanskih držav. Tudi oni se zavedajo, kako nasilna je islamska vera oz. kako si islamski skrajneži po svoje razlagajo islam. Seveda se EU poslanci zavedajo in delajo na tem, da bodo ti migranti (islamisti) nekoč postali polnovredbi državljani nekatere od držav EU (roko na srce, migranti imajo že sedaj večje ugodnosti in pravice kot avtohtoni prebivalci EU) in če bodo postali polonopravni državljani, potem imajo seveda tudi enako pravice kot avtohtoni držvljani EU, kar pomeni, da bi lahko kot ostali državljani legalno pridobili dovoljenje za nakup orožja. Naprej pa vaši domišljiji puščam prosto pot. Iz vsega je možno razbrati, da je bila islamizacija Evrope od zmešanih voditeljev zamišljena že davno, še preden se je zgodilo kar se je.

Hm  to je pa za v razmislek ..... in to zelo....... na koncu se bomo edino še  sami lahko branili ....verjetno se zato vse ta direktiva dogaja da se sploh ne bomo imeli z čim branit...
Odgovori
#42
Ah dajte no s temi poceni teorijami, kako da se bodo arabci vpisovali v strelske klube (in zato naj bi sedaj bikci v EU prepovedali polavtomatsko orožje...). Resnica je mnogo hujša in po mojih izkušnjah je večina sploh ne more dojeti kot možno. 

Fantje, punce (in jagri): vojska bo in to tista prava. Med starimi in novimi. Sicer pa, kot je nekdo že omenil, tiha vojna za percepcijo že poteka.
Odgovori
#43
Odilčen video FirearmsUnited od včeraj, če vas zanima (porazno) stanje v EU parlamentu ter razvoj dogodkov, priporočam ogled:

Odgovori
#44
Hja vsa čast Čehom ki ima državo ki se postavi za svoje državljane in najde pot kako izigrat EU. Bo treba  naše ustanove naučit da država obstaja za  državljane in ne obratno.
Odgovori
#45
O čem ti to?
Kdo pa je izigral koga in kako?
EU direktiva velja za vse clanice EU (+ Svica, Norveska....)
Odgovori
#46
V nadaljevanju želim objaviti nekaj nespornih dejstev:
1. Dne 14.03.2017 je Evropski parlament sprejel s spremembami direktivo 477.
2. V kratkem bo moral direktivo 477 revidirati Evropski Svet (ali Svet EU). Formalnost.
3. Nato bodo morali direktivo objaviti v EU Uradnem listu.
4. Vsaka država članica se bo morala zakonsko prilagoditi direktivi najkasneje v 15 mesecih po objavi.
Odgovori
#47
Ce se ne motim, je Svet EU ze potrdil to direktivo. Proti so bili Cehi, Poljaki in....se nekdo; ostale drzave so bile za.
Odgovori
#48
Najvecje spremembe in novosti, ki jih uvaja direktiva 477 so uvedba novih kategorij A6, A7 in A8 ter prekategoriziranje nekaterih vrst orožja (B7) v A6 ali A7.

Predhodno se opravičujem vsem bralcem za morebitne nerodnosti ali manjše napake v prevajanju.

V kategorijo A6 spada vsako orožje, ki je bilo avtomatsko, ko je bilo proizvedeno in je bilo naknadno predelano v polavtomatsko orožje. Ob upoštevanju člena 7 odstaavek 4bis
Odgovori
#49
Direktiva 2017/477, člen 7, odstavek 4bis pravi:
Države članice lahko sklenejo, da bodo potrdile, obnovile ali podaljšale dovoljenja za polavtomatsko orožje iz točk 6, 7 ali 8 iz kategorije A, za orožje, ki je že bilo v B kategoriji in ki je bilo legalno pridobljeno in registrirano pred (datum žačetka veljave direktive 477... z objavo v Uradnem listu, se sprašujem pisec?) a ob upoštevanju vseg ostalih pogojev (ki jih bom opisal v nadaljevanju) iz te direktive. Poleg tega, drzave članice lahko dovolijo pridobitev dotičnega strelnega orožja drugim osebam, ki imajo dovoljenje drzav članic v skladu s to direktivo in kot po direktivi 2017/.... Evropskega parlamenta in Sveta EU.
Odgovori
#50
V kategorijo A7 se uvršča sledeče polavtomatsko strelno orožje:
a) kratko strelno orožje, ki omogoča izstrelitev več kot 21 nabojev z enim polnjenjem, če:
i) če je vgrajen fiksen magazin, ki lahko vsebuje več kot 20 nabojev.
ii) če je vstavljen nabojnik, ki lahko vsebuje več kot 20 nabojev. (pisec se sprašujem, če moja polavtomatska športna pištola B4 se bo samodejno prekategorizirala v nevarno vojno orožje, ko bom vstavil regularno kupljen nabojnik, v katerega lahko "stlačim" 21 nabojev, in to, tudi če v njega bom dal samo 9 ali 15 nabojev).
b) dolgo strelno orožje, ki lahko izstreli več kot 11 nabojev z enim polnjenjem, če:
i) če je vgrajen magazin, ki je del orožja in lahko vsebuje več kot 10 nabojev.
ii) je vstavljen nabojnik, ki lahko vsebuje več kot 10 nabojev. (Komentar pisca: polavtomatska puška AR15, ki je bila izvirno proizvedena kot polavtomatska športna puška ob nakupu in registraciji bo kategorizirana kot B7, saj jo bodo prodajali z nabojnikom od 10, ko bom tekmoval in bom vstavil nabojnik od 29, se bo orožje samodejno prekategoriziralo v A7 in jaz bom postal kriminalec).
Odgovori
#51
V kategorijo A8 se uvršča vse polavtomatsko dolgo orožje, katerega dimenzija je krajša od 60 cm, ko se preklopi preklopno kopito ali zapre teleskopsko kopito ali če se lahko kopito sname brez uporabe orodja. (Opomba: dolžina cevi pri istem orožju bo določala v katero kategotijo spada)
Odgovori
#52
Direktiva 2017/477' člen 6, odst. 3 pravi
Države članice lahko sklenejo, da dodelijo dovoljenje  zbirateljem in v posameznih izrednih in primerno motiviranih primerih dovoljenja za pridobitev in posest strelnega orožja, ključnih delov orožja in municije iz kategotije A ob spoštovanju rigoroznih rekvizitov (pogojev) glede varnosti, javnega reda in miru in dovoljenje za hranjenje strelnega orožja, ključnih delov in municije z varnostnim nivojem, ki je proporcionalen s tveganjem povezanim z nedovoljenim dostopom do njega
Odgovori
#53
Zgornje "klobasanje" o 6. členu direktive 2017 ob upoštevanju drugih pogojevanj bi lahko prevedli v razumljiv jezik kot sledi:
(kar sledi ni prevod direktive. Je prosta razlaga in morebitni razvoj)

Države članice LAHKO dovolijo posamezniku (športnemu strelcu) pridobitev in posest polavtomatskega strelnega orožja iz točk 6 in 7 A kategorije ob spoštovanju sledečih pogojev:
a) izvedba zadovoljive ocene informacij, ki izhajajo iz upoštevanja 2. odstavka 5. člena direktive 477.
b) ob dostavi dokaza, da športni strelec aktivno trenira ali sodeluje na tekmah, ki jih organizira ena od priznanih strelskih organizacij v državi članici ali priznanih od ene mednarodnih športnih zvez.
c) pridobitev potrdila, ki ga je izdala priznana športna zveza, ki potrjuje:
i) da je strelec član strelskega društva in da je redno treniral vsaj 12 mesecev
ii) da je orožje skladno specifikacijam vsaj ene discipline, ki jo predvideva uradno priznana mednarodna športna federacija
Odgovori
#54
Dobro jutro. To je vse že dolgo znano. :)
Odgovori
#55
Veliko je res znanega vendar a lahko kdo napiše točen postopek kaj bo sledilo po sprejetju nove zakonodaje v primeru, da sedaj poseduješ orožje kategorije B7, ki bo po novem spadalo v eno od A kategorij? Se bo to orožje prekategoriziralo in na čigave stroške? Bo potrebno potem imeti urejeno shrambo takega orožja po pravilih kot sedaj veljajo za kategorijo A? Ali bo sploh še lahko vsak obdržal tako orožje ali bo postalo privilegij tekmovalcev točno določenih strelskih zvez? Menim, da je še veliko nejasnosti kaj bo ob spremembi zakona z vsem tem orožjem pa tudi kako bodo posamezne UE izvajale nove direktive ( razna potrdila in dokazila ) itd.
Odgovori
#56
Odgovorov na ta vprasanja ne ve nihce, saj novi ZORO se ni napisan.
Do takrat lahko samo ugibamo, na kaksen nacin bo nova uredba implementirana v Zoro-2.
Odgovori
#57
Kaj pa prepoved retroaktivnosti, 155. člen ustave RS,..?
Odgovori
#58
(08-05-2017, 20:33)matjaz43 Napisal: Kaj pa prepoved retroaktivnosti, 155. člen ustave RS,..?

Nikoli še ni bila ovira za nove ukrepe, od osbnih izkaznic, vozniških in pasošev , za vse so ti postavili rok do kdaj velja in potem je treba nove, E tu je ravno tako današnji OL ne bo več v skladu z direktivo in zoro , pa boš rabil novega v roko ki ga bodo postavili , najkasneje takrat bo hakljc ki jih bo rešil vseh težav z retroaktivnostjo.
Odgovori
#59
(08-05-2017, 19:38)goldi Napisal: Veliko je res znanega vendar a lahko kdo napiše točen postopek kaj bo sledilo po sprejetju nove zakonodaje v primeru, da sedaj poseduješ orožje kategorije B7, ki bo po novem spadalo v eno od A kategorij? Se bo to orožje prekategoriziralo in na čigave stroške? Bo potrebno potem imeti urejeno shrambo takega orožja po pravilih kot sedaj veljajo za kategorijo A? Ali bo sploh še lahko vsak obdržal tako orožje ali bo postalo privilegij tekmovalcev točno določenih strelskih zvez? Menim, da je še veliko nejasnosti kaj bo ob spremembi zakona z vsem tem orožjem pa tudi kako bodo posamezne UE izvajale nove direktive ( razna potrdila in dokazila ) itd.

"Zapadna kapitalistična filozofija" in "red" slonita na "svetosti" zasebne lastnine in nedotakljivosti
le-te. Zaradi naše socialistične preteklosti mi na ta koncept se še nismo privadili in ga nismo še do kraja asimilirali. Ob upoštevanju vseh pravic in zakonov država lahko razlasti posameznika samo v primeru višjega skupnega interesa. V zameno za zaseženo lastnino mu mora dati primerno odškodnino. (Lahko bi prišlo do mnogih skupinskih tožb zaradi motenja lastnine).
Državam bo enostavneje dati "posebna" dovoljenja za posest orožja in istočasno postaviti izjemno ostre in drage pogoje za posest in hrambo le tega (trezorji, alarmi, itd.)
Odgovori
#60
Zakaj pa je potem UK, kot "zgled" demokracije, takrat pred leti vsem legalnim lastnikom enostavno zaplenila orožje, brez odškodnin, in tako oškodovala mnogo strelcev.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)