Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
novice s prepovedjo B4 in B7?
#81
Bolj kot boste nabijali z argumentom, da potrebujemo športno (in lovsko) orožje zaradi beguncev, prej nam ga bodo vzeli.
Odgovori
#82
Drži. Jaz ga imam za papir luknjat. In pri tem ostanem.
Odgovori
#83
jaz pa papir luknjam z luknjačem za papir. so bolj enakomerne razdalje med luknjami. :-D
Odgovori
#84
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/S...32017L0853
Odgovori
#85
Četudi si bi človek zdaj na hitro nabavil in registriral do 13.6.2017, ne veš kako bo s hrambo, ki je za A strožja. Direktivo more sicer DZ prvo prenest v našo zakonodajo s spremembo naših zakonov in pravilnikov. In četudi dovolijo ohraniti orožje stare B7 kategorije, ki bodo nove A6, kar ni nujno da bodo, ker novi 4a odstavek 7 člena pravi "da lahko" in ne da morejo, te lahko potem s hrambo zajebejo, če nisi zbiratelj in teh pogojev že nimaš. Moje razmišljanje pač...
Odgovori
#86
...sicer 6 odstavek 6 člena dovoljuje splošno nabavo športnim strelcem novo A6 kategorijo. Kdo razume razmerje s 4a odstavkom 7 člena?
Odgovori
#87
Malo prepozno razmišljate...
Odgovori
#88
Morda je sicer to že bilo kje napisano in sem spregledal... Dobro bi bilo da katera od zvez glede implementacije sodeluje z vlado? Ni še vse izgubljeno... Primer: Češka
Odgovori
#89
Ne samo da sodeluje prav lepo se tudi dopolnjuje.
Odgovori
#90
(25-05-2017, 08:08)Mato Napisal: Ne samo da sodeluje prav lepo se tudi dopolnjuje.

Sarkazem?
Odgovori
#91
Žal ne.
Odgovori
#92
(25-05-2017, 08:08)Mato Napisal: Ne samo da sodeluje prav lepo se tudi dopolnjuje.

Jaz sem sicer to že večkrat povedal, ampak bom še enkrat.

Zelo močno dvomim, da bo veljala taka prepoved, da nabava tega orožja ne bo mogoča. Zadeva bo sigurno razrahljana na nivoju EU do te mere, da to sigurno ne bo implementirano v nacionalno zakonodajo.
Zdaj, ko UK odhaja (upam da spokajo s hitrostjo višjo od zvočne), bo temu še bolj tako.

V EU imate nekaj držav, kjer je oborožitvena industrija (po slovensko: namenska industrija) zelo močna: Finska, Nemčija, Češka, Slovaška, Avstrija, Belgija.

Najmanj ti, če ne še kdo drug, se zaveda, da recimo, če model puške ne gre v prodajo kot vojaki model, pa vedno gre v prodajo kot civilni (po sicer višji ceni). Vsem je jasno, da teroristični napadi nikoli niso bili narejeni z legalnim orožjem,  maksimalno se je kakšnemu dementnemu lovcu strgalo in je začel streljati okrog.


Za razliko od Slovenije, tujci recimo, Belgijci recimo, v nulo spremljajo stanje svoje industrije. Ko gre za milimeter dol, so že takoj ukrepi. Da bi oni dopustili tako EU direktivo, da bi fabrikam preprečili prodati viške na civilni trg, to se preprosto ne bo zgodilo.

Bilo je nekaj držav, ki so izrecno zagovarjale pobrati vse, kar je diši na vojaško: kaliber, puška.
Take države vidim predvsem tri: UK, Italija, Irska.

Osebno menim, da je to narejeno samo  in izključno zaradi njihovih - zgodovinsko pogojenih - razmer.
V UK imajo kraljico in čeprav se še vedno slepijo z bliščem kraljeve družine, po ekonomskem rangu nezadržno lezejo navzdol. Zato in tudi zato se jim je zgodil Brexit. V vsakem primeru bodo popuši**, samo tega še ne vedo vsi. Potem pride do tenzij in lordi in ostali establishment noče videti nič orožja, razen šibrene dvocevke, da bodo streljali race. Oni sami - ne raja.

Irska ima, pogojeno zgodovinsko, zopet problem med dvema religijama. To so iz 70. let nekako uspeli zakrpati. Kdor pa misli, da je rana zaceljena in koža enkomerno porjavela - se moti. Rana je samo trdno zašita, da gnoj ne bruhne ven. Zna biti, da bo tole zelo bruhnilo ven.

Tretji pa so Italijani, ki kljub vsem zakonom in vsemu - imajo mafijo. Govoril sem z dvema Italijanoma, pač oba pravita, da je Italija tudi skup zašita tvorba. Bogatega industrijskega severa in siromašnega umazanega juga. Že iz te tenzije mafija vedno bo - in Italijani bi prepovedali vse - še odžagane lupare.

In to je realno ozadje zgodbe.

In realno močan industrijski Benelux-Nemško-Avstrijsko-Finsko-Češki lobi ne bo dovolil natanko nič.
Italijanski ciga** se lahko bunijo, UK pakira kufre, Irska trepeče in išče backup EU na tistih severnih skalah, ki jim rečejo otok.
Odgovori
#93
Če mogoče kdo ve. Ali so v nov predlog omejitve zavzete tudi malokaliberske puške (polavtomat, kapaciteta nad 10, dolžina?)
Hvala
Odgovori
#94
(12-05-2017, 17:17)Ljutica Bogdan Napisal: Bolj kot boste nabijali z argumentom, da potrebujemo športno (in lovsko) orožje zaradi beguncev, prej nam ga bodo vzeli.

Kaj vendar govoriš? Vsem narodom, predvsem Čehom, Nemcem, Avstrijcem je jasno - če je vojna ali splošna nevarnost, so dobrodošli vsi, natanko vsi, ki znajo zanesljivo ločiti srednji in zadnji del puške.
Belgijci so celo ugotovili, da mladina ne zna več ravnati z orožjem. To jih skrbi bolj, kot to, da je mladina predebela.

V Sloveniji sicer še to niso ugotovili, bodo pa. Jebiga, Slovenija igra v III. južni ligi, ne I. severni.
Odgovori
#95
Ales1a: MK ostaja v B4/B7, ker gre za strelivo z robnim vžigom. Omejitev, oz. prekategorizacija v A, velja samo za centralni vžig in seveda pod pogojem, da je vstavljeni nabojnik s kapaciteto več kot 10 nabojev (dolgocevno), oz. 20 nabojev(kratkocevno orožje).
(In ne me vprašati, kako bodo to kontrolirali.)
Odgovori
#96
bbbbb ti kar sanjaj.. imaš malo nazaj da pjebi že na letošnje sp v rusiji ne smejo svojih polavtomatov nest ampak ti še kar nekje v oblačku....
Odgovori
#97
Mogoče bo tole koga streznilo:

GUNGRABBING ALERT - YOU vs STATE
To all of those who believe that you can work within the law set by the Directive, and make appeasement with governments.
In France they had a system under which:
- belt fed full auto firearms are category A - forbidden to own
- belt fed full auto converted to semi auto - category B, legal, you need to renew the license every 5 years.


Now, the news from today is that in the last days of Hollande government they have passed a law (decree 2017/909) forbidding possession of any belt fed (including converted to semi-auto) firearms. Period. No grandfathering. No exceptions. If you have such a piece, you can:
- sell it to an authorised gun shop - just imagine the price you would get, as everybody knows that you can't keep it...
- deactivate it at your own cost
- destroy it at your own cost
- give it to the government - free of charge....


There will be NO financial compensations to the lawful owners. The last time I checked the books it was called confiscation.

And as far as we know (this is not cross checked), the next decree will be on ARs and AKs.
So much for counting on a good will and understanding from the gun grabbers. They will never stop, they will never give up. SO MUST WE!!!
Odgovori
#98
Aja še VIR in prevod:

V Franciji so enostavno prepovedali do sedaj veljavno orožje B kategorije, ki se polni s pomočjo traku z naboji. Obstoječi lastniki imajo na voljo da ga na svoje stroške spravijo v deko, da ga na svoje stroške uničijo ali pa prodajo (komu pa, glede na to, da je za vse prepovedano). Ali pa ga gratis donirajo državi; beri jim ga le ta zapleni.

Nobene izjeme, nobenega "grandfatheringa", samo prst v r*t. 


Naslednje so baje AK in AR puške. Kako bodo to določili in kaj vse bo v tej kategoriji...

Letos je prvo IPSC svetovno prvenstvo v Moskvi s puško risanico. Kot kaže bo tudi zadnje :(
Odgovori
#99
(25-05-2017, 15:42)Krgolob Napisal: Letos je prvo IPSC svetovno prvenstvo v Moskvi s puško risanico. Kot kaže bo tudi zadnje :(

A na to misliš:
https://www.gunsweek.com/en/events/news/...orld-shoot

verjetno so problem sankcije proti Moskvi. Paradajza ne pustijo preko meje, AK pa bi.

Saj v članku piše: bodo Rusi posodili orožje. Če bo to dovolj dobro, pa ne vem. Verjetno ne glih.
Odgovori
(25-05-2017, 16:16)bbbbbb2011 Napisal: A na to misliš:
https://www.gunsweek.com/en/events/news/...orld-shoot

verjetno so problem sankcije proti Moskvi. Paradajza ne pustijo preko meje, AK pa bi.

Saj v članku piše: bodo Rusi posodili orožje. Če bo to dovolj dobro, pa ne vem. Verjetno ne glih.


Tudi meni se zdi, da ima ta prepoved za IPSC precej večjo povezavo z odnosi med EU in Rusijo kakor z novo direktivo o orožju.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)