Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
novice s prepovedjo B4 in B7?
357 zelo realistično napisano.
Odgovori
(27-05-2017, 20:30)357 Napisal:
(27-05-2017, 17:45)topostrelec Napisal:
(26-05-2017, 21:14)Biaggo Napisal: Mojster Rebec mi je povedal, da se je lahko dobilo samo 25 nabojev na leto.
Oz. bi blo njega in podobne lepo vprašat, kako je bilo včasih...

In kaj so si lahko takrat ljudje s 25 naboji na leto pomagali? Vsaka 2 tedna en naboj? To je še slabše kot nič, bolje da bi bilo raje kar prepovedano.
25 nabojev na leto za en kaliber, je bilo takrat in je verjetno še zdaj dovolj, za lovca, ki je "uplenil" 2-3 kose divjadi...
25 nabojev za varnost je bilo ( verjetno je tudi zdaj ) dovolj, za "letni odstrel" žive sile, ki ti vlamlja v stanovanje, posiljuje vse živo in ...
Zdaj pa še posladek - dalnjega leta 1989 sem dobil uvozno dovoljenje za nabavo 2.500 kosov streliva 38SP za športne namene.
Le vprašati je bilo treba...

Lahko verjameš, da je bilo tako enostavno. Si bil pač dobro zapisan pri lokalnih "osveščenih državljanih", ki so radi kaj nosili na uho takratnih služb. Tudi pedigre je odigraval svojo vlogo.
Odgovori
Je kaj novega v zvezi s tem ? Razmišljam da bi nabavil M70 (predelano iz auto), kaj priporočate? Naj raje počakam?
Odgovori
Zdaj jo še lahko kupiš, če pa počakaš pač počakaš. Mrgreen
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
Kupi dokler lahko, pol je mogoče pač ne boš več mogel. Simple.
administrator / Strelec.si
Odgovori
Kaj če jo pol premaknejo v A kategorijo ? Pol rabim nevem kakšne pogoje če želim obdržat...
Odgovori
Kaj pa če te kamion pred tem povozi?
Odgovori
@Kristian Če jo kupim tvegam oboje... Torej mi priporočate da kupim ? Je velika verjetnost da bo treba potem nevem kaj vse nabavljat da bo primerno za hrambo A kategorije, ali bodo dali izjeme? Vem da tega nihče ne more vedet, zanimajo me samo vaša mnenja...
Odgovori
.....in imash pakelc patronov v zhepu.......

.....in imash pakelc patronov v zhepu.......
Odgovori
Če misliš jo kupi, če pa že sedaj razmišljaš o težavah, ki te lahko doletijo (nevem kdaj) raje kupi kaj drugega. Me je strah, da boš v tvojem primeru preveč razmišlajl kaj bo jutri. Jaz osebno imam kategorijo B7 in me prav nič ni strah.
Odgovori
(04-07-2017, 21:26)luka77777778 Napisal: ... Torej mi priporočate da kupim ? Je velika verjetnost da bo treba potem nevem kaj vse nabavljat da bo primerno za hrambo A kategorije, ali bodo dali izjeme? Vem da tega nihče ne more vedet, zanimajo me samo vaša mnenja...

... če kupiš sedaj, potem imaš možnost, da zadostiš dodatnim pogojem in boš v prihodnosti veseli lastnik ...

... če pa sedaj ne kupiš, kasneje morda ne boš več imel priložnosti za nakup ...

... odloči se sam ... za "napačno" odločitev boš v vsakem primeru sam "odgovarjal" ...

lp upor500
Odgovori
(04-07-2017, 20:21)luka77777778 Napisal: Kaj če jo pol premaknejo v A kategorijo ? Pol rabim nevem kakšne pogoje če želim obdržat...

Kot so ti že kolegi napisali, kupi dokler še lahko, če če pusti če-je, za A kategorijo pa kot športni strelec itaq nikoli ne boš imel pogojev..
Sem pred kratkim nabavil puško kategorije B7 pa verjemi, da nas ni malo.
Odgovori
@Zlatogol Vseeno je ali je B4 ali B7 pomembno je samo ali je bila predelana iz auto ali ne... To direktivo je potrebno implementirat ali se lahko država temu "upre" ?
Odgovori
(04-07-2017, 21:30)matvus Napisal: Če misliš jo kupi, če pa že sedaj razmišljaš o težavah, ki te lahko doletijo (nevem kdaj) raje kupi kaj drugega. Me je strah, da boš v tvojem primeru preveč razmišlajl kaj bo jutri. Jaz osebno imam kategorijo B7 in me prav nič ni strah.

Res je tudi jaz..
Wave
Odgovori
(04-07-2017, 21:37)luka77777778 Napisal: @Zlatogol Vseeno je ali je B4 ali B7 pomembno je samo ali je bila predelana iz auto ali ne... To direktivo je potrebno implementirat ali se lahko država temu "upre" ?

Moja je nabavljena pri Mitji Rebec M4 5,56x45 DB15 16 in zadostuje sedanjim pogojem zakonodaje.
Kaj drugega me ob nakupu ni zanimalo razen kako spravit "cekine" skupaj.
Odgovori
@zlatogol M70 je predelana iz auto, trenutno zadostuje pogojem zakonodaje, problem je da se to lahko spremeni...
Odgovori
(04-07-2017, 21:37)luka77777778 Napisal: @Zlatogol Vseeno je ali je B4 ali B7 pomembno je samo ali je bila predelana iz auto ali ne... To direktivo je potrebno implementirat ali se lahko država temu "upre" ?

Če je bilo orožje predelano iz avtomatskega, bo padlo v novo kategorijo A6 - orožje kategorije A pa je prepovedano. Koliko bo pri tem pomagal t.i. grandfathering, je težko reči.

Orožje, ki ima nameščen nabojnik z več kot 10 nabojev (dolgocevno orožje), oz. več kot 20 nabojev (kratkocevno orožje), bo padlo pod novo kategorijo A7. Se pravi - tu si varen, dokler te ne dobijo pri uporabi nabojnikov z večjo kapaciteto.
Države bodo lahko predpisale izjeme za športne strelce, da bodo lahko uporabljali večje nabojnike, ampak glede na to, da smo pri nas pri implementaciji evropskih direktiv bolj papeški od papeža, se to vsaj pri nas zna precej zakomplicirati.

Kaj se zgodi, če bi se država uprla direktivi, pa imamo priliko videti nekajkrat letno, ko mora Slovenija Bruslju plačati nemajhno kazen za neustrezno izvajanje tega ali onega zakona. Koliko kazni bo država pripravljena plačati za zaščito lastnikov orožja, ki žal roko na srce, dokaj marginalna skupina?
Odgovori
(04-07-2017, 21:51)luka77777778 Napisal: @zlatogol M70 je predelana iz auto, trenutno zadostuje pogojem zakonodaje, problem je da se to lahko spremeni...

Verjamem, o tvoji dilemi a težko ti kaj drugega kdorkoli svetuje (kot so pred menoj že kolegi napisali), trenutno je kot je, kaj pa prinese nov zoro pa pustimo času.
Do takrat pa je vse po starem in odločitev je le tvoja.
Odgovori
Glede na to, koliko so v EK 'zapeli' na predelane avtomatske puske, jaz osebno taksnega orozja ne bi kupoval, ampak bi kupil tovarnisko izdelan polavtomat. 
In poskrbite za udelezbo na sportnih tekmah, da boste imeli dolocen staz pred novim ZOROm.
(Npr. IPSC v sezoni 2017/18, ker letos je ze konec tekem s pusko in je vprasanje kako bo EU direktiva implementirana, oz. kaksen rok/staz bo zakon zahteval za pridobitev dovoljenja za kategorijo A.)
Odgovori
Hvala za vse komentarje, bom zadevo še malo premislil... Kdaj pa se pričakuje prva verzija novega ZORO ? Niso v direktivi predvidene izjeme za športne/rekreativne strelce v zvezi z A kategorijo ?
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)