Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[split] zbiramo pripombe na predlog sprememb zakona o orožju
#21
(18-02-2017, 21:51)alojz1 Napisal: Davno preden sem postal lovec sem bil strelec. Celo predsednik malega društva po članih. Kar pa ni bila ovira, da nismo bili celo prvaki v Jugi.
Zato sem kar seznanjen z problemi obeh strani. Težave z razumevanjem so pri vas.


Kaj, a to da so kao lovci izvzeti  ali to, da so kao športni strelci veliko bolj nevarni in je zaradi njih treba spremeniti zakone.

Saj, če imajo teroriste za razlog za razorožitev najmanjše populacije, se tebi verjetno ne zdi nič spornega, verjetno toliko časa, dokler nisi na seznamu...

Ampak moraš priznat, da dokler je stvar v tako pomembnih stvareh kod so orožje, nacionalna varnost in nevem kaj šepomembnega je zelo pomembno da držimo vsi skupaj in da če je vojna je vojna za vse predvsem pa za tiste ki so izvzeti in hočejo bit priviligirani.

#22
(18-02-2017, 21:55)Mato Napisal: Enostavno ne razumeš a ne kaj je point, na srečo vodilni v LZS zastopijo in članstvu navkljub se zavzemajo za to, da se take željene spremembe ne bi uveljavile.

No vidiš Mato, pa si spregledal. Mi delamo od spodaj navzgor. Še vi zahtevajte od svojih vodilnih isto. 
Potem bodo pa naši in vaši vodilni uskladili želje in skupaj vložili predloge.

Šimek pa kdaj sem napisal, da ste strelci nevarni??????? 
Vi ste napisali, da zahtevate izpis nesreč na lovskih streliščih (mimogrede, napiši kakšno. Za športna strelišča jih nekaj poznam za lovska pa ne. Verjetno sem pristranski)
#23
Sinoči je bil pri meni predsednik LD, ki ima lepo urejeno strelišče. Dodtopno je le iz ene smeri. Okrog so hribi in ni nobene nevarnosti odboja ali hiš. Med strelskim mestom in tarčami pa je urejena krmna njiva. Ko mu omenim spremembe zakona je rekel: mi smo se pištolašev hvala bogu rešili. Dobili so drugo lokacijo pa je mir.
Pred leti so namreč na njihovem strelišču začeli streljati tudi "športniki". Z soglasjem seveda. Pa ne tarče ampak pretežno flaše. In steklovina je ležala povsod. Po njivi, parkirišču in okrog objektov. Vsakič so morali lovci čistiti saj so tvegali prerez gume ali poškodbe psov. 
Tudi to je lahko vzrok za nesoglasja. Poleg oholosti. In predno me kdo nekam pošlje kot ste vajeni  naj še enkrat prebere vse poste in pove kaj sem napačnega napisal.
#24
ali res hočeš it po tej poti blatenja? ker se mi zdi da bo prej zmanjkalo materiala za "pištolarje" kot za lovce... in ta predsednik misli da njegovo strelišče ne bo padlo pod "nove" pogoje? ali si jih samo ni podrobno prebral?
#25
Seveda je prebral. Zato pa sva debatirala o tem.
Pristop pa se mi zdi boljši kot ga športniki izvajate. Dobil sem mail skupaj z predlogi sprememb. Do 24.5. se lahko pošljemo pripombe na LZS predsedniku. Ta jih bo posredoval delovni skupini v obravnavo in usklajevanje. Potem bodo tako usklajene in prečiščene predloge sprememb posredovali in zastopali na MNZ.

Podobno bi morali narediti tudi športni strelci. Ampak vsak dobronameren predlog označite za osebni napad na vašo nedotakljivost. Edini argument, ki sem ga zasledil pa je, da hočete enake pogoje kot lovci. Nimam več volje za to brezplodno debato. Vi se boste še med sabo stepli. Je razlika pri vas že med preciznjaki in tistimi, ki streljate dinamiko. Le po sili razmer ste še skupaj.
Pa ne mi spet očitat da blatim. Blatil bi, če bi si jaz tisto streljanje flaš  na lovskem strelišču izmislil (lahko bi streljali vsaj plastenke ali piksne). Tako pa se blatite sami. Vsaj premislite prej.
#26
(19-02-2017, 09:46)alojz1 Napisal: Sinoči je bil pri meni predsednik LD, ki ima lepo urejeno strelišče. Dodtopno je le iz ene smeri. Okrog so hribi in ni nobene nevarnosti odboja ali hiš. Med strelskim mestom in tarčami pa je urejena krmna njiva. Ko mu omenim spremembe zakona je rekel: mi smo se pištolašev hvala bogu rešili. Dobili so drugo lokacijo pa je mir.
Pred leti so namreč na njihovem strelišču začeli streljati tudi "športniki". Z soglasjem seveda. Pa ne tarče ampak pretežno flaše. In steklovina je ležala povsod. Po njivi, parkirišču in okrog objektov. Vsakič so morali lovci čistiti saj so tvegali prerez gume ali poškodbe psov. 
Tudi to je lahko vzrok za nesoglasja. Poleg oholosti. In predno me kdo nekam pošlje kot ste vajeni  naj še enkrat prebere vse poste in pove kaj sem napačnega napisal.


Dj lojze, mal se skuliraj in pomisli malo preden kaj napišeš.


Predsedniku LD, ki ima lepo urejeno strelišče pa povej, da sem presrečen, kadar v hosti ne srečam oboroženega osebka, ki hiti v gostilno[Image: image418.gif]

#27
(19-02-2017, 11:06)šimek Napisal: Dj lojze, mal se skuliraj in pomisli malo preden kaj napišeš.
Predsedniku LD, ki ima lepo urejeno strelišče pa povej, da sem presrečen, kadar v hosti ne srečam oboroženega osebka, ki hiti v gostilno[Image: image418.gif]

Če si to napisal po temeljitem razmisleku je pa sigurno vrhunec tvojih intelektualnih sposobnosti. Zato pa je stanje takšno kakršno je.
#28
ja, je bila replika na tvoje neumnosti in primer z kakšnim nivojem se lahko obmetavamo
 in dokazilo v katero smer je šla tema z tvojo konstruktivnostjo

#29
komentar o "športnikih"... oprosti, pojma nimaš.
Športni strelec je tisti ki trenira vsak dan, po možnosti dopoldan in popoldan. To je šport.
Jaz pa ki pridem pokat enkrat na teden ali pa dvakrat, če mi služba pusti, sem v najboljšem primeru rekreativec. Pa še to z veliko mero dobre volje ker rekreativni tekači, tenisači in ostali delajo to vsak dan...
Če ostaneva pri strelcih - Niti eden niti drug (športnik ali rekreativec) ne bosta na tujem strelišču razbijala flaše in delala škodo. Ker jima preveč pomeni to da lahko opravljaš svojo športno dejavnost oziroma rekreacijo.
Ta ekipa - če je počela to kar je (glede na lastne izkušnje podtikanj s strani z LD imam kar nekaj dvomov. Nenazadnje je eden od glavnih izpostavljenih problemov, ki so pripeljali do "urejevanja problematike strelišč" to da so na lovskih golaž tekmah streljali keramične izolatorje na telegrafnicah) pa ne spada ne med eno in ne med drugo skupino, temveč med kretene. Ki si ne zaslužijo da so gostje na tujem strelišču. Še manj pa to da služijo za ilustracijo eni interesni skupini o tem kakšna je druga interesna skupina.

Kakorkoli, lepo urejeno strelišče LD bo padlo pod isti udarec, ko se bo zahtevala prostorska umestitev, nasipi in blende. Ko jih bo poizkušal uvesti, pa bo dobil za vrat odločbo o nenamenski rabi kmetijskega zemljišča in bo konec, the end, ende, fine, vege...
Zato je pač skrajni čas, ura 5 čez 12, da se naš kleni strelski živelj zbudi iz svoje mentalne omejenosti in začne sodelovati. Vsi streljamo in vsi smo očitno oblasti trn v peti. Biatlonci bodo svoje gonili dalje ker gre za nadnacionalni interes in se jim bo še naprej gledalo čez prste. ISSF ima svoja, večinoma zaprta strelišča in tu ne bo bistvene spremembe. Najbolj na udaru bomo pa športni/rekreativni strelci in lovci. Upam da je to zdaj jasno tudi že najbolj bukovemu lastniku orožja. In če ne bomo sodelovali skupaj, bomo vsak posebej izviseli.

p.s. predlog o radikalni spremembi zakona o lovu in uvedbi profesionalne logarske službe po vzoru se je tudi že pojavil. Pa so LZS zaenkrat toliko močni - IN SLOŽNI - da je ta predlog do nadalnjega ostal še v predalu.
#30
Alojz1: jaz sem pa mislil, da ne bos zacel s takim posplosevanjem in udrihanjem po sportnih/rekreativnih strelcih.
Ce ste imeli pri vas huligansko ekipo in so res oni streljali steklenice, zakaj jih pa takoj niste nagnali???
Kaj imas od tega, da taksne zgodbe vleces v javni forum, kjer naj bi skupaj drzali vsi strelci?
In potem se cudis, ce dobis kontra o gostilniskih podvigih?
Ja, tudi sam sem ze imel zelo neprijetne izkusnje z lovci, ne samo v gozdu, tudi na civilnem streliscu, pa zato ne posplosujem, da ste vsi lovci nesramni, arogantni pijanci, ki ne znate varno rokovati z orozjem in streljate pse, ki niso na povodcu.

So posamezniki, ki mecejo slabo luc...na strelce, na lovce,....na soferje, politike, itd...pac vse sorte ljudi je na zemlji, imajo osebno izkaznico, izpit za avto, orozno listino....

S kazanjem prsta na drug drugega se ne bo doseglo prav nic dobrega, kvecjemu bodo 'mavricni  mirovniki' dobili se dodaten material za zaviranje strelstva.

Najbolje bi bilo, da se tale tema zaklene.
#31
Očitno nočete videti zakaj se je tole začelo.  Poglejte citat.
citat:

Nedopusto, da se lovcev izključi. V kolikor bi bila ta sprememba zakona zaradi varnosti, bi morala vsebovati samo člene, ki omejuje lovce, saj se samo tam dogajajo nesreče. 

Tukaj ste začeli z prstom kazati na lovce. Niste zahtevali boljših pogojev zase ampak poslabšati pogoje lovcem. Pa nič sprenevedanja več.
Lovci imamo res eno prednost. Da lahko streljamo po svoji presoji. Če se ta presoja izkaže za napačno pač sledijo sankcije za kršitelja. Da ne streljamo po bukvah pa postavimo tarčo. To pa še ni strelišče kamor so vabljeni vsi, ki želijo streljati. In tako je opredeljeno v prejšnjem in sedanjem predlogu zakona.
Pred leti je imela vsaka LD svoje lastno strelišče za golobe in MK. Ta sedaj v večini samevajo. Tista, na katerih se pa organizirajo tekme odprtega tipa pa padejo pod nadzor pristojnih. To vam je menda jasno.
#32
Citat:predlog o radikalni spremembi zakona o lovu in uvedbi profesionalne logarske službe po vzoru se je tudi že pojavil. Pa so LZS zaenkrat toliko močni - IN SLOŽNI - da je ta predlog do nadalnjega ostal še v predalu.

Predlog ostaja v predalu tudi še zato ker se ve da sedaj 22000 prostovoljcev še plačuje da lahko to delajo, profesionalno logarsko službo pa bi bilo potrebno plačat iz proračuna države.
Bojo pa po izteku koncesijskih pogodb sigurno spremembe, vsa stvar pa bo verjetno šla v zakupniški sistem, pač tisti ki bo bolje plačal za pravico izvajanja lova. Pomeni da se bo stvar vrnila 100 let v preteklost.
Speljali bojo kot so si pač zamislili, strelci in lovci ne bomo v nič boljšem položaju tko da...
#33
(19-02-2017, 12:15)JRC Napisal: Ce ste imeli pri vas huligansko ekipo in so res oni streljali steklenice, zakaj jih pa takoj niste nagnali???
Kaj imas od tega, da taksne zgodbe vleces v javni forum, kjer naj bi skupaj drzali vsi strelci?
In potem se cudis, ce dobis kontra o gostilniskih podvigih?
Redki ste tule sposobni kulturne debate brez žaljivk (Kristian npr). 
Res je bila tista skupina mogoče huliganska (sam nebi uporabljal takih izrazov. Prej nepremišljena. Tudi sam rad luknjam plastenke)
Ampak ti imajo namen klub registrirat. Tem podobni se tudi včlanijo v drug že registriran klub. In takšni me tule zmerjajo ko jim postavim ogledalo pa se v njem ne prepoznajo.
#34
a ti ne bi rekel da so huliganim je prehuda beseda, tebi so pištolaši hahahahah
#35
(19-02-2017, 13:23)dani_79 Napisal: a ti ne bi rekel da so huliganim je prehuda beseda, tebi so pištolaši hahahahah

Ne pljuvaj na karbit  ;) ma tip zgleda cajt, pa bo flancal še naprej  Mrgreen
#36
pa daj že malo pomisli no, Alojz.

Ogledalo, ki sem ti ga postavil, ti očitno ni bil niti malo ušeč.

#37
Bom še jaz postavil ogledalo ...






#38
... tema naj bi bila namenjena za zbiranje predlogov v zvezi z prihajajočim ZOro - m, ne pa medsebojnemu pod********* ... 

... sam sicer menim, da je takšen način "planiranja delovanja" neustrezen ... kot da bi se naprimer člani ene ekipe v rokometu pogovarjali pred nasprotniki, kako bodo izvedli zadnjo, najpomembnejšo akcijo ... nasprotniki bodo pa seveda igrali kot gentlemani in slučajno ujetih informacij ne bodo uporabili v svojo korist ...

... in še glede lovcev: nujno potrebno je tam narediti red, saj ogrožajo sebe in vse ostale, ki se slučajno znajdejo v gozdu!

lp upor500
#39
(18-02-2017, 19:22)gg Napisal:
(18-02-2017, 15:43)Ales Napisal: Če jaz prav razumem, lahko lokalna skupnost omeji urnik streljanja...ali v praksi to pomeni, da ga lahko omeji na čas med recimo 10.15 in 10.20 uro?

Poleg tega pa sem videl tudi podzakonski akt, ki ga tudi ne razumem dobro...vsakdo, ki naj bi prišel na strelišče, bi moral vpisati svojo prisotnost in navesti točno kolikokrat je ustrelil???

Ales, točno to je noter v knjigi, ki jo inšpektor zahteva na strelišču že zdaj. Ime in priimek, naslov, podatki o orožni listini, podatki o orožju ter število strelov.

To je treba ukinit, ali pa naj vsak tenis plac vodi listino kdoje igral, kdaj, podatki o osebnem dokumentu, o uporabljenem loparju in kolikokrat je kdo udaril žogico...a to je kak 'vodja sektorja' pripravil?
#40
Ne bi vedel :)




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)