Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 3 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CZ 858 in naši forenziki
#21
(16-03-2017, 10:26)katra Napisal: Ob vsem kar je bilo, sem izgubila vsako zaupanje v veliko vrsto strokovnjakov, na različnih področjih naše države, večina le teh je popolnoma skregana z dejstvi, naši zakoni pa so spisani tako ohlapno, da si jih lahko razlaga in prireja vsak po svoje....sploh tisti, ki o posameznih zadevah odločajo...
Torej je javna uprava (kjer na žalost delam tudi sama) raj za subjektivnost in zajebavanje navadnega človeka, raj za dvigovanje lastnega ega.

žena
(katere mož je ugotovil, da se ni pametno kregati)

Hm.
A prav razumem?
Katra in Gregor sta se skregala in zato so Gregorju odvzeli cz858, ga dali v forenzicni pregled in ugotovili,da je sodi v kategorijo A???
In sedaj sta se (moz in zena) oglasila se na forumu?
Odgovori
#22
Po mojem je Katra zgolj prišla povedat, kdo pri njih doma nosi hlače pumparce. In pumparico.
Odgovori
#23
... meni se pa zdi, da je Jabolko ugotovil, da se z ženo ni pametno kregati ...

lp upor500
Odgovori
#24
Saj ni važno, kaj sta počela, bolj je zaskrbljujoče to, kaj so potem počeli razni forenziki. V državi naj bi veljali zakoni in naj bi bilo v njih določeno, kam - v katero kategorijo spada določeno orožje, ne pa, da to določa NFL, mimo zakona in brez zakonske podlage kot institucija nad zakonom. Odločbo o odvzemu oz. kategorizaciji je potrebno izpodbijati z vsemi sredstvi, saj polavtomatsko orožje zaenkrat po veljavni zakonodaji še ne spada v kategorijo A, četudi ima nastavek za bajonet (kje v zakonu piše, da ga ne sme imeti?) in četudi ima navoje na koncu cevi, na katere paše plinska zavora, kompenzator in še kaj drugega (kje v zakonu piše, da jih ne sme imeti?). V kolikor je mogoče, bi lahko objavili kopije mnenj in odločb tukaj (osebne podatke se lahko prekrije).
Odgovori
#25
Potrebno je dokazati , da tale forenzik nima pojma in ga poslati na delovno mesto kateremu je dorasel.
Odgovori
#26
Vse kar imam je zapisnik o izjavi kršitelja.......klican sem bil na PP, kjer mi je bil očitan prekršek po ZORO-1 81.člen 1.odstavek 19.točka (posameznik krši zakon če nabavlja ali poseduje prepovedano orožje).......videl pa sem dokument izdan s strani NFL, v katerem je pisalo in na podlagi katerega mi očitajo, da moja CZ 858 spada pod orožje kategorije A (zaradi navoja na ustju cevi in nastavka za bajonet).


Priponke
.pdf   zapisnik o izjavi kršitelja.pdf (Velikost: 743,53 KB / Prenosi: 241)
Odgovori
#27
Zadeva je v nebo vpijoča. Predlagam, da vsi strelci, ki posedujemo orožje z navojem na cevi hkrati podamo samoovadbo na omenjeno policijsko postajo.
Odgovori
#28
(16-03-2017, 23:43)gregor Napisal: Vse kar imam je zapisnik o izjavi kršitelja.......klican sem bil na PP, kjer mi je bil očitan prekršek po ZORO-1 81.člen 1.odstavek 19.točka (posameznik krši zakon če nabavlja ali poseduje prepovedano orožje).......videl pa sem dokument izdan s strani NFL, v katerem je pisalo in na podlagi katerega mi očitajo, da moja CZ 858 spada pod orožje kategorije A (zaradi navoja na ustju cevi in nastavka za bajonet).

In kaj je bil epilog zgodbe? Imaš še puško? So to jo zasegli? Je šel postopek dalje ali se je zaključilo pri tem zapisniku?
Odgovori
#29
Kdo te je prijavil?
Odgovori
#30
Tole je treba gnati do konca, da se zadeva razčisti. Sploh ne gre za to puško gre za poskus ustrahovanja, da se bo narod ja še bolj samoomejeval, čist za vsak slučaj... vidimo da jih ima velik mehko dušo in so se takoj pripravljeni podredit.
Odgovori
#31
Mislim, da tole ne pije vode:


I. OROŽJE, KI JE NA OBMOČJU REPUBLIKE SLOVENIJE PREPOVEDANO:
 
Orožje, katerega promet, nabava in posest posameznikom, pravnim osebam in podjetnikom posameznikom niso dovoljeni, razen če z zakonom o orožju ni drugače določeno.
 
 
KATEGORIJA OROŽJA IN TOČKA
3. člen ZOro-1
TIP/VRSTA OROŽJA
A1
   eksplozivni vojaški izstrelki in lanserji
   Vojaško pehotno protioklepno in protiletalsko orožje
A2
  avtomatsko strelno orožje
 
  –       avtomatska pištola
  –       avtomatska puška z risano cevjo (risanica) 
  –       avtomatska puška z gladko cevjo - (šibrenica)
  –       mitraljez
  –       brzostrelka
  –       ostalo
OPOMBA:
POGOJNO DOVOLJENO OROŽJE  -zbiranje orožja, 28. člen zakona (Ur. list RS, št. 23/05 –UPB1 in št. 85/09)
A3
  orožje, prikrito v druge predmete
  Strelno in hladno orožje, ki je prikrito v druge predmete, kot na primer sprehajalna palica, svinčnik, mobitel itd.  
A4
  strelivo z eksplozivnim ali vnetljivim učinkom in nedelaborirani izstrelki za tako strelivo;
 
  Eksplozivno orožje so vse vrste bomb, min, granat ali drugih sredstev ali naprav, polnjenih z eksplozivnimi snovmi ali vžigalnimi sredstvi,    pri  katerih prihaja z zunanjim ali notranjim delovanjem do sproščanja energije in eksplozije. Za eksplozivno orožje se štejejo tudi deli   eksplozivnega orožja, in sicer delujoči vžigalniki, eksplozivna polnitev in traserji
A5
  strelivo za pištole in revolverje s kroglo, ki ima razširni (ekspanzijski) učinek in krogle za tako strelivo, razen streliva za lovsko ali športno   orožje za osebe, ki imajo pravico do tega orožja;
 
A6
vojaško orožje
tipi/vrste orožja iz kategorije A, točka 2
       polavtomatska pištola                     
       pištola
       revolver                                  
       polavtomatska puška z risano cevjo        
       polavtomatska puška z gladko cevjo        
       repetirna puška z risano cevjo
       repetirna puška z gladko cevjo
OPOMBA:
POGOJNO DOVOLJENO OROŽJE  - zbiranje orožja 28. člen zakona (Ur. list RS, št.
23/05 –UPB1 in št. 85/09)
       topovi itd 
Orožje in strelivo, ki se nabavlja in uporablja po posebnih predpisih (zakon o obrambi) in katerega promet posameznikom ni dovoljen ali je omejen 
A7
eksplozivno orožje in njegovi deli
Vse vrste bomb, min, granat ali drugih sredstev ali naprav, polnjenih z eksplozivnimi snovmi ali vžigalnimi sredstvi, pri katerih prihaja z zunanjim ali notranjim delovanjem do sproščanja energije in eksplozije. Za eksplozivno orožje se štejejo tudi deli eksplozivnega orožja, in sicer delujoči vžigalniki, eksplozivna polnitev in traserji.
A8
hladno orožje
so predmeti, kot naprimer:
       boksarji
       bodala
       buzdovani
       gumijevke,
       tonfe
       teleskopske palice
       in drugi predmeti, ki so prirejeni za napad.
OPOMBA:
POGOJNO DOVOLJENO OROŽJE  - zbiranje orožja, 28. člen zakona ((Ur. list RS, št. 23/05 –UPB1 in št. 85/09)
A9
posebna oprema za orožje
naprave za dušitev zvoka
cevi z zunanjim navojem na ustju cevi ali drugimi nastavki, namenjenimi izključno namestitvi dušilca
teleskopski namerilniki z napravo za elektronsko ojačevanje svetlobe ali z infrardečo napravo, če so izdelani tako, da se pritrdijo na orožje.
 
A10
orožje, ki je izdelano ali predelano brez dovoljenja za promet z orožjem, razen orožja iz 4. in 7. točke kategorije D.
 
A11.
orožje, izdelano iz katerega koli bistvenega sestavnega dela orožja, ki izvira iz nedovoljene trgovine
 
A12
izdelano novo orožje, ki nima predpisanih označb
 
D8
električni paralizatorji
ki  delujejo na daljavo z izstrelitvijo puščic ali drugih podobnih izstrelkov -TASER 


Seznam prepovedanega orožja v republiki Sloveniji nikjer ne govori o nastavkih za bajonet in omenja zunanje navoje na cevi, ki so namenjeni izključno namestitvi dušilca.

Navoji na CZ 858 niso namenjeni dušilcu, ker sama zasnova puške ni temu primerna in tudi za svoje delovanje uporablja nadzvočno strelivo, ki tudi ni namenjeno kombiniranju z dušilci zvoka. Navoji na CZ 858 so namenjeni namestiti kompenzatorja odsuna.  

 
Odgovori
#32
Seveda ne pije vode, ampak če ne bo pritožbe in se ne bo razčistilo bo postalo sodna praksa, primer kako ravnati pri ostalih lastnikih...
Odgovori
#33
Treba furat do konca. Tukaj ali je policaj narobe interpretiral seznam o prepovedanem orožju ali pa NFL. V vsakem primeru se mi zdi, da je zadeva zrela za debato s kakim odvetnikom.
Odgovori
#34
V celoti se strinjam, da gre za vzorčen primer kaj se ne bi smelo dogajati. Prav tako se strinjam, da bo epilog tega primera imel ne ravno zanemarljivo precedenčno težo na bodoče ravnanje organov do nas vseh.

Na drugi strani se je potrebno zavedati, da sodni boj predstavlja precejšnje breme za posameznika, ki je vanj vpleten.

Ravno v takih primerih bi krovna organizacija zainteresirane javnosti prišla še kako prav, saj bi lahko nudila tako strokovno, kot tudi finančno asistenco. Ravno zaradi tega ponovno apeliram k razmisleku o ideji, ki jo tolikokrat omenjam.
Odgovori
#35
Gregor če rabiš kako pomoč ali info sporoči na ZS...
Odgovori
#36
(17-03-2017, 09:37)Iurium humanorum Napisal: V celoti se strinjam, da gre za vzorčen primer kaj se ne bi smelo dogajati. Prav tako se strinjam, da bo epilog tega primera imel ne ravno zanemarljivo precedenčno težo na bodoče ravnanje organov do nas vseh.

Na drugi strani se je potrebno zavedati, da sodni boj predstavlja precejšnje breme za posameznika, ki je vanj vpleten.

Ravno v takih primerih bi krovna organizacija zainteresirane javnosti prišla še kako prav, saj bi lahko nudila tako strokovno, kot tudi finančno asistenco. Ravno zaradi tega ponovno apeliram k razmisleku o ideji, ki jo tolikokrat omenjam.

Se popolnoma strinjam, res pa je, da takšne krovne organizacije že obstajajo in to so vse strelske zveze v katere se strelci vključujejo, zveze so vsaj po mojem, dolžne pomagati reševati takšne probleme, samo ne vem katera je sploh pripravljena zastopati in zagovarjati pravice posameznikov.
Se mi pa zdi, da se bo to v kratkem razjasnilo.

Gergorja bi vprašal, katere zveze član je in ali jih je zaprosil za pomoč in nasvet?

Odgovori
#37
(17-03-2017, 08:39)matjaz43 Napisal: Mislim, da tole ne pije vode:


I. OROŽJE, KI JE NA OBMOČJU REPUBLIKE SLOVENIJE PREPOVEDANO:
 
Orožje, katerega promet, nabava in posest posameznikom, pravnim osebam in podjetnikom posameznikom niso dovoljeni, razen če z zakonom o orožju ni drugače določeno.
 
 
KATEGORIJA OROŽJA IN TOČKA
3. člen ZOro-1
TIP/VRSTA OROŽJA
A1
   eksplozivni vojaški izstrelki in lanserji
   Vojaško pehotno protioklepno in protiletalsko orožje
A2
  avtomatsko strelno orožje
 
  –       avtomatska pištola
  –       avtomatska puška z risano cevjo (risanica) 
  –       avtomatska puška z gladko cevjo - (šibrenica)
  –       mitraljez
  –       brzostrelka
  –       ostalo
OPOMBA:
POGOJNO DOVOLJENO OROŽJE  -zbiranje orožja, 28. člen zakona (Ur. list RS, št. 23/05 –UPB1 in št. 85/09)
A3
  orožje, prikrito v druge predmete
  Strelno in hladno orožje, ki je prikrito v druge predmete, kot na primer sprehajalna palica, svinčnik, mobitel itd.  
A4
  strelivo z eksplozivnim ali vnetljivim učinkom in nedelaborirani izstrelki za tako strelivo;
 
  Eksplozivno orožje so vse vrste bomb, min, granat ali drugih sredstev ali naprav, polnjenih z eksplozivnimi snovmi ali vžigalnimi sredstvi,    pri  katerih prihaja z zunanjim ali notranjim delovanjem do sproščanja energije in eksplozije. Za eksplozivno orožje se štejejo tudi deli   eksplozivnega orožja, in sicer delujoči vžigalniki, eksplozivna polnitev in traserji
A5
  strelivo za pištole in revolverje s kroglo, ki ima razširni (ekspanzijski) učinek in krogle za tako strelivo, razen streliva za lovsko ali športno   orožje za osebe, ki imajo pravico do tega orožja;
 
A6
vojaško orožje
tipi/vrste orožja iz kategorije A, točka 2
       polavtomatska pištola                     
       pištola
       revolver                                  
       polavtomatska puška z risano cevjo        
       polavtomatska puška z gladko cevjo        
       repetirna puška z risano cevjo
       repetirna puška z gladko cevjo
OPOMBA:
POGOJNO DOVOLJENO OROŽJE  - zbiranje orožja 28. člen zakona (Ur. list RS, št.
23/05 –UPB1 in št. 85/09)
       topovi itd 
Orožje in strelivo, ki se nabavlja in uporablja po posebnih predpisih (zakon o obrambi) in katerega promet posameznikom ni dovoljen ali je omejen 
A7
eksplozivno orožje in njegovi deli
Vse vrste bomb, min, granat ali drugih sredstev ali naprav, polnjenih z eksplozivnimi snovmi ali vžigalnimi sredstvi, pri katerih prihaja z zunanjim ali notranjim delovanjem do sproščanja energije in eksplozije. Za eksplozivno orožje se štejejo tudi deli eksplozivnega orožja, in sicer delujoči vžigalniki, eksplozivna polnitev in traserji.
A8
hladno orožje
so predmeti, kot naprimer:
       boksarji
       bodala
       buzdovani
       gumijevke,
       tonfe
       teleskopske palice
       in drugi predmeti, ki so prirejeni za napad.
OPOMBA:
POGOJNO DOVOLJENO OROŽJE  - zbiranje orožja, 28. člen zakona ((Ur. list RS, št. 23/05 –UPB1 in št. 85/09)
A9
posebna oprema za orožje
naprave za dušitev zvoka
cevi z zunanjim navojem na ustju cevi ali drugimi nastavki, namenjenimi izključno namestitvi dušilca
teleskopski namerilniki z napravo za elektronsko ojačevanje svetlobe ali z infrardečo napravo, če so izdelani tako, da se pritrdijo na orožje.
 
A10
orožje, ki je izdelano ali predelano brez dovoljenja za promet z orožjem, razen orožja iz 4. in 7. točke kategorije D.
 
A11.
orožje, izdelano iz katerega koli bistvenega sestavnega dela orožja, ki izvira iz nedovoljene trgovine
 
A12
izdelano novo orožje, ki nima predpisanih označb
 
D8
električni paralizatorji
ki  delujejo na daljavo z izstrelitvijo puščic ali drugih podobnih izstrelkov -TASER 


Seznam prepovedanega orožja v republiki Sloveniji nikjer ne govori o nastavkih za bajonet in omenja zunanje navoje na cevi, ki so namenjeni izključno namestitvi dušilca.

Navoji na CZ 858 niso namenjeni dušilcu, ker sama zasnova puške ni temu primerna in tudi za svoje delovanje uporablja nadzvočno strelivo, ki tudi ni namenjeno kombiniranju z dušilci zvoka. Navoji na CZ 858 so namenjeni namestiti kompenzatorja odsuna.  

 

Ne bo držalo...vsak navoj ki je na cevi je LAHKO  namenjen TUDI namestitvi dušilca in čisto VSAKA zasnova orožja je temu primirna tudi CZ 858...mogoče lastnik ni imel zaščitne matice nameščene.
No v tem primiru če se zadeva ni končala z omenjenim zapisnikom pozabi na vse zveze in čimprej do odvetnika.
Odgovori
#38
Jabolko, narobe interpretiraš. Dikcija pod A9 govori o "cevi z zunanjim navojem na ustju cevi ali drugimi nastavki, namenjenimi izključno namestitvi dušilca" in ne da se neki lahko gor našraufa.
Odgovori
#39
šok na šok jbnti.
prvo uni cuckoldi v EU parlamentu, zdej pa še, da imam doma nezakonito zadevo, k sem jo legalno kupil z vsemi papirji in potrdilom iz upravne enote...

UPM, men bo tablet za gastritis zmanjkal!!

Odgovori
#40
To že vemo iz primerov nadzora strelišč... če se ne pritožiš, zadeva postane pravnomočna in del sodne prakse, ko se pogovarjamo o naslednjem primeru.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)