Anketa: Krovna organizacija DA/NE
- Ne podpiram krovne organizacije posestnikov/uporabnikov orožja, saj sodim da je ne potrebujemo.
4.00%
5 4.00%
- Podpiram ustanovitev krovne organizacije posestnikov/uporabnikov orožja, osebno ji nisem pripravljen pomagati.
8.00%
10 8.00%
- Podpiram ustanovitev krovne organizacije posestnikov/uporabnikov orožja, osebno sem ji pripravljen pomagati s financiranjem.
43.20%
54 43.20%
- Podpiram ustanovitev krovne organizacije posestnikov/uporabnikov orožja, osebno sem ji pripravljen pomagati s svojim delom.
8.00%
10 8.00%
- Podpiram ustanovitev krovne organizacije posestnikov/uporabnikov orožja, osebno sem ji pripravljen pomagati s financiranjem in svojim delom.
36.80%
46 36.80%
Skupaj 125 glas(ov) 100%
* Glasovali ste za to izbiro. [Prikaži rezultate]

Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krovna organizacija DA/NE
#1
Spoštovani člani tega portala.
V preteklosti sem objavil kar nekaj prispevkov v katerih sem razpravljal tako o viziji posesti in uporabe orožja v Sloveniji, kot tudi o strategiji, kako le to uresničiti. Žal je postalo jasno, da v okviru obstoječih organizacij, teh ciljev ni in ne bo mogoče udejanjiti.

Posledično je edina možnost za to dejansko ustanovitev ločene povezave, to pa je smiselno le v kolikor zadostno število posameznikov dejansko meni, da je to v njihovem osebnem interesu in so bila predstavljena stališča skladna z njihovimi lastnimi. Skladno s tem sem se odločil izpeljati to anketo in v kolikor bo odziv ugoden in bo nakazoval primerno klimo, bom poizkusil poskrbeti, oziroma bom imel vsaj dobro vzpodbudo, da se želje javnosti tudi udejanjijo, v nasprotnem primeru pa bom pri svojih nadaljnjih potezah upošteval nove okoliščine.

Lep pozdrav.
Odgovori
#2
Meni se to zdi v osnovi super ideja. Glede financiranje se mi zdi smiselno da bi bila neka članarina, ki bi se porabljala zgolj za potrebe zastopanja pravic strelcev (torej nobenih 'plač' funkcionarjev, reprezentance, potnih stroškov in podobnih zadev). Delo seveda na prostovoljni osnovi (osebno sem tudi pripravljen, da ne bo kdo rekel da smo pametujem). 
Seveda bi se pričakovalo da potem takšna organizacija zastopa vse strelce enakovredno, torej da se ne ponižuje in razlikuje članov in strelcev na podlagi tega ali so amaterski oziroma rekreativni strelci ali pa profi športniki, kot se na žalost zadnje čase dogaja na forumu. Pa da ne prednjači samo podpora 'kralju' strelstva, ampak je res zalo splošna organizacija na katero se lahko obrne kdor koli, pa četudi ima doma samo staro 22ko...

Zgolj osebno mnenje, upam da ne bo kdo narobe razumel.

Lp, Blaž
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
Odgovori
#3
Blaž, se podpišem pod napisano
Odgovori
#4
Pozdravljeni

Strinjam se, da nujno potrebujemo krovno organizacijo, ki bo enakovredno zastopala interese vseh lastnikov orožja ne glede na to, ali so lovci, tekmovalci, zbiratelji, ali pa le občasni rekreativni strelci brez želje po tekmovanjih. Organizacijo sem pripravljen tudi podpreti.

Glede na videno (dopuščam možnost, da nimam vseh informacij Blush ) se je žal izkazalo, da obstoječe strelske organizacije skrbijo samo za svoj vrtiček in jim je sodelovanje z drugimi strelskimi organizacijami dostikrat pod čast (od tod najbrž večni spori med lovci in športniki).
Poleg tega ne vem, da bi katerakoli organizacija kaj dosti povzdignila glas, ko se je razpravljalo o strožji orožni direktivi. Že to, da mnogo lastnikov orožja niti ni vedelo, za kaj sploh gre (ali se jim je zadeva zdela nepomembna) kaže, da te organizacije niso poskrbele za eno osnovnih nalog - obveščanje članov, ki pravzaprav skrbijo za obstoj teh organizacij.

Seveda pa menim, da delovanje te organizacije ne bo tako poceni. Če namreč ta nova organizacija želi doseči še kaj več, kot ohranjanje krhkega statusa quo, bo potrebna močna pravna podpora in velika sredstva za lobiranje, s katerim bi izboljšali napredek strelstva in odpravili vsemogoče nepotrebne ovire - nekako tako, kot ameriška NRA. S tem, da ima slednja močno podporo orožarke industrije, medtem ko so evropski proizvajalci orožja civilnemu trgu obrnili hrbet. Kako ga tudi ne bi, če se pa na drugi strani Atlantika nahaja trg, proti kateremu smo mi praktično zanemarljivi. Žal danes ne šteje več pripričevanje z argumenti (kot se je izkazalo ob sprejemanju direktive), temveč samo vztrajnost (oz. celo določena stopnja fanatizma) in pa to, komu koliko kapne v žep. Rolleyes

Krovna organizacija bi morala biti tudi toliko vplivna, da bi neposredno sodelovala pri pripravi ZOro - ne tako kot zdaj, ko pripravljalci, ki imajo očitno odpor do orožja v civilni lasti, k sodelovanju povabijo samo določene predstavnike strelskih organizacij, pa še od tega potem poberejo samo tisto, kar čimbolje zadosti svojemu odporu do orožja.

Seveda mora pa organizacija imeti jasne cilje in jih znati tudi na kratko predstaviti v bistvenih točkah. Če bo vse zavito v dolge sestavke in podajanje informacij po ovinkih, bo zadeva neprivlačna tako za lastnike orožja, kot tudi za zakonodajalce.
Seveda je treba za temi jasnimi cilji tudi trdno stati in ne razmišljati o nekih kompromisih (katerih razplet bo, kot smo že videli, v prid močnejšega), čim se bo oglasila kakšna "anti-gun" retorika od kogarkoli.
Odgovori
#5
Se strinjam s predhodniki.
(Glasoval sem za "bom financiral in delal".)
Odgovori
#6
pred časom smo izpostavili dvom, da se strelci ne morejo niti zmenit da bi vsi streljali na enake tarče, kaj šele da bi zastopali interese v krovbni organizaciji. Upam, da se motim...
Odgovori
#7
JRC, tudi jaz
Odgovori
#8
(22-03-2017, 15:53)Kristian Napisal: pred časom smo izpostavili dvom, da se strelci ne morejo niti zmenit da bi vsi streljali na enake tarče, kaj šele da bi zastopali interese v krovbni organizaciji. Upam, da se motim...

Ne ne motiš se. Žal. Takšna krovna zveza mora biti zelo močna in v njej morajo biti tudi zelo vplivni ljudje ( zgolj sama strokovnost v SLO prostoru ni dovolj). Imamo SZS za  katero pa tako vemo, da je bolj sama sebi namen. In če ustanovi še ena takšna zveza smo naredili malo manj kot nič.
Odgovori
#9
Mene pa veseli, da 44 forumašev podpira ustanovitev krovne zveze, nasprotujeta pa samo 2  Papers
Odgovori
#10
(22-03-2017, 16:42)JRC Napisal: Mene pa veseli, da 44 forumašev podpira ustanovitev krovne zveze, nasprotujeta pa samo 2  Papers

Narobe si razumel kot že mnogokrat do sedaj v kolikor seveda misliš, da nasprotujem tej zvezi. Napisal sem zgolj kakšni ljudje morajo biti v tej zvezi. Strokovnih bi se kar nekaj našlo samo kako so vplivni je pa ? Jaz sem za zvezo in tudi kakšen finančni prispevek sem pripravljen dati brez težav. Tudi mene veseli da je več takšnih,ki to podpirajo kot tistih kateri nasprotujejo.
Odgovori
#11
Jaz ne morem vedeti, kaj kdo misli.
Komentiral sem samo rezultate ankete in ne tvojega "če bo.... malo manj kot nič".
Odgovori
#12
(22-03-2017, 16:42)JRC Napisal: Mene pa veseli, da 44 forumašev podpira ustanovitev krovne zveze, nasprotujeta pa samo 2  Papers

Malo manj kot 400 pa se jih to ne tiče....
Odgovori
#13
a Firearms United mamo pa za okras?
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori
#14
Težko si predstavljam da bi se pri Firearms United ukvarjali z implementacijo direktive v slovenski ZOro.
Odgovori
#15
(23-03-2017, 01:22)dex Napisal: Težko si predstavljam da bi se pri Firearms United ukvarjali z implementacijo direktive v slovenski ZOro.

a Firearms United Slovenija mamo za okras?
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori
#16
A to je dejansko pravna entiteta, ki lahko karkoli naredi? Sem imel občutek, da ne seže dalje od FB strani in par posameznikov. Če se motim, potem bi bilo to dober začetek.
Odgovori
#17
(23-03-2017, 02:05)dex Napisal: A to je dejansko pravna entiteta, ki lahko karkoli naredi? Sem imel občutek, da ne seže dalje od FB strani in par posameznikov. Če se motim, potem bi bilo to dober začetek.

https://firearms-united.com/contact/
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori
#18
Ja, Slovenija ima svoj e-mail, ampak a je Firearms United - Slovenija pravni subjekt v Sloveniji, z uradno podružnico in sedežem le te v Sloveniji, ali je to samo, kot sem napisal, FB skupina, par posameznikov in e-mail na strani krovne organizacije?

Jaz imam občutek da je slednje, vem pa ne, zato sem vprašal. Ampak če me slučajno občutek ne vara, potem na tej točki od Firearms United Slovenija težko pričakujemo kaj konkretnega.
Odgovori
#19
Imajo mail naslov..pomoje se jih za začetek da povprašat.
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori
#20
To sem pa prepričan, da bodo storili pobudniki ustanovitve krovne organizacje o kateri je govora v tej temi.

Glede na tvojo objavo v kateri si smiselno izpostavil Firearms United - Slovenija kot alternativo predlaganemu sem mislil, da mogoče veš kaj več o tem.

Jaz namreč ničesar ne trdim, sem zgolj izpostavil svoje opažanje, da mi FU Slovenija ne deluje kot nekaj intistucionalnega.

Ker zaenkrat nimam nobenih ambicij po kakršnemkoli aktivizmu, da bi sam začenjal kakšen projekt v tej smeri (obveznosti mi tega časovno žal ne dopuščajo), pisanje na krovno FU ne bi imelno nobenega smisla, razen potešitve lastnega firbca :)

Seveda pa to ne pomeni, da ustavnovitve neke krovne organizacije ne podpiram. Če se bo našla skupina posameznikov, ki je pripravljena nekaj naredit, bom z veseljem svoj del podpore pri tem prispeval tudi jaz.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)