Anketa: Krovna organizacija DA/NE
- Ne podpiram krovne organizacije posestnikov/uporabnikov orožja, saj sodim da je ne potrebujemo.
4.00%
5 4.00%
- Podpiram ustanovitev krovne organizacije posestnikov/uporabnikov orožja, osebno ji nisem pripravljen pomagati.
8.00%
10 8.00%
- Podpiram ustanovitev krovne organizacije posestnikov/uporabnikov orožja, osebno sem ji pripravljen pomagati s financiranjem.
43.20%
54 43.20%
- Podpiram ustanovitev krovne organizacije posestnikov/uporabnikov orožja, osebno sem ji pripravljen pomagati s svojim delom.
8.00%
10 8.00%
- Podpiram ustanovitev krovne organizacije posestnikov/uporabnikov orožja, osebno sem ji pripravljen pomagati s financiranjem in svojim delom.
36.80%
46 36.80%
Skupaj 125 glas(ov) 100%
* Glasovali ste za to izbiro. [Prikaži rezultate]

Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krovna organizacija DA/NE
#61
Lej, jaz ne le da vrtnarim, ampak cisto zares kmetujem, ceprav buck ne prodajam  Mrgreen

Res neverjetno, s kaksno lahkoto spljuvas in obtozujes vse po spisku in kar vse ves, kako nismo v pravih zvezah, kako samo hocemo funkcije, placane seveda in se samo izgovarjamo, ko bi morali kaj narest (kaj pa?) in tako dalje....

OK, NRA torej ne potebujemo, boste posamezniki po Sizifovo se naprej, dokler se vam bo dalo boriti in kolikor vam bo cas dopuscal.
Hvala ....in srecno!
(Mimogrede: sem clan klubov, ki sta v zvezi, ki je po novem v MOK. Potemtakem sem po tvojem storil dovolj, za ostalo mi ni treba skrbeti, ja?)
Odgovori
#62
Citat:(Mimogrede: sem clan klubov, ki sta v zvezi, ki je po novem v MOK. Potemtakem sem po tvojem storil dovolj, za ostalo mi ni treba skrbeti, ja?)


In kaj znotraj kluba delaš ali znotraj zveze, razen da pišeš po forumu? Glede na to, da si član SZPS oz. društva, ki je v sestavi si torej bil obveščen in pozvan, da pripomoreš k podajanju predlogov? Če nisi bil si koga vprašal zakaj nisi bil? So bili tvoji predlogi zavrnjeni, ignorirani - močno dvomim? Prej bi rekel da nisi na vodstvo kluba poslal nič in na zvezo ni klub poslal nič le tu trosiš neke ideje o neki novi nadorganizaciji, ki bo nekaj naredila oz. "vse uredila". Wake the fuck up ali bo vsak od nas naredil in začel pri sebi ali pa ne bo nič (pa ne velja samo za orožno zakonodajo), sam lažje je bentit in jokat, ter kazat s prstom na druge in čakat nekoga tretjega, ki ti bo rešil težave.

In ja zelo lahko obtožujem predvsem ker mi lastna izkušnja od društva pa do naše Zveze naprej to omogoča oz. še več zahteva od mene, ker tudi pri nas ni vse rožnato in imamo ne broj članov, ki nimajo ne interesa ne volje sodelovati tako pri organih Zveze kot pri podajanju predlogov - žal je to realnost in znotraj organizacij se to dosti lažje rešuje kot pa pri splošnem jadikovanju na forumu, kjer vsak pač lahko naklada kar pač želi.
Odgovori
#63
Kot jaz vidim, ni problem v pomanjkanju predlogov, ampak v tem, da predlogi niso uslisani.
Zato podpiram idejo po spremembi nacina, oz. bolj profesionalne organiziranosti po vzoru NRA.
Odgovori
#64
Imamo dve NRA  ..... SZS in LZS z tisoči oz nekaj dest tisoč člani ,obe delujeta z multimiljonskimi budgeti in profesionalno zasedbo ,lastno pravno službo in odvetniki na trajniku , obe imata priznan status delovanja v javnem pomenu ,direkt priklop na javno pipco in obe vodstvi imata proporcionalno precej bolj vplivne kadre kot so kadar koli sedeli v ameriškem NRA

ti bi pa zdaj ustanavljal novo zvezo društev z koliko 30.- eur ?članarino za 1000 eur budgeta, za stroške websita in en roštilj na leto in neplačano ekipo 2-3 mandeljcev, ki se ob šihtu in ostalih opravkih ter hobijih z tem občasno malce ukvarjajo?

A se ti ne zdi da je bolj smiselno zgornji dve malce spodbudit k delu.
Odgovori
#65
Ne vem zakaj (ob teh profesionalcih) potem pravite, da nismo upostevani in da morate posamezniki opravljati Sizifovo delo?
Ampak, kot sem rekel - saj se vdam, ne bom vec.
Odgovori
#66
(24-03-2017, 21:38)mr.T Napisal: Imamo dve NRA  ..... SZS in LZS z tisoči oz nekaj dest tisoč člani ,obe delujeta z multimiljonskimi budgeti in profesionalno zasedbo ,lastno pravno službo in odvetniki na trajniku , obe imat priznan status delovanja v javnem pomenu ,direkt priklop na javno pipco in obe vodstvi imata proporcionalno precej bolj vplivne kadre kot so kadar koli sedeli v ameriškem NRA

ti bi pa zdaj ustavavljal zvezo društev z kolik 30 eu članarino za 1000 eur budgeta letno in nepračano ekipo 2-3 mandeljcev ?

A se ti ne zdi da je bolj smiselno zgornji dve malce spodbudit k delu.

Točno tako. Gre za teorem malinove marmelade, bolj široko mažeš tanjša postaja!
Odgovori
#67
Citat:potem pravite, da nismo upostevani


Zato ker je rezultat formule  Vsi člani - profesionalci - izjeme = kurac od ovce . In ja kar nehaj sedaj ko ti odgovori niso všeč.


Še enkrat za tiste morone, ki ne znajo prebrat med vrsticami in vse kar vidijo je vulgarnost in ne nit, ki se vleče skozi vse moje "izpade", "žaljenja" in "zajebancije":

1. Premaknit se bo moral VSAK SAM in vsak lastnik orožja in prvo znotraj društva in nato navzgor SAM nekaj naredit
2. "Nekdo drug" NE BO namesto "vsakega posameznika" naredil NIČ
3. Brez premaknjenega (figurativno glede na prvo točko Opomba: za imbecile ki ne znajo uporabljat možgan) posameznika, ki bo glasen in aktiven ko bo treba tudi preko protesta se ne bo spremenilo nič
4. Verjetnost, da se kljub točki 1. stvari spremenijo na bolje se še zdaleč ne giblje proti 1 ampak prej proti 0.5, ker to kar se dogaja ni slučajnost in samo orožje ni edino niti glavno bojno polje.
5. Če kdo misli, da premik pomeni debato okoli magazinov ali EU direktive v vseh svojih detajlih se močno moti. Zadeva se ne tiče (samo) športa, hobija ali samoobrambe, tiče se kompletne civilizacijske pridobitve imenovane osebna svoboda in kdor tega ne zastopi, noče zastopit ali ne more zastopit se bo vedno spraševal zakaj hudiča ne sme po AC nad 90kmh, pedru reči peder, v gozd v temi in na koncu zakaj je moral pojest vso sranje, ki mu ga bodo v prihodnosti namenili v zameno za nezastrupitev s svincem.

Do razpleta točke pet pa veselo nakladajte o superorganizaciji, kjer bodo drugi rešili vaše probleme ali za đabe ali pa za 5€/leto.
Odgovori
#68
Saj poznas tisti znani rek, ki gre nekako takole: ce ponavljamo nek postopek vedno na enak nacin, ne moremo pricakovati, da bo rezultat kdaj drugacen.
No, zato bom odnehal in ne zato, ker mi odgovori ne bi bili vsec.
Odgovori
#69
..... na delu , a bo zavod za gozdove pokleknu?

Sicer ne veš kdo tu koga zajebava centrala lokalce ali.....

http://www.24ur.com/novice/slovenija/lov...lenov.html
Odgovori
#70
Poglavitno vprašanje;Ali je dosedanji pristop obrodil želene sadove?
Sicer stvar debate, osebno sodim, da ne, oziroma vsaj ne zadostnih.

Kaj nam je storiti?
Če nek način ne deluje, je potrebno spremeniti pristop. Naravnost navdušen bi bil, v kolikor bi bilo v okviru obstoječih organizacij mogoče doseči tisto, kar sam sodim, da bi moralo predstavljati temelje; nediskriminatorno zastopanje vseh družbeno legitimnih posestnikov/uporabnikov orožja ter poskrbeti, da se v okolju orožje ustrezneje umesti. V sedanjih organizacijskih okvirih se to nekako ne uspe udejanjiti. Postavlja se tudi vprašanje, ali imajo vse skupine legitimnih posestnikov/uporabnikov orožja sploh zastopanje skozi interesna združenja, če za trenutek pustimo ob strani delovanje obstoječih. Kako je z rekreativni strelci, zasebni zbiratelji, tisti, ki uprizarjajo bitke, ga imajo iz sentimetlanih razlogov, morda za izobraževanje, kako je z muzeji, industrijo varovanja, industrijo strelišč, filmsko industrijo, razvijalci ter proizvajalci orožja in streliva, razvijalci opreme za orožje, ipd. Gre za vrsto skupin, ki so vse legitimni posestniki/uporabniki orožja. Krovna organizacija bi načeloma morala biti v interesu vseh zgoraj naštetih, pri tem pa se ne ukvarjati s posebnostmi posameznih skupin.

Kot sem že večkrat zapisal, namesto, da bi se povezovali in se medsebojno dopolnjevali z znanjem, strokovnjaki ter močjo enotnega nastopanja, se že tako ne ravno številčna zainteresirana javnost še dodatno deli in s tem neizbežno slabi vsaka izmed njih. Namesto, da bi se nesmislom skupno upirali, se je razvil trend, ko si vsakdo za sebe poizkuša izboriti posebno izjemo od splošnih pravil. Posledica tega je, da danes odvzamejo nekaj pravic enemu, jutri drugemu, v splošnem pa se s časom to zgodi vsem. Ta pojav lahko na žalost opazimo povsod in na vseh področjih, orožno področje ni v tem pogledu nobena izjema. V tem delu se nedvomno strinjam s stališčem, da v tem kontekstu ne gre le za orožje, gre za koncept, ki se na področju orožne zakonodaje kaže posebej nazorno.

V kolikor bi bila katerakoli od sedanjih močnih organizacij, kdorkoli izmed njenih članov, ali kdorkoli, ki sedaj to ni, pripravljen sodelovati pri bodočih prizadevanjih za ureditev tega področja in se strinja z osnovnimi skupnimi izhodišči, potem bi morala nova krovna organizacija omogočati sistem, da po svojih zmožnostih prispeva k skupnemu cilju. Torej bi mu bilo omogočeno, da svoje poslanstvo opravi še uspešneje, kot sedaj. Mimogrede, odtujenost zainteresirane javnosti in pomanjkanje strukture je problem, ki bi jo veljalo v bodoče popraviti. Primer. Če je nekdo strokovnjak za komuniciranje z javnostjo, potem mora krovna organizacija poskrbeti, da se to njegovo znanje lahko koristno uporabi in to na način, ki kar najbolj koristi skupnemu cilju. Gre za organizacijo dela.

Moj pristop ni nikoli temeljil na revoluciji, ravno nasprotno, vedno sem zagovarjal evolucijo s katero bi se sedanji napori dvignili na še višjo raven ter odpravilo nekatere anomalije. Glede na to, da za uresničitev skupnih ciljev ne vidim druge možnosti, kot krovno organizacijo, pač zagovarjam ustanovitev te.
Odgovori
#71
(25-03-2017, 09:34)Iurium humanorum Napisal: Poglavitno vprašanje;Ali je dosedanji pristop obrodil želene sadove?

 Namesto, da bi se nesmislom skupno upirali, se je razvil trend, ko si vsakdo za sebe poizkuša izboriti posebno izjemo od splošnih pravil. Posledica tega je, da danes odvzamejo nekaj pravic enemu, jutri drugemu, v splošnem pa se s časom to zgodi vsem.
Spomnim se odebeljene alineje o lovskem strelstvu. Preizkus pušk se ne obravnava kot strelišče ampak lovišče (tako nekako). Pa ste pozivali, da se to nujno prepreči.
To ni v smislu zbliževanja interesov ampak bolj tako. Če se vsi utapljamo in eden plava ga potunkajmo.
Tule sta zelo aktivna Iurium in mrT. Z znanjem, zagnanostjo in na kulturen način skušata reševati kar se da. Res da manj uspešno. Ker nimata ustrezne enotnosti in podpore v lastnih vrstah. Tudi Mato ima pametne ideje. Ampak nivo komunikacije je pa odbijajoč. Sami presodite.
Izjema od splošnih pravil ste ravno tactikol strelci. In vsiljujete svoj pogled na strelstvo vsem ostalim. Tudi lovcem (kakšno orožje, kakšni nabojniki, kje streljati.....celo povprečna starost vas moti).
V takšnem okolju je težko najti skupni interes. Saj je zelo očitno, da se sogovorniki še med sabo ne moremo uskladiti.
Če kdo dvomi o napisanem naj prebere zaklenjene teme.
Odgovori
#72
Ja kaj je zdaj problem, Mato?

Enkrat praviš da je problem, da druga stran ne šljivi 5% in ko dobiš predlog, da se ustanovi krovna organizacija ki bi se pogovarjala ker obstoječe se očitno ne morejo, spljuvaš idejo do amena in praviš da je obstoječi način pogovarjanja čisto v redu. Aja, boš spremenil s protestom. Dobro, a bo SZS organizirala protest in bodo prišli tudi lovci? A bodo lovci organizirali pa bodo prišli biatlonci? A bodo biatlonci v prvi vrsti? Ideja krovne organizacije je, da bi bila izven vsak-svoj-vrtiček mišljenja, kar je realnost raznoraznih zvez zdaj. En sam cilj, pravica do orožja, kot je NRA.

Enkrat praviš da je problem podajanje predlogov, pa spet spljuvaš vsakega, ki da kakšen predlog, da je foteljaš in da klofa v luft.

Enkrat praviš, da bi mora vsak nekaj narediti sam in prevzeti iniciativo, pa si poglej realnost tu na forumu: ko pade vprašanje/mnenje, se v roku dveh strani začne pljuvanje ali starih prdcev (po stažu) po novih z argumenti, ko boš popokal 100k se oglašaj ali pa medsebojno pljuvanje starih prdcev in nov split teme. Stari ste itak tam in še skregani za povrh, novega pa vsakega normalnega mine rinit na glavo za ta šank, kjer je večina sama sebi dovolj in itak ne želi nobenega zraven. Pa tudi ne moreš pričakovati od vseh, da bodo sodelovali z delom, lahko pa pomaga(m/j)o s članstvom in finančnim prispevkom.

Kaj hočeš oz. pričakuješ? Mislim, čisto resno, brez ironije, razen da "ozaveščaš" ozaveščene? Od šestih točk je edini tvoj konkretni predlog protest. Super ideja, pridem. Ampak ne, če nas bo 17. A pričakuješ od nas tukaj, da bomo skoordinirali SZS, LZS, biatlonce, fračarje in vse skupaj, da bo vsak član vedel za protest in da ga bo nekdo osebno vprašal, dej pridi? A je to sploh mogoče skoordinirat, ker glede na videno ne verjamem ravno v to? 

Ja, je postavljena infrastruktura, članstvo - in to bi bilo treba izkoristit namesto da se postavlja nova organizacija ampak ti praviš, da smo člani čisto spodaj na terenu krivi, da se zveze ne morejo zmenit med sabo in še manj z aparatom. Dej no. 

Sem pripravljen dati 50 EUR za začetek in priti na protest. A bo to za NRA ali bo to na namenski konto organizatorja SZS/LZS/whatever, iz katerega se bodo pokrili stroški protesta/pogajalcev, mi je vseeno. Lahko ti osebno dam v roko, če boš ti organiziral. Samo daj konkretno alternativo naslovu te teme, tako alternativo, za katero misliš, da bo uspešna.
Odgovori
#73
Pa še ena, imaš temo s fozenčno neumnostjo. NRA si predstavljam tako, da bi gregorju pomagala s pravno pomočjo (denarjem za odvetnika ali s svojim odvetnikom), denarjem za drugega izvedenca itd. in bi ta fail potokli. Kaj se bo zgodilo zdaj, z vsemi 1356 zvezami? Gregor bo odnehal/popušil in dobili bomo precedens. Drži?
Odgovori
#74
Osnovni koraki ,ki jih Gregor lahko oz mora storiti so zastonj , pritožba je zelo vrjetno zadosti ,da se ustavi BS , je pa zelo vprašljivo kdaj je šel mimo pritožbeni rok .

Drugače pa se lahko zmenimo, da začnete nakazovat prostovoljne prispevke na moj TRR in če pridemo čez 50.000 Eur .. potem naredim novo krovno organizacijo drugače pa ..... Twisted
Odgovori
#75
Enter: Očitno nisi prebral kaj sem napisal ali pa enostavno nočeš/zmoreš razumeti in potem napišeš 3/4 stvari, ki jih nisem ne rekel ne napisal niti jih ne moreš izpeljati iz tega kar sem napisal.


Kaj jaz pričakujem? Mislim, da sem bil jasen in to kristalno jasen še enkrat? Pričakujem, da bodo v prihodnje krepko zaostrili orožno zakonodajo (če že hočeš da se omejimo na to) dokler ne bodo verjetno povsem prepovedali lastništva orožja (če jim bo uspelo oz. ne bo pre prišlo do oborožene vstaje/konflikta) in še česa. Vmes bo pa xy ljudi pametovalo, jokalo, vilo roke in se na koncu čudilo kako se je lahko to zgodilo in če se bo le dalo kazalo s prstom na druge. In short - zgodovinski deja vu.


Kot rečeno že miljonkrat s strani praktično vseh "prdcev" FAKIN IZVOLTE IN USTANOVTE KROVNO INTERESNO ZDRUŽENJE!
Odgovori
#76
To ni bilo vprašanje, meni je kristalno jasno, da gremo ali v diktaturo ali vojno. Moje vprašanje je bilo, kaj pričakuješ od mene kot posameznika (in strelca), ki noče samo gledati kako gre vse v 3pm?

In drugo vprašanje je bilo, kaj predlagaš ti namesto še ene organizacije, torej kaj pričakuješ od vseh nas skupaj?
Odgovori
#77
Da se aktivirate znotraj društev in zvez tako, da vodstvu aktivno pomagate pri predlogih ali kasneje (ko in ne če) tudi pri protestu in javnem osveščanju, da ne gre samo za orožno zakonodajo ampak frontalni napad na kompletno svobodo posameznika oz. civilizacijske pridobitve če že hočeš.
Odgovori
#78
(26-03-2017, 01:16)enter Napisal: In drugo vprašanje je bilo, kaj predlagaš ti namesto še ene organizacije, torej kaj pričakuješ od vseh nas skupaj?

Glede na to da sem očitno eden izmed treh, ki je glasoval proti ustanovitvi še ene abervezne panožne zveze, je mogoče prav da ti razložim. Ne na način kot se to loteva Humani Jure, za katerega sumim da je v službi plačan po črki na papirju. Le tako si lahko razložim njegov vsakokraten obilen (literaren) izliv na teh straneh. Kar je sicer čisto dobro in izgleda impresivno, konkretne vsebine pa povprečni uporabnik težko izliušči.

Torej zakaj ne - ker to ne bo rešilo vaših/naših problemov. To je - pritiska s strani oblasti po počasni a trajni razorožitvi. Seveda ti ne bodo dali vabilo na oddajo železnine na UE. To bi sprožilo prevelik odpor, zato bodo delali počasi, postopoma zaostrovali pogoje okoli strelišč, pridobivanja listin, tipov orožja, strelci pa bodo vsakič v"v duhu dialoga" malo po malo popuščali. To je skoraj tako kot če mečeš drek ob zid - zmeraj se ga nekaj prime, zid pa ni več nikoli čist.

Nova zveza ne bo glede tega uredila nič. Večini strelcev se niti ne sanja kaj se dogaja. Teh 40, ki gledajo forum so v množici nekaj deset tisoč strelcev, lovcev, biatloncev in teh par sto rekreativcev manj kot kaplja v morje. Preden bo zveza dobila dovolj vpliva, da jo bodo podprle ostale organizacije, bo trajalo - če te sploh bodo. Preden boš dobil posluh s strani države, bo trajalo, če ga sploh boš. Kot združenje 50 forumašev "jaz plačam 5-10-20-ali "ka-si-ja-nor" celo 50 ?!? €" te ne bodo resno jemali.

Vmes pa mlimi veselo meljejo dalje. Medtem ko se bo SLO NRA pogovarjala o tem kakšen grb bo imelo to strašno združenje, bo MNZ sprejel "Pravilnik o tehničnem varovanju strelišč" in uredil "problematiko strelišč". Še pred tem bo ministrstvo za šport poslalo skozi parlament novi Zakon o športu in učinkovito zaprlo dostop do OL za šport. Zakaj? Zato ker bo po novem lahko podeljevala potrdilo le krovna zveza, to je SZS. Pozabi na Rajkota, Strelo, Petra, Pavla in ostalih 27 trenutno registriranih zvez. Tudi če zrineš zvezo v MOK kot je to storila SZPS, harmoniziraš poravilnike in da ti jih potrdijo, imaš veliko težavo. Ker kakršnakoli disciplino, ki je že registrirana pod okriljem SZS, to ne moreš registrirati drugje.

Bi rad da tvoja zveza podeli papir za polavt.pištolo? Pozabi, SZS ima registrirano disciplino VK 25m. Pa tudi precizno na 50m, da ne bo pomote. Ima tudi precizno VK puško na 100m, 300m precizno, pištola hitrostrelno itd. Seznam je dolg in ugleden. Za vse načine streljanja, ki se lahko najde v široki malhi SZS, tudi če uspeš vzpostaviti priznano zvezo, le-ta ne bo mogla izdati panožnega potrdila.

Pomislite kaj je zgoraj zapisano in naj se vam tole malo usede. To pomeni, da bo velik - upam si trditi - večinski delež lastnikov OL to izgubil in šel na DP. Potem pa papa reloading, prosta nabava streliva in vse kar je s tem povezano.

Zato še enkrat, nisem za ustanovitev nove zveze. Ker sem videl že vsaj tri poizkuse, zadnja je bila slavno Združenje Orožarjev, kjer dlje od položnice nismo niti prišli. Ključni razlog pa je v tem, edini način da se tole ustavi ali umili je, da obe krovni organizaciji (SZS in LZS) ki iz proračuna dobivata miljone, imata zaposlene funkcionarje s polnim delovnim časom, pravne ekipe itd. itd. zmakneta svoji riti in rešita kar se bo rešiti dalo.

Ker če ne, bo rekreativnega streljanja v SLO konec. Mogoče ne letos, mogoče ne še drugo leto ampak glede na trend pa zagotovo v manj kot 5 letih.

P.S. kot že tolikokrat do sedaj se kar samo pojavi vprašanje: Kje so pa slovenski orožni trgovci?
Odgovori
#79
Iz "avijona" spremljam zaplete okrog zakonodaje in oprezam za "strelskimi glasovi" izven tega foruma - zgolj oprezam, ker jih slišim ne.

JRC je na temo predloga za ustanovitev nove zveze zapisal (citiram) : "... ker bi združevala vse imetnike orožja." in glede na slišanost "strelskih glasov" bi bila zveza, ki bi se slišala, nujno potrebna.

Tisto kar sledi prvim predlogom so izlivi primitivizma na nivoju, ki si ga zagovorniki popolne prepovedi lastninjenja orožja lahko samo želijo.

Argumenti forumskih šerifov v stilu ; kaj si ti pripravljen narediti, na katere sestanke si pripravljen iti, itd so naravnost smešni. V vseh resnih pogovorih, pregovarjanjih, itd. interesna skupina izbere kredibilne in strokovno podkovane predstavnike. preko katerih skuša uveljaviti svoje interese. Če se pomembneži v zvezah za naše interese "borite" tako kot pravite (kdor ima čas in misli, da je sposoben), potem so nam strelcem res šteti dnevi.

Kaj sem sam prirpavljen narediti? Plačati članarino, za kaj več kot prvo nisem sposoben in kot drugo ne strokovno podkovan - kot očitno glede na rezultate kar vsi po vrsti, ki ste do sedaj zastopali (tudi) moje interese.


Kristian Napisal:"edini način da se tole ustavi ali umili je, da obe krovni organizaciji (SZS in LZS) ki iz proračuna dobivata miljone, imata zaposlene funkcionarje s polnim delovnim časom, pravne ekipe itd. itd. zmakneta svoji riti in rešita kar se bo rešiti dalo."


To me spominja na Gospodarsko zbornico, na predstavnike gospodarstva nastavljene (preko članov = državnih firm) s strani politike. "Jaki" pogajalci v interesu gospodarstva. :)

Omenjeni zvezi NE ZMAKNETA svojih riti. Polagati upanje nanje je norost in ne utopija.

Kristian Napisal:In drugo vprašanje je bilo, kaj predlagaš ti namesto še ene organizacije, torej kaj pričakuješ od vseh nas skupaj?

Pričakujem uveljavljanje naših interesov. Glede na to, da se obstoječih organizacij NE SLIŠI, NE VIDI in nimajo NOBENIH REZULTATOV lahko potegnemo zelo logičen in preprost sklep : niso vredna NIČ oziroma so vredna mnogo premalo! Lahko počakamo, poslušamo peteline, ki čepijo vsak na svojem majhnem kupu gnoja in kikirikajo v Luno ali se združimo in preko kredibilnih predstavnikov sporočimo, da smo živi.
Odgovori
#80
Kristian: Verjamem, da imas prav in da gre vse v smer (razorozevanja), kot jo opisujes.
Glede na slovensko nrav, je ocitno tudi to, da je vzpostavitev 'nra' prakticno mission impossible.
A vendar, ce je vsaj en promil moznosti, da se kaj spremeni, je po mojem vredno in smiselno vztrajati.
Ali pac naj zgolj stoicno cakam(o), na razplet...
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)