Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaklep se zaklene kljub zadnjemu metku še vedno v nabojniku
#21
Potem tudi nabojnike menjaš preventivno. Če pade na tla ali ga malo preveč z roko stisneš zgoraj je takšna napaka čisto možna (zatikanje).
Drugače pa tole strelstvo prehudo jemlješ. Saj te ne bodo ustrelili, če imaš zastoj na tekmi. Tako dober pa tudi nisi, da te takšna malenkost stane zlate medalje. Ali pač?
Znate pa nekateri res stvar zakomplicirat do neslutenih razsežnosti. Kot v sosednji temi, kam oddati pošvedran naboj. Najboljše je navodilo, kako zares do konca ubit tisto hudičevo nevarno netilko.
Odgovori
#22
(01-05-2017, 19:05)alojz1 Napisal: Poltegrist, če je edino kar obvladaš tipkovnica potem se mi kar smiliš.
Teden dni je rabil, da ugotovi napako na nabojniku. Pa to je pri nekaterih tule klasika. Kaj, če nabojnik na trdo pade? Tudi nosite zamenjat?

Če prav vidim sem temo začel 27.3., 30.3. pa napisal, da sem ugotovil za kaj gre in se zahvalil za pomoč. Ampak naj ti bo, rabil sem "teden dni" ;)  Sicer se je res izkazalo, da bi lahko razlog za napako ugotovil še preden sem se obrnil na forum, a žal v trenutku pisanja nisem imel pri sebi ostalih dveh nabojnikov, da bi jih vizuelno primerjal, niti živim na strelišču, da bi lahko vsako stvar še isti dan stestiral... me je pa vseeno dovolj žulilo, da sem kar takoj povprašal tukaj. Imam to srečo, da v 13 letih bistvenih težav z nabojniki še nisem imel, izkušnje na tem področju pa so posledično razumljivo omejene. Upam, da mi oprostiš :)  In med tem ko ti opažaš, da nekateri preveč kompliciramo in prehitro povprašamo za nasvet na forumu, jaz opažam kako aroganten odnos ima določena skupina obiskovalcev tega foruma. Upam, da vas slej ko prej srečam na kaki tekmi, da vidim kaj točno opravičuje vso to nadutost.

Hvala še enkrat vsem...

PS: Poltergist Clap
Odgovori
#23
(01-05-2017, 19:05)alojz1 Napisal: Poltegrist, če je edino kar obvladaš tipkovnica potem se mi kar smiliš.
Teden dni je rabil, da ugotovi napako na nabojniku. Pa to je pri nekaterih tule klasika. Kaj, če nabojnik na trdo pade? Tudi nosite zamenjat?

Poglej, Lojze, ti se meni smiliš s svojim razmišljanjem. Socializma je bilo v Sloveniji konec že 30 let nazaj in dejansko to, kar si ti povedal, nima veze z vezo.

Pravila igre so sedaj naslednja:
- če kupiš izdelek, ki je iz kakšnega koli razloga defekten kot nov - vrneš brez pitanja. V 45 dneh max. dobiš nov izdelek, popravljen izdelek ali kupnino.

- če je izdelek rabljen, se odločiš sam, vzameš klešče, zvariš kakšen model, s šublerjem zmeriš premer, da vidiš, koliko mora to iti skupaj. Če je kaj skrivljeno, enako, pač klešče, morda kakšna jeklena kvadratna cev, če je rob okvirja poškodovan. Pač delaš česar si vešč, koliko denarja imaš, koliko orodja imaš in koliko časa imaš.

Ker sem jaz s časom zelo na tesnem in ti iz prakse povem, da tukaj v tujini vsi oddelajo, kar je treba, potem pa pač počivajo, se nihče ne "zamara" z delom, ki ga ni potrebno napraviti.

Če človek hoče zamenjati izdelek, je to čisto v redu in ne rabiš biti tako nadut - ker nenazadnje nimaš prav.

Trgovec pa okvirja ne bo kar tako naprej prodal, ker če gre za "nachkauf", je okvir spakiran v konkretno plastiko. To več ni možno prodati kot novo. Razen morda pri pištoli, kot rezerven okvir.

Ampak, če sem jaz kupec (nove) pištole, si vzamem čas in rezervne okvirje pregledam. Ne boš verjel, razen pri kromanih okvirjih (Tanfoglio), se manipulacija z okvirji hitro vidi v drobnih praskah. Pri Tanfogliu STOCK 2 so se okvirji (v pištoli in rezerva) bleščali in follower ni bil spraskan. Ti okvirji niso bili nikoli polnjeni in to je stanje, ki ga jaz pričakujem. Kar sem doslej kupil novega, v Sloveniji nisem imel niti najmanjši problem, vse je bilo novo.

Sem pa sicer pri trgovcu (imena ne bi rad povedal, ker je sicer korekten trgovec do mene) videl, da je imel razstavne modele revolverja, v trgovino so prihajali ljudje (ko sem bil jaz tam) brez nabavnega, pač malo pogledali enega Taurusa 44 mag, poškljocali in ga dali nazaj.

To recimo jaz več ne kupim KOT NOVO. Vem pa, da ni mogoče prodajati, če ljudem nekaj ne daš v roke.

Če kupujem rabljeno, je to ena druga zgodba.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)