Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
spremembe zakona o športu in vpliv na strelstvo
#21
Do sedaj ni noben zakon predpisoval kaj je panozna strelska zveza saj so drustva prosto izvajala svobodo zdruzevanja v zveze. Glede novih dolocb zakona o sportu se bo bitka bila na podrocju pripoznave pravice do svobode zdruzevanja. Ce slov olimp komitekomite oz. Zdruzenje sportnih zvez ne priznava statusa sporta neki dejavnosti bomo pac morali najti pravne nacine za ohranjanje svojih pravic. 
Razmislite kateri odvetniki so primerni za ustavno presojo.
Odgovori
#22
Zakon o športu bo treba slej ko prej spodbijat saj sigurno ni ustaven , v delu glede panožnih zvez

Po OKS dokler mednarodna krovna zveza ni član Sport Accord ,lokalna članica ne biti nacionalna panožna zveza. 

Torej če 'Svetovna zveza za kavbojsko streljanje' nima včlanjenih 40+ držav sploh ne more kandidirat za Sport Accord , in dokler Evropska ali Svetovna zveza za kavbojsko streljanje ne prileze v SA, hipotetična Slovenska zveza za kavboj streljanje nikoli ne more postati nacionalna panožna zveze in nikoli ne izdati potrdila.

Tu ima OKS zelo vrjetno napačno interpretacijo saj za razliko od ostalih športov je v strelstvu brez OL praktične nemogoce športno udejstvovanje tako da je zakon o športu sigurno zelo omejil pravico do športnega udejstvovanja.

Mimogrede tudi ISSF ni več* v Sport Accord tako ,da po OKS ni strelske NPZ 

*Odkar so se v Sočiju vrjetno med tehtanjem denarja med seboj nekaj skregal okoli tega kdo je večji lopov  IOC ali Sport Accord

   
Odgovori
#23
(26-05-2017, 15:46)Raccoon Napisal: Ne vem no, mogoče imaš srečo in živiš v predelu Slovenije, ki je ali dovolj toleranten ali pa ruralen.
V našem koncu ljudje zastrižejo z ušesi že ob enem strelu v stilu "banda jagerska spet pobijajo nedolžne živalice".
Me pa prav zanima, kako časa bi trajalo takšno nastreljevanje, če bi se izvajalo n.pr. enkrat tedensko s kakšnimi 50 streli.

Vsak lovec lahko strelja s svojim orožjem toliko, kot želi. Če za to najde dovolj sredstev (strelivo) in ustrezno strelišče.

300+m strelišč v Slo ni ravno veliko in tudi mr. T & Co. jih verjetno nimajo za vogalom od hiše. Če želiš streljati na takšne razdalje, se boš že malo prilagodil in npr. hodil na tekme, ki jih organizirajo na vojaških streliščih.

Nisi napisal iz katerega konca si.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)