Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sig sauer x-six skeleton
#1
Zanima me kje drugje kot v lab commercu bi se dalo dobiti omenjeno pištolo, seveda čimprej?
Odgovori
#2
mogoče rebec, na spletni strani ga ima, vendar piše da je razprodano. 
http://www.rebec.si/si/pistola-sig-sauer...2540.shtml
Najbolje da ga pokličeš.
Odgovori
#3
Ima jo tudi puškarstvo Vute v MB. Lp Matjaž

Poslano z mojega SM-G920F z uporabo Tapatalk
Odgovori
#4
Glede na to, da Sig Sauer pištole zadnja leta bolehajo za zelo slabo kvaliteto končne obdelave, ti priporočam, da jo vzameš pri uradnem zastopniku. V primeru reklamacije bo to lažje in hitreje rešljivo. Govorim iz lastnih izkušenj.
Odgovori
#5
Iz mojih izkušenj, pa lahko zapišem, da še nikoli nismo zabeležili niti enega primera slabe končne obdelave na SIG SAUER pištolah, ki so narejene v njihovi tovarni v Nemčiji.
Odgovori
#6
Naj dodam...2 od 4 kupljenih Sigov lansko leto sta potrebovala tuneup puskarja. Po strelu se petelin ni vracal v prvotno pozicijo. Tako da se strinjam, da so postali povrsni (op: sam streljam Sig-a pa nisem imel nikoli teh problemov). Po pogovoru o teh problemih na IWI, je Sig-ov tehnik tocno vedel za kaj gre in podal nekaj predlogov resitev za puskarja, ki so ultimativno nato tudi pomagale...

Je pa res da je res vseeno ce kupis pri puskarju, bo pac on urejal...saj je garancija...
Odgovori
#7
Nekateri modeli SIG SAUER pištol in pušk so narejeni v ZDA...
Odgovori
#8
(14-06-2017, 08:42)mojster Napisal: Iz mojih izkušenj, pa lahko zapišem, da še nikoli nismo zabeležili niti enega primera slabe končne obdelave na SIG SAUER pištolah, ki so narejene v njihovi tovarni v Nemčiji.

Par konkretnih podatkov:
-prvi P226 X6 kupljen pri mojstru leta 2012. Imela (verjetno zaradi obdelave??) pregreto področje kjer gre iz cevi v ležišče. temno vijolično barvo kovine nisi odpravil tudi z resnim poliranjem. Očitno še stara serija, delovala odlično, po dveh letih uporabe je začel kazati raze na vodilih.
- P210 Super Target. Kupljen 2013 pri LabCommerce. Delal b.p.
- P226X6 kupljen 2013. Ker L.C. ni mogel dobaviti pravočasno, da bi ujel zaključek lige, sem ga kupil pri lokalnem trgovcu. Baje prišel iz Avstrije. Težave že od začetka. Proženje ni šlo pod 1.600g pa če se postaviš na glavo, neglede na bi moral biti nastavljiv od 1000 do 2000g. Vrnil takoj naslednji dan. Čakal 3 mesece da je prišel nazaj, korektno poštiman. Po cca 500 strelih zaribal zaklep. Vrnil prdajalcu ki je kar naenkrat nehal komunicirat, dvigat telefon, etc. Po treh mesecih pravi da bodo popravili, pa spet nič. Po skoraj letu od kar sem kupil pištolo sem jo lahko uporabljal recimo 2 meseca. Po kar nekaj časa sem preko sodišča izterjal vračilo kupnine, ker se ne strinjam da pištola za 2.800€ dela tako slabo...
- vmes v čakanju na rešitev sem kupil novo P226X6 pri LabCommerce. Direkt iz Nemčije. Že pri trgovcu sem preveril proženje ki se ga ni dalo spustiti pod 1600g. Pištolo nisem niti prevzel ampak jo je uvoznik poslal nazaj v SigSauer da so spravili proženje v normalne meje. Do sedaj ga mažem in pazim kot dete. Lani je šel k Štehu da mu popravi in spolira začetek raz ki so se začele kazati na vodilih zaklepa.
-Predlani kolega kupil enega prvih Sig Sauer SupermatchX6. Lab Commerce. Prišli direkt iz Nemčije. Prvega je vzel iz škatle in po izkušnjah ostalih rpeveril proženje (bilo OK) in vodila zaklepa (ni bilo OK; od samo testnega  streljanja so imeli globoke raze). Pištolo so zamenjali z novo, po cca pol leta uporabe je šla k Štehu, ker so se pojavile raze na vodilih. Sedaj dela  b.p.

Ker več lastnikov SigSauer pištol pozna/deli te težave, še vedno trdim, da je modro kupovati pri trgovcu, ki bo poprodajne stvari korektno in ažurno reševal. Če pištolo sicer vzame, potem pa se ne javi tudi po več mesecev, je to bolj slaba usluga...
Odgovori
#9
Mene pa samo zanima zakaj je nekdo pri pištoli za 3k€ pripravljen vzeti v zakup, da ima (iz zgoraj napisanega) 75% šans da kupi sranje.
Odgovori
#10
osebno? Zato ker ima zelo zadeto ergonomijo, mi lepo sede v roko in (sem) z njo streljal res dobro. Merki so že fabriški b.p. Alternativ nisem našel prav dosti, ali CZ sport II ali kakšen P210 ali pa kloni 1911. Protarget obeta zelo veliko, še posebej ker vsakega upašejo, vendar ga še nisem imel v roki.

aja, pa še to... po moje sem pozabil povedat ključen podatek: meni je orožje zgolj rekvizit za dano kategorijo. Torej v tem primeru za precizno streljanje na 25m. Probal tako 1911, kot P210, kot CZ Sport II ampak z X6 delal najboljše in najbolj konsistentne rezultate. Zato sem bil pripravljen požreti omenjene težave, ker je bilo s to pištolo število krogov najvišje.
Zato tudi pravim da je treba kupovati pri tistem prodajalcu, ki te najbolj profesionalno podpira, tudi če gre kaj z orožjem narobe. V mojem primeru je Lab Commerce opravil svoj del profesionalno.
Odgovori
#11
Da imaš toliko težav s pištolo za 3 jurje, hvala lepa.
Mene noben sig dosedaj še ni prepričal. Še najbližje temu kar pričakujem je 210. Drugače pa kloni 1911, tam je vsaj za moj okus res morje izbire in tudi platforma je res preizkušena. Po kakšnem Nowlinu se mi res cedijo sline... :))
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#12
Zanimiva tema, ko se naveličaš pištole, se ti čudežno (brez pojasnila) pojavijo raze na vodilih in tožiš trgovca...
Očitno bo potrebno kupce pisno opozoriti, da se raze na vodilih slej ko prej pojavijo in, da se orožje s časom obrablja, podobno kot vse stvari v življenju...
Kot pri avto-moto športih, je tudi pri orožju pomembno vzdrževanje in podmazovanje delov orožja, ki se medsebojno tesno prilegajo in premikajo. Nepravilno vzdrževanje, čiščenje in malomarno podmazovanje lahko povzroči hitrejšo obrabo izpostavljenih delov orožja.
Prav tako je pomembna izbira čistil in maziv. Neprimerna sredstva lahko povzročijo nepredvidljive težave in poškodbe.
Zlasti je pomembno upoštevati, da precizne pištole potrebujejo več pozornosti, ker zaradi manjših toleranc med sestavnimi deli, obstaja večja možnost medsebojnega trenja in posledične obrabe vodil.
Malce vsakodnevnega vojaškega drila nebi škodilo...
Odgovori
#13
težko reči da se po 500 strelih tako naveličaš pištole da jo pošljleš nazaj k proizvajalcu in greš kupit drugo, ravno takšno. Ravno tako težko rečeš, da kar naenkrat vsi strelci tako malomarno podmazujejo točno to pištolo, da je Šteh postal pooblaščeni serviser za Sig Sauer - ali pač?
Ampak ja, mojster pač težko reče da ga dobavitelj takole biksa s pištolami za slabe 3 jurje... bolje je reči da ga fantje serjejo in s panceto mažejo pištolo, ko se pač spomnejo, ane?


Par slik pištole po slabe 500strelih...
   
   
Odgovori
#14
Zanimive fotografije. Videti je, da je poškodba vodil daljša od dolžine gibanja zaklepa.
Odgovori
#15
(14-06-2017, 20:00)Barbapapa Napisal: Mene noben sig dosedaj še ni prepričal.


Preden bom prezgodaj sodil, mojster barba a bi bil lahko malce bolj konkreten, kaj na SIG-ih ti ne diši? Pač se ne strinjam s tabo, bom pa neizmerno hvaležen in zelo vesel, če boš delil nekaj tega svojega znanja z nami, ki očitno nismo dovolj razsvetljeni na tem področju Eek !

LP
"Fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity"    Sigmund Freud
Odgovori
#16
(14-06-2017, 23:26)Kristian Napisal: težko reči da se po 500 strelih tako naveličaš pištole da jo pošljleš nazaj k proizvajalcu in greš kupit drugo, ravno takšno. Ravno tako težko rečeš, da kar naenkrat vsi strelci tako malomarno podmazujejo točno to pištolo, da je Šteh postal pooblaščeni serviser za Sig Sauer - ali pač?
Ampak ja, mojster pač težko reče da ga dobavitelj takole biksa s pištolami za slabe 3 jurje... bolje je reči da ga fantje serjejo in s panceto mažejo pištolo, ko se pač spomnejo, ane?


Par slik pištole po slabe 500strelih...

Pa mislim, da imaš Kristian prav.
Moja P226 X-Five allround ima 50+ k strelov in je na teh vodilih rahlo zglajena. Uporabljam tisto SIG SAUERJEVO mast, ampak tudi brez masti ni zdrgnjena.

To težko sodim, kako je nastalo, a za tako drago pištolo tudi meni ne bi pasalo.

Pa saj SIGov forum je poln takih. Pa včasih je upravičeno, včasih pa se mi zdi, da ljudje pričakujejo za tak denar brezhibno pištolo brez pike. Že če je micena napakica, dajejo slike na forum.

Pa za tak denar bi rekel, da mora biti pištola posebej spedenana.
Odgovori
#17
(14-06-2017, 23:32)mojster Napisal: Zanimive fotografije. Videti je, da je poškodba vodil daljša od dolžine gibanja zaklepa.

Mojster, glede na to, da sva se midva v živo v redu zmenila, pa glede na to, da si pa sedaj na forumu tako nenormalno ciničen, pa zdaj je strelec kriv vsega... Pa ti jaz povem, da ljudje na drage pištole ponavadi lepo pazijo. Če drugo ne, dobiš tisto SIG mast zraven pri novi pištoli.

Zakaj po tvojem mnenju te raze?
Odgovori
#18
Menim,da je tukaj malce preveč nakladanja.Lastnik pištole X-six sem že od leta 2007.Ni znakov obrabe, razen normalne zglajenosti vodil,edini zastoj,ki se je pojavil,je bil pri temperaturah pod lediščem,ker sem mazal z priloženo mastjo,tolerance obdelave so pa zelo ozke.Problem sem popolnoma odpravil,ko sem uporabil 100% sintetično olje Total 9000 viskoznosti 5W-30.
Odgovori
#19
Nisem želel biti ciničen, del odprave napak ali okvar je tudi ugotavljanje razlogov zaradi katerih so se težave pojavile. V zgoraj zapisanih prispevkih sem pogrešal prav to. Namen naštevanja težav, brez opisa razlogov zanje zveni kot namerna slaba publiciteta...
Odgovori
#20
Pa spet mešamo SIGe in SigSauerje!

Glede na kritike SigSauerja, naj povem, da sem 3 leta lastnik X-SIXa, postreljenih cca 8.000 nabojev in dobri 2 leti še P210 SuperTargeta, postreljenih blizu 10.000 nabojev, pa razen menjave merka na x-sixu nisem imel nobenih problemov. Pa še menjava merka je zaradi kvalitetne uporabe prejšnjega lastnika. 
Nisem niti neki biser, kar se čiščenja tiče, je pa orožje vedno primerno namazano. Sledi obrabe so le minimalne, pa saj se tudi ženska češplja znuca za debelino lipovega lista v karieri povprečne uporabnice!

Kar pa sem menjal že na začetku, pa sta na obeh kosih DPM vzmeti! Ni bilo potrebe za to, ampak nekaj sem moral narediti za dušo!
Pa z obema pištolama se na treningu normalno dela 95+ !  :-D
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)