Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Upravičen zaseg?
#81
(12-07-2017, 23:35)Bkbeorn Napisal: Se strinjam, da zakoni so zato, da se jih krsi, pardon, spostuje, ampak mislim, da (po moje) bistvo te teme od vsega zacetka se skriva predvsem v tem, da v doticnem primeru ni slo za ogrozanje varnosti osebe, ki je rokovala z orozjem, niti ostalih oseb v okolici, ampak je slo zgolj za privoscljivo dejanje tretje osebe, kar je pa seveda zalostno. Situacije ne poznam, ker  nisem bil zraven in lahko samo sklepam po opisanemu, zato zadevo jemljem z rezervo, je pa dejstvo, da pri teh nasih vrlih jagrih ( ne vseh, da ne bom zdaj vse metal v isti kos), se pa rad mesa alkohol s smodnikom in v takih primerih pa za moje pojme ni opravicila.

Potem te bom seznanil z določilom Zakona o prekrških, ki sem ga jaz uporabil že 10x - pravzaprav za večino stvari, ko so mi nažokali položnico (avtomobilski prekški večinoma). V primerih, ki delajo prekršek izredno lahek, lahko zahtevaš, da se izreče opomin. V veliki večini primerov sem opomin tudi dobil.

Morda so policaji ukrepali po avtomatizmu, na (privoščljivo) prijavo tretjega - a če nekdo ni poiskal pravno pomoč, si je čisto sam kriv.
Sigurno bi moral ugovarjati in potem bi sklep sodišča bil drugače, oziroma bi to bil redni pravni postopek, na prvi in drugi stopnji. Če pa še to ni dovolj, pa postopek na tretji stopnji, kar je ponavadi resorno ministrstvo.

Zase lahko rečem, da sicer prej nisem bil pozoren, ko je pa nekdo mene poskušal potunkati, pa sem zelo pozoren, kdo so ljudje, ki so meni osebno neprijazni in bi me šli tožit šefu/policiji prvo sekundo. Tunkanje je v mojem primeru vedno bilo povezano s fovšijo prve klase.

Meni se ne bi zgodilo, da bi posojal orožje, pa je oseba mladoletna, pa vem, da cenkaroš zraven zija.
Odgovori
#82
@Bkbeorn
Moj ( avtorski ;) ) naslov teme je bil "ali pije vodo?" in debata na izvirni naslov se je končala v s prispevkom št. 12, v katerem sem odgovoril na svoje vprašanje. Potem pa si je "romunov" ( ker ni vedel, kaj to pomeni ) izmislil nov naslov in speljal debato v povsem drugo smer. Saj tudi z nadaljevanjem ni nič narobe, ker sem jaz in je verjetno še kdo, izvedel kar nekaj novih stvari...
O tem, zakaj je do prijave sploh prišlo, sem tudi napisal.
Ni bilo prisotnosti hlapov zaužitih dobrot :-D ( 100 % ).
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#83
@bbbbbb2011
Lahko zahtevaš, da se ti izreče opomin ali lahko zaprosiš?
Do zdaj še ni bilo drugega postopka, kot zaseg vsega orožja, streliva in orožnih listin. Napisal sem, kdaj je bil preizkus in kdaj je prišlo do zasega. Kdaj je bila dana prijava, ne vem.
Še 1x pa moram napisati, da je mene zanimalo le to in nič drugega ali je zaseg upravičen - odgovor je v prispevku št. 08.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#84
Upravičenost ti morajo dokazat in ni dovolj samo da neki nn da prijavo... je moglo kar več ljudi bit špeckahle kot le eden če je zadeva pravnomočna... razen če je dotični brez vsake pritožbe itd kar prepustil vse orožje... zasežejo lahko ampak lahko tudi kar hitro vrnejo ko se uberejo pravne poti...
Odgovori
#85
Ne bom se vmešaval v debato, samo komentar glede naslova... originalni naslov teme "ali pije vodo?" je bil žal popolnoma nerazumljiv brez konteksta, saj iz njega ni jasno ali se sprašuje če se neka oseba naceja s H2O, ali parket vpija vlago ali kaj tretjega. Zato je @romunov čisto pravilno spremenil naslov.

Zato ves čas poudarjam(o) da je treba naslove pisati tako, da bo iz njih čim bolj jasno o čem govori tema pod njim. Na primer pri oglasih je to dokaj enostavno (zato je tudi v naših pravilih), pri ostalih temah pa malo težje, zato vse še enkrat prosim da se postavite v oči naslednjega ki bo pregledoval naslove tem v forumu in če vam iz naslova ni jasno kaj je v njej, potem naslov ni dober. Tukaj je pač merilo zdrava pamet.

Če bi rad kdo dalje debatiral o tem, naj odpre novo temo (in seveda uporabi zgoraj omenjeno merilo), v tej temi pa dovolj o tem. ;)
Lep dan še naprej. :)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#86
(13-07-2017, 08:05)357 Napisal: @bbbbbb2011
Lahko zahtevaš, da se ti izreče opomin ali lahko zaprosiš?
Do zdaj še ni bilo drugega postopka, kot zaseg vsega orožja, streliva in orožnih listin. Napisal sem, kdaj je bil preizkus in kdaj je prišlo do zasega. Kdaj je bila dana prijava, ne vem.
Še 1x pa moram napisati, da je mene zanimalo le to in nič drugega ali je zaseg upravičen - odgovor je v prispevku št. 08.

Ponavadi dobiš nek sklep. Sodišča ali prekrškovnega organa. Ta sklep ti vročijo - na to se pritožiš. Navedeš argumente. Zahtevaš soočenje s prijaviteljem, soočenje z uradno osebo, ki je sklep izdala.

Če je prekršek evidenten, pač napišeš, da predlagaš sklep - opomin.

Napišeš, kam te morajo vabiti na naslov.

Paziti moraš, da ne zamudiš rokov, ki so ponavadi besno kratki, 8 ali 15 dni. Moj odvetnik pravi, da je mogoče zahtevati povrnitev v predhodno stanje. Sicer to povrnitev 'ne kupim', ker morajo biti razlogi res opravičljivi.
Če ne odgovorijo (dacarji imajo to grdo navado), daš pritožbo po 60 dneh. Potem ti morajo odgovoriti v 30 dneh. Na upravnem sodišču lahko zahtevaš izdajo začasnega sklepa - vrnitev orožja.

Dosti je tega.
Če se izkaže, da je nekdo zlorabil zakon z zlonamerno prijavo - ga lahko kazensko ovadiš.
Zgodilo se mi je, da me je prijavil nekdo, ki sploh ni imel pravice do tega. Včasih je prijava dosti bolj napihnjena, kot se je v resnici zgodilo.  Tvoj odvetnik lahko zahteva prijavo. Kriva izjava ali pričanje je ravno tako kaznivo.

Najslabše je biti pasiven.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)