Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rex Zero 1 CP 9mm
#1
Odgovori
#2
Škoda da ne mara sig-ov  :-D
Odgovori
#3
Mene pa zanima zakaj je Rex v Ameriki $618 = 531€
[Image: capture2.png]


Pri nas pa 720€.
[Image: capture.png]

Prav tako so razlike pri ostalih modelih (tactical v USA je $781=671€ pri nas pa 939€).
S tem, da je do ZDA treba plačat prevoz, predvidevam, da tudi kakšno uvozno takso.

Na predstavitvi Rexa so omenjali, da jim je pomemben tudi Slovenski trg, vendar s to ceno so konkretno brcnili v temo.
Jaz rexa ne kupim zgolj zaradi tega (pa vem, da nisem edini), ker ne bom dal 300€ več v Sloveniji, kot čez lužo, za nekaj kar je narejeno pri nas.
To da stane colt v ameriki več kot pri nas mi je logično. Za slovensko pištolo pa da je 1/3 dražja doma kot v ameriki pa nažalost ne.
Tanfoglio/EAA je približno enaka cena tukaj kot tam, prav tako CZ.
Če pa kdo zna opredeliti zakaj je cena Rexa v ZDA manjša naj pa prosim opredeli.
LP Aleš
Odgovori
#4
22% ddv?...
lp Melly
Odgovori
#5
V USA stane vse manj, tudi avtomobili, računalniki, itd. Pač imajo bolj razvit trg, več konkurence in manj nekih dajatev in davkov, kar je še posebaj res pri orožju... V EU se pri vsakem kosu orožja ki se ga proizvede poberejo še neke dajatve, ki jih v USA ni (ne vem točno katere), že samo zaradi tega je vso orožje, v EU,  vsaj 10% dražje kot v Ameriki...
Odgovori
#6
Še vedno razlika...
531*1,22=648 (ZDA cena s 22% davka) proti 720€ pri nas

Question

To da vse stane manj ni izgovor, da pri nas ceno nabijejo. 100% se plača neka uvozna dajatev za tuje orožje v ZDA
Odgovori
#7
Ker si Slovenec lahko takšno ceno privošči ;)
Odgovori
#8
Primerjaj bilokatero tehniko (avti, računalniki, orožje, karkoli...) je v US ceneje, ponavadi za kakšnih 20-30%, primerjaj macbooke pri nas in tam, ali katerekoli druge laptope, igralne konzole...
Odgovori
#9
(26-07-2017, 15:14)dani_79 Napisal: Ker si Slovenec lahko takšno ceno privošči ;)

ne ne, bolj je vzrok temu, da je dovolj kekcov v slo, ki so pripravljeni to ceno placat

v US je cenejsi od Glock-a. Pri nas je pa sreca Glock cenej
Odgovori
#10
Predlagam Slovarmsu, ki je kao "uvoznik" za Rexa, da stopi v kontakt z Arexom. Reče če je v USA to 530€, mi dajte po taki ceni, da jih s svojo maržo lahk za 500€ prodaja. Tako bo to zelo poceni pištola na Evropskem trgu in bo zanimiva večji množici, hkrati pa bo Slovarms najbolj ugoden ponudnik in bomo vsi pri njemu kupovali rexa.
2x zmaga - Rex dobi prepoznavnost in veliko uporabnikov, Slovamrs pa dila pištole celi Europi.

Mrgreen
Odgovori
#11
(26-07-2017, 15:24)ales1a Napisal: Predlagam Slovarmsu, ki je kao "uvoznik" za Rexa, da stopi v kontakt z Arexom. Reče če je v USA to 530€, mi dajte po taki ceni, da jih s svojo maržo lahk za 500€ prodaja. Tako bo to zelo poceni pištola na Evropskem trgu in bo zanimiva večji množici, hkrati pa bo Slovarms najbolj ugoden ponudnik in bomo vsi pri njemu kupovali rexa.
2x zmaga - Rex dobi prepoznavnost in veliko uporabnikov, Slovamrs pa dila pištole celi Europi.

Mrgreen

Humorist Nod ostalo bo tako kot je...greš stavit Hand
Odgovori
#12
(26-07-2017, 13:25)luka77777778 Napisal: Škoda da ne mara sig-ov  :-D

Ne sedejo vsakemu. Imam g17, pa siga 220, pa bom siga verjetno prodal.
Odgovori
#13
A se Glocka splača kupit v Avstriji??
Kaj pa CZ-ja v Češki?
Benelli je cenejši pri nas kot v Italiji. Sem bil v Trstu pri pooblaščenem prodajalcu za Benelli s slovenskim predračunom.
Prodajalec je nekaj klikal po kalkulatorju in se samo nasmehnil. Rekel je, da ne pride niti blizu. Koliko je naklikal pa mi ni pokazal.
Odgovori
#14
To smo ze debatirali...pejt po union ali lasko pivo v italijo, je tudi precej ceneje, kot v domacih trgovinah.
Se poceni je rex pri nas, v primerjavi s ceno v ameriki....puska, ki stane v ameriki pod 700$, je pri nas 1400eurov....ali pa vsaj 50% vec.
Zakaj je tako? 
Preprosto: kolicina in boj za trg.
Odgovori
#15
Rex ima ceno kakršno je določil proizvajalec lahko bi bila veliko nižja, lahko veliko višja... vsak se sam odloči... pištol je na tržišču ko dreka...
Odgovori
#16
(26-07-2017, 17:23)JRC Napisal: To smo ze debatirali...pejt po union ali lasko pivo v italijo, je tudi precej ceneje, kot v domacih trgovinah.
Se poceni je rex pri nas, v primerjavi s ceno v ameriki....puska, ki stane v ameriki pod 700$, je pri nas 1400eurov....ali pa vsaj 50% vec.
Zakaj je tako? 
Preprosto: kolicina in boj za trg.

Sam je pa vseeno zanimivo, da je Rex v ameriki cenejši od Glocka pri nas pa tolk dražji. Eno od tega dvojega je precenjeno, pa se mi zdi da ne Glock.. :)

Oba namreč, Rex in Glock sta proizvedena v EU (par 100km razlike v zračni liniji) kar pomeni, da se najbrž za oba plača iste dajatve, davke, etc.. Prej za Glocka še kaj več, ker vendarle ni Slovenski. Pa je kljub temu cenejši od Rexa.

:)


Citat:Rex ima ceno kakršno je določil proizvajalec lahko bi bila veliko nižja, lahko veliko višja... vsak se sam odloči... pištol je na tržišču ko dreka...

Točno tako.. In posledica te odločitve je, da smo jaz in še vsaj dva kolega pač raje kupili Glocke. Pa verjamem, da je še veliko takih.
Odgovori
#17
V ameriki se navajajo vse cene brez davka, tudi nekatere zvezne države sploh nimajo DDV-ja ampak imajo samo davek na dohodek.
Zato so take razlike, tudi ko preračunaš v evre, je pa to lahko samo en dejavnik od vseh.
Druga zadeva, pomemben dejavnik pri določanju cene je velikost tržišča, zaslužki distributerjev oz. trgovcev.
Odgovori
#18
(26-07-2017, 19:58)Zlatgol Napisal: V ameriki se navajajo vse cene brez davka, tudi nekatere zvezne države sploh nimajo DDV-ja ampak imajo samo davek na dohodek.

Druga zadeva, pomemben dejavnik pri določanju cene je velikost tržišča, zaslužki distributerjev oz. trgovcev.

To je vse res, ampak če zgolj primerjamo razmerje cene (pustimo številke) Rex/Glock je še vedno Rex cenejši od Glocka, pri nas pa ravno obratno. In to kar znatna razlika v ceni.

S tem da ameriški trg je pač ameriški trg, slovenski pa slovenski, neodvisno od tega, al se na njemu prodaja Rex al pa Glock :)
Odgovori
#19
Rex je v ZDA cenejsi, ker so novi in morajo pritegniti kupce.
Pri nas so ocitno ocenili, da lahko postavijo visjo ceno..trg pa je tidti, ki to sprejme ali ne.
Ce ti in tvojimkolegi niste kupili rexa zaradi 100-200 eurov, vam jaz pac ne verjamem...saj za municijo v parih letih porabis nekajkrat vec kot je cena rexa ali glocka.
Jaz ga nisem kupil, ker mi enostavno ni sedel.
Odgovori
#20
Ok, glede pomisleka, da ti mora pištola sesti v roko se strinjam.

Ampak ti kot izkušen strelec si verjetno glede tega še malo bolj zahteven kot sva bila jaz in kolega kot popolna začetnika pri kupovanju prvega kosa.

Takrat namreč veljajo sledeča dejstva

1. Ker si frišen niti ne razmišljaš o tem koliko te bo koštala municija, ker s tem enostavno še nisi imel izkušenj. Ajde, veš na neki načelni ravni, da je streljanje drago, ampak se s tem preveč ne obremenjuješ, ker najprej rabiš pištolo.

2. Seveda pred nakupom sprobaš par pištol od kolegov in probaš pogruntat kaj ti leži.. Ampak dejstvo je, da veliko pištol na roko vsaj približno sede in kot začetnik definitivno še nimaš tistega izpiljenega občutka kot potem enkart, ko daš skozi več tistoč nabojev in probaš na desetine kosov

3. Veliko nas je takih, ki enostavno ne maramo kupovat stvari, ki jih ocenimo kot precenjene. Sploh kot začetnik iščeš ponavadi neko najbolj optimalno razmerje kvaliteta cena.

In nič ne nakladam, ni razloga da bi. Kot totalna začetnika sva s kolegom pregledala cel kup Youtube posnetkov, med drugim tudi neke ameriške teste Rexa kjer so ga zlorabljali v blatu, itd.. Vizualno nama je bil obema privlačen in tudi cena, ki je bila izpostavljena v videu je bila solidna. Tako da sva bila na tem, da bova šla pogledat in najbrž tudi kupit.

Od tega je vsaj mene odvirnilo predvsem to, da sem ugotovil, da je pri nas precej dražji. Ker sem pred tem že sprobal Glocka, ki mi je bil "ok" v roki je odločitev padla. Če bi bila cena drugačna bi 100% šel pogledat in najverjetneje tudi kupil, ker si težko predstavljam, da mi kot neizkušenemu začetniku toliko ne bi sedel v roko Rex, da bi me to odvrnilo od nakupa :)

Seveda se situacija kasneje spremeni, ko dejansko pogruntaš koliko te stane strelivo in ko malo bolj izpliliš občutek potem dejansko 100-200 eur več ali manj ni več tako bistvenih, če ti recimo pištola toliko bolje sede v roko.

Ampak na začetku je bilo pa točno tako kot sem napisal, pri enem kolegu povsem enako ker sva vse delala skup, drugi znanec je pa tudi cincal, sta mu bila oba ok, Glock in Rex in je pač se odločil za cenejšo opcijo :)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)