Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 1 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
F class Kanada
#61
Tule so lepše zbrani rezultati vseh kombinacij: https://www.2017fcwc.ca/results
administrator / Strelec.si
Odgovori
#62
Pomoje je zaradi teamov to, ker rabiš 8 članov za nastop na glavnem tekmovanju oz. svetovnem prvenstvu.
Odgovori
#63
(19-08-2017, 17:52)mr.T Napisal: Admin tole kar zaklen

Sem malce v takem žleht razpoloženju tako ,da se v naprej oproščam komu ,ki bo užaljen.

Po pogajanih z R2D2 zakaj nikjer rezultatov naših strelcev je bilo treba posvetovati še pravilnik F klase

Lejga zlomka ,naši so malo za zraven na nekem XYZ pokalu(Rutland), ki se odvija istočasno a to ni SP in kamor dajo tiste, ki bi vseno radi malo streljali ter so pripravljeni plačat 1000$ štartnine . Pa če je plac na liniji zakaj pa ne 1000$ ne smrdi. A tam so potem tudi bolj 'gasilske' ekipe z primernimi imeni (HAVE COFFIN WILL TRAVEL ).

To imaš pa od tega ,da ne nastopiš individualno prišparaš 480$ na štartnini , na koncu si porabil vse šuške za udeležbo na  XYZ (Rutland) match ,ki se odvija istočasno z Svetovnim prvenstvom ,če slučajno ostane kaj tarč frej na prizorišču.
Tako nekako kot, da greš na tekmovanje formula 1 potem pa dirkaš v tistem predtekmovanju formule 3000 pa še to samo v ekipni razvrstitvi.Ali pa v Planici odskočiš v poizkusnih skokih.

  Bow Pat in Mat  sta bila profesorja v primerjavi z to organizacijo nastopa v Kanadi. Upam da je bil vsaj turističn del obiska Kanade super .

Rutland Cup Match obrazložen v pravilniku F klase , predhodna ali sočasna tekma izven konkurence ,če se organizatorju ,da in če je placa in tarč ,po enakih pravilih kot drugače poteka ekipni del SP F klase.


Rutland Cup Match se šteje kot čisto ločena zadeva ,pribljižno tako kot Canadian nationals, ki so se odvijali par dni prej.

http://bulletin.accurateshooter.com/2017...ns-f-open/



Tako do nadaljnega zgleda, da bo še kar nekaj vode preteklo do prvega slovenskega nastopa na SP F klase.

Gospod T,
nevem kje si omenjal, da to ni bilo v sklopu svetovnega prvenstva se zelo motiš in tudi na njihovi uradni strani lepo piše svetovno prvenstvo.
Video je zgleda tebi namenjen.

Lep večer naprej :)
Odgovori
#64
Seveda ja bilo , tako malo extra, če je ravno plac na voljo . A Rutland Match je ločen match ni ne v posamezni ne ekipnem delu Svetovno prvenstva F klase .

Tudi predtekmovanja pred in med glavnim dogodkom so del le tega a nikjer ne štejejo zraven, pa naj si je to tenis,avto moto, smučanje ali še kaj drugega.

Rutland je neka golaž razvrstitev malce za zraven tako so tudi ekipe bilo kakšne .lepo razloženo v pravilniku F klase. 
   


Pri BR bi to zgledalo približno tako ,če bi med EP na par praznih miz vsako serijo dali še par tekmovalcev izven konkurence in jim rekeli vi ste pa na Rutland Cup Match a so ti strelci ,ki niso na posamezni ,niti ekipni razvrstivi EP potem tekmovali na EP ali ne , po moje ne čeprav so nastopili sočasno in pod istimi pravili. Seveda se organizator ni branil 11.000$ za še en komplet medalj in eno razpredelnico več.

Res ne vem zakaj je bilo treba nastopit v Rutland cup namesto posamezno na SP ker ne bi bilo nobenega dvoma koliko je ura. Tako pa je vse skupaj samo pika na I diletantsko organizirani ekspediciji , za katero si zdaj lahko vsak po svoje razlagamo ali šteje kot SP ali ne


Pat in Mat sta bila zame vedno velika junaka tako ,da se asociacije z njima ne bi branil LOL
Odgovori
#65
No, no, saj ni tolk hudo, namesto svetovnega prvenstva so odstreljali lokalno tekmo, to ni nč takega, K. Kolumb je kiksnu cel kontinent, oni so pa pršli čist prov iz prve.
Odgovori
#66
(20-08-2017, 10:30)JRC Napisal: Zlatoust: ali bos zdaj na vsako sporocilo odgovarjal s tem umotvorom? 
Kaj pa hoces s tem doseci? Pejt smetit na kak drug forum, ce te ze admin nima casa poslati v Banovce.
Tule se prakticno vsi poznamo med seboj, jaz sem po parih mesecih v zivo srecal vecino aktivnih piscev; vsi z daljso kilometrino pa se zagotovo poznajo ze leta.


Rutland Teams
The name rutland is only a word for the smallest Team Size in a Competition, 4 Shooters.
Official Teams use 8 shooters plus captain, scoreceeper, coaches for example. Rutland Teams
have 4 shooters. In international competitions the rutland teams are allowed to mix different nations and the dicplines F-TR and F-Open.
The name rutland comes from a litte town in Great Britain.
Odgovori
#67
JRT:ti kritiziraš in pametuješ vsepovprek,ko da si sinonim za popolnost......pa si?
Tebe bi pa admin moral poslat v LJUBLJANA POLJE.
Pametuj še ti naprej,ko itak vse veš in si popoln........no pa saj veš med genijem in norcem je sam tankaaa črta.....ti pa že hodiš blizu nje!
Odgovori
#68
(22-08-2017, 07:56)zlatoust Napisal: JRT:ti kritiziraš in pametuješ vsepovprek,ko da si sinonim za popolnost......pa si?
Tebe bi pa admin moral poslat v LJUBLJANA POLJE.
Pametuj še ti naprej,ko itak vse veš in si popoln........no pa saj veš med genijem in norcem je sam tankaaa črta.....ti pa že hodiš blizu nje!


Doh Hand

Odgovori
#69
(22-08-2017, 07:56)zlatoust Napisal: JRT:ti kritiziraš in pametuješ vsepovprek,ko da si sinonim za popolnost......pa si?
Tebe bi pa admin moral poslat v LJUBLJANA POLJE.
Pametuj še ti naprej,ko itak vse veš in si popoln........no pa saj veš med genijem in norcem je sam tankaaa črta.....ti pa že hodiš blizu nje!

Kdo pa je jrt a si mislu mrt ...a si čez črto padu :))
Odgovori
#70
(22-08-2017, 07:56)zlatoust Napisal: JRT:ti kritiziraš in pametuješ vsepovprek,ko da si sinonim za popolnost......pa si?

verjetno ne, ampak tekmo pa že zna najdit in pridet nanjo s ključavnico in celo škatlo municije...
Odgovori
#71
Berem tele vaše komentarje in res ne vem zakaj toliko vroče krvi in prikritega pljuvanja okrog vsega. Odpravili so se po njihovem  na SP, katero pa se je pač obrnilo malo drugače, kot so pričakovali. Vsaka šola pač košta, ena več, druga manj. Nihče razen njih ni bil "oškodovan", tako da ne vem zakaj se tako vžigate. Meni je cel post celo všeč, iz tehle njihovih peripetij se marsikdo od nas lahko kaj nauči. Roko na srce, marsikdo od nas tukaj bi v podobni situaciji verjetno storil podobne napake (razen morda redkih izjem, kateri so jih storili že kdaj prej in so se iz njih nekaj naučili.)
Moje mnenje..
LP
B
Odgovori
#72
Ma ne ga srat, vsa zajebancija je samo zaradi tega, ker sta se Muc in Boro pokazala kot totalna šalabajzerja. Šmarčan in Sterle pač kolikor ju poznam nimata izkušenj s potovanji čez lužo, z orožjem in strelivom, to pa ne velja za Muca, predvsem pa ne za Borota. Poleg  tega je tudi na tem forumu dosti strelcev, ki so potovali in še redno potujejo na tekmovanja na bistveno bolj eksotične in oddaljene lokacije kot je Kanada, predvsem v IPSC- ju in imajo vse to okrog potovanja z letalom in opremo v malem prstu. Tukaj pa govoričijo o, kao nekem oranju ledine, bla, bla, bla, ko se spravijo streljat v Kanado, pa vse zajebejo že na letališču. Lahko bi, preden so šli, vprašali Cesarja, pa bi jim povedal, saj vsako leto vsaj enkrat gre streljat v Azijo ali v Ameriko skratka nekam daleč in z letalom. Kar se pa pravil tekmovanja tiče, je pa Boro kao nek predstavnik za F class za Slovenijo, bi moral on najbolje vedet kaj in kako se tekmuje, ali pa pač ne, tudi tu nas tiste ki ga poznamo, Boriči nikdar ne razočaraMrgreen Kar se oškodovanja tiče, oškodovan ni nihče, če je bil smisel potovanja bolj turistične narave, še posebej če je Muc častil celo ekspedicijo, če pa ni, pa sta v tekmovalnem in finančnem smislu oškodovana Šmarčan in Sterle, Boro zagotovo ne, ker sigurno ni šel za svoj denar, še nikoli ni šel in tudi sedaj je zagotovo imel sponzorja. Ampak glej, saj ni nič narobe, šli so, dogodivščina je bila, tisti, ki se dolgo poznamo, pa se pač zezamo, ravno zato nekateri, ki te scene še ne poznajo dovolj, ne razumejo vsega heca, saj ga bojo, samo bo treba bit še kakšnih dvajset let v tem športu.:-D
Odgovori
#73
(22-08-2017, 14:36)bubidu Napisal: ... bo treba bit še kakšnih dvajset let v tem športu.:-D

... težka bo ...  Twisted 

lp upor500
Odgovori
#74
O tekmovanju ekip

Tekmovanje ekip je razdeljeno na dva dela. Tekmovanje ekip z osmimi strelci in tekmovanje ekip s štirimi strelci.
Ekipa z osmimi strelci lahko vsebuje še osem članov, ki ne streljajo in imajo zadolžitve kot so branje vetra, spremljanje rezultatov, nadzor rezultatov, komunikacija s sodniki, priprava opreme, vodenje poteka streljanja in podobno. Taka ekipa mora biti sestavljena iz tekmovalcev iste države.

Ekipo s štirimi strelci lahko sestavljajo strelci iz različnih držav, taka ekipa pa lahko vsebuje še tri člane za podporo.

Potek streljanja ekip se dokaj razlikuje od poteka streljanja posameznikov. Največja razlika je v tem, da ekipe ves čas streljajo v isto tarčo, kar pomeni da strelec po vsakem strelu na tarči vidi označen svoj zadetek in ne zadetek nekega drugega strelca. Na strelni liniji so lahko ves čas vsi člani ekipe z vsem orožjem,  beleženje rezultatov pa vrši z žrebom določen član druge ekipe. Čas streljanja je omejen za celotno ekipo na 85 minut. Zapisovalec navadno beleži rezultate strelcem po vrsti, kot so vpisani v vpisni karton, ni pa to pravilo. Vodja ekipe se lahko kadar koli odloči, da določen strelec prekine s streljanjem in drug strelec začne s streljanjem oziroma nadaljuje s streljanjem. Vsako tako spremembo mora jasno in nedvoumno pred tem najaviti zapisovalcu. Taka taktika se obnese v zelo zahtevnih vetrovnih razmerah. Ekipa lahko med streljanjem enega strelca žrtvuje poizkusni strel drugega strelca. Sicer je glavna taktika ekipnega tekmovanja potrpežljivost. Ker je časa dovolj, je najbolj pametno čakati na ugodne vetrovne razmere, ko so te ugodne, pa ustreliti čim hitreje. Tu se pokažejo dolgoletne izkušnje starih mačkov, ki s spektivom sedijo med cevmi dveh strelcev in klikajo veter neposredno na puški strelca ki strelja.

Priznanja se podelijo trem najboljšim ekipam v vsaki od kategorij, kolajne pa dobijo vsi prijavljeni člani ekipe, vključno s člani za podporo strelcem. Ekipe so po pravilu zelo dobro opremljene in zelo lepo oblečene. Poleg dresa sodi v obvezno opremo tudi svečana obleka oz. uniforma, ki se nosi na otvoritvi in podelitvah.

Do naslednjič,
Jurij Cigler, Vodja ekipe
Trgovina Tarča, Dolenjska cesta 11, 1000 Ljubljana, Tel: 070 806 178
Odgovori
#75
(22-08-2017, 14:36)bubidu Napisal: Ma ne ga srat, vsa zajebancija je samo zaradi tega, ker sta se Muc in Boro pokazala kot totalna šalabajzerja. Šmarčan in Sterle pač kolikor ju poznam nimata izkušenj s potovanji čez lužo, z orožjem in strelivom, to pa ne velja za Muca, predvsem pa ne za Borota. Poleg  tega je tudi na tem forumu dosti strelcev, ki so potovali in še redno potujejo na tekmovanja na bistveno bolj eksotične in oddaljene lokacije kot je Kanada, predvsem v IPSC- ju in imajo vse to okrog potovanja z letalom in opremo v malem prstu. Tukaj pa govoričijo o, kao nekem oranju ledine, bla, bla, bla, ko se spravijo streljat v Kanado, pa vse zajebejo že na letališču. Lahko bi, preden so šli, vprašali Cesarja, pa bi jim povedal, saj vsako leto vsaj enkrat gre streljat v Azijo ali v Ameriko skratka nekam daleč in z letalom. Kar se pa pravil tekmovanja tiče, je pa Boro kao nek predstavnik za F class za Slovenijo, bi moral on najbolje vedet kaj in kako se tekmuje, ali pa pač ne, tudi tu nas tiste ki ga poznamo, Boriči nikdar ne razočaraMrgreen Kar se oškodovanja tiče, oškodovan ni nihče, če je bil smisel potovanja bolj turistične narave, še posebej če je Muc častil celo ekspedicijo, če pa ni, pa sta v tekmovalnem in finančnem smislu oškodovana Šmarčan in Sterle, Boro zagotovo ne, ker sigurno ni šel za svoj denar, še nikoli ni šel in tudi sedaj je zagotovo imel sponzorja. Ampak glej, saj ni nič narobe, šli so, dogodivščina je bila, tisti, ki se dolgo poznamo, pa se pač zezamo, ravno zato nekateri, ki te scene še ne poznajo dovolj, ne razumejo vsega heca, saj ga bojo, samo bo treba bit še kakšnih dvajset let v tem športu.:-D
Pozdravljeni,

po dolgem času in vsem napisanem sem se odločil , da se tudi sam vržem v zobe velikim teoretikom in poznavalcem . Po svetovnem prvenstvu v F- klasi z 4 člansko ekipo , ki za "poznavalce " sploh to ni bilo , se vprašam kam pelje to etiketiranje ,fovšija in nakladanje članov tega foruma. 

Prepričan sem ,da bi večini takšno tekmovanje koristilo predvsem v socialnem smislu / če ne tudi v tekmovalnem / in sicer 
tako ,da bi večina teh komentatorjev spoznala / upam / kaj je športni duh , ponos  in na koncu sodelovanje v timu . Da, za to se je splačalo oditi v Kanado in to doživeti / brez pomoči sponzorjev - G.bubidu  / . Čeravno sem se udeležil več svetovnih prvenstev / v različnih športih / pa sem bil  prav na  tem navdušen nad prijateljstvom med člani posameznih moštev in pomočjo , ki so nam jo nudili na vsakem koraku . Mogoče je temu vzrok povprečna starost strelcev v tem športu / prav gotovo /ali pa tudi spoznanje , da je ekipa toliko slaba kot njen najslabši člen . 

Kot je že nekdo dejal , vsedimo se skupaj in kaj skupaj naredimo , ker kot Veste v slogi je moč . To vsi vedo razen naših mačotov in "expertov " . Tako pa se obnašamo kot naši primarni ljudje , ki jih skrbi samo to ,koliko točk bodo dobili na lestvici in kaj bodo o njih govorili .
 F-klasa je lep šport , ki smo ga tudi pri nas  začeli tekmovat / po svojih zmožnostih /, če Veste kako bi ga izboljšali to lahko / na veselje vseh / poveste , če Vam pa ni všeč se pač ukvarjajte z Vašim najljubšim športom .Če se lahko malo ameriško izrazim na koncu : to je svobodna dežela in vsakdo lahko dela kar želi / če seveda ne škodi drugemu / .

LP Boro[Image: grin.gif]
Odgovori
#76
en šnelkurs iz pravopisja ne bi škodil...
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#77
(13-09-2017, 11:17)Barbapapa Napisal: en šnelkurs iz pravopisja ne bi škodil...

tebi tudi nebi skodil...
Odgovori
#78
Zna biti da res, ampak imajo nekateri prednost pred menoj ...
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#79
No Boriči, na zezancijo si poskušal odgovoriti z resnim odgovorom, a ti je v tvojem prepoznavnem slogu spodletelo in napisal si zgolj še eno svojo humoresko. Pa pojdiva lepo po vrsti.
Etiketiranje, foušija, nakladanje. Cesar se je udeležil Svetovnega prvenstva IPSC, torej najbolj kredibilnega in zahtevnega tekmovanja v dinamičnem streljanju in dosegel v tovarniški skupini glede na njegove ambicije in pristop solidno uvrstitev, ni kaj reči, bravo. Resen uspeh vedno zasluži pohvalo. Očitno torej zgornje besede, ki si jih napisal, niso srž problema.
Če kot večkratni udeleženec raznih svetovnih prvenstev ne znaš pripotovati v Kanado z vso potrebno opremo po enem letu načrtovanja, ne moreš pričakovati drugega kot zezancijo.
Športni duh, ponos, sodelovanje v timu, v slogi je moč, skupaj zmoremo, so tipične Pahorjeve in Cerarjeve puhlice, oziroma puhlice vseh politikov, ki so ali skušajo priti na oblast in z njimi želijo svoje pretekle, sedanje in bodoče neuspehe zaradi lastne nesposobnosti ali preračunljivosti prevaliti na pleča ljudi češ, skupaj smo krivi ker vi ne znate stopiti skupaj pod našim modrim vodstvom in nas kar naprej kritizirate, namesto, da bi nas hvalili. Skratka to so puhlice za spuščanje megle za zakrivanje direktne odgovornosti.
Če to meglo odpihnemo in zadeve prenesemo na F class si za slabo stanje v tej disciplini neposredno odgovoren ti kot glavni predstavnik v Sloveniji. Seveda so še mnogo bolj krivi objektivni razlogi, kot je neobstoječa civilna infrastruktura za izvedbo kredibilnega tekmovanja, kajti na vojaških streliščih, ki so občasno na voljo v soboto od 9ih do 14ih in ob pomanjkanju želje in opreme organizatorjev za izvedbo resnega tekmovanja F class, so možne samo razne golaž, balkan ipd. tekme. Nekateri fantje tukaj na forumu vlagajo veliko energije in svojega časa, da bi v zakonodajo, ki se spreminja, vnesli pogoje, ki bi omogočili, da bi nekoč v prihodnosti morda lahko imeli infrastrukturo, ki bi omogočala F class tekmovanja. Tebe in ostalih "oračev ledine" nisem opazil med njimi, čeprav je ravno to osnovni pogoj za razvoj te discipline.To, da pa so sem in tja razne tuti fruti tekme, katerih en del se imenuje kao F class, je bilo lep začetek, ampak po recimo sedmih, osmih letih, pa to ni več razlog za trkanje po prsih, se ti ne zdi? Čudi me, da ti kot uradni predstavnik sploh dovoliš uporabo naziva F class za tekme ki niso striktno v skladu s pravili.(tole je bolj kot ne šalaMrgreen ) Se pa strinjam s tabo v eni stvari in sicer v tem, da je F class lep šport in lepo bi bilo če bi se pri nas lahko razvil v vsaj tako resno stvar kot je bil nekoč IPSC, ampak tam so zelo hitro zamenjali prvega glavnega predstavnika zveze, da se je potem stvar lahko razvila, kako mu je že bilo ime???
Da pa še sebe vržem na vago, pri začetkih IPSC sem bil mlad, entuziastičen, pripravljen pomagati, predvsem pa mi je to bil zgolj in samo hobi in od strelstva za razliko od tebe nikoli nisem iskal ali imel koristi ali zaslužka. Mlad nisem več, entuziastičen in pripravljen pomagati in vlagati svoj čas tudi ne, če pa bo kdaj v Sloveniji kredibilna F class liga bom z veseljem prišel in plačal pristopnino. Ampak predpogoj za to je rešitev problema številka ena, infrastruktura, kar pa ob predlagani zakonodaji postaja misija nemogoče.
Da zaključim. Če boš kdaj ti ali kdo drug spravil skupaj kaj kredibilnega boš vedno pohvaljen, če pa zavijaš pasji drek v celofan in ga prodajaš kot nekaj drugega, pa boš od mene vedno slišal brez dlake na jeziku, kaj to v resnici je.

P.s. O svojem famoznem potovanju v Kanado jih boš itak poslušal od mene vsakič ko se srečava še nadaljnjih pet let. Mrgreen
Odgovori
#80
Vse informacije o poti v Kanado so mi bile koristne, poucne in priznam tudi zabavne. Tako da hvala vsem, ki ste izkusnjo delili na forumu, in prosim, da to storite tudi prihodnjic.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)