Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nesreča na tekmi v Sodražici
#41
Tudi jaz želim strelcu čim prejšnje okrevanje in vrnitev v normalen tok življenja.

Moti pa me v zgodbi na forumu dvoje:

1. Zakaj celotna zgodba poteka v rubriki IPSC?

2. Od kod takšna potreba po takojšnjem vedenju kako, zakaj,..., je do nesreče prišlo?

Dule .45 je podal več kot odličen in izčrpen opis dogodka in tudi velika večina, ki smo bili na tekmi smo ga tako doživeli. Kako in zakaj, bo mogoče znal povedati strelec sam in ko bo čas za to....
#42
ker je to v človeški naravi?
#43
Tudi jaz mislim, da tale diskusija sodi v idpa, ne v ipsc.
Prav tako pa me zanima kako je do nesrece prislo; kot so predhodniki povedali: ne gre za ime, ampak za vzrok.
#44
Pocakmo na poskodovanega, bo ze povedal, ce bo hotel. Do takrat pa je tale tema zakljucila svoje poslanstvo. Ker je pac bolj zoprne narave, jo bom zacasno zaklenil in naj jo admin odklene, ce se mu bo zdelo vredno.
#45
No, še kratek epilog tegale... :)

Kljub temu da je na začetku kazalo da ni bilo česa hujšega, se je vseeno malo zapletlo, kar pa smo z manjšo operacijo uspešno rešili. Skratka, zdaj sem par dni končno doma in rana je praktično zaceljena. Še nekaj časa bergle, potem pa naj ne bi bilo več posledic.

Vzrok. Očitno sem pri vstavljanju polne pištole v tok s kazalcem zadel v rob toka, zaradi česar je prst zdrsnil natančno tja, kamor ne bi smel. In ker sem seveda hkrati potiskal pištolo navzdol v tok, je lahko samo naredilo bum. Trenutek nepazljivosti pri postopku, katerega sem dal skozi tisoče krat.

Nauk. Nikoli, ampak res nikoli ne hitite pri rokovanju z orožjem. Vsaka strelna rana je nevarna ali potencialno usodna. Mislim da bi morali na vsakem tekmovanju ali treningu poskrbeti, da je v bližini rokovanja z orožjem pri roki komplet prve pomoči. Hkrati predlagam vsem strelskim društvom in klubom da organizirajo izobraževanje/tečaj prve pomoči za svoje člane. Čim več ljudi pozna vsaj osnove prve pomoči, tem bolje. Ko/če se zgodi nesreča, ni čas za učenje, takrat je treba ukrepati takoj.

Zahvala. Da ne bi vsega ponavljal, bi se rad še v svojem imenu zahvalil vsem tistim, katere je naštel Dule v enem od prvih postov v tej temi. Dodal bi še strokovnjake v KCLJ za profesionalno obravnavo in uspešno pomoč. Ob prvi priložnosti se vsem zahvalim še osebno. Lahko še povem da sem preko sms in drugih kanalov prejel preko 100 pozitivnih sporočil, želja po okrevanju in ponujene pomoči. Še enkrat hvala vsem.

Vsekakor bom streljal še naprej, kot zadnjih 20+ let. Bom pa gotovo bolj občutljiv na varnostne kršitve in opozarjal nanje. Vsaka šola nekaj stane, zdaj vsaj vem kako je ustreliti človeka in kako je biti ustreljen. ;)

Nimam namena ponovno odpirati široke debate na to temo in pametovanja. Life goes on.

Upam da se čim prej vidimo na strelišču...
admin
administrator / Strelec.si
#46
Cimprejsnje okrevanje ti zelimo!!!!!!
Cesar shop d.o.o.
Zaloška 159
Ljubljana
Prevzem vsak delavnik med 11.30-16.30
T : 01/5400602
M: info@cesar-shop.com
www.cesar-shop.com
#Dillon #Ghost #Tonisistem # Losbullets #CZparts #DAA #BULarmory #ADC  




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)