Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
swiss k 31
#1
Pozdravleni,
ker imam namen kupiti nek osnovni kit za ponovno polnjenje,bi rad zraven naročil tudi krogle za mojo K 31.Tule na forumu vas je nekaj,ki posedujete to puško,pa bi vas vprašal ,kakšne krogle nabavljate in kako se obnesejo.Seveda me zanimajo tudi polnitve,pa še kaj...

LP Srećko
Odgovori
#2
Zdravo.
Seveda naj najprej opozorim, da polniš na lastno odgovornost in ne prevzemam nobene odgovornosti, če boš polnil po mojem "receptu".
Sam uporabljam krogle PPU, premer .308, masa 174 greinov, FMJ. Polnitev predstavlja VV N140, mase 44,6 greinov. Meni se zadeva obnese, originalno strelivo GP11 pa je vseeno za odtenek bolj natančno.
Odgovori
#3
Hvala,
torej so krogle PPU v redu ?Kar sem streljal z original PPU  strelivom je bilo obup,ostalo pa obupno drago. Doh
Odgovori
#4
(11-09-2017, 15:43)sekira Napisal: ... Meni se zadeva obnese, originalno strelivo G11 pa je vseeno za odtenek bolj natančno.

Kako si upaš to napisat, ker strelivo, ki ga sami polnimo, je vedno najboljše. :-D
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#5
Ma ne kopuj ppu. Kupi 175, scenar lapua , vsaj. Poglej si moj load, ki sem ga objavil tu na forumu in imej za referenco. Milsim, če želiš nek konstantni rezultat pojdi na Berger
Odgovori
#6
Ja, Ronzi
 tvoje sem videl,pa od Kristiana tudi.Kaj pa Sierra,Berger,Hornady ?Je kdo to poizkusil ?
Odgovori
#7
Siera in Hornady so tam tam. Berger je klasa zase. Imaš pa na Swiss forumu vse od K31 ter drugih Schmidt Rubin...

Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk
Odgovori
#8
Pobje, nobena fabriška municija strelja bolje kot doma narejeno strelivo. Okoli GP11 se je razvila neka fama da je oh in sploh (in res je dobro) ampak doma sploh ni težko narediti bolje. Treba je upoštevati par pravil pa je simplkopimpl ™:
- vzemi vse PPU krogle, nekateri jih radi še stehtajo in uredijo po 0,5grain korakih, jih zloži na pladenj in zvrni vse v smeti. Škoda cajta in smodnika.
- za resno streljanje uporabi kvalitetne krogle. Sierra, Lapua, Hornady ali Nosler. Berger je predrag za to kar puška znore in krogla ponuja. 
- K31 ima navoj 1:10 zato lažje krogle kot 168grain ne delajo. Sem probal tako 150gr, 135gr, 120gr in 110 gr, pa ni pravega efekta ampak strelja kot šrotflinta.
- Za 168gr imaš opcijo Siera Match King, Nosler ali Hornady BTHP. CCa 42.5gr N140 da približno tapravo vrednost, brzina 2600fps. Najboljša grupa okoli 0,5moa, konsistentno pa pod 1moa.
- Zelo dobre rezultate boš dobil s kroglo okoli 175grain (za kar je puška tudi narejena). Sierra Match King 175 je legendarna krogla, ki dela dobro v veliko različnih pogojih. Nosler je dobra (in poceni) kopija. Lapua Scenar L 175gr je vrhunska krogla.  Ker so težje je N140 prehiter, zato bo N150 precej boljša izbira. V originalnem patronu je smodnik skoraj identičen RL17 (ki ga dela Nitrochemie iz Švice). Tega se da dobiti tudi pri nas pod imenom ReloadSwiss RS60. 

To je to, probajte po pameti in počasi povečujte polnitve. Nikoli ne verjemite nekomu ki pravi da mu XY polnitev dela dobro, K31 je notoričen da so ležišča različno dolga in če meni dolžina naboja pače, ni nujno da bo tudi vam. Zaradi ruk-cuk zaklepa vedno FL sajzajte patrone.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)