Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vaše mnenje o omari za orožje Strauss metal FSZ 10/6
#1
Kaj pa meniste o takšni omari https://www.proarmis.si/varnost/varovanj...-zapiranje , ali celo brez električne ključavnice za 200€ manj? Zdi se mi precej lepo v notranjosti razporejena za dolgocevno in kratkocevno orožje ter strelivo.
Odgovori
#2
(17-09-2017, 12:35)AlesS Napisal: Kaj pa meniste o takšni omari https://www.proarmis.si/varnost/varovanj...-zapiranje , ali celo brez električne ključavnice za 200€ manj? Zdi se mi precej lepo v notranjosti razporejena za dolgocevno in kratkocevno orožje ter strelivo.
Taka omara je dobra, samo da ti prostorsko odgovarja.
Odgovori
#3
... pred mnogimi leti so sprejeli zakon, da morajo imeti osebna vozila katalizator izpušnih plinov ... in ta zahteva je začela veljati od točno določnega datuma naprej ... ali so takrat prepovedali oz. zahtevali nadgradnjo pri vseh starih vozilih, ki so bila brez katalizatorja?

lp upor500
Odgovori
#4
(17-09-2017, 12:35)AlesS Napisal: Kaj pa meniste o takšni omari https://www.proarmis.si/varnost/varovanj...-zapiranje , ali celo brez električne ključavnice za 200€ manj? Zdi se mi precej lepo v notranjosti razporejena za dolgocevno in kratkocevno orožje ter strelivo.

Jaz imam taksno samo brez elektronske kljucavnice. Moram reci da je super. Edina pomanjkljivost oziroma stvar o kateri mora kupec pred nakupom razmisljati je ta, da mora omara biti prisraufana v steno, ker so vrata tezja kot omara in ce omara ni prisraufana, se ob odprtju vrat nagne naprej.
Odgovori
#5
Tudi jaz imam tako, samo z navadnim ključem. Lahko samo priporočam, zelo zadovoljen z njo.

LP
Odgovori
#6
Tudi jaz imam eno. Za dolocevno orožje, ki ima pištolski ročaj, je omara malo plitka, in je potrebno dati puške po strani (ni problem, samo gre noter ena manj kot je nazivna kapaciteta). Enako v primeru malo večjega strelnega daljnogleda, sicer puška sloni na daljnogledu ob zadnjo steno namesto na držalo iz penaste gume.
Odgovori
#7
Nazivne kapacitete glede pušk so v omarah precej precenjene ,sveda ge not toliko in toliko lovskih pušk brez optik a čim imaš optike pa mogoče kako širše športno kopito je tesno že pri pol te kapacitete ponekod je problem tudi dolžina , pri moji kvazi za 11 pušk gre realno notri 6 pravih krepel,  tacticool puška gre notri samo tako ,da odvijačim kompič ,cev imam 28col ,prav tako pri MK samo z osnovnim tjunerjem.

Drugače pa par zadev, ki jih je fino zrihtat , na svojih omarah dam eno tanko dihtungo da vrata vsaj malce tesnijo ,tako se ne nabira notri prah hkrati pa ima razvlaževalec delo samo z zrakom v omari. ter seveda luč z senzorjem . Da se zadeve ne naslanjajo ena na drugo sem naredil magnetne nosilce, ki puške držjo v poziciji 

Poceni in uporabne lučke za trezorje
http://www.ebay.de/itm/Magnetic-IR-Motio...Swk-9ZiJAF

Pa seveda v poštev pride samo omara z ključavnico na ključ nikakor elektronsko
Odgovori
#8
Vse omare/sefi imajo poleg elektronske ključavnice še navaden ključ za "backup", če zmanjka energije v baterijah...
Meni osebno je elektronska ključavnica veliko bolj praktična, ker ni treba vsakič znova iskati/skrivati ključa pred preradovednimi otroci. Kodo imaš v glavi, ključ pa pospraviš nekam na varno in manj dostopno mesto...
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)