Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
H4350
#1
Živjo, zanima me ali se da kje dobiti smodnik H4350, poleg proamis , ker 60€ za niti 0.5kg je malo absurd imo. 

lp
Odgovori
#2
Vprašaj če ti dajo popust, če veš da rabiš vzami malo večjo količino in bo cena sigurno ugodnejša.
Odgovori
#3
Mja, prvo bi moral sprobat polnitve, ker baje za 6.5 creedmore ni boljšega in velika večina tekmovalcev uporablja tega, komaj na 4tem mestu je N150 in še to ga ne lih prav hvalijo. N550 pa, da je preveč občutljiv na temperaturo in oksidacijo.
Odgovori
#4
Drži se evropskih purflov
Odgovori
#5
Zakaj evropskih? Mislim ja, dosegli so, vendar popularni... bolj ne?

Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk
Odgovori
#6
Zato ker das za .45kg 60€, za to ceno sem pa pred kratkim prinesel iz tujine kilo RS60

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Odgovori
#7
Skoraj nemorem verjet. Si mel kaj komplikacij ?
Odgovori
#8
Vse legalno s papirji kupljeno v stacuni

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Odgovori
#9
(02-10-2017, 16:34)Ronzi83 Napisal: Zakaj evropskih? Mislim ja, dosegli so, vendar popularni... bolj ne?

Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk
na ameriških forumih vsekakor niso evropski tako popularni in hvaljeni oh in sploh...
Odgovori
#10
To res, samo Hodgdon ima veliko več let in izkušenj, kot kakšni naši. Vsaj tako mi je prodajalec povedal.
Odgovori
#11
Dej ne ga lomit no... Tle je blo že eno tono stvari napisanih na to temo in nimaš kaj čarat in izumljat tople vode.

Vihtavouri ali pa RS in to je to. 1XX serija če hočeš temperaturno stabilno in RS60/70/80 če hočeš hitrost na račun temperaturne stabilnosti (ki jo handlaš itak tako, da ali nafilaš za konkretno tekmo ali pa če že slučajno filaš v naprej 100000000kom daš v kalkuljator 0.8m/s na 1°C in maš mir v razponu od -5 pa do 30°C. Serijo 5XX pa kar preskoči ker je za isti denar in efekt pri hitrosti RS (sploh 60) dost boljši. Maš pol še neke druge variante ampak razen Lovexa mi ne pade nič na pamet kar bi se splačalo nabavit in da bi blo vsaj približno na nivoju VV ali RS.


Lahk pa seveda pokličeš prvi ror preciznega streljanja oz. vprašaš Jabolka pa ti bo naštel kaj vse se je pretestiralo in prestreljalo pa če te srbi par tisoč evrov le pogumno v nabavo svetovnih smodnikov pa pol poročaj čez par let kaj si ugotovil...
Odgovori
#12
(03-10-2017, 20:44)Ronzi83 Napisal: To res, samo Hodgdon ima veliko več let in izkušenj, kot kakšni naši. Vsaj tako mi je prodajalec povedal.

Ne preveč basat klobas , večina purflov tudi ameriških je narejenih v evropi ameri samo pakirajo in prodajajo dalje tudi nazaj v EU

Hogdon bore malo dela purfle , firma kot taka je uspela z prepakiranjem purfla iz vojaških patronov po drugi vojni , v ZDA je trenutno samo fabrka General Dnamics/ ATK  bivši OLIN na Floridi ta proizvaja samo dvobazne kroglične purfle to je roba, ki jo ameriška vojska kupuje že od 50'tih let, ex-imr zadaj GD v Kanadi je druga fabrka na kontinentu. V ZDA  se zaradi predpisov poizvaja samo te krogelne purfle , ekstrudirani palični so vsi narejeni v Kanadi ,Evropi ali v Avstraliji  

Razlog številka 1 'meriška' vojska je že v 50 letih specificirala tip purfla  in tam so res količine , pri krogličnih zadeva praktično do zadnje faze ni vnetljiva , medtem ko je pri ekstrudiranih že v ekstruziji več ali manj gorljiva masa za agrikulturno tehniko in zamorca ki dela na njej je prvi boljši druga zadeva ,so pa odpadne snovi ki jih ameri ne radi predelujejo ,najraje kar direkt v vodo pa je, tretja zadeva pri krogelnih pruflih se uporablja lahko precej manj čiste in reciklerane komponente tako ,da je to super poceni roba.

Tolk o 'merikancih'
Ramshot /Accurate kroglenj purfli - PB Clermont Belgija
IMR - Thales ADI Avstralija , GD Kanada
Reloder - Bofors Šwedska , Nitrochemie Wimmins AG Švica
Accurate - nekoč Lovex Češka , zdaj CG Kanada
Hogdon -ADI Avstralija

ADI  Avstralija proizvaja vse spodaj naštete Hogdone

ADI Powder/Hodgdon naming
AS30N.................Clays
Trail Boss.............Trial Boss
AS50N.................International 
AP70N.................Universal
AR2205...............H4227
AR2207...............H4198
AR2219...............H322
BM2....................Benchmark
AR2206H.............H4895
AR2208...............Varget
AR2209...............H4350
AR2213SC...........H4831 / H4831SC
AR2217...............H1000
AR2225...............Retumbo
AR2218...............H50BMG




Ironija ni kaj poceni purfle zdaj lahko proizvajajo samo v najbolj ekološko osveščenih državah , ameri so preprosto prevelike svinje, da bi sami lahko to počel , odplake v reko so očitno pač najvišji nivo, ki si ga ameri lahko špogajo

So pa vrjetno tudi tem v EU v šteti dnevi ,Eu komisija kar naprej kake nove omejitve tuhta.

Citat:Health & Safety and the EPA is the primary reason that all extruded powders are made outside of the USA. Ball types manufacture uses non-inflammable / explosive slurries with material piped between processes until the little balls are distilled out at a late stage for chemical treatments and grading. This method also allows old out of date propellants to be recycled alongside fresh ingredients reducing costs. 

Extruded powders start by dissolving cellulose in powerful acids, a dangerous exothermic process and whose products are immediately highly explosive and inflammable, then further inherently dangerous processes and solvents are used to convert 'guncotton' into usable propellants. Many of the materials used are corrosive and toxic, likewise creating waste and pollution issues that have to be dealt with nowadays, not just dumped into waste ground or rivers as would once have been done.

All this makes the manufacture of this type inherently riskier which in this day and age is also much more expensive.  EPA hadn't banned extruded powder manufacture, but its regulations were so onerous that any such produced in the country would be so expensive, nobody would buy them.
Odgovori
#13
Evropejci so s pujfrom strelali, ko so v ameriki se z lokom okol skakali. Tolko o veliko letih izkušenj ...
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
#14
Jah to že...samo pravim, kar mi je naš Slo prodajalec rekel. A je res, da za 6.5 creedmoore more bit dvo-komponenten smodnik?
Odgovori
#15
jst bi rekel da pri nobenem kalibru ni nobenih posebnih pravil, le drži se priporočenih hitrosti smodnika za določeno težo krogle. 
pa dvokomponentnih smodnikov pravzaprav ni veliko kolikor se mi zdi, glede na striktno definicijo...
Odgovori
#16
(04-10-2017, 09:56)Ronzi83 Napisal: Jah to že...samo pravim, kar mi je naš Slo prodajalec rekel. A je res, da za 6.5 creedmoore more bit dvo-komponenten smodnik?

Smodniki imajo več komponent, ne samo eno ali dve!

Črni smodnik je mešanica kalijevega nitrata, oglja in žvepla -torej že pri njem imamo tri komponetne.

Ločimo pa brezdimne smodnike z enojno (nitroceluloza) ter dvojno osnovo (dodan nitroglicerin) (single base in double base). Torej brezdimne smodnike delimo na eno - in dvobazne.

PS: preplonkano iz gradiva za izpit za polnjenje na strelec.si Papers
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)