Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Texas massacre :)
#1
https://siol.net/novice/svet/v-strelskem...vih-452780


No celo so poročali o tem, da sta pacienta pokončala dva CCW holderja. Kdor malce spremlja prakse v ZDA je ena izmed njih tudi, da v cerkev ponavadi ne nosijo in posledično verjetno več žrtev kot bi jih drugače bilo.

Torej še ena potrditev, da je bolje poskrbeti, da zainteresirani in sposobni pošteni državljani imajo kot nimajo...
Odgovori
#2
In da tisti, ki to niso, nimajo. Po reglcih tale ne bi smel imeti (obsojen za nasilnistvo). Ma je lazje zahtevati prepoved vsem, spet bodo gun control hashtagi kable zastopal...
Odgovori
#3
Bolje imeti jo,ter ne potrebovati,kot pa ne imeti ter jo potrebovati.?.
Odgovori
#4
Bo treba počakat malce za zgodbo ,ki bo po ameriško čisto napihnjena in zlagana , vedno iščejo in najdejo 'heroja' potem pa seveda naložijo na debelo . Ta dva imata zhr že ponudbe iz Hollywooda v kaslcu LOL
 
Ni bil lih CCW ,lokalni vodovodar je od doma privlekel puško po tem ,ko je dobil klic. Ta drug del preganjanje z avtomobili bomo pa še vidl kdo je koga če se ni končalo pod policijskimi streli kot vedno  . 

Najbolj zabavno je tist del ,ko pravi da so med vožnjo občasno dosegli celih 150km/h . Prov zabavno je zdaj to ,da je ta, ki je samo šofiral glavna zvezda čeprav je vodovodar tist, ki se je streljal z strelcem in tudi tisti ,ki je tega glavnega heroja uporabil za prevoz. Ta je pač bil na vojo za medije 'vodovodar' pa ne.

Citat:As he passed the churchgoers’ cars parked around the white wood front of the building, he saw that one vehicle’s engine was running. It was a pearl-colored SUV, a Ford Explorer, he said. The driver’s door was open. A man clad all in black was walking toward the vehicle with a pistol. He was trading shots with another man holding a rifle.
“I never got a look at him,” Langendorff explained to reporters later, his mouth nervously working a toothpick, when asked about the black-clad shooter. “I never really saw him. I saw the gunfire.”

The man in black hauled off in his SUV. The second man with the rifle — a neighbor unidentified as of Sunday night — came to Langendorff. The two men were strangers. “He briefed me quickly on what had just happened and said he had to get him,” Langendorff said later. “So that’s what I did.”

As the two men shot off in pursuit in Langerdorff’s truck, 26 First Baptist worshipers were dead or bleeding out on the sanctuary’s maroon carpet. Dozens were wounded. Sunday’s burst of violence would later be recognized as the fifth worst shooting in modern U.S. history, arriving just a month after 58 concertgoers were murdered in Las Vegas.
The Texas’ victims’ ages ran from 5 to 72, according to authorities, though one family said a one-year-old died. The shooter, identified now as Devin Patrick Kelley, first opened fire on the outside of the church just after 11 a.m. with a Ruger assault rifle. Kelley, clad in black tactical gear, then sprayed the building’s inside with bullets. He hastily fled the scene after engaging in a gun battle with a neighbor, the same man subsequently riding shotgun in Langendorff’s truck.
“It was more see and do,” Langendorff later told reporters. “Act now, ask questions later.”
Blasted with adrenaline, Langerdorff wove his truck at high-speed through traffic while trying to catch the fleeing car. The speedometer crossed 95 mph while the driver narrated everything to law enforcement. “I was on the phone with dispatch the entire time,” he said. “I gave them the direction we were going, on what road and everything, and that the vehicle was in sight and that I was getting closer and closer to him.”

Kelley’s vehicle, however, broke from the roadway and crashed into a ditch about 11 miles north of the church. Langerdorff pulled his own truck within 25 yards.
“The gentleman that was with me got out, rested his rifle on my hood and kept it aimed at him, telling him to get out get out. There was no movement, there was none of that. I just know his brake lights were going on and off, so he might have been unconscious from the crash or something like that, I’m not sure,” he said.
[img=0x0]https://img.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp-content/uploads/sites/21/2017/11/Church_Shooting_Texas_14307-34af6-1024x622.jpg[/img]
Police were on the scene within 5 to 7 minutes, Langerdorff said Sunday night. Freeman Martin, a regional director for the Texas Department of Public Service, told The Post authorities had yet to determine whether Kelley was killed by a self-inflicted gunshot wound or hit in the gunfire at the church. Multiple weapons were found in Kelley’s vehicle.
Odgovori
#5
Mislim, da je vseeno fajn malo rečt kakšno o preventivi kot o kurativi. Če bi vse lepo štimalo, pacient glede na svoje težave z zakonom in nasilništvom sploh ne bi smel posedovati niti "o" od orožja. Če je point to, da smo vsi oboroženi do zob v javnosti - hvala lepa za tako "liberalno" zakonodajo. Slej ko prej se nekomu utrga. Statistika v Ameriki pač govori dejstva.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#6
ne bi smel imeti hahahahhahahaha pa daj no... res bi mu bil problem na črnjaka dobit...
Odgovori
#7
(06-11-2017, 17:02)Barbapapa Napisal: Statistika v Ameriki pač govori dejstva.

Katera statistika? Kakšna dejstva? Pa prosim nič na pamet v stilu, bla bla bla, saj vsi vemo, kako je s tem. Prilepi prosim kredibilne vire.
Odgovori
#8
Z enako silo s katero sem bil napaden,bom tudi odgovoril. Pa pika. Mačka če stisneš v kot,ponavadi iztegne tačko s kremplji ter se začne braniti. Logično.
Odgovori
#9
Citat:
(06-11-2017, 17:02)Barbapapa Napisal: Mislim, da je vseeno fajn malo rečt kakšno o preventivi kot o kurativi. Če bi vse lepo štimalo, pacient glede na svoje težave z zakonom in nasilništvom sploh ne bi smel posedovati niti "o" od orožja. Če je point to, da smo vsi oboroženi do zob v javnosti - hvala lepa za tako "liberalno" zakonodajo. Slej ko prej se nekomu utrga. Statistika v Ameriki pač govori dejstva.
Kako komentiraš potemtakem dejstvo, da se vsi ti pokoli izvajajo v t.i. gunfree conah, zakaj ne gre nihče tega izvest na strelsko tekmo, še svoje krame mu ne bi bilo treba tja nosit, vse je že tam.
Odgovori
#10
(06-11-2017, 17:23)dani_79 Napisal: ne bi smel imeti hahahahhahahaha pa daj no... res bi mu bil problem na črnjaka dobit...

Ja, ne bi smel imeti. Z nelegalnim orožjem storjen zločin je bil ustavljen z legalnim orožjem, za v učbenike z debelo podčrtanim: očitno so zakoni ok ampak institucije, ki te zakone izvajajo, so odpovedale.

Zakon je ok, in ga ni treba spreminjati, to je treba še desetkrat ponovit. To je bistvo.
Odgovori
#11
Tako nekako

Ena kljukca pa lažna adresa pa je. Background check pa tak.
Citat:When Kelley filled out the background check paperwork at the store, he checked the box to indicate he didn't have disqualifying criminal history, the official said. He listed an address in Colorado Springs, Colorado when he bought the rifle, the official said.

Citat:Gun Control Act of 1968 explicitly prohibits licensed sellers from selling firearms or ammunition to persons who have “been discharged from the Armed Forces under dishonorable conditions.
Odgovori
#12
(06-11-2017, 19:19)mr.T Napisal: Tako nekako

Ena kljukca pa lažna adresa pa je. Background check pa tak.
Citat:When Kelley filled out the background check paperwork at the store, he checked the box to indicate he didn't have disqualifying criminal history, the official said. He listed an address in Colorado Springs, Colorado when he bought the rifle, the official said.
Pri nas se seveda pri vseh možnih potrdilih in preverkah nikakor ne more zgoditi, da pride norec do legalnega orožja...
Odgovori
#13
Žal je tudi pri nas kar nekaj norcev, ki nebi smeli posedovati orožja.
Odgovori
#14
(06-11-2017, 19:36)Orien Napisal:
(06-11-2017, 19:19)mr.T Napisal: Tako nekako

Ena kljukca pa lažna adresa pa je. Background check pa tak.
Citat:When Kelley filled out the background check paperwork at the store, he checked the box to indicate he didn't have disqualifying criminal history, the official said. He listed an address in Colorado Springs, Colorado when he bought the rifle, the official said.
Pri nas se seveda pri vseh možnih potrdilih in preverkah nikakor ne more zgoditi, da pride norec do legalnega orožja...
Točno tako, vsi slovenski lastniki orožja so psihološko uravnoteženi in nadpovprečno čustveno inteligentni.
Odgovori
#15
Citat:islim, da je vseeno fajn malo rečt kakšno o preventivi kot o kurativi. Če bi vse lepo štimalo, pacient glede na svoje težave z zakonom in nasilništvom sploh ne bi smel posedovati niti "o" od orožja. Če je point to, da smo vsi oboroženi do zob v javnosti - hvala lepa za tako "liberalno" zakonodajo. Slej ko prej se nekomu utrga. Statistika v Ameriki pač govori dejstva.

Zelo lep post v kratkem zajame vso bedo argumenta raznoraznih (namenoma ne govorim o političnem prepričanju) osebkov, ki za svoje funkcioniranje potrebujejo v zavesti da "nekdo" skrbi za njih in namesto katerih razmišljajo mediji in obvladajo fraze in puhlice, ne da bi jih sploh razumeli.

Preventiva - kurativa: Predvsem pomaga, če družba tretira ljudi kot posameznike svobodne v lastni osebi z neodtujljivimi pravicami ki stremijo k osebni sreči (BERI OSEBNI ne tisti za katere se raja/partija dogovori da je in nato tistim, ki imajo več vzam...prerazporedijo drugim lenobam in aberveznikom). Ampak ker tega sistema nimamo in je v vsakem sistemu neka klika, ki predpisuje kaj in kako je logično da je 100% preventiva enaka rezanju lulekov (si bom Kristianovo prispodobo sposodil...) kar pa (zaenkrat še) ne morejo prodati masi.

Če bi gravitacija delala navzgor ne bi nben dol padel! Logično je, da bodo deviacije in da so ravno tisti na katere se ves tvoj "argument" nanaša  nesposobni zagotoviti bilokaj koristnega za celotno družbo. Ja ne bi smel imeti in ameriški sistem že sedaj legalno ne omogoča posesti takim osebkom a vseeno so mu izdali "all clear" ampak seveda temu ni kriv Joe Novak zaposlen v ameriški javni upravi ampak Ruger AR15 s 30 shot clipom agresivne črne barve.

Če je point to da smo vsi oboroženi... -> razdelam zadevo logično, glede na to da tega v mojem postu nisem zasledil (odmislimo še klasičnega strawmana, ki se ga poslužujejo piiiip zato, da spremenijo temo in usmerijo debato povsem drugam na stvari, ki niso možne ali niso bile rečene) lahko samo sklepam, da gre tvoj miselni proces nekako v binarnem načinu ali nihče nima ali pa vsi imajo kar nakazuje, da ne moreš razumeti, da je celotna debata o tem, da ne govorimo o tem DA MORAJO BITI VSI OBOROŽENI ampak da je prvič bolje če maš kot nimaš, če rabiš in da je podobno kot precepljenost bolje imeti 5 normalnih z orožjem in enega norca kot pet norcev in enega normalnega z orožjem. Kot drugič pa me izjemno zanima zakaj si pisal SMO če sam tako ne čutiš ali je čredni nagon res tako močan pri tebi, da kljub temu da ti to ni všeč bi ker imajo ostali ti tudi nosil - če bi mislil resno o tem kar si pisal bi napisal "Če je point to da so vsi oboroženi....".  No seveda da o sami abotnosti logike, ki sproducira ta miselni proces (čeprav "nakaže" da orožje ne deluje oz. je kontraproduktivno) ne bi. Sedaj če bi ne bilo države (ki kot dobra mati skrbi za nas vse cough cough s tem da predpiše oz. omeji) bi se pa vsi oborožili, tudi tisti, ki tako ne mislijo je najboljši kazalnik, da orožje deluje  in nekako sam sebe pobiješ, čeprav eksplicitno tega ne zapišeš.

Slej ko prej se nekomu utrga... res je in če si "precepljen" je odziv morda par sekund daleč in mrtvih x ali pa policija par minut in mrtvih x*y...

Statistika... Aja kakšna pa? Govori dejstva? Boš navedel kakšna ali bo pri tem končalo?


IN potem se nekateri tu zgražate, ko se takim postom na isti način odgovori, sam sebi se gabim, ker nisem v tem sestavku uspel vnesti par primernih izrazov za take "umotvore". Ni večje patetike kot brati neke samooklicane "intelektualce" "umirjene" "resne" in nevem kaj še vse, ki ne zmorejo sestaviti enega kvalitetnega sestavka, ki bi imel rep in glavo ter konec koncev neko vsebino. To otroci v OŠ znajo in to bistveno bolje.

PS: Zanimivo poročanje takoj na začetku MOŠKI, BELEC, medtem ko kadar se kaj podobnega zgodi s strani koga drugega pa mrtva tišina in pa še bežna omembna, da ga je počil "mimoidoči" ker so tam itak vsi oboroženi etc... Morda bi morali predvajati kak live stream z Utoye kot učinkovito obnašanje družbe na konkreten "izziv".
Odgovori
#16
(06-11-2017, 19:50)Mike Napisal: Žal je tudi pri nas kar nekaj norcev, ki nebi smeli posedovati orožja.


Se strinjam, vsaj 60% tega foruma
Odgovori
#17
Treba je še omeniti, da glede na to, da ni nobene garancije, da se ne bo ravno njemu utrgalo in da je najboljša preventiva samopreventiva, naj postavi zgled ter se preventivno samorazlasti orožja. Mrgreen
Odgovori
#18
(06-11-2017, 17:26)Orien Napisal:
(06-11-2017, 17:02)Barbapapa Napisal: Statistika v Ameriki pač govori dejstva.

Katera statistika? Kakšna dejstva? Pa prosim nič na pamet v stilu, bla bla bla, saj vsi vemo, kako je s tem. Prilepi prosim kredibilne vire.

Bo tole OK?
https://en.wikipedia.org/wiki/Gun_violen...ted_States

Mato: velja tudi zate ... je pa zanimivo in zabavno brati tvoje razmišljanje in "logiko".
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#19
Ne, ker edini vir ki omenja raso je neaktualna stran in še to je PC Židimedia uporabila zgolj za distribucijo po letih in ne rasi. Res si se zelo potrudil izpast kredibilen, še celo na direkten izziv ne. Smešno je da eni te isti tulijo o žalitvah, nizkem nivoju foruma a njihovi prispevki so na ravni pet let starih otrok in potem smo tisti, ki na to opozorimo "neprijetni", "nesramni", "netolerantni" in še kaj. Načeloma bi vsi tu morali biti vsaj 18 in biti kolikor toliko razgledani in resni osebki pa več kot očitno to ne drži.


Morda boš kaj več izluščil tu (ne verjamem sicer morda pa komu drugemu pride prav, ko se bo bodel s kakim PC osebkom kdaj v bodoče):

https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/201...able-2.xls

in

https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/201...s/table-12


pa še tole za interpretacijo oz. postavitev absolutnih številk v perspektivo

https://www.census.gov/quickfacts/fact/t.../PST045216
Odgovori
#20
V osnovi je tako kot je napisal Mato , dodal bi smo še da je to treba vednoi jemat v kontekstu števila oboroženih in ti pohodi so še vedno  predvsem medijski cirkus ki je vrejtno tudi največji katalizator za to saj je vsekemu od teh pacientov garantiranih 5 minut slave.


Na koncu je tu na tapeti patologja bolane nacije in vse splošno glorificiranje nasilja , če država z vojsko pobije kakih 50.000-100.000 folka letno , pa policija kakih 1000 , je nekako za pričakovat da tudi amaterji dodajo svoj delež.

Še najmanj ima to veze z strelnim orožjem , kjer ni tega pa pojejo mečete, pipci in britvice .
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)