Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali UE že izvajajo nov zakon o športu?
#21
(09-11-2017, 08:15)Mato Napisal: Tist je rezerviran pusti za specialne priložnosti :).

Ok, se pravi osel Cvetko...žal goldi ne gre drugače :))


Priponke Male slike
   
Odgovori
#22
Na UE sem v ponedeljek oddal vlogo za nabavo orožja. Referentka mi je rekla, da ker zraven menjam še naslov stalnega bivališča bo postopek trajal dlje kot običajno. Tako sem nabavno dovoljenje dobil včeraj namesto v torek. :))
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
#23
Hahaha. Pri nas traja običajno nabavno za strelivo 5 delovnih dni. Če priganjaš se da mogoče en dan manj....
Odgovori
#24
(08-11-2017, 21:37)goldi Napisal: Na UE sem oddal vlogo za nabavo orožja. Referentka mi je rekla, da s sprejetjem novega zakona o športu (30.5.2017) več ni možno dobiti nabavnega dovoljenja za nek kos športnega orožja v kolikor nisi registriran kot tekmovalec pri športnih zvezah, ki jih ta novi zakon opredeljuje, kot edine "prave" da si pridobiš status športnega strelca. Tako bo po vsej verjetnost izdano nabavno dovoljenje za posest kljub temu da imam orožni list. Zanima me, če je to praksa tudi na drugih UE oziroma, če kdo ve da bi na UE dobili tako direktivo? Prav tako pa me zanima v kolikor te trditve referentke niso pravilne na koga se lahko v tem primeru obrnem?

Ni toliko problem Zakon o športu, ampak Pravilnik za izvajanje zakona o orožju.

4. člen
Citat:Strelsko športno društvo ali druga sorodna organizacija izda svojemu članu potrdilo za pridobitev dovoljenja za nabavo orožja v smislu tretje alinee prvega odstavka 17. člena zakona. Za pridobitev orožnega lista pa mora posameznik predložiti tudi potrdilo športne panožne zveze iz katerega je razvidno, da tekmuje s takšno vrsto orožja v uradnih tekmovalnih sistemih panožnih športnih zvez doma ali v tujini. Članu strelskega društva, ki ne tekmuje v uradnih tekmovalnih sistemih, pa se lahko izda dovoljenje za posest športnega orožja.

Odebeljeni del je "problem", ker nekatere UE (primer na Koroškem) zahtevajo potrdilo nacionalne panožne zveze, to pa je pri nas samo Strelska zveza Slovenije, ki tovrstnih potrdil ne izdaja, poleg tega kot pravilno pišeš, so izpostavili tudi status športnika po omenjenem zakonu (ne glede na to, da Zoro pozna tudi rekreativca).

Po takšni razlagi praktično nihče ne bi "smel" pridobiti orožnega lista za šport. Tej razlagi je pritrdilo celo Ministrstvo v gornjem konkretnem primeru...

Praksa in razlaga po UE po Slo je glede tega neenotna.

Tako da zbadljivke, da nekateri ne poznajo zakonodaje ipd. niso primerne, dejansko gre za problem oziroma lahko nastane, če dobijo vse UE navodila o "poenotenju".
Odgovori
#25
Dej neumnosti pisat , zakon o športu tako kot zakon o živinoreji ni relevanten delu UE čeprav si tako kdo domišlja.

Dokler za panožno zvezo velja vsaka zveza društev imaš tudi nijhova potrdila ki jih UE morajo sprejemat. UE na koroškem zahtevajo kar jim ovce na koroškem pustijo
Odgovori
#26
Samo še javna polemika o trenutni obstoječi zakonodaji, nam manjka, da si dokončno zabijemo žebljiček v krsto. Dragi moji ..tolmači..pardon odvetniki ter tožilci istočasno... Samo upam da ne še sodniki.
Odgovori
#27
(11-11-2017, 01:18)mr.T Napisal: Dej neumnosti pisat , zakon o športu tako kot zakon o živinoreji ni relevanten delu UE čeprav si tako kdo domišlja.

Dokler za panožno zvezo velja vsaka zveza društev imaš tudi nijhova potrdila ki jih UE morajo sprejemat. UE na koroškem zahtevajo kar jim ovce na koroškem pustijo

Saj se strinjam s tabo, a v tej zadevo je pritrdilo tudi Ministrstvo.

In ker je Ministrstvo avtor pravilnika, je njihova razlaga avtentična. Drugo pa je, če je ta pravilnik v neskladju z Zoro, ampak za to so pa druge ustanove, od upravnega spora dalje v konkretnem primeru.

In če "ovca" vloži pritožbo, ker noče biti ovca pa ga še na višji stopnji ostrižejo, kaj je potem.
Odgovori
#28
Besede “nacionalna” ni ne v zakonu in ne v pravilniku. Odločitev v posamezni zadevi na drugi stopnji - na ministrstvu - tudi še ni avtentična razlaga ničesar. Vlagatelj bo moral sprožiti upravni spor. Problem bi nastal šele, če bi tudi sodišče zakon (napačno) uporabilo oz. razlagalo na način, da je potrebno potrdilo “nacionalne” panožne zveze. Prosilec mora zato vložiti tožbo, v kolikor drži, da je bila njegova pritožba v upravnem postopku zavrnjena.
Odgovori
#29
Dejstvo je da nekatere UE delajo, kot da so države zase in zato vsi, ki ste tukaj tako pametni bodite raje veseli da ne živite na območjih takih UE. Sam sem pred leti že moral pisati pritožbo na MNZ, če sem hotel da mi ne bodo kratene pravice, ki so v večini UE nekaj samoumevnega. Prav tako se na naši UE na vsako nabavno dovoljenje čaka en mesec, kot jim to dovoljuje zakon in to ne glede ali gre za prvi ,drugi, tretji ali x kos orožja. Prav tako čakaš na podaljšanje evropske orožne prepustnice nekaj dni itd. In prav zanima me kdo od vas, ki se tukaj norčujete bi vedno pisal pritožbe itd. In niti slučajno nisem napisal posta zato da bi jamral ampak zato da si pridobim informacije s katerimi bo moja pritožba lahko uspešnajša v kolikor bo potrebna.
Odgovori
#30
Malo pozabljaš ,da smo se dotični zadnje leto in pol borili ne z vaškim UE ampak z državnim aparatom precej nad nivojem UE

Mato je celo fasal ovadbo užaljenega inšpektorja.
Odgovori
#31
(11-11-2017, 12:36)goldi Napisal: Dejstvo je da nekatere UE delajo, kot da so države zase in zato vsi, ki ste tukaj tako pametni bodite raje veseli da ne živite na območjih takih UE. Sam sem pred leti že moral pisati pritožbo na MNZ, če sem hotel da mi ne bodo kratene pravice, ki so v večini UE nekaj samoumevnega. Prav tako se na naši UE na vsako nabavno dovoljenje čaka en mesec, kot jim to dovoljuje zakon in to ne glede ali gre za prvi ,drugi, tretji ali x kos orožja. Prav tako čakaš na podaljšanje evropske orožne prepustnice nekaj dni itd. In prav zanima me kdo od vas, ki se tukaj norčujete bi vedno pisal pritožbe itd. In niti slučajno nisem napisal posta zato da bi jamral ampak zato da si pridobim informacije s katerimi bo moja pritožba lahko uspešnajša v kolikor bo potrebna.
 
Ni potrebno pisat pritožbe za vsako malenkost niti se prepirat z referentom, če neki bluzi kar veš da ne drži...
Takoj do načelnika UE običajno to zaleže, če ne prideš naslednjič v spremstvu odvetnika pol pa zaleže za mnogo mnogo let. Hand 
Dokler jim bom plačeval takse kot so zahtevam od njih, da delajo po zakonu in ni težav.Dobro pustimo kakšne izpade neznanja to se reši. :))
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)