Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Shadow2 vs Sport2
#1
Bliža se Miklavž pa Božiček, da ne omenjam Novega leta.... pa malo razmišljam s čim naj se obdarujem (žena žal nima razumevanja za strelska darila). Razmišljal sem o nakupu novega kosa za precizno streljanje. Itak. V oči sta mi padla dve pištolici čeških prijateljev: Shadow2 in pa Sport2. S slednjo sem že streljal in sem bil pozitivno presenečen glede proženja in natančnosti mojih zadetkov. Ker pa jo je precej težko dobiti, še bolj všeč pa mi je nova šedovka (ki sicer ni prvenstveno namenjana preciznjaku) - sprašujem izkušenejše od sebe glede te dileme. Zanima me torej natančnost, ergonomija, proženje, možnost dodelav glede merkov... itd. Vem pa tudi, da imajo vsake oči svojega malarja...

Hvala za odgovore
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#2
Pozdravljeni

Vmes je še CZ 75 TS. Osebno ga uporabljam za precizno in taktiko.

lp Milan
Odgovori
#3
Z sport 2 se nisem streljal,moj glas pa sigurno dobi cz75 TS za katrero sem se odlocil pri poizkusu med TS in shadow 2!in seveda mi ni zal da sem se odlocil za TS.
Odgovori
#4
A nas malo hecaš?
Odgovori
#5
(23-11-2017, 16:54)Rokson Napisal: A nas malo hecaš?

Za precizno streljanje bo TS sigurno boljša od Shadow2. Kar se pa dinamike tiče gre pa za dve različni diviziji. Če postaviš Shadow2 v Standard jo TSka spet prekosi, ker je to pač pištola narejena za to divizijo, Shadow2 pa je narejena za produkcijo.
Odgovori
#6
Bobo,na tekmah TS ne gre skozi pri proženju.TS ima proženje pod kg,na preciznjakih pa je min.1kg
Tako da je pri Sport II prožilec temu primerno nastavljen..
Odgovori
#7
Pa to velja za vse lige v SLO?
Odgovori
#8
Naj bi... samo pri doticnih dezurnih inkasantih je bolj vazno da se placa startnina kot pa meri teza prozenja

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Odgovori
#9
Barbapapa, mislil sem, da si malo bolj razgledan! Sport 2 ima s češkimi prijatelji bolj malo veze. Sport 2 dodeluje firma Oschatz!
http://www.waffen-oschatz.de/cz-75-sport-ii/
Če vprašaš Čehe, tega modela ne poznajo!
Je pa to vrhunska pištola, ki odpušča mnogo napak strelca! Vprašanje je le ali SA ali DA, pač obstojata obe varianti.
Imel sem Sport 2 DA, a sem zaradi določenih kiksov, ki ti jih lahko omenim kasneje prešel na Sig......, Shadow2 pa s preciznim strelstvom ni pobratena!

Je pa veliko laže in prej dobiti Shadow2!

Če boš naročil Sport 2, je to varianta za Božička 2018! Mrgreen

:-D :-D :-D

Se vidimo naslednji vikend v Kamniku! Eek
Odgovori
#10
Turist - mi je znano, da Sport2 ni fabrška pištola, ampak gre za osnovo čehinje s švabsko dodelavo. Ampak osnova je še vedno CZ, zato sem se tudi tako izrazil.
Kar se tiče kiksov, ki jih omenjaš, pa ne šparaj jezika. Vsak podatek je dobrodošel - morebiti še za koga.

Sicer mi moja Trophy match kar dobro služi, ampak sem postal živčen, ker sem nastrelil s "čeho-švabom" precej boljšo grupo. Zato se tudi sramežljivo oziram po novih kosih in iščem informacije. Kar se tiče dobavljivosti sport2 pa mi je jasno, da ne bo letos. ::))i pa srčno rad preizkusil novo šedovko, mrbit mi pa sede...ali pa kakšna TS?

Sig, ki je meni všeč pa je 3 jurje - tolko ta trenutek bočiček ne da. Nisem bil dost priden čez leto.

Prideš v Kamnik?
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#11
http://m.bolha.com/rekreacija-sport/stre...1510926791

Mas tu cz sport 2 viper
Odgovori
#12
Hvala, tale viper je kar lep. :)
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#13
Pa od Črešnika gotovo ni prav veliko streljan! Ni pa neke razlike med Sport2 in Viperjem!
Osnova je pri Viperju celo boljša!

Poslano z mojega SM-G935F z uporabo Tapatalk
Odgovori
#14
Jaz sem se odlocila za shadow 2 pa mogoce ni bila najbol prava odlocitev. Ce poznas koga k ima eno ali drugo ti priporocam da jo sprobaš predn gres v nabavo... Se bos lazje odlocil ...  Ma ce bi spet lahko izbirala bi se raje za sport 2 ododlocila. Sam jo je baje malo težje dobit.
Odgovori
#15
že teta Pehta je rekla "za vsako bolezen ena rožca raste", vi pa po vseh teh letih in popisanih straneh še kar filozofirate in mešate hruške in hrenovke... Shadow 2 je odlična pištola - če streljaš IPSC v produkciji. Ravno tako je Sport 2 odlična pištola za preciznjaka, na testih objavljenih v reviji Kaliber, je celo zmagala in naredila boljše grupe od SigSauer P210 SuperTarget.
Ker pa ljudje pač ne bi bili to kar so, kupijo eno in gredo streljat drugo, potem pa je rezultat kot je...podobno kot če greš z rally avtom peljat progo Formule 1 in obratno.
Odgovori
#16
Lej, nimam niti ambicije peljat proge Formula 1, iščem le dober kos, ki bi mi služil bolj ali manj za precizno strelstvo. Ker je čakalna doba za sport 2 hudo dolga, pač iščem alternative in sprašujem glede OSEBNIH izkušenj z eno ali drugo.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#17
(24-11-2017, 17:28)Barbapapa Napisal: Lej, nimam niti ambicije peljat proge Formula 1, iščem le dober kos, ki bi mi služil bolj ali manj za precizno strelstvo. Ker je čakalna doba za sport 2 hudo dolga, pač iščem alternative in sprašujem glede OSEBNIH izkušenj z eno ali drugo.

Splaca se cakat sport2 pomoje
Odgovori
#18
(24-11-2017, 17:28)Barbapapa Napisal: Lej, nimam niti ambicije peljat proge Formula 1, iščem le dober kos, ki bi mi služil bolj ali manj za precizno strelstvo. Ker je čakalna doba za sport 2 hudo dolga, pač iščem alternative in sprašujem glede OSEBNIH izkušenj z eno ali drugo.

Pardinija GT9 dobiš takoj. Res je malo dražji od Sport 2, ni pa nič slabši, manj preciznen, kvečjemu obratno. Moja izkušnja.
Odgovori
#19
Brez čakalne dobe je tukaj http://www.bolha.com/rekreacija-sport/st...1510926791
Odgovori
#20
Pardini GT40...

Z njo strelja svetovni prvak Super Senior v diviziji Standard Esterino Magli. Očitno dela!

http://www.shootingacademyclub.it/#!prettyPhoto

https://www.youtube.com/watch?v=xgCmXzhwz2Q
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)