Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potrditev novega zakona o orožju v EU
#81
Torej bodo te slovenske zaostritve zanesljivo sprejete, ali pa gre za pesimizem in se da še kaj rešit?
Odgovori
#82
Zadeva je še daleč od zaključene. Dokler ne izzide v Uradnem listu ni zaključeno.

Kar se tiče MDS bodo zdaj sodelovali drugi, ko bo pa tam enkrat zadeva usklajena se pa ve kak je postopek sprejemanja zakonodaje v Sloveniji in kako se lahko še kaj spreminja naknadno.
Odgovori
#83
Bobo, preveč zapenjaš za ta MNZ, saj je očitno, da se pač pogovarjajo skoraj z vsakim, ki ima interes in da delajo malo po domače, res pa je da imajo najraje in največ posluha za tiste ki jim prikimavajo.


Mene bolj skrbi delovanje bivšega predsedstva SZPS.


(15-01-2018, 13:49)mr.T Napisal: Bolj kot MNZ iz vseh ostalih vpletenih zvez saj Bobo v MDS ni predstavnik SZPS ampak vseh zvez ,ki so v to vpletene to se je izglasovalo takrat, ko so nas postavili pred dejstvo ,da imamo lahko največ 2 predstavnika za ve skupaj, Rok tudi če je zamenjal Bobota na SZPS nima kaj iskat na MDS saj bi to pomenilo ,da je SZPS urzurpirale vse ostale zveze ,ki nimajo več predstavnika.

Odgovori
#84
Da ne bo preveč nejasnosti, novi predstavnik SZPS v MDS poleg svoje zveze predstavlja še 5 zvez ki so se odzvale in ga potrdile kot svojega predstavnika, kdor se ni odzval pa...
Je pa tukaj še drugi predstavnik strelcev v MDS (ki je isti kot je bil prej) in tudi on kot vem zastopa še kakšno zvezo...
Tako da tole ni ravno solo akcija...
poka a nič ne zadane...
Odgovori
#85
(15-01-2018, 16:22)Aleks10 Napisal: Je pa tukaj še drugi predstavnik strelcev v MDS (ki je isti kot je bil prej) in tudi on kot vem zastopa še kakšno zvezo...

Koliko je meni jasno se drugi predstavnik ni spreminjal, tako da tu smo strelci na istem kot prej.
Odgovori
#86
Sami smo se povabili z tem ko smo spisali pritožbe na sestavo MDS na uredni MNZ mail na kar so morali uradno odgovorit. Bi moral poiskat prvi MNZ mail pred leti kdo med nami je v CC , to mogoče bolje ve Bobo a kot rečeno če zveza ali društvo ni pisalo na MNZ takrat pritožbe je ni zraven.

Kako je tituliran v zaspisnikih nima dosti veze sploh glede na to kako so se tam zapisniki delal,1000% dejstvo je ,da tam ni ker je predstavnik SZPS, ampak ker smo se tako skupaj odločili vsi vpleteni. Lahko bi bil pa kdo drug pa bi pisalo predstavnik XYZ
Odgovori
#87
evo čudovito, imamo udeležence, ki nam znajo iz prve roke povedat s čigavim dovoljenjem je štupar poslal dopis v imenu SZPS zveze, zakaj je bil boban odstavljen, zakaj je bil odstavljen šele decembra in ali je odstavitev legitimna?

Odgovori
#88
(15-01-2018, 16:27)mr.T Napisal: Sami smo se povabili z tem ko smo spisali pritožbe na sestavo MDS na uredni MNZ mail na kar so morali uradno odgovorit. Bi moral poiskat prvi MNZ mail pred leti kdo med nami je v CC , to mogoče bolje ve Bobo a kot rečeno če zveza ali društvo ni pisalo na MNZ takrat pritožbe je ni zraven.

Kako je tituliran v zaspisnikih nima dosti veze sploh glede na to kako so se tam zapisniki delal,1000% dejstvo je ,da tam ni ker je predstavnik SZPS, ampak ker smo se tako skupaj odločili vsi vpleteni. Lahko bi bil pa kdo drug pa bi pisalo predstavnik XYZ

Torej po tvoje 1000% dejstvo da je predstavnik XYZ povedal, da se strinja z določitvijo varnostnih kriterijev, ki bi veljala na streliščih, prav tako pa tudi z vodenjem evidence strelišč.
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori
#89
(15-01-2018, 18:19)šimek Napisal: evo čudovito, imamo udeležence, ki nam znajo iz prve roke povedat s čigavim dovoljenjem je štupar poslal dopis v imenu SZPS zveze, zakaj je bil boban odstavljen, zakaj je bil odstavljen šele decembra in ali je odstavitev legitimna?

Chillpill
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori
#90
... prav bi bilo, da se vsi vpleteni enkrat usedete skupaj, se pogovorite kaj in s čigavim privoljenjem je kdo naredil ter končno že enkrat prekinete tole brezplodno razpravo ...

... iz vsega napisanega namreč izhaja, da ste vsi vse vedeli in da nihče ni vedel ničesar ...

... vsakršno nadaljevanje bo na plan prineslo še več umazanega perila, dalo še več moči tistim, ki jim vaše (naše) "razprtije" koristijo ter še bolj oblatilo morda nič krive udeležence celotnega procesa ...

lp upor500
Odgovori
#91
Po prebranem sklepam da se bo zafuralo vse kar se je zafurat dalo. Mislim zaradi par terorističnih napadov (pa še ti večinoma z vozili) po Evropi bomo nič krivi nič dolžni Slovencelni skasirali porcijo zaostrene orožne zakonodaje zaradi neke EU direktive..pa to je bananistan na kvadrat!
Odgovori
#92
Dajmo bit pošteni, roko na srce ni prvič da smo bolj papeški od papeža in osebno nimam nobenih iluzij da bo tisto kar bo sprejeto še 2x hujše od eu uredbe (slovenčev življenski cilj je pač slovenca zjebat), vse ostalo je čista naivnost, ki pa je slovencem vsekakor v zibko položena...
Odgovori
#93
Dejte se mal umirit vsi skupaj. 

Situacija je takšna kot je,  tu zdaj če bomo jokali za nazaj ne bomo nič spremenili. Ljudem, ki so zdaj v kontaktu z MNZ/MDS... je treba pomagat da bodo lahko iztržili največ.

Če se bomo ukvarjali sami s sabo bomo spet pušili, zato je treba stopit skupaj. Ko bo pa vse skupaj mimo se pa lhako spet pere perilo, zdaj pa definitivno ni čas. 

Mi je pa zanimivo kolk so nekateri ljudje postali aktivni v iskanju krivcev oz v pribijanju na križ, prej pa nikjer nobenega junaka ki bi se izpostavil. :) 

Fantje za nastalo situacijo smo si krivi sami. Namesto, da bi sami popucali s tistimi,ki so nam leta in leta delali škodo smo bili tiho češ se nas ne tiče, naj delajo kar hočejo... Zdaj smo tam kjer smo.

Podobno bi se znalo zgoditi jagrom, ker skozi ves čas obstoja MDS mislijo, da se jih tole ne bo dotaknilo, ker država od njih zahteva, da na leto toliko in toliko živali postrelijo. Seveda, samo ko pa organizirajo jagrsko tekmo niso več pod izjemami zaradi pooblastila ampak gre za športno udejstvovanje. Na njihovo srečo se novi predsednik tega zelo dobro zaveda.

Takih in podobnih primerov je nešteto, lahko bi tukaj pisal v nedogled pa nima smisla. Samo spomnite se koliko škode sta nam naredila inšpektorja Kos/Strauch s svojimi odločbami. Še več škode smo si pa naredili sami ko smo te kazni plačevali in se nismo na nesmiselne/nezakonite odločbe pritožili in jih spodbijali!

S tem smo dejansko priznali krivdo in prav inšpektorjem. Zdaj v vseh statistikah stoji, da je bila izdana odločba zaradi neustrezno zavarovanega strelišča (pa čeprav to ni res) ... voda na mlin nasprotni strani.
Odgovori
#94
Pozdrav

 Ker sem že začel to temo in glede na vse napisano, brez provokacije. Ali obstaja kakšna alternativa-možnost,  da kod posameznik sploh lahko pomagaš, v nekaterih str. klubih se obnašajo-kar bo bo! Jamranje ne pomaga, kod je videti iz določenih prispevkov, še enkrat povdarjam, kod posameznik, lahko še kaj naredim-mo ali pač nehamo debatirat o tem in si kravžat živce, kar je tudi nekaj!

lp
Odgovori
#95
V tej fazi je MNZ dobil zadnji predlog, zdaj bodo sledila pogajanja (nekako kot na tržnici). Edino kar lahko kot posameznik narediš je, da vršiš pritisk na MNZ in vodjo projekta MDS (g. Andrej Špenga).

Seveda tudi kako politično lobiranje je še lahko v domeni posameznika, več kot to pa skoraj ne več.

Če pa si nehaš kravžlat živce si pa itak zmagal.
Odgovori
#96
Zakaj omenjam orožje kot športni rekvizit?
- ker mislim ( mogoče se motim ), da so/smo vsi lastniki orožja, namenjenega za šport, tega tudi upravičeni*.

*Se ukvarjajo/mo s strelstvom ali streljanjem, na povsem amaterski ravni ali pa v sklopu pravil, ki jih predpisujejo razno razne mednarodne in "domače" strelsko športne zveze.

Špornih rekvizitov nam res ne bi smel noben zakon omejevati ali prepovedati!!
OK?

Mojih 10 in upam, da ne zadnjih, centov v tej debati.  ;)
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#97


sem kar tukaj prilepil....
akterji pravijo da imamo bolj napredno orožno zakonodajo v evropi.... Zakaj zaostrujemo?? :)
Odgovori
#98
(17-01-2018, 11:57)milek Napisal: ... akterji pravijo da imamo bolj napredno orožno zakonodajo v evropi.... Zakaj zaostrujemo?? :)

... zato, da bomo imeli še bolj napredno.

lp upor500
Odgovori
#99
Korekten prispevek. Upam, da si ga ogleda tudi kdo, ki misli drugače...
Odgovori
jaz moram na mejnem prehodu čakati vrsto, pokazati osebni dokument, dovoliti pregled vozila, prtljage in osebni pregled........beguncem in teroristom vsega tega ni treba...

jaz moram za pridobitev orožja in streliva narediti tečaj varnega rokovanja z orožjem, praktično streljanje, zdravniški izpit, obvezni del rokovanja z orožjem......beguncem in teroristom vsega tega ni treba....

v primeru, če povzdignem glas, takoj dobim prijavo in ovadbo in zasežejo mi orožje.....beguncem in teroristom vsega tega ni treba...

koliko športnih strelcev in lovcev je namerno, iz velike malomarnosti ali nenamerno povzročilo smrt z registriranim, prijavljenim strelnim orožjem? koliko smrtnih žrtev je bilo zaradi ilegalnega, neregistriranega orožja in kdo so povzročitelji?

kdo sploh so odločevalci oz. ljudje, ki spreminjajo zakonodajo glede orožja? so to kompetentne osebe z zadevnega področja ali podkupljivi politiki in lobisti? 

glede na dejstvo, da NE OBSTAJAJO UTEMELJENI RAZLOGI ZA SPREMEMBO zakonodaje, se mi poraja vprašanje, kdo stoji za vsem tem, ker očitno nekdo za vsem tem stoji

športni strelci in lovci nismo grožnja, to smo razčistili, grožnjo predstavljajo teroristi, ki nimajo registriranega orožja, ki niso zavedeni v nobeni evidenci kot lastniki orožja, itn.

streljanje je šport, tako kot je šport box....koliko smrtnih žrtev je bilo med športnimi strelci in koliko med boxarji?

streljanje je šport, tako kot je šport smučanje....koliko smrtnih žrtev je bilo med športnimi strelci in koliko med smučarji?

streljanje je šport, tako kot so šport avtomobilske in motociklistične dirke....koliko smrtnih žrtev je bilo med športnimi strelci in koliko med športnimi avtomobilisti in motociklisti?

streljanje je šport, tako kot je šport ufc - ultimate fighting championship.....koliko smrtnih žrtev je bilo med športnimi strelci in koliko med ufc?

koliko smrtnih žrtev imamo zaradi prometnih nesreč na cestah v primerjavi s smrtnimi žrtvami ki nastanejo s strelnim orožjem športnih strelcev in lovcev?

bodo prepovedali ufc, smučanje, box, F1, moto gp, vožno z avti, letali, motorji, itn.? predlagana sprememba zakonodaje zelo zelo smrdi

kako so sodobni teroristi povzročili največ smrtnih žrtev v EU in ZDA? s kalašnikom ali beretto? ne eno ne drugo, smrtne žrtve so povzročili tako, da so se z osebnimi in tovornimi vozili, na katerih je bilo ali pa tudi ne razstrelivo, zaleteli v množico ljudi ali pa da so se z letali zaleteli v stavbo polno ljudi, ter z ukradenim in neregistriranim orožjem

torej o čemu sploh mi govorimo? čemu oz. komu je dejansko namenjena sprememba zakonodaje?!

po vsem tem se človek vpraša, kje je sploh razlog za spremembo zakonodaje? kje tiči zajec?!

športni strelci in lovci zagotovo nismo razlog za spremembo zakonodaje
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)