Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lovsko pistolgrip fulkarbon kopito
#1
Pozdravljeni, namenil sem s izdelati kopito, fullkarbon, no najprej sem začel z pramodelom in kalupom:)

Kupil sem titan alpho, ki mi je kot puška za lovsko uporabo všeč, vendar ima zanič kopito, ki je precej mehko. Presenečen sem tudi nad težo tega kopita, saj kot sem zaenkrat računal moj karbonski ne bi smel preseči 500g in biti pri tem precej bolj tog kot tale plastikfantastik:)


Priponke Male slike
                       
Odgovori
#2
Lepo. Karbonsko kopito se da sicer narediti precej lažje, če je votlo. A vendar po naših izkušnjah kopita, še posebej pa karbonci delajo izrazito slabo če imajo prostor za vibracije. Konec koncev mu tako vgradiš resonančno odprtino. Ko pa začnešpolnit kopito z ekspandirajočo peno, pa teža hitro zrase na tistih 800+g.

Tle zraven moraš dati še bedding + kapo nakopitu pa je rit spet zadaj, neglede kako se obračaš...
Odgovori
#3
Kot je že omenil kristian , lahka votla krmila ne streljajo prov dobro pri takih kopith ki sem jih naredil že en kup imam najraje težo okoli 1000g , najlažje kar sem jih naredil in uporabljal so bile okoli 600g a tisto je bila balza oblečena v karbon pa še vedno zelo občutljiva zadeva. Za tactical sem ponavadi bližje 1200g to so potem res robustni kosi ,ki dobro streljajo.
Odgovori
#4
Sej se srtinjam, za dobro streljanje nizka teža ni plus, meni je pač interesantno za striktno lovsko uporabnost, kar pomeni ponavadi kar nekaj ur prenašanja orožja za en strel. Prvi plan mi je narediti kopito ki je vsaj isto težko, če ne lažje kot zamenjava, pa boljše za streljati, sicer pa tudi če polnim recimo z mešanico mikrobalona in bombaža recimo 80:20, pa bo vseeno precej lažji kot original.
Sicer pa takšno konsturkcijo kot imam v planu 2x200g na flehah 3mm pena vmes, pa ojačitve iz 200g+hdu+rowing, ne vem zakaj bi se s polnilom sploh matral:)
bom nredil in preizkusil pa da vidmo:)
ni mi pa čisto jasen učinek resonance, si predstavljam da se pojavi če je stena pretanka na delik ki niso pretirano zaobljeni, proti čemer se bom boril z peno med laminatom.

PS: balsa oblečena v karbon ne deluje najbolje, bolje bi bila potem sendvič konstrukcija karbon balsa karbon, rvno zaradi trdnosti.
Odgovori
#5
Za Br kopita smo dosti blizu 2x200g ,na spodnji flehi 8-10mm balso čez pa še 200g ,pa lokalne ojačitve  , volumen pa zapolnjen z 400m3 expandiranim expoxijem . Mikrobaloni bi bili pretžki pa še zakuhajo ti v takem volumnu.

Balsa je ponavadi v laminirana v blok z vlakni vmes a tudi brez je precej boljše kot votlo kopito.

Votla kopita tudi ta serijska iz plastik fantastik bolje streljajo če jih zapolniš z peno.
Odgovori
#6
OK, če iščeš res lahko stvar jo naredi votlo. Mogoče bo malo slabše streljala ampak za lov še vedno čisto brez problema.
Mikrobalonov se bi izogibal, sploh v povezavi z bombažem bo težko. Za povrhu na takem volumnu radi zakuhajo. Tle priporočam ekspandirajočo epoxy peno, recimo Sicomin PB170 ali PB 250 (številke pomenijo kg/m3). Ta se raztegne za cca 6x in ti lepo zapolni volumne, za povrhu pa ne zakuha. 
Če rabiš, imam tega kar nekaj na lagru in ti lahko odstopim kakšno dozo.
Odgovori
#7
Zanimive informacije:) Vsekakor se mislim lotiti tudi kakšne težje izvedenke, za malo večje razdalje. Verjetno bom kupil ocevljen mehanizem howa z varmint cevjo, v planu so tudi nogice, nastavljiva ličnica in nastavljiv butt plate:) ampak najprej času, čas:)
Odgovori
#8
Razkalupil prvi izdelek :))  veseu k radio
Z beddingom in gumi kapo se bo še zredil za ene 200g, v grobem sem tam kjer hočem biti :)) , pa je še bolj tog kot original.


Priponke Male slike
               
Odgovori
#9
Vgraviranih jelenčkov pri taki konstrukciji žal ne more biti? :(
Odgovori
#10
Lahko se kaj naprinta pa da v kalup pred polaganjem tkanine:) če bi hotel leseno kopito z gravuro potem bi gradil leseno:)
Odgovori
#11
Bravo !!

Lepo zelo
Odgovori
#12
(25-02-2018, 10:28)smodlak Napisal: Lahko se kaj naprinta pa da v kalup pred polaganjem tkanine:) če bi hotel leseno kopito z gravuro potem bi gradil leseno:)

To je bil hec, naprejen proti stari lovski šoli, ki živi v 19. stoletju. :D
Odgovori
#13
Zdela pa že mau zgleda[Image: bighand.gif] Bedding že skoraj narejen[Image: trance_40_thumbup.gif] še zmontiram gumikapo, pobrusim ostanke odvečne smole na delilni še mal zapuliram pol bo pa že kakšen test  :flak:


Priponke Male slike
       
Odgovori
#14
Pohvalno. Težko ocenim maso in uporabnost a zgleda lično narejeno.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#15
(26-02-2018, 19:59)smodlak Napisal: Zdela pa že mau zgleda[Image: bighand.gif] Bedding že skoraj narejen[Image: trance_40_thumbup.gif] še zmontiram gumikapo, pobrusim ostanke odvečne smole na delilni še mal zapuliram pol bo pa že kakšen test  :flak:


Lepo, lepo zgleda..
Imel bi par vprašanj, če me lahko kontaktiraš 041376578 Tomaž

LP
Lead me, follow me, or get the hell out of my way. -- George S. Patton Jr.
Odgovori
#16
smodlak

Zdela pa že mau zgleda[Image: bighand.gif] Bedding že skoraj narejen[Image: trance_40_thumbup.gif] še zmontiram gumikapo, pobrusim ostanke odvečne smole na delilni še mal zapuliram pol bo pa že kakšen test  [Image: s-flak.gif]

[Image: attachment.php?thumbnail=9366]    [Image: attachment.php?thumbnail=9365]
________________________________________


A si lisico še z tastarim kopitom potolkel Mrgreen :)) Clap
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
#17
Sem moral koj testirat ja, še preden sem kopito naredil:)
Odgovori
#18
Končno prvi ˝range test˝ :flak:  nad rezultati pa presrečen, natančnost tam kot mora biti (1,5 cm na 100m), ali bolje rečeno tako streljam jaz, puška verjetno zmore več.
Testna nastavljiva ličnica funkcionira.
Testno sem tudi probal strel iz roke na 50m, na tarči za malokalibersko sem zadel 8 Clap
Zadovoljstvo ob prvem streljanju z lastnim kopitom neizmerno :flak: :))

Pozabil dopisati, test je bil 7x64, SAKO Powerhead II, krogla Barnes TTSX, 9,7g, 150gr.


Priponke Male slike
       
Odgovori
#19
Videno v živo,
kopito izgleda fenomenalno!!  Thumbup
Kaj je z vami, a ste na bombo stopu?  ...p o v r a t...
Kocka na belo, kocka na črno...

Za koga? ZA SLOVENIJO!
Odgovori
#20
Thumbs Up 
Čestitam!  Če ti lastni DIY izdelek dobro uspe, je veselje in zadovoljstvo res tisto pravo   Dance
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)