Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O vojaških škornjih
#41
Imel sem klasične JNA škornje in sem jih znucal do konca, novih nisem dobil, ker ni bilo več denarja (1989/90).
Jeseni so bili mokri od znotraj navkljub vsemu mazanju in menjavi nogavic (saj smo stali "na mestu voljno" par ur v nalivu, kar nekajkrat, tako za hec, pa lepo teče po šotorskem krilu, ki naj bi bilo pelerina, v škorenj).
Za naš največji praznik dan JLA smo tako dober mesec trenirali plesni strojev korak v šestih vrstah na asfaltni pisti, da so se lepo poznale črne črte, bi rekel je bila ena vrsta današnje maturantske četvorke, samo jajca so bila malo bolj boleča po dnevni uri korakanja, seveda v popoldanskem prostem času.
Ko smo šli na nočni sprehod v polni opremi na zimske počitnice, dober maraton daleč v klanec, me ni nič ožulilo, saj smo prej dnevno prehodili do 10 km, tako za ogrevanje.
Po dobrem letu je bil podplat brez "zarez", zgoraj je usnje dobilo krepko razpoko-luknjo na pregibu, kar me poleti, v verjetno najbolj vročem kraju bivše države, ni pretirano motilo.
Res pa je, da sem skoraj manično skrbel za higijeno nog in svoje vojake preganjal na umivanje in pranje nogavic, dnevno.
So bili pa zato tisti čevlji za v mesto kot novi, ko sem jih vrnil... mogoče zato, ker v mesto z njimi skoraj nisem šel.

p.s. tole okoli krvavih žuljev je čista resnica, imel sem kolega dalmatinca, ni bil nekam delovne sorte, je imel tak lep krvav žulj čez celo peto, po mojem vsaj dva meseca, nobene bolnice, je pač krevsljal za nami v čevljih za v mesto.
lp Melly
Odgovori
#42
Linka nista napačna ker Borovo je delalo ali še dela vse živo ne samo agikulturnih škornjev , v drugi vojni pa tudi za wehrmacht.

Link 1 pokaže proces vulkaniziranja v avtoklavu se uporabla za vse ne samo za gumi škornje, link 2 sicer čevelj za rolkarje pa razloži ve čem je fora plus in minus lepljeno vs vulkanizirano.

To kar kaže tvoj je novejša  tehnologija ,ki jo vjetno uporabljajo sedaj , takrat pred več kot 10 leti ko sem bil tam so namreč te peči za vulkaniziranje rezal za staro železo

Drugače pa kitajc za 10$ dobavi take ki jih lahkopotem vsak teden menjajo LOL

Citat:US $9.4-12.5 / Pair | 500 Pair/Pairs (Min. Order)

Supply Ability:500000 Pair/Pairs per MonthPort:China Port

China Xinxing Guangzhou Import & Export Corporation is a sole venture subsidiary of China Xinxing Corporation(Group) with the approval of the PRC State Council. Established since 1989, more than 25years' experience in military supplies and logistical equipments as well as import and export of various products has made ourselves improved day by day. 



We have military export license.


There are more than 20 subsidiary enterprises that can satisfy customers' complete need. We have good cooperation with more than 60 countries and regions with annual value above 10 million dollars in military supplies and logistic equipments


OEM service is welcomed


[Image: rubber-outsole-swat-police-army-desert-military.png]
Odgovori
#43
Tile Huthiji bi se z kakimi resnimi škornji že zdavnaj zmatral pa polomil vse noge

https://pbs.twimg.com/media/DX8QwueXkAEzPnd.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DX8QwugWsAAmoN3.jpg
Odgovori
#44
http://www.rtvslo.si/slovenija/novice/sv...aja/449054 me prav zanima kak bo odziv
Odgovori
#45
Pričakovat je kar velik osip in pa predvsem kajše roke

Za 6mesecev lahko pride služit samo brezposelni rezervist ,če ga delodajalec za 6mesecev ne rabi ga tudi drugače ne ,sploh glede na to da smo v full konjukturi
Odgovori
#46
tole taborništvo pa naj mi taborniki ne zamerijo je zrelo za konkretno reorganizacijo kako dolgo bodo pa še tale propadli sistem vlekli bo pa prav zanimivo spremljati.
Odgovori
#47
Še govoriš o SV ali o SI?
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)