Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problemi z referentu na UE
#21
Sej to je problem javne uprave in tega se vsi ki tam delajo dobro zavedajo. 10-20% pridnih in delovnih ljudi, ki se trudijo in požiranjo sranje od tečnih strank in svojih lenih in nesposobnih sodelavcev in pa 90-80% parazitov, ki  so pa negativni selekciji, ki vlada v podalpskem biseru praviloma nelinearno razporejeni po hierarhiji tako, da na koncu med pod, nad in sekretarji treba že z lupo iskati pridnega in delovnega ter da ni okužen s strankarsko pripadnostjo in njihovimi "usmeritvami", ki imajo seveda prednost pred strokovnim in odgovornim delom na določenem delovnem mestu.

Sam to se spremenilo z nabijanjem na forumu ne bo.
#22
Verjetno res ne bo sprememb zaradi jamranja, ampak že zavedanje, da problem obstaja, je v tej državi velik korak naprej. 

Ker ko te prej obišče Matilda, kot prideš na vrsto pri specialistu je tudi največjemu socialistu jasno, da je nekaj narobe.
lp Melly
#23
(22-03-2018, 07:49)Melly Napisal: Ker ko te prej obišče Matilda, kot prideš na vrsto pri specialistu je tudi največjemu socialistu jasno, da je nekaj narobe.

si predstavljaš da jo zaposlijo v javnem zdravstvu? Pri prometni nesreči s smrtnim izzidom bi imel dvel leti čakalne dobe :)
#24
Na ta način se špara.
Ko 72 letnem gospodu pri zobozdravniku rečejo, da je čakalna doba za protezo 8 let, potem veš, da vsi kandidati za protezo ne bodo dobili/bodo potrebovali nove.
#25
Fantje ne zahajajte od bistva teme "problemi z referenti" k problemih pri zdravniku ...

Naj v tej priložnosti še jaz pohvalim delo referentov na UE Vrhnika. Vedno so prijazni, korektni ter predvsem hitri. Res je čisto drug občutek, ko greš urejat zadeve nekam kjer veš kaj delajo, in da bodo korektni kakor nekam ko te grdo gledajo samo ko stopiš notr.... Ti ljudje imajo manjvrednosti kompleks in potem skušajo vse svoje težave in moč zlivati na ljudi, ki bi od njih pričakovali vse drugo kot to ...
Lead me, follow me, or get the hell out of my way. -- George S. Patton Jr.
#26
UE Ljubljana.
Striktno, korektno.
Traja pa malo dalj časa, kar je glede na število strank razumljivo.

L.p.
#27
(22-03-2018, 09:38)ales1a Napisal: Na ta način se špara.
Ko 72 letnem gospodu pri zobozdravniku rečejo, da je čakalna doba za protezo 8 let, potem veš, da vsi kandidati za protezo ne bodo dobili/bodo potrebovali nove.

Leta se talajo na sodiščih, ne v bolnicah.
#28
Samovolja posameznih uradnikov in obnašanje kot da so bogovi bo prisotna toliko časa dokler bodo nedotakljivi ali z drugimi besedami dokler za svoje nestrokovno delo ne bodo kaznovani. Sedaj si lahko privoščijo skoraj vse in tudi pritožbe zoper njih nimajo nekih resnih posledic in prav tega se dobro zavedajo. Dejstvo pa je da bi velika večina njih, če bi bili zaposleni v gospodarstvu že zdavnaj končala na cesti.
#29
Fantje problem je vtem da nekdo dobi službo na UE oddelek za orožje pa o tej temi nima pojma. Nima koga vprašat ker tudi njegov predpostavljeni o tej stvari nič ne ve.Potem pa niti ne ve na koga se naj še obrne. Zaradi strahu da bo kaj zamočil nastajajo problemi taki in drugačni.
Tudi pri nas ,ne bom povedal kje,so se začeli pojavljat problemi ko je prejšnja referentka odšla v penzijo. Predvsem so bila vprašanja na temo zakaj še ena pištola-zakaj toliko streliva in podobno, da se o čakanju papirjev sploh ne pogovarjamo.
Zadevo smo rešili zelo elegantno.Referentki smo povabili na naše strelišče ter jim omogočili streljanje z orožjem vseh kategorij, modelov in kalibrov kar jih premoremo člani kluba. Po 2 urah smo razdelili posode za pobiranje prazni tulcev ki pa jih ni bilo malo.Bili sta zelo navdušeni ,ena pa ima še vedno tarčo v svoji pisarni, rezultat na njej pa je odličen. Od takrat se vse odvija bistveno hitreje in brez težav.
#30
(22-03-2018, 19:42)miso Napisal: Fantje problem je vtem da nekdo dobi službo na UE oddelek za orožje pa o tej temi nima pojma. Nima koga vprašat ker tudi njegov predpostavljeni  o tej stvari nič ne ve.Potem pa niti ne ve na koga se naj še obrne. Zaradi strahu da bo kaj zamočil nastajajo problemi taki in drugačni.
Tudi pri nas ,ne bom povedal kje,so se začeli pojavljat problemi ko je prejšnja referentka odšla v penzijo. Predvsem so bila vprašanja na temo zakaj še ena pištola-zakaj toliko streliva in podobno, da se o čakanju papirjev sploh ne pogovarjamo.
Zadevo smo rešili zelo elegantno.Referentki smo povabili na naše strelišče ter jim omogočili streljanje  z orožjem vseh kategorij, modelov in kalibrov kar jih premoremo člani kluba. Po 2 urah smo razdelili posode za pobiranje prazni tulcev ki pa jih ni bilo malo.Bili sta zelo navdušeni ,ena pa ima še vedno tarčo v svoji pisarni, rezultat na njej pa je odličen. Od takrat se vse odvija bistveno hitreje in brez težav.
Nice! Res lep nacin za boljse odnose.
Kar se pa neznanja tice pa no comment. Vsak referent na oddelku za orozje bi MORAL narediti vsaj tecaj - to bi moral biti pogoj za zasedbo del. mesta. Neznanje pac ni opravicilo za slabo opravljeno delo.
#31
Saj imajo izobraževanja... ni problem v neznanju problem je v lenobi.

"Ne možeš ti mene toliko malo platit, koliko mogu ja malo radit" ali nekaj v tem stilu.
lp Melly
#32
(22-03-2018, 19:42)miso Napisal: Zadevo smo rešili zelo elegantno.Referentki smo povabili na naše strelišče ter jim omogočili streljanje  z orožjem vseh kategorij, modelov in kalibrov kar jih premoremo člani kluba....

Ste prej preverili 16.čl ZOro??
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
#33
(22-03-2018, 20:27)357 Napisal:
(22-03-2018, 19:42)miso Napisal: Zadevo smo rešili zelo elegantno.Referentki smo povabili na naše strelišče ter jim omogočili streljanje  z orožjem vseh kategorij, modelov in kalibrov kar jih premoremo člani kluba....

Ste prej preverili 16.čl ZOro??

Očitno sta streljali pod nadzorom ustrezne osebe, uradno zgolj z orožjem, last kluba, bi dejal? :p

Sicer je pa športno orožje rekvizit in po mojem bi morala zanj veljati podobna pravila kot za loparje za badminton. Razen prodaje oziroma zavrženja v smeti.

Ne vem, zakaj ne bi nekdo mogel imeti šibrovke prislonjene ob kuhinjski pult 24/7...
#34
(22-03-2018, 20:47)Ales Napisal: Očitno sta streljali pod nadzorom ustrezne osebe, uradno zgolj z orožjem, last kluba, bi dejal? :p

Sicer je pa športno orožje rekvizit in po mojem bi morala zanj veljati podobna pravila kot za loparje za badminton. 
Očitno sta streljali z orožjem v lasti posameznikov...
Z uporabo športnega rekvizita pa se popolnoma strinjam  Clap
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
#35
(21-03-2018, 20:19)Sailor_90 Napisal: Juh,

pošiljam v vednost. Danes sem ponovno hotel zaprositi za nabavno dovoljenje in ponovno naletel na nepoznavanje zakona ter napačno tolmačenje. Mislim, da je zadeva šla čez vse meje zdravega razuma zato sem se določil tudi napisati prijavo na upravno inšpekcijo. Papers

"Pozdravljeni,  pišem vam zaradi kršitev, ki se izvajajo pri oddaji vloge za nabavo orožja na UE. V mesecu decembru (2017) sem pri g. Robertu Pečniku hotel podati vlogo za nabavo orožja. Zraven vloge sem priložil zdravniško potrdilo, potrdilo o članstvu v športnem društvo in potrdilo o preizkusu znanja o ravnanju z orožjem. Vloge žal nisem uspel uspešno oddati saj me je g. Robert Pečnik zavedel in tudi besedno napadel. Po njegovem mnenju mora preteči pravnomočni rok po katerem začnejo potrdila veljati. Menil je tudi, da bo on osebno prišel mene in moj dom preveriti če izpolnjujem vse pogoje. Zadevo sem nemudoma prijavil načelnici ga. Vlasti Božnik. Gospa je sprejela mojo vlogo in mi tudi zagotovila, da bo zadeva potekala transparentno in po zakonu določeno. Po uspešni obravnavi vloge sem dobil nabavno dovoljenje ter tudi vpisal prvi kos v "dovoljenje za posest orožja". V mesecu januarju sem zaprosil za novo nabavno dovoljenje pri g. Robertu Pečniku. Gospod me je v nekaj dnevih obvestil, da moram dopolniti potrdilo o članstvo v športnem klubu. Novo potrdilo sem tudi dostavil in ga podal v arhiv. Preteklo je nekaj tednov in sem šel v poizvedbo kje se je zataknila vloga. g. Robert Pečnik me je ustno obvesti, da je šel v ponovno preverjanje vseh predpostavk 14. člena zakona o orožju. Ponovno sem podal prijavo načelnici ga. Vlasti Božnik saj g. Robert Pečnik ne pozna temeljito zakona o orožju. Zakon v 14. členu 3 odstavku narekuje, da ponovno preverjanje ni potrebno do največ 5. kosov. Osebno se mi zdi zelo absurdno, da uslužbenci, ki delajo na tem področju ne poznajo zakonov. Ob vseh interpretacijah zakona sem uspešno pridobil nabavno dovoljenje in tudi vpisal drugi kos. Danes sem ponovno hotel podati vlogo za izdajo nabavnega dovoljenja in me je ponovno g. Robert Pečnik ustno napadel, da kaj si mislim in, da ni možno vložiti vloge. Zatrdil je tudi, da me bo prijavil po njegovem mnenju nekakšnem inšpektoratu. Zahteval sem če mi lahko njegovo mnenje poda v pisni obliki vendar ni hotel in me tudi odslovil. Zadevo sem prijavil namestniku načelnice g. Silvotu Kotniku. Gospod je vlogo prevzel in tudi dal v obravnavo. Osebno se mi zdi zelo krivično, da g. Robert Pečnik izvaja zakon po svojem mnenju ter mene in ostale zavaja pri oddaji vloge. "

No, to je kar neverjetno. Kar sem jaz znosil vlog na UE za orožje, je bil gospod vedno zelo prijazen. Špilal si je Mozarta v ozadju in sploh si je nekako okolje uštimal, da mu je pasalo.

Vedno ko sem mu nosil kaj kazat, je vedno imel neko vzpodbudno besedo. Recimo za PPK je rekel, da imajo fiksno cev in da za tako malo pištolo so kar točne.

Enkrat, samo enkrat se mi je zataknilo na tak čuden način, pa ne pri njem, ampak pri blagajničarki, ko sem takso plačeval. To je bilo verjetno prvič in zadnjič, da sem relativno majhno vsoto plačeval s 500 evrskim vijoličnim bankovcem.

Ženska zblojena  pogleda bankovec, nakar nekaj mečka, vpisuje v neko knjigo. Nakar me prosi, če imam morda 12 evrov. Pa sem drobižnico potegnil in nekako nasul 12 evrov.

Nakar mi ženska da listek, češ plačano je, jaz jo pa gledam. Ja, kaj pa denar za nazaj? Dal sem vam 500 €. Ona pa meni nazaj, kakšnih 500 evrov?

Mislil sem, da stopim tja prek šalterja. Pa petsto evrov, ženska. Pa pride zraven šefica, pa vpraša, kaj je, pa sem rekel, da mi je ženska ravnokar zatajila 500 evrov in ne nameravam oditi, dokler to ne rešimo. Pa smo se tri minute pogajali, pa šefica pogleda pod knjigo, po predalih, prelista beležko, nič. Nakar debelo buklo zapre in ponovno odpre na prvi strani.

In tam se je svetil petstotak. In mi ga takoj vrne. Referentka pa bela ko zid.

Še danes mi ni jasno, kaj je bil point.
#36
(22-03-2018, 19:42)miso Napisal: Fantje problem je vtem da nekdo dobi službo na UE oddelek za orožje pa o tej temi nima pojma. Nima koga vprašat ker tudi njegov predpostavljeni  o tej stvari nič ne ve.Potem pa niti ne ve na koga se naj še obrne. Zaradi strahu da bo kaj zamočil nastajajo problemi taki in drugačni.
Tudi pri nas ,ne bom povedal kje,so se začeli pojavljat problemi ko je prejšnja referentka odšla v penzijo. Predvsem so bila vprašanja na temo zakaj še ena pištola-zakaj toliko streliva in podobno, da se o čakanju papirjev sploh ne pogovarjamo.
Zadevo smo rešili zelo elegantno.Referentki smo povabili na naše strelišče ter jim omogočili streljanje  z orožjem vseh kategorij, modelov in kalibrov kar jih premoremo člani kluba. Po 2 urah smo razdelili posode za pobiranje prazni tulcev ki pa jih ni bilo malo.Bili sta zelo navdušeni ,ena pa ima še vedno tarčo v svoji pisarni, rezultat na njej pa je odličen. Od takrat se vse odvija bistveno hitreje in brez težav.
 
Ta je seveda naložena...povrhu ste pa še zakon kršili... Doh
#37
... saj jo lahko ima ... nihče mu tega ne prepoveduje ... 

lp upor500
#38
Na UE so tako pridni, kot jih naredimo. V Ljubljani deluje, ker pokriva relativno veliko (tečnih) ljudi in se je morebitne anomalije s pritožbami kaj hitro zravnajo. Moja izkušnja z MNZ je zelo podobna. Ja, so se upirali, ampak ker imam čas in voljo sem preko pritožb in Informacijskega pooblaščenca dosegel, da sedaj spet pridno pošiljajo zahtevke, ki jih zahtevamo preko https://kurc.biolitika.si. Pa še nekaj so se naučili, čeprav proti svoji volji.

Tako da priporočam, da se pritožite in izčrpate vsa pravna sredstva. Najprej pritožba referentu, nato nadrejenemu. V kolikor organ molči, je pristojna Inšpekcija za javno upravo, drugače pa verjetno ministrstvo. Če menite, da vam je kršena kaka pravica pa se nič bati oddati po odvetniku tožbo. Kaka strelska zveza bi lahko za take (precedenčne) primere lahko organizirala kako pravno pomoč...
#39
Spoštovani
Upal sem da tega ne bo treba pisat,pa vendar. 357, 16 člen ZORO GOVORI O PSIHOFIZOČNIH sposobnostih osebe ki ravna z orožjem. Bodi prepričan da ni bil nihče ne alkoholu ne na drogi.
Jabolko tebi pa samo eno vprašanje---kateri člen. Menda ja ne mislite da jih nismo prej podučili o varnem rokovanju in jih pustili brez nadzora.
#40
Tko kot pravi Romunov djabe vse pisarije tu, če na koncu so še vedno hlače dol in "milo" pobrano.




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)