Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Škodoželjni ljudje/strelci
#1
Spoštovani strelci,

ker je ravnanje nekaterih strelcev in članov tega foruma šokiralo tako nas, kot nekatere ostale trgovce in uporabnike foruma, smo se odločili tole zgodbo deliti z vami. Toliko, da boste lažje razumeli zakaj se trgovci 'obnašajo' kot se, ter zakaj bi stanje na področju strelstva in ponudbe lahko bilo boljše, pa žal ni (kljub temu da se izboljšuje). Nekateri so namreč pripravljeni iz same škodoželjnosti po domače povedano z**** vse ostale, samo da bi dosegli neko zadovoljstvo ob tem. Kaj imajo sicer od tega nam ni jasno.

Naj najprej na kratko orišemo samo tole zadnjo zgodbo. Nekaj tednov nazaj je uporabnik nek uporabnik foruma pod oglas IPSC Store, ki je trgovec iz tujine - kjer verjamem, da nas je veliko že kaj naročilo ker imajo super ponudbo – napisal, da zahteva, da se oglas izbriše, ker je v angleščini, on pa je na slovenskem forumu. Pod to mu je Admin napisal obrazložitev, da gre pač za trgovca iz tujine in da naj oglas, v kolikor mu ni všeč, pač ignorira. Za napisano si je s strani IPSC Store in tudi naše strani, ker nam je takšna nestrpnost res neprimerna, prislužil minus. Zadeva je bila zaključena.... do nekaj dni nazaj. Uporabnik foruma nam je namreč poslal sporočilo, da nas bo zaradi naše arogance (ker je dobil minus), prijavil na inšpekcijo, ker na strani oglašujemo v angleškem jeziku. Naj poudarim, da ta uporabnik od nas ni ničesar kupil (da bi vedeli), ga nismo nikakor oškodovali, napadli, ga 'nategnili' ali karkoli. Nas in IPSC Store bo prijavil inšpekciji ker nima boljšega dela, ker iz čiste škodoželjnosti in dolgčasa rad nagaja drugim, da se sam počuti bolje.

Posledično, smo vpeljali nov del strani, v slovenskem jeziku, ki bo podaljšal čas nakupovanja za domače kupce. Daleč od tega, da bi nam bilo za domači trg vseeno. Kljub občasnim sporom na forumu, se trudimo ugoditi vsaki stranki, ki pride v podjetje, pa če tudi samo po en patch ali kakšno malenkost, in verjamemo, da ima večina z nami pozitivne izkušnje. Vseeno pa domači kupci našemu podjetju predstavljajo zgolj desetino letnega prometa, in zaradi tega prevajanje celotne spletne strani in vseh artiklov pač ni racionalno. Podjetju IPSC Store, ki mu naš trg predstavlja mogoče procent, če ne manj prometa, še toliko manj. Če bo ta uporabnik in njemu podobni vedno znova z glavo skozi zid uveljavljali svojo voljo in zlonamernost, se bo pač umaknil s foruma, s čimer bodo šle tudi posebne ponudbe, kode za popuste in še kaj. S tem se škoduje vsem, ki pri njih kupujejo. Ampak no, nekdo pa je dosegel svoje, ker ne bo rabil dvakrat na teden videti posta v angleščini, na katerega mu sicer niti ni treba klikniti. Tako ali tako pa ni imel namena ničesar kupit na njihovi strani.

In potem, dragi strelci, se sprašujete zakaj tuji trgovci neradi pošiljajo direktno k nam. Pa zakaj domači trgovci ne dajejo večjih popustov, so včasih nasikani in neprijazni – ker so se morda pol ure prej ukvarjali s takšnimi ljudmi, kot so ti uporabniki. Zakaj slovenski proizvajalec pištol ne da teh pištol na trg z nižjo ceno kot v tujini, češ da nekaj naredi za domače? Zakaj neki, da ga nekdo potem zajebava zaradi tega in onega, hkrati pa teži še za dodaten popust? En teden kasneje ga pa spluva na forumu, ker se mu je zdelo da ga je nekdo v trgovini rahlo postrani pogledal? Zaradi takšnih ljudi, ki jim niti ni pomemben nakup, artikel ali karkoli, razen lastnih interesov in ega, ampak delajo škodo samo zato, ker lahko, so potem na slabšem vsi strelci. Tudi tisti, ki ste (na srečo v veliki večini), vljudni, prijazni in normalni, zaradi katerih je trgovcu v veselje, da mu postreže, in mu na koncu brez problema da kakšen popust, tudi če ga stranka ne zahteva. Ampak žal, ker se moramo hkrati ukvarjati še s tisto peščico 'posebnežev', nam potem včasih zmanjka dobre volje in navdušenosti, ki bi jo radi pokazali vsem strankam, za kar pa se vam na koncu tudi opravičujemo.
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
#2
V času, ko poštnina iz tujine stane ravno toliko kot iz Slovenije. Odzivni časi nekaterih slovenskih trgovcev so taki, da prej paket dobiš iz tujine kot iz Slovenije.
Trgovci, meni je načeloma vseeno kje denar pustim. Vam pa ne bi smelo bit. - ne me narobe razumet, nekatere Slovenske trgovine so super!
Če nekatere moti, da je stran nerazumljiva, in je količina teh strank toliko velika, se boste pač morali prilagodit.
Delam v podjetju, kjer delamo z gosti (zahtevnimi gosti) in se zavedamo, da se je treba pač velikokrat prilagodit, oziroma it stranki na "roko". Če se je vam težko , to mogoče pomeni, da imate dosti strank, katere so zadovoljne s takim stanjem kot je, torej biznis laufa in vsi smo zadovoljni (no razen teh ki niso).

in pa nam je strelstvo hobij, vam pa služba... to je velika razlika.


LP Aleš
#3
No, kaj vas je prijavil ali ne?

Roko na srce, tole široko polemiziranje glede nekega nestrpnega uporabnika ne paše ravno sem gor. In konec koncev  - za analogijo - imajo tudi npr. gostinci kdaj tečnega gosta, pa ne razlagajo vsem po vrsti, "Oprostite danes sem pa zoprn in tečen, ker me je včeraj nekdo nakuril!" To ostalih gostov niti najmanj ne zanima, čeprav bi se morda strinjali z njim...

Pa brez zamere.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
#4
Ker ni za pričakovati da se bo iz debate razvilo kaj pozitivnega, tole zaklepam.
administrator / Strelec.si
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)