Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlomilcev ne pretepajte
Hmm če ti nekdo vlomi v dom ob 2h zjutraj so moje domneve, da je prišel izvršiti kaznjivo dejanje poizkus umora. Mene kot lastnika in nič drugega.
Odgovori
(24-12-2019, 00:12)Kristian Napisal: glede na včerajšnje diskusije z lokalci, me takšno obravnavanje ne preseneča. Tle so zelo podobni slovenski zakonodaji, kjer se še spomnemo primera, ko so romunski lumpi z nožem napadli šoferja kamiona, ga grdo porezali ampak jih je vseeno nalomil ko vole. In seveda fasal kazensko obravnavo in pripor, medtem ko so se lumpi izmuznili z mandatno kaznijo. Kaj čmo, naš lepi svet je tak da hoče država imeti strog monopol nad izvajanjem nasilja, zato bolj strogo kaznuje tiste ki pravico vzamejo v svoje roke, kot pa lumpe, ki kržijo zakon...
Ja, edino 'halal' ravnanje žrtve marsikje po Evropi je, da se pusti ubiti/pretepsti/posiliti, napadalec pa dobi 6 mesecev pogojno za dobo 2 let. :)

In dokler bodo žrtve pridno na volitvah inavgurirale tiste, ki jih pehajo v tak status, toliko časa ne bo nič bolje oziroma še slabše. Ko/če kdaj ljudje dojamejo in izvolijo tiste, ki bodo v resnici poskrbeli za varnost državljanov (bodisi preko državnega aparata, bodisi se bodo ljudje smeli braniti), pa se bo stanje normaliziralo.
Odgovori
Prečudovita neoliberalna demokracija.
Kjer imajo pedofili, posiljevalci, morilci in roparji... večje pravice kot njihove žrtve.

Dajmo pokazat kakšna sprejemljiva družba smo mi.

Sprejemamo da nam pe... z golimi ritmi plešejo po ulicah, da si pedofili v časopisih delajo reklamo kako niso pošasti, da migranti posiljujejo ženske, da roparji tožijo zaradi poškodb...

Kako smo napredni in sprejemljivi jeeee..Demokracija pa to.

Samo da še naredijo referendum ali želimo jesti GSO/GMO hrano kot se v pravih demokracijah to počne, ne pa da nas kar silijo kot je to v tiranski Rusiji in komunajzerski Kitajski praksa ...
čak a tam je strogo prepovedano?
Odgovori
jp, tako zadeve funkcionirajo.

vsem je najbrž znan dogodek, ko je ropar prišel v nedograjeno hišo krasti orodje in ker na stopnicah še ni bilo ograje je padel ter se polomil.
in uspešno iztožil lastnika hiše, bojda celo tako uspešno, da je za izplačilo odškodnine slednji moral prodati to nedokončano hišo.

tudi sam sem ravno v času pridobivanja prve orožne listine bil deležen idiotizma države.
bil sem prodajalec in upravljalec nepremičninskega kompleksa, v katerem je bilo tudi 5 trafo postaj.
in v eno izmed teh so vlomili pubertetniki in se v 20kV stikališču igrali žide pod Hitlerjevim režimom in kao vstopali v celice (omara stikališča).
in je enega malo dobila elektrika. ne do smrti sicer, pa vseeno je par mesecev odležal.

preskočili so (z napisom prepovedi prehoda opremljeno) ograjo v celoti ograjenega kompleksa, 2x vlomljena vrata v trafo postajo, šli so mimo 5 napisov "visoka napetost smrtno nevarno".
in jaz?
kapitalistični osumljenec povzročitve splošne nevarnosti, ker bi moral poskrbeti, da so zadeve nedostopne.
ker zaklenjena vrata to niso, ograja to ni, ipd ipd ipd.

glede na prejšnje poste imam edino srečo to, da so pubertetniki bili (zaenkrat še) povprečni slovenci; torej niso bili migranti, niso bili vegani, tudi v LGBT niso bili...
če bi spadali v katero od to skupin bi me najbrž javno obesili na prešercu v najlepšem mestu na svetu, deee.
Odgovori
Pa tudi iz štale jih ne smete napoditi oziroma fizično odnesti, kljub temu, da vdrejo na tujo lastnino.  Rolleyes  Še heroji so, ko kršijo zakon! 
https://www.rtvslo.si/okolje/novice/akti...ijo/509996
Odgovori
Ne bom poudarjal, kako so ravno v tisti minuti prišle TV ekipe glavnih mainstrem medijev TVSLO, 24UR, Svet kanal A.....

Moti to, da so ti protestniki vključili v svoj boj tudi mladoletnike.
Policist, namesto, da bi jih razgonil s tuje zemle, pa sprašuje, kaj storiti.
Tako je, če tako lenuharstvo posredno financira država.
Odgovori
In kako je to povezano s strelstvom?
administrator / Strelec.si
Odgovori
(24-12-2019, 09:33)admin Napisal: In kako je to povezano s strelstvom?

  Uporaba orožja v samoobrambi.

Glede konkretnega primera pa samo:
nekomu je zadišalo zemljišče kmeta. Včasih so nadenj poslali oborožene silake, da se je odselil. Tam bi že recimo lahko uporabil orožje za samoobrambo.
Danes pa je taktika drugačna. Pošljejo ti 70 kom. mularije, ki te lahko v trenutku začne obmetavati s kamni. In nič ne moreš.
PS: v prid moji trditvi - če so zaščitniki živali itd, zakaj niso šli demonstrirat pred klavnico ?
Odgovori
(23-12-2019, 20:41)Mato Napisal: Al pa ti mal vec delaj na googlefu preden solis pamet na pamet....

https://www.rt.com/news/352236-jail-finl...bbery/amp/

Aja RT tud ni kredibilen vir sem pozabil da za tvojo sorto samo doloceni
viri veljajo ostalo je pa bullshit ampak “sem pa objektiven in imam argumentirane debate” se vedno velja v tvoji glavi...

Glede na zgodbo, bi si upal trditi, da so prišli storilci iz dežele kamel, zato tudi taka previdna obravnava. Ampak realno, če so imeli storilci tudi pištolo, bi jih kot lastnik stanovanja lahko ustrelil, če bi pravočasno prišel do sefa? V Sloveniji bi to pilo vodo, dokler jih ne streljaš v hrbet? Kot sem prebral, so možakarja hoteli ubiti med ropom, torej uporaba strelnega orožja ne bi smela biti sporna?
Odgovori
Na moji ograjeni posesti z mojim lastništvom sem samo jaz gospodar in bom branil omenjeno.
Je pa res, da bom previden kako bom posredoval ob takšni priliki in še bolj kaj bom kasneje izjavil.
Odgovori
(24-12-2019, 10:59)Zlatgol Napisal: Na moji ograjeni posesti z mojim lastništvom sem samo jaz gospodar in bom branil omenjeno.
Je pa res, da bom previden kako bom posredoval ob takšni priliki in še bolj kaj bom kasneje izjavil.
 Jaz bi jih okopal v solzivcu, da bi vsi po vrsti bruhali, pol pa bi jim še cinično dodal, da naj ne skrbijo saj je naravno in ni solzivec iz živalskega izvora.
Odgovori
Vsakemu, ki nepovabljeno vstopi na mojo ograjeno posest ali hišo, batine, batine...z drenovo palico, gumijevko, kosom el. kabla, bikovko......do prihoda policije, nič streljat. Pa naj se potem pritožuje, da se ni spotaknil, padel po stopnicah...
Pa za vsako kaznivo dejanje takoj odvzeti socinalno pomoč...
Te pogojne kazni za storilce so res smešne....
Odgovori
Fantje, lepo da ste tako odločni ampak trenutna zakonodaja vam/nam ne gre v prid. Tako odločno branjenje posesti zna biti zelo drago, ker bo odškodnina za povzročene poškodbe hitro prerasla vrednost branjenega premoženja. Ne rečem da je to prav, ne rečem da bi sam ravnal drugače ampak tako je v tej naši ljubi državi...
Odgovori
No tukej bi blo potrebno spremenit zakonodajo.
Moons out, goons out!
Odgovori
Kristian mislim da je čas , da se Državljani ter Evropejci organiziramo proti temu satanizmu kjer zakoni trdijo, da je življenje roparja, morilca, posiljevalca, pedofila... pomembnejše in vrednejše od naših življenj.

Zakoni nam pravijo, da se nimamo pravice braniti, niti doma! Potem se Jaz POŠČIJEM na takšne zakone, kdor želi pa naj jih lepo spoštuje naprej.
Odgovori
(24-12-2019, 11:37)DavorM Napisal: Kristian mislim da je čas , da se Državljani ter Evropejci organiziramo proti temu satanizmu kjer zakoni trdijo, da je življenje roparja, morilca, posiljevalca, pedofila... pomembnejše in vrednejše od naših življenj.

Zakoni nam pravijo, da se nimamo pravice braniti, niti doma! Potem se Jaz POŠČIJEM na takšne zakone, kdor želi pa naj jih lepo spoštuje naprej.
Ja, naš super system omogoča ne-davkoplačevalcem več ugodnosti, kot jih imamo davkoplačevalci...
Vem, da pišem neumnosti, ampak grebem se za čin polkovnika  Angel
Odgovori
Davor, seveda. Državljani imamo na voljo precej močno orodje, ki se mu reče kolektivna moč volilnega telesa. Po kmečko, če se zbere dobvolj istomislečih, ki dajo podporo osebi ali straki ali oboje, ki zagovarja da se lahko braniš imamo dobro šanso da spremenimo zakonodajo. Moje mnenje je da v trenutku, ko nekdo krži zakon, se s tem odreče kakršnega koli pravnega varstva ali po domače, žrtev avtomatsko dobi pravno imuniteto, zločinec pa ga zato ne more tožit za poškodbe, ki jih utrpi pri izvajanju svojih nečednih poslov.
Žal pa pri nas ni tako. Vrednostna piramida je jasno definirana da je življenje in telo na vrhu, premoženje pa spodaj. In če nekdo tebi ogroža premoženje, ti pa ga nalomiš ko vola - kar si tudi zasluži - potem te sistem pojebe. On odgovarja za tatvino, ti pa za poškodbe. In ker je slednje višje na vrednostni piramidi, pač je kot je.
Tle je še en dodaten argument, predvsem v evropskih državah, namreč Angljia, Nemčija, Francija, Skandinavija in ostale tako imenovane progresivne države se močno trudijo da ostane monopol nad izvajanjem nasilja v družbi striktno v rokah države. Zato tudi take - po mojem mnenju -bizarne in prekomerne reakcije nad vsakim ki si drzne vzeti stvari v svoje roke.
Temu nasprotno so države, kot npr. ZDA, kjer država posredno priznava da ne obvladuje varnosti v družbi in da naj psoamezniki najprvo poskrbijo zase in šele nato upajo na prihod policije. Malo v stilu tistega "pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal" ...
Odgovori
Kristian vse je to lepo zveneče v teoriji.
V praksi nimamo nobenih pravic in nobenih možnosti!
Odgovori
Nisem nastrpen in grobijan....a se ne moreš več zanesti na oblast.

V vsakem lumpu najdejo nekaj dobrega, pa je oče xx otrokom, pa je še mlad, pa ne bo več....3,4 pogojne obsodbe,
pa se še kar sprehaja in smehlja....in prejema vse mogoče finančne podpore mesečno...
Se pelješ z avtomobilom, poteče prvi pomoči datum, čel hudič in položnica...ustavijo " našega" ....brez vozniške, ukradene reg. tablice, neispravno vozilo, nezavarovano vozilo, alkohol v krvi.....dobi naslednjo prijavo, ima jih pa že 10-15 na spisku...+ 30 kršitev javnega reda....
Svoje bom branil do konca. Vse sem pošteno zaslužil, garal 40 let, kot podjetnik dajal leta in leta krug 15 družinam,
do centa plačal davke....zdaj se mi pa lump v dnevni sobi smejal, ali pa iz garaže vlekel skuter iz svinjaka pa prašiča ?!
Pravijo policaji, vgradite gartre na okna, dajte kovinska vrata na hlev.....malo morgen, delal preveč pošteno, da bom pod starost živel v hiši z rešetkami na oknih...jaz in moji prašički pa v zaporu.....baraba pa z nasmehom na kavici v kafiču...
Batine, batine,.....pa naj tožijo. Kaj bo rekel, da se je v moii hiši znašel ponoči, ker je hotel kozarec vode ?!
Je zunaj pipa....

So v sosednji vasi " naši" kradli jagode s plantaž.....policija seveda ne more nič....so se domačini organizirali, počakali s koli
nočne obiralce, jih pošteno nalamali......ni bilo nobenega " rabutanja jagod " več, nobene tožbe....
Ni bilo nobenega streljanja na tatove...tudi nisem za USA sistem, da bi kar vsakega na tvojem posestvu odganjal z orožjem....
Malo reda, malo več pravice za poštene Slovence, vgojne kazni in ukrepi takoj....ne po 3,4 letih zavlačevanja po sodiščih.
Odgovori
Po izjavi pomocnika komandirja nam policija ni vec sposobna zagotavljati varnosti
Vcasih je bilo tezko pridit do papirjev za orozje, saj na UE so izjavljali, da varnost zagotavlja policija.
Malo se pa bom zacel opraviceno zagovarjat Vardo
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)