Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GSG Firefly in Browning 1911
#1
Zdravo,

zanima me če si kdo lasti katero od omenjenih MK pištol in bi lahko kaj povedal s prve roke? Sem že prebrskal po spletu, dobil že nekatere (mešane) informacije, pa me vseeno zanima še z vaše strani. Iščem pa pištolo za poceni "plinkanje" in zabavo, ne za hudo precizno streljanje.

Hvala vsem!
Odgovori
#2
Vzami FIrefly, dela
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – [email protected]
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
Odgovori
#3
Kaj pa glede zbirčnosti Firefly-a na strelivo kot pravijo nekateri?
Odgovori
#4
Meni GSG Firefly dela s Topshotom še najboljše, sledi mu Federal (kocka 525 komadov). Imam pa povprečno 1 zastoj na okvir...
Verjetno, če bi jo kdaj spucal in namazal, da bi bilo bolje...
Sem probal z nekimi HV metki in imel zastoj praktično pri vsakem strelu. Tulec preveč napihne in ga posledično ne more izvlečt.
Če gledam razmerje cena/veselje, je pištola čisto solidna, ni pa nevem kaj.

Lp.
Simon
Odgovori
#5
Naredis izpit za polnenje streliva in plinkas z 9mm za podobno ceno...
Odgovori
#6
Huh, 1 zastoj na okvir pomeni 10% strelov zastoj.. V mojih očeh bi bila taka pištola samo za čim prej se jo znebit.. :) Ajde, če je to posledica nevzdrževanja in strelca pač to ne moti in zavestno sprejme zastoje ker se mu ne da očitstit/namazat, potem še razumem.. Kakor vsakomur paše. Ampak če pa ni mogoče odpravit zastojev tudi z dobrim vzdrževanjem je pa to pomoje nesprejemljiv procent..

Sam si med drugim lastim tako Walther P22 kot tudi Sig Sauer Mosquito (GSG Firefly). Mosquito naj bi bil namreč identičen kot GSG Firefly, saj naj bi za Sig Sauer (do ukinitve modela) delal te pištole prav GSG, ki je potem s proizvodnjo tega istega modela nadaljeval, le da se sedaj namesto Sig Sauer Mosquito imenuje GSG Firefly.

Kakorkoli, Siga še nimam prav dolgo, tako da nisem še streljal tako veliko z njim, da bi lahko dal kakšne zelo verodostojne zaključke. Sem pa kljub temu postrelil par 100 kom in bi rekel, da sem imel v povprečju 1 zastoj na 3 ali 4 nabojnike, kar se mi sicer še vedno zdi zelo veliko. Streljal sem pretežno s HV municijo in sicer CCI Blazer, CCI MiniMag in Federal Champion (525 kocka). Bom naslednjič sprobal še standard velocity, vendar je pri teh MK pištolcah, pri katerih se premikajo celi zaklepi, zelo hitro premalo moči za repetiranje, če municija ni dovolj močna.. Čisto nekaj drugega je npr. kakšen Ruger Mark III, itd.., tam dela vsa municija..

Malo več izkušenj imam z Waltherjem P22, ki je ravno tako ena najbolj razširjenih 22LR pištol in prav tako znan kot zelo zelo izbirčna pištola, ki lahko povzroča velike težave z zastoji. In načeloma je res tako, da ob izbiri napačne municije sploh ne moreš streljat oziroma imaš enostrelno pištolo. Pri meni je tako ponavadi ob uporabi standard velocity streliva. Ko preidem na HV strelivo zadeva funkcionira bistveno bolje, vendar še vedno lahko povzroča težave -  tudi do 2 zastoja na nabojnik, kar je v mojih očeh povsem nesprejemljivo.

Edini razlog, da jo še imam (sicer mi je pištola zelo všečna) je v tem, da zadeva dejansko funkcionira brezhibno z uporabo streliva CCI MiniMag, ki ga za ta model priporoča tudi sam Walther. V kolikor streljaš MiniMage zastojev praktično ni oziroma ni problema postrelit po več 100 strelov brez ene same težave.. Tako da sem se pač sprijaznil, da s P22 streljam CCI MiniMag oz. podredno CCI Blazer, ki sicer niso tako dobri in imajo kakšen zastoj, ampak še vedno funkcionirajo sprejemljiv, kadar hočeš streljat res poceni..
Odgovori
#7
Uh, zastoj skoraj na vsak okvir bi mi najbrž vzel vso veselje do plinkanja s pištolo, čeprav mi je Firefly vizualno zelo všečen, cenovno ugoden v primerjavi z Browningom, merki neprimerljivo boljši, pa še v moje male roke paše kot ulit.

Ales1a, hvala za predlog, vendar se mi doma valja veliko .22 za postrelit, pa predvsem si želim nekaj novega v sefu :) Zato se tudi nekako odločam med tema dvema, ker sta mi obe pištoli všečni.

ughhh odločitve :))
Odgovori
#8
Ruger Mark III..  To je to :)
Odgovori
#9
Sem tudi razmišljal v to smer, ali pa Browning buckmark, ampak so, sploh Rugerji, izven budgeta, pa še vizualno mi nekako niso všeč. Pa ker gre samo za plinkanje, bi rad da mi je pištola vizualno všeč in jo bom rad prijel v roke  :))
Odgovori
#10
pa ne vem, kaj kupujete ta jajca od pištol. Še čisto vsak ki sem ga poznal in je imel Mosquita in podobne špiatrske modele je jamral in ga kaj hitro prodal (novemu nesrečniku). Saj vem, da je sploh pri nekaterih strelcih tudi izgled velik koeficient pri izbiri in nakupu, ampak zastoji pri vsakem okvirju...NO GO! Obstaja veliko pištolic za plinkanje in kaj resnejšega, ki so narejene OK in delujejo brez težav. Tudi rabljene so dostikrat BP, če budžet ne dopušča ravno nove. Walther PP, PPK, Ruger, Browning, HIgh standard, FN150,....
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#11
Moj Mosqito dela na Blazerja brez problema.....
Odgovori
#12
ti zaklep še ni počil?
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#13
Se strinjam da je zastoj skoraj pri vsakem okvirju no go in te pištola spravi ob živce. Glede na strelivo, ki je doma in vsekakor ni vso najboljše kakovosti, pa bi najbrž bilo teh zastojev še več... Browning 1911 naj bi bil glede na internet precej manj zbirčen glede tega.
Odgovori
#14
sigsauer 1911-22 + federal .22LR, HV, 36grain   ...  po letu uporabe ter 9k izstreljenih nabojev še kar dela (vmes moral zamenjati iglo).
Teževe s SK ter federal .22LR SV, 40 grain municijo
Odgovori
#15
Walther P22QD dela na vse brez težav-preverjeno zelo priporočam omenjeni kos  Lp
Odgovori
#16
CZ 75 kadett 22lr ( kupljen kot cela MK pištola in ne konverzija ),postreljenih 11K mabojev vseh proizvajalcev - zastoji izredno redki,sedaj preventivno zamenjana povratna vzmet in gremo dalje ....... Clap
Odgovori
#17
Vzemi si kak revolver v 22.lr pa ne bo zastojev. Meni se sicer doma v sefu valja gsg 1911, kolikor se spomnim, z njim ni bilo pretiranih težav z HV municijo.
Odgovori
#18
Gsg 1911 po 10k plus izstreljenih strelih, brez zastojev in težav s federal 525 strelivom. Pištolo redno čistim po vsaki uporabi in to je to. Za 330 eur kolikor pištola stane, izjemno zadovoljen in bi vsakič mirne vesti ponovil nakup. Seveda so razni Buckmarki in podobno boljši, glede preciznosti.. Odvisno kaj iščeš. Kot plinker je 1911 odlična zadeva!
Pew pew!
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)