Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orožje v varstvo
#1
Pozdravljeni,
zaradi odhoda v tujino bi svoje orožje predal v varstvo kolegu strelcu, ki ima v svojem dovoljenju za posest orožja vpisane enake kategorije kot jih imam sam. 
Zanima me ali obstaja kakšen "standarden" obrazec, katerega izpolniva, da se ve za kateri kos gre in komu gre v "varstvo"? Če ne, kateri podatki so pomembni da se vpišejo na "potrdilo o posoji/varstvu" orožja? 
Ali lahko na podlagi tega papirja kolega vzame moje orožje na strelišče? 

Hvala in lp,
P
Odgovori
#2
27. člen ZORO
Posameznik, ki ne more zagotoviti pogojev za varno hrambo, ali če odpotuje za več kot tri mesece z naslova svojega stalnega ali začasnega prebivališča, orožja in streliva pa ne odnese s seboj, ju mora oddati v hrambo osebi, ki izpolnjuje za to pogoje, vendar največ za dobo treh let. V roku osmih dni po oddaji orožja in streliva v hrambo mora to pisno priglasiti pristojnemu organu, ki mu o tem izda potrdilo

drugo vprašanje pa je posojanje. 44. člen ZORO, kjer pa tvoj kolega strelec pri prvem odstavku pade, ker je za posojanje potreben OL.

Se pravi lahko ti spravi, ne sme pa nikamor nosit ali uporabljat. In ni dovolj "vajin" papir ampak potrdilo o hrambi izda EU.

UE in ne EU seveda:)
Odgovori
#3
Lahko povem iz lastne izkušnje - on ti preda v hrambo, obrazca ni ampak kar vidva spišeta neko potrdilo/sporazum (navedita polna imena, naslove, številke orožnih listin, priložiš seznam orožja s serijskimi številkami), ki ga oba podpišeta. Tega neseš svoji referentki na UE, ki bo obema poslala potrdilo o hrambi. Velja tri leta oziroma do preklica, lahko se ga podaljša še za 3.

Kot je napisal thesilos, to ni posoja. Če bi on želel to uporabljati v neki točki, morata izpolnit obrazec za posojo, ta pa je standarden, vednar nikakor ne velja 3 leta ;)
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)