Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opredelitev AIRSOFT orožja in nošenje
#21
(27-10-2018, 10:39)ales1a Napisal: V ZDA ima kar nekaj drzav open carry in folk med drugim hod okol z AR15 in AK47 na rami. Na vprasanje zakaj to, ponavadi odgovorijo z 2nd Amandmant.
Tako da primerjava z ZDA tu ni na mestu.


Saj imamo tudi mi open carry, samo na pravo proslavo greš, pa lahko privlečeš sabo kar hočeš.
lp Melly
Odgovori
#22
Zakon o varstvu javnega reda in miru (Uradni list RS, št. 70/06) pravi tako:


11. člen (uporaba nevarnih predmetov)

(1) Kdor uporablja acetilen (karbid) ali druge plinske zmesi za pokanje, in s tem povzroči vznemirjenje ali občutek ogroženosti, se kaznuje z globo 25.000 tolarjev. Pokanje z naštetimi sredstvi se izjemoma dovoljuje v času določenih praznikov, vendar se morajo upoštevati varnostna navodila, ki jih predvideva zakon o eksplozivih.

(2) Kdor na javnem kraju nosi, razkazuje ali uporablja dekorativno orožje, imitacije orožja, orožje, ki je namenjeno za alarm, signaliziranje ali druge predmete, ki so po videzu podobni orožju, pa se v skladu z zakonom, ki ureja razvrstitev in kategorizacijo orožja ne štejejo za orožje, in s tem povzroči vznemirjenje ali občutek ogroženosti, se kaznuje z globo 50.000 tolarjev.
Odgovori
#23
...  in s tem povzroči vznemirjenje ali občutek ogroženosti ...

Je to mišljeno na kraju dogodka, ali tudi potem, ko se ljudje počutijo "ogrožene", ko vidijo sliko in zapise v objavah?
Odgovori
#24
(28-10-2018, 15:00)Desc Napisal: ...  in s tem povzroči vznemirjenje ali občutek ogroženosti ...

Je to mišljeno na kraju dogodka, ali tudi potem, ko se ljudje počutijo "ogrožene", ko vidijo sliko in zapise v objavah?

... to se je ravnokar meni zgodilo. ti pošljem TRR ? Konverzija je cca 240 SIT za 1€.
Odgovori
#25
Pa kaj klobasate. Za gozd je opredeljeno kaj se lahko tam (po mili volji) dela in kaj ne. Zaradi nabiranja sadežev, sprehajanja ali lova ne bo noben lastnik gozda v Sloveniji stradal. Meni je super, da imamo kot družba dostop do takega sredstva in tako imamo tudi interes to vahtat. Sploh, ko pogledaš porazdelitev (ali če hočete, povprečno velikost) velikosti gozdnih parcel v Sloveniji. Če malo karikiram, večina parcel še tako velika ni, da drevo samo na isto parcelo pade...

In potem pridejo notr vsi ti neoliberalni kmeti in kmetoliki državljani, ki bi uveljavljali slovensko doktrino TOJ MJE. Ja, kaj lahko delaš na 15x60 m parceli? Trajnostjo upravljaš z divjadjo? Ohranjaš ekološke funkcije gozda (čiščenje zraka, zadrževanje vode...)? Nabiraš gobe? Borovnice? Dejmo si naliti čistega vina. Tudi, če ovrednotimo ekosistemske storitve, dobiš na kvadrat SVOJE parcele cente. Pol pa od tega odštejmo še davek in inflacijo... A se res splača o tem sploh pogovarjat? Dejmo mal pogledat na stvari v širšem konceptu. Tako kot tu, večina stvari ni absolutnih in se je treba prilagodit tudi drugim. Pa ne samo ljudem, ampak tudi zanamcem. Razen, če vas to, kako boste pustili svet za seboj. ne briga.

Kar pa se airsofta tiče, je KoBo dal citat dela zakona, ki se tiče orožja in debata bi se mogla na tej stopnji bolj ali manj ustavit. :)
Odgovori
#26
"In potem pridejo notr vsi ti neoliberalni kmeti in kmetoliki državljani, ki bi uveljavljali slovensko doktrino TOJ MJE."

Kako znano se to sliši.
Odgovori
#27
Lepo prosim ne mesajte tem nošenja orožja in uporabe zasebne lastnine.
Odgovori
#28
Pa še malo off topic:

In potem pride inšpekcija in neoliberalnega kmeta in kmetoliškega državljana opali 3000€ če gozd ni pospravljen in uštiman, z uradnim razlogom zalubnika in s posledico, da malomeščanska deca lahko v miru in brez nevarnih vej ter podrastja nabirajo borovnice in gobe po tujih 15x60m parcelah. V času čiščenja in urejanja teh 15x60m parcel se slednja seveda skriva v lokalih, kjer srebra svojo progresivno kavico, za katero denar je večinoma prišel preko socialne podpore. Če bi temu avantgardnemu državljanu nekdo utrgal eno samo jagodo iz podedovanega vrta, bi bilo to seveda opredeljeno kot kraja in motenje posesti.
Odgovori
#29
Al se meni samo zdi, ali tukaj glede na moj spomin manjka kakšna stran komentarjev in debate. Cenzura?
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#30
(02-11-2018, 22:30)Barbapapa Napisal: Al se meni samo zdi, ali tukaj glede na moj spomin manjka kakšna stran komentarjev in debate. Cenzura?

Premik ...  :-D

https://www.strelec.si/forum/showthread.php?tid=22267
Odgovori
#31
Airsoft replike ne spadajo v nobeno kategorijo orožja. Pred leti smo pridobili pravno mnenje, da so igrače in ko sem pred par leti iskal dodatno potrditev, se noben od inšpektoratov ni izjasnil za pristojnega. Na koncu so me napotili na zdravstvenega, če bi mogoče oni imeli kaj vmes zaradi materialov, škodljivih zdravju

Poslano z mojega SM-G965F z uporabo Tapatalk
Odgovori
#32
Tako je. Kot je bilo že zgoraj ugotovljeno, airsoft replike ne zapadejo pod zoro. Tretira se dejansko kot igrača, "zlorabo " te igrače pa opredeljuje zjrm-1 v 2. Odstavku 11. čLena
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)