Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[split] Opredelitev AIRSOFT orožja in nošenje --> vse o gozdu
#21
(30-10-2018, 12:55)Desc Napisal: Javen prostor naj bi bil tisti, ki je brez omejitev dostopen vsem. Sem na primer ne more soditi avtocesta, strelišča, bazeni ... Konec koncev tudi gozd ne more biti javna površina, ker če bi bil, bi tam lahko prirejali piknike po mili volji, kolesarili, kampirali ... V Avstriji in Italiji se točno ve kdo je dejanski lastnik gozda in kakšne so omejitve. Predvsem moraš od lastnika pridobiti dovoljenje, da tam karkoli počneš. Gre za lastninsko pravico in pravico prostega razpolaganja. Pri nas po denacionalizaciji namenoma nismo lastnikom dovolili tudi izključnega in prostega razpolaganja z lastnino. Kar seveda pripomore k zmedi, kjer je marsikaj mogoče tolmačiti tako in drugače. Zmeda je narejena namenoma, da bomo ovce v večnem strahu, ko ne vemo kaj je dovoljeno in kaj prepovedano. Marija Terezija je zahtevala, da mora vse predpise in zakone razumeti brez problemov tudi njen kočijaž, če ne so jih morali popraviti. Mi gremo pa ravno v nasprotno smer, kjer jih brez pomoči odvetnikov ne razume nihče, pa še pravniki se bodo skregali kaj naj bi veljalo. Ampak kot pravim to je narejeno namerno, kajti nekdo, ki je prepričan da dela zakonito ima tudi samozavest in je pripravljen brezpogojno braniti svojo pravico. Takih pa naša država ne mara.

Ne nisem zašel s teme. To je osnova, da sploh lahko razumemo zakaj se pojavljajo problemi.

Javni kraj je kraj, ki je brez omejitev ali Z DOLOČENIMI OMEJITVAMI  dostopen vsakomur.  Takoimenovani absolutni javni kraj ali pogojni javni kraj.

Absolutni javni kraj je takorekoč brez omejitev kadarkoli dostopen vsakomur, pogojni javni kraj je pa vsakomur dostopen z omejitvami. Primer pogojno javnega kraja: iz tvojega posta - civilna strelisca, bazeni. Zakaj pogojno javna kraja? Ker sta vsakomur dostopna z omejitvami, torej kopat se lahko na ilirijo gres samo, ko bazen obratuje. Ko je pa zaprt (izven delovnih ur), pač ni javni kraj, ker je zaprt. Isto civilno strelisce. V času delovnih ur je javni kraj, ko je pa strelisce zaprto, pač ni javni kraj in tja nihče ne more. Isto naprimer gostilna. Ko ta obratuje, je javni kraj, ko je zaprta, ni javni kraj (ker takrat tja nemoreš). Skratka govorimo o podkategoriji javnih krajev, ki imajo status javnega kraja (seveda ko je odprto).

Ostalo ti je barbapapa lepo razlozil.. ŽIvimo v RS, drugje je seveda lahko drugače.
Odgovori
#22
Opozoriti sem hotel, da naša zakonodaja ne bo nikoli zagotovila jasnosti, ali če hočete pravne varnosti (pravna varnost je zagotovljena takrat, ko vsi opravilno sposobni državljani zakone in predpise zlahka razumejo). Sta pa dve smeri in sicer, sedaj se dela na tem, da bi za vsako stvar naredili poseben predpis, ali druga bolj odprta, kjer bi urejali le najbolj pomembne stvari, v ostalem pa bi veljalo, da kar ni izrecno prepovedano je dovoljeno. Večina ljudi je ljubiteljev zakonov, ker se le tako počutijo varne, ampak ko so pa osebno prizadeti, zaradi svoje dejavnosti (npr. dovoljena raba zemljišča) pa zaženejo vik in krik.
Odgovori
#23
Saj je tudi dostop do obale zajamčen z zakonom.Pa pojdite ob obrežju okoli blejskega jezera,če lahko.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)