Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaj strel-ci/ke vdihavamo ? Smodniške pline,....
#21
(09-12-2018, 10:50)burt Napisal: ... Samo turist, gobarjenje ni samo tako, kaj pa strupene gobe? ....mislim da so lateks rokavice obvezne :-D

... mimogrede ... vse gobe so strupene ... tudi jurčki, če bi jih pojedel enormne količine bi te poslali v krtovo deželo ...

lp upor500
Odgovori
#22
Kaj pa gas maska??
To bi resilo marsikateri problem. Pa se spegle se da spodaj nekak nosit za one 90+ strelce.
Odgovori
#23
22lr je čisto lepo začel s temo, ki je za strelstvo popolnoma relevantna, nekateri smo mu skušali argumentirano odgovoriti in posredovati lastni pogled na zadevo, potem se pa takoj najdete eni biseri, ki tu nekaj serjete z mehkužneži in poženščenostjo moške populacije. A te deca naredi to, da brez rokavic šariš po kemikalijah? Pa pojdi še švasat brez očal. Pa pas odpni, ko voziš po cesti. Pa glušnike dol med streljanjem, saj nisi baba. Menda boš pa zdržal malo pokanja, v tem je vendar čar streljanja.
Odgovori
#24
Preden z vsemi topovi usekate in dokazujete svojo moškost...morebiti je vprašal malo nerodno in zgleda mevžasto, če koga zanima kaj takega. Ampak samo eno vprašanje - koliko izmed vas nosi zaščitna očala in pa glušnike med streljanjem? Verjetno skoraj nihče, ker ste sami tapravi desci in kaj takega pač ne zgleda, kajne? Jebeš ušesa in oči.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#25
(09-12-2018, 15:15)Barbapapa Napisal: Preden z vsemi topovi usekate in dokazujete svojo moškost...morebiti je vprašal malo nerodno in zgleda mevžasto, če koga zanima kaj takega. Ampak samo eno vprašanje - koliko izmed vas nosi zaščitna očala in pa glušnike med streljanjem? Verjetno skoraj nihče, ker ste sami tapravi desci in kaj takega pač ne zgleda, kajne? Jebeš ušesa in oči.

Clap Clap Clap
Odgovori
#26
jst mislim da bi v zaprtem kratkem strelišču tudi navaden sobni ventilator pri tarči dal dosti podtalka pri strelskem mestu, če bi bil odtok zraka speljan direktno ven.
tako bi se izognil nerodnim napam pri strelskih mestih, imho.
Odgovori
#27
Še najbolj varno se je izogibati zaprtih strelišč, vsaj tistih, ki nimajo urejene ventilacije (pa da ne bo kdo spet v luft skočil, da si pljujemo v skledo in da komu posel rušim in kruh odžiram oz. nisem taprav dec......). Sellier&Bellot ima sicer v programu tudi NON-TOX municijo, vsaj v devetki sem jo pred časom imel. Če polniš sam, pa je druga zgodba...
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#28
(09-12-2018, 15:15)Barbapapa Napisal: Preden z vsemi topovi usekate in dokazujete svojo moškost...morebiti je vprašal malo nerodno in zgleda mevžasto, če koga zanima kaj takega. Ampak samo eno vprašanje - koliko izmed vas nosi zaščitna očala in pa glušnike med streljanjem? Verjetno skoraj nihče, ker ste sami tapravi desci in kaj takega pač ne zgleda, kajne? Jebeš ušesa in oči.

Joj joj Barbič to uprašanje si pa zasluži odgovor z sliko...če bi se ukvarjal z kraljem strelstva bi vedel da je to obvezno za vse tudi za gledalce in se izvaja DOSLEDNO 100%... sodniki prekinejo zadevo, če koga, ki se tam znajde opazijo zlasti brez očal.

PS...slika prikazuje Barbičev pogled na zadevo Hand


Priponke Male slike
   
Odgovori
#29
Nekateri govorite na pamet......vsako komercialno strelišče potrebuje uporabno dovoljenje in pogoj za pridobitev uporabnega dovoljenja je projekt in izvedba v skladu s projektno dokumentacijo kateremu sledi tehnični prevzem. Med pogoji je tudi vzpostavitev primerne izmenjave zraka (sistem prezračevanja), torej vsako komercialno strelišče ima urejeno prezračevanje (oz bi ga moralo imeti) in s tem odvod plinov........je pa res dejstvo, da idealne klime kot v operacijski dvorani verjetno ni mogoče doseči.
Odgovori
#30
Jabčk, mislim, da nisi dojel mojega posta. Pa drugič... Zzz
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#31
(09-12-2018, 21:41)Barbapapa Napisal: Jabčk, mislim, da nisi dojel mojega posta. Pa drugič... Zzz

Dojel dojel...samo moraš drugič dat tegale Mrgreen 

Tako da vzemi to pa kot preventivo. Hand
Odgovori
#32
Bože baci ciglo, i budi precizan...
Sem 100%, da je to zajebancija!
Odgovori
#33
S temo, ki sem jo odprl, sem hotel res le dobro ( in ne neko provociranje ali zajebavanje)  - še manj pa tole, kar se dogaja oziroma piše.
Torej če ste res dobro ( večkrat ) prebrali in seveda razumeli - kako bi lahko dodatno izboljšali odsesavanje na sami strelski liniji v notranjih streliščih ( čim bližje ustju cevi ).
Če bi s tem takoj pobrali nekje med 70 do 80% smodniških plinov ( v kar sam ne dvomim) , bi bil namen nape z dovolj močnim ventilatorjem vsekakor odličen. Težko je pričakovati, da se v hipu polovi vseh 100 %. Pa tudi začetni stroški (ki ne bi bili tako zelo pretirano visoki), bi se skozi čas povrnili. Tudi višja uporabnina notranjega strelišča bi bila upravičena.
Sem mislil, da bo več pozitivnega pogleda in pristopa - kot naprimer - seveda, kar nekaj nas je za, dajte probat to nekje narediti in sprobat, kako bi delovalo v praksi. Saj ne more biti slabše, ampak le bolje za vse nas. Če imajo lahko na vsakem tehničnem pregledu za avtomobile lovilec izpušnih plinov, ko vtaknejo merilno sondo .... 
Je mogoče kje drugje problem .... naprimer iskanje najcenejšega izvajalca .... ali električna napeljava ... kam speljati .... ?
A mora biti res samo kakšna napisana direktiva, da se kaj naredi - kot obvezno ? Ma dajmo raje vsako idejo že na začetku skritizirat .....


Koncentracija smodniških plinov je največja na strelski liniji ( in tukaj tudi dihamo), in ne na sredini prostora ali pri tarčah.
Torej če se je že odstrelilo nekaj serij in pridem na strelsko linijo, ki ni dobro prezračena in zventilirana, težje vdihujem tak zrak in me potem daje mala omotica in kasneje glavobol (izpostavljenost akutni zastrupitvi) - sem mevža ? Naj uporabljam zato plinsko masko ( ker protiprašna itak ne pomaga) ? Oprostite, za bebca me pa ne boste imeli. Hvala za vašo gostoljubnost, potem me pa tu res več ne bo.
Kje pa je ta predpisana ventilacija (odsesavanje) ? Dovod svežega zraka ? Lahko uporabniki to izvemo, podamo mogoče pritožbo o neustreznosti ....
Težki kovini (svinec in živo srebro) ne bosta zapustili naše telo s sprehodom po gozdu in "preluftanju" na svežem zraku ....
Primerna osvetlitev je že samo po sebi razumljivo, da mora biti - že iz same nujnosti in varnosti ....
O ostalih zbadljivkah in neprimernih opazkah raje ne komentiram več ....
Sem mislil, da forum služi vsem strelcem, o idejah, težavah, konkretnim zamislim in dobrim namenom ....

Hvala vsem kolegom, ki ste me podprli in razumeli.
Vsi, ki pa me niste razumeli oz. se ne strinjate z mojim pisanjem, se pa opravičujem - ne bom več "težil".
Bomo videli, če bodo kakšne spremembe. Čez čas ...

LP
Odgovori
#34
(10-12-2018, 01:45)22lr Napisal: S temo, ki sem jo odprl, sem hotel res le dobro ...

... verjamem (in verjetno ne samo jaz), da si imel dober namen, ampak zadeve si se lotil "malo nerodno" ... 

... sam predlog, da se nekaj naredi za izboljšanje "zdravstvenih in delovnih pogojev" strelcev na liniji je sigurno dobrodošel, vendar ... breme izvedbe se prevali na lastnika/upravitelja strelišča ... le ta mora investirati v opremo, zagotoviti ustrezno čiščenje odvedenih dimnih plinov (filtri) - pa še takrat bo odziv lokalnega prebivalstva negativen, poskrbeti za ustrezen odvoz ulovljenih delcev ter njihovo predelavo ($$$), ubadati se bo moral z inšpekcijskimi pregledi itd ... in ko bo vsemu zadostil, bo pač malo zvišal ceno uporabnine strelišča, takrat bo pa spet jok in stok ... da ne omenim, da bodo na osnovi "dobre prakse" spremenili uredbe in zahteve" za delovanje vseh zaprtih strelišč (kjer pa si marsikdo ne bo mogel privoščiti takšnih stroškov - mimogrede: 0,5% dohodnine nameniš lokalnemu strelskemu društvu za izvedbo takšnih investicij?)

... še enkrat ... vprašanje je bilo "na mestu", ob upoštevanju še ostalih vplivnih faktorjev pa lahko hitro ugotoviš, da si sami kopljemo jamo ...

lp upor500
Odgovori
#35
Na zaprtem streliscu, par dni nazaj, se je lepo videlo kako je vleklo dim gor in na stran. Zadeva ocitno deluje.
Kako je pa z vpihovanjem svezega zraka v prostor pa ne vem.

@22lr pomoje nima smisla, da si uzavljen in se jezis. Med 'solato' se skoraj vedno najde kak pameten post.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)