Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
puška 6.5 Creedmoor vs 308 win - kaj bi se bolje prodajalo
#21
če že fantaziramo, pa dajmo na polno! Mrgreen

torej nabor najprimernejših pušk za slovenski PRS na našem trgu!  :sniper:
Odgovori
#22
sploh ni treba dosti fantazirat. v PRS ti ni treba flinte trogat dva dni, zato je lahko težja. Karkoli v kalibru 6.5 ali manj. Serijske so Sabatti, Tikka TAC, tudi Ruger PR ampak v 6.5 ali 243, in podobne. Puška ki strelja recimo okoli 0,5 - 0,7 moa je že več kot dovolj.
338LM za tak način streljanja ni primeren.  Dva strela z leve strani barikade sede, dva strela z desne strani barikade stoje in potem glej kako recoil povprečnega 338 strelca ustavi. Drugi razlog je da noben organizator ne bo plačeval opreme da mu jo s 338 uničujejo an 500m.
Odgovori
#23
bergara in howa vidim da sta še primerni, prva sploh glede na ceno...

šasija vs kopito je pri prs top strelcih 54% vs 46%, tako da se ne rabi nobeden s kopitom počutiti manjvrednega...
https://precisionrifleblog.com/2019/01/1...is-stocks/

PRS je mišljen nekako kot naš PP22 z velikim kalibrom?
Odgovori
#24
(27-01-2019, 13:05)Marks Napisal: bergara in howa vidim da sta še primerni, prva sploh glede na ceno...

šasija vs kopito je pri prs top strelcih 54% vs 46%, tako da se ne rabi nobeden s kopitom počutiti manjvrednega...
https://precisionrifleblog.com/2019/01/1...is-stocks/

PRS je mišljen nekako kot naš PP22 z velikim kalibrom?

Seveda in brez kompenzatorja ne smeš na tekmo...
obvezno komp puška levo desno in Marks na sredo :))
Odgovori
#25
to je pa že hudobija... Mrgreen

(25-01-2019, 11:33)Kristian Napisal: ekipa, dajte v prihodnje naročiti raje verzijo v 6.5Creedmoor in 24'' cevjo, pa bo bolj zanimiva za trg.

opomba moderatorja:  prestavljeno iz teme od Proarmisa - nova pošiljka Ruger orožja - https://www.strelec.si/forum/showthread.php?tid=22837

če smo že pri izvornem uprašanju glede rugerja in kalibra, se ni tu bolj smoterno uprašati ruger 'precision' rifle za 2240€ vs tikka tac a1 za 110€ več?
Odgovori
#26
Tikka bi bila po moje prva izbira , Ruger stane toliko zaradi uvoza iz ZDA tam stane 900Eur in je temu primerno narejen so pa pri tikki dragi magazini

Glede kalibra ,zaradi razdalj pod 600m ni dileme praktično vse bo ok tud .308 a ima kar nekaj hendikepa dlje ot ej tarča in bolj kot piha vetr.

Načeloma so tarče na neznanih razdaljah a v praksi ,folk vse premeri predno pride na stage tako ,da je malce manj tega faktorja , drugače pa na neznanih razdaljah zelo koristi ploska krivulja leta
Odgovori
#27
(27-01-2019, 13:15)jabolko Napisal: Seveda in brez kompenzatorja ne smeš na tekmo...

če vidiš da tudi 6mm kalibre vozijo na 6mm se je treba vprašat zakaj? Preprosto zato ker puška manj skoči, bolj ostane na tarči in naslednji strel hitreje oddaš. Enako bi se lahko vprašal zakaj je taka fama s kompenzatorji na IPSC puška, če itak streljajo 223...
Odgovori
#28
(27-01-2019, 13:05)Marks Napisal: šasija vs kopito je pri prs top strelcih 54% vs 46%, tako da se ne rabi nobeden s kopitom počutiti manjvrednega...

razumeti moraš celotno sliko. Kompozitno kopito bo vedno boljše streljalo kot pa šasija. Razlog je v tem da pravilno zložen kompozit bistveno bolje duši vibracije kot pa kovinski kos. S tega področja imamo veliko znanja preko naših poslovnih partnerjev, ki se ukvarjajo z izdelavo kompozitnih rok za industrijske robote, kjer je dušenje vibracij ključno.
Šasija ima po drugi strani bistveno prednost ker je enostavno izvedljiva. Kos aluminija vpneš v CNC, pritisneš GO in čez XY časa pade ven končana šasija. Za serijsko proizvodnjo je to ključno.
Odgovori
#29
Zdaj se šasije zelo uspešno prebijajo naprej predvsem zaradi specializiranih dodatkov za barikade in vpetje trinožca ,dodatne uteži etc
V šasijo se da vse to integrirat v design šasije v štartu na kopito pa je treba za vse to vgradit razne tirnice. Prav nič pa seveda ne koristi jo dobavni roki za kopita vs šasije, kopita se pogosto čakajo mesece , šasije pa so dobavljive takoj.

[Image: Full-Length-RRS-Dovetail-on-MPA-Chassis.jpg]

[Image: hendersonPrecArcaRails_02-Large.jpg]
Odgovori
#30
Odgovor si podal sam, samo še besedo manj skoči " zamenjaj z nič ne skoči" in bo popolnoma pravilen [ni pa to samo zasluga kompa] ...samo take puške kot jo ima denimo Rintala pri nas ni  Snooty  pa četudi fantje mislijo da jo imajo...za naša tekmovanja vsaj neki nas ve da 9 luger popolnoma zadošča sploh sedaj ko boš isto puško lahko uporabljal z prilagojenim faktorjem za oboje se pravi IPSC in PCC + za vse ostalo kjer 223 ne gre Nod

V praksi boš pa ugotovu da dejansko tako je, ko boš na svojega Oberlanda dal komp. Stvar je taka da lahko daš gor JP ja ki ga ima Cesar za precej dnara in se šteje za neki najboljšega in najlepšega, kar je relativno saj ti bodo plini luknjo skozi prvo komoro odvisno od strelov postopno skurili in bo tako samo še najlepši komp ostal...imaš pa tolažbo da boš lahko menjal oboje cev in komp  :))  ali montiraš nato komp z navojem 1/2x28 za 19e pa boš ugotovu da razlika v  odskoku ni sorazmerna z finančnim vložkom Doh


Priponke Male slike
       
Odgovori
#31
Jst komaj cakam na PRS ligo pri nas, MK al pa VK

Lp
Primoz
Odgovori
#32
Za Tikko se ve da Slam  .
Sabatti zadnje čase opažam prava raketa. Nod
Howo sem že tudi videl,da zna bit zanimiva.
Bergara je zelo lepo izdelan kos za dobro ceno,uvoznik je VUTE MARIBOR,kaj več pa ne bi znal povedati,ker jo še nisem preizkusil.
https://www.youtube.com/watch?v=E9ttZo0Fqlw   glede šasije lahko vidite tukaj.

https://lovskaoprema.si/izdelki/orozje/bergara-b14-hmr/
https://lovskaoprema.si/izdelki/orozje/b...r-varmint/
https://www.howausa.com/products

https://www.rojal.si/si/shop/pravo-orozj...-case.html

https://www.rojal.si/si/shop/pravo-orozj...black.html

https://www.rojal.si/si/shop/pravo-orozj...rifle.html

https://www.rojal.si/si/shop/pravo-orozj...rmint.html

Kristjan in Mr.T ; zelo lepo razloženo  in napisano pohvale za trud  Thumbup


Po pravici povedano katera puška pa je dan danes slaba,za doseganje 1 MOA z fabriško monicijo, če se malo potrudiš pri domačici deluje 3X bolje.
Vsi delajo več ali manj z CNC-ji za materiale se pa tudi ve,da tukaj ne komplicerajo in vzamejo preizkušeno zadevo 4140,4150,416R...itd
Pa da ne bo tukaj kdo užaljen ali pa me narobe razumel ,specialke so itak razred zase to se ve F-klas in podobno,ampak za tekme kot so tactical izvedbe bo Tikka,Bergara,Howa,Remington 700 ... zadostoval potrebi(kot je že Mr.T napisal).
Včasih se prav zamislim,Kepler in celo Kelby za strelsko črto (3000Euro + ) potem pa nek Sabatti pelje vse scat z Lapuo fabriško monicijo 6,5X47 Lapua ali 6,5x55 Swiss  Eek no pa se pejt če se moreš. 
To si lahko razlagaš na več načinov,ali 3000eurov+ lasniki ne znajo streljat ali pa je Sabatti tolk strupen. Twisted

LpT
Odgovori
#33
Me ze fino matra, še optika manjka pa gasa!  :-D [Image: img20190121213445.jpg]
Odgovori
#34
Jst pa tega detajla ne zastopim pri kopitu, ki ima presledek med cevjo kopita in naslonom za v ramo. Al ni point da gre sila cim bol naravnost vate in ne pod nekim kolenom in "zvija" kopito. Sam sem si naredu vlozek umes tako da ni lufta v samem kopitu.
Odgovori
#35
Jaz sem svojo puško kupil v kalibru .308 Win. Sem raje hendikepiran s strani kalibra kot s strani trgovca. 6.5 CR nad 140 gr ima samo ena trgovina v Sloveniji v samo eni različici.
Odgovori
#36
(28-01-2019, 10:50)4ndr0 Napisal: Jaz sem svojo puško kupil v kalibru .308 Win. Sem raje hendikepiran s strani kalibra kot s strani trgovca. 6.5 CR nad 140 gr ima samo ena trgovina v Sloveniji v samo eni različici.

Zato pa je lastno polnjenje streliva priporočljivo, če si športni strelec.  Sicer pa: končno nekdo, ki je prebral naslov teme.

Ostala modrovanja nekaj postov nazaj so sicer večinoma koristna, a žal off-topic.
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
#37
Jaz sem to zelel v 6.5 CM ali pa v 6.5x47.. dobava je bila mozna sele sele meseca novembra/decembra letos. Glede na to da je ta prva in se bom nekaj casa najprej ukvarjal sam s sabo in pusko sem dal za nekaj casa idejo da bim polnil sam dokler se ne neham ukvarjat z osnovami. Zato sem jo vzel v 308 ki je bila dobavljiva takoj. Glede na to da na zacetku nebi polnil sam, me me bilo tudi "strah" vzeti v prvih dveh kalibrih 
ker se jih dokaj tezko dobi in nimas kaj izbirat.
Zato sem za zacetek ok z 308. Novo lahko kupim konec koncev cez pol leta ce bom cutil to potrebo.

Res ne razumem zakaj se ne da popravit posta, na telefonu se hitro zatipkas in spises zmazek.
Odgovori
#38
Primož, tista luknja pred kopitom izhaja iz načina izdelave šasije ter pritrditve ličnice, bag riderja in kape kopita. Tako je sicer najbolj enostavno pa tudi grdo kot prometna nesreča. Problem sicer ni v togosti ampak v poziciji ličnice, ki je pri večini modelov (Ritter&Stark, Sabatti in vsi kloni te ideje) preveč nazaj. Namesto da bi naslanjal lice, ti naslanjaš uho.

Komentar da si raje hendikepiran s strani kalibra namesto trgovca... če vsaj občasno resno streljaš, boš polnil sam. Deloma zato ker boš imel kvalitetno strelivo, prilagojeno svoji puški, deloma zato ker boš naredil svoj naboj za 0,5 namesto 2.5€. Že pri 500 strelih na leto je razlika občutna.
Če pa občasno pokneš kak šus iz dolge cevi, potem je res isti pes ali je to iz 308, 6.5 družine ali pa 338LM. Samo point te objave ni v naslavljanju potreb te skupine uporabnikov, ane?
(ni potrebe viseti na Creedmoore, za naše razdalje je tudi 6.5x47 bistveno boljši kot 308. Oboje imaš tako pri Artek, kot pri Rebcu, pa še kje bi se našlo...)
Odgovori
#39
Sicer pa pohvala Rebcu, da je kot edini trgovec sploh uvozil nekaj streliva 6,5 Creedmoor. Tudi izbor raznih krogel za lastno polnjenje je zelo razširil.  
Tako  sem letos prvič po dolgem času naročil nekaj krogel v Sloveniji oz. nisem rabil znanja nemščine pri tem opravilu   Thumbup
Sicer sta še 2 trgovca, ki tudi imata kako-tako izbor puškovnih krogel, samo cene so preveč slovenske.
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
#40
Imas tudi S&B 6.5 CRM v trgovinah, cena okoli 1 eur/naboj


Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)