Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jodlarji
#1
Zgleda da je pri Avstrijcih se večja stiska okoli financ za obrambo 

[Image: 2031713_900.png]
[Image: D2qpvGwX4AAqsls.jpg]
Odgovori
#2
Zato jim pa leti zgolj eden/dva Eurofighterja, ostali neoperativni. Raket zanj pa tak nimajo.
Odgovori
#3
še tisti eden samo denar troši... ne vidim razloga zakaj bi avstrijci vlagali velike denarje v vojaške sisteme in oborožitev nasploh, ne najdem enega samega razlago zakaj ohranjat veliko mašinerijo za just in case, ko edino kar realno rabijo so enote za hitro posredovanje.
Odgovori
#4
(28-03-2019, 23:06)mr.T Napisal: Zgleda da je pri Avstrijcih se večja stiska okoli financ za obrambo 
Iz ust nekoga, ki je delal 25+ let v Avstriji (mislim, da celo več let, vendar to nisem jaz).
Avstrija je nevtralna država, imjo kmečko logiko. Državo imajo ulaufano in še iz časov Avstroogrske - bogato. Javni sektor imajo na debeli verigi in sploh imajo en tak primeren odnos do javno-zasebnega partnerstva. Župan je pogosto bogat gostilničar na vasi in sploh človek, ki mu zaupajo. Nekateri so neredko župani 30+let.
Za razliko od Slovenije, čim začnejo izgubljati denar (npr. zaradi velikega števila tujih delavcev morajo plačevati otroške dodatke tujcem) se pri njih vklopi največja rdeča luč MASTER ALARM.
Do orožja imajo zelo pozitiven odnos, sploh do lovskega, tujcem dajat (plačevat), na primer za vzdrževanje letal, to jim ne sede in jim nikoli ne bo sedlo. Čeprav deklarativno podpirajo visoko tehnologijo, pa je njihov maksimalni domet šparanje na ogrevanju. Nekih hudih orožarskih koncernov nimajo.
Avstrijci menijo, podobno kot Švicarji, da se jih bo težko napadlo.  So pa tudi nenormalni nacionalisti in če je kdo pričakoval, da bodo dvojezične napise spoštovali v nulo - se je zmotil.
Zato ni presenetljivo, da nočejo dajati za orožje. S svojimi sosedi, sploh z Italijo in Slovenijo, nimajo težav. Sicer jih  begunski val skrbi, samo tankov in havbic pa ne bodo kupovali. Zaveze za 2% trošenja bruto produkta nimajo in dejansko oni ne vidijo, zakaj bi morali trošiti za orožje.
Jim gre ekonomsko ta hip malo slabše, oni so takoj trimali stroške.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)