Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nadaljevanje o poskusu uboja taksista in poskusu umora policista
#1
Citat:Tole je bilo odcepljeno od te niti in se navezuje na poskus uboja taksista in poskus umora policista. Ker en je imel meki L drugi pa ne?
-- moderator Roman


kaj si ja nor, "sum KD lahke telesne poškodbe" ?!?
WTF no... če bi ga dosegel z nožem zagotovo ne bi bila samo lahka telesna poškodba. Tle bi se moral zagovarjati napad na uradno osebo in poizkus uboja...
Policist je očitno dober strelec in hladen ko špricar da ga je ustrelil v nogo (ali pa je imel srečo;)
Odgovori
#2
(08-07-2019, 09:30)Kristian Napisal: Policist je očitno dober strelec in hladen ko špricar da ga je ustrelil v nogo (ali pa je imel srečo;)
To je pogoj. Če si dober strelec si v takšni situaciji lahko hladen kot špricar. Malo ga lomijo z komisijko obdelavo primera, ko bo kakšno ženšče ugotavljalo mentalne motnje napadalca. Pa zaključila, da je policist bolnika ustrelil (v nogo sicer) po nepotrebnem. Šokerji so pa menda prenevarni.
Odgovori
#3
ne še tu gor biti na nivoju novinarjev in drhali ter komantirati brez vsakih dejstev
Odgovori
#4
sploh ne... glede na napisano je policist ali imel srečo ali pa je vrhunsko izurjen. Vsi smo že videli posnetke kako hitro napadalec z nožem preteče razdaljo do strelca. Edino kar bi bilo treba, je da policist dobi nagrado tega inženirja/zdravnika pa vrnejo od koder je prišel...
Odgovori
#5
Kapo dol in vsa čast policistu za zbranost in profesionalnost  Clap Clap Clap
Odgovori
#6
Kristjan po moje ne eno ne drugo...policisti če se temu ne posvetijo v lastni režiji niso vrhunsko izurjeni, večina niti povprečno pa še teh ni dosti
Ni težava zadet nogo na neki metrov, če zadevo varuješ z namerjeno in pripravljeno pištolo in imaš v glavi 100% odločeno da jo boš uporabu ob napadu osebe nate.

Težava pa je to, kar ti opisuješ...v tem primeru se pač ne  približaš pod 10 metrov, in zadevo prepustiš usposobljenim...meni je  všeč razsodnost uradne osebe, opozorilni strel in da se ni odločil za 
likvidacijo, ampak samo za onesposobljenje napadalca, kljub temu da je sigurno vedel s kom ima opravka. Clap Clap Clap
Odgovori
#7
Tole bi znala bit zanimiva situacija... Ve se da se ob pravi odvrnitvi napada strelja glavnino telesa da se napad 100% prepreci... Kaksen dober odvetnik oziroma drug birokrat bo lahko sedaj orgazmiral na to da v kolikor je policist imel cas prisebno meriti v noge potem bi lahko mogoce tudi drugace posredoval... Na zalost zna ta policist imet cel clusterfuck birokratskega in sodniskega sranja posebej ce se se kaka eko green free love organizacija vmesa....
Odgovori
#8
Mogoče bi policaj potreboval MantisX ... meni ponavadi levo spodaj nese, če nepravilno pritisnem sprožilec
Odgovori
#9
(08-07-2019, 12:27)dani_79 Napisal: Tole bi znala bit zanimiva situacija... Ve se da se ob pravi odvrnitvi napada strelja glavnino telesa da se napad 100% prepreci... Kaksen dober odvetnik oziroma drug birokrat bo lahko sedaj orgazmiral na to da v kolikor je policist imel cas prisebno meriti v joge potem bi lahko mogoce tudi drugace posredoval... Na zalost zna ta policist imet cel clusterfuck birokratskega in sodniskega sranja posebej ce se se kaka eko green free love organizacija vmesa....
Ja, eni so že začeli modrovati v tej smeri, da bi lahko bolj milo posredoval. Nam res ni več pomoči... Shootme


Priponke Male slike
   
Odgovori
#10
Pa smo spet pri osnovah (katere nekateri tako vehementno zavračajo, ker so preveč indoktrinirani in brez gospodarja ne morejo nič). Skratka če smo enaki pred zakonom in če predpisujemo državljanom visoke standarde pri dokazovanju silobrana naj še policaji takisto dokazujejo, da je bila res potrebna uporaba strelnega orožja, ker očitno (če ni po nesreči falil vitalnih delov in izprašil vse ostale naboje v zrak) le ni bil tako ogrožen da bi moral streljat in je imel veliko časa da je fino nameril v nogo.

Poglejte si malo sodno prakso iz silobrana, kjer državni delilci pravice predpisujejo (beri uničujejo življenja) za navadne državljane nenormalne pogoje in aktivnosti, ki presegajo tozemeljsko fiziko - včasih se berejo pojasnila in utemeljevanje sodb skrajno bizarno in absurdno.


In short: a niso kao znalci "strokovnih prijemov" in če je nekje poznavanje "strokovnosti" oteževalna okoliščina ("ala mojster borilnih veščin bi se že moral znat obranit brez xxxx")  je tudi tu povsem ok vprašanje "zakaj pa nista dva znala obvladat enga z nožem"!


Ampak da mi ne bo kdo očital naivnosti jasno je kam pes taco moli ampak potrebno je na vsakem koraku razkrinkavat dvojnost, hinavščino in realnost moderne sužnjelastniške družbe, ker ima ne broj lemingov vtis da so svobodni in enaki pred zakonom.
Odgovori
#11
Malo več informacij o dogodku v Vrtojbi:

https://www.slovenskenovice.si/kronika/d...tjo-204136
Odgovori
#12
(08-07-2019, 12:55)maus Napisal: Mogoče bi policaj potreboval MantisX  ... meni ponavadi levo spodaj nese, če nepravilno pritisnem sprožilec

Te bi ga v desno nogo zadel... od spredaj ;)

PS: Ta, ki se je vozil s taksijem je bil verjetno priznan kirurg na dopustu... olfa noz. :(
Odgovori
#13
@MarkB
saj ga je ...  :flak:
citiram iz objave na 24.com

"Osumljenec je stikal žice, da bi vžgal avtomobil in se odpravil proti Ljubljani, ki mu je bila po do sedaj zbranih informacijah končni cilj. Kljub večkratnim pozivom policistov, naj se uleže na tla, jih osumljenec ni poslušal. Ko sta policista začela uporabljati angleški jezik, je bilo razvidno, da jih osumljenec razume. Stopil je iz vozila in napadel policista. Policistoma je tudi grozil in rekel "Če ne boste ubili vi mene, bom ubil jaz vas", pri tem pa omenjal tudi Alaha. Policist je prvo uspel izstreliti opozorilni strel v varno smer, ker pa osumljenec z napadom na drugega policista ni prenehal, ga je onesposobil s strelom v spodnji del desne noge. Osumljenec je po tem pokleknil in obstal na mestu, ker pa je rešilec že bil na poti za pomoč poškodovanemu vozniku taksija, sta bila obadva nemudoma oskrbljena. Ob poskusu prijetja osumljencev se je lažje poškodoval tudi eden izmed policistov" 
:)
Odgovori
#14
Ja sem kasneje sel brat ;)
Odgovori
#15
A nimajo nasi policisti zdej paralizatorje TASER X2?
Moons out, goons out!
Odgovori
#16
(08-07-2019, 09:42)alojz1 Napisal: Malo ga lomijo z komisijko obdelavo primera, ko bo kakšno ženšče ugotavljalo mentalne motnje napadalca. Pa zaključila, da je policist bolnika ustrelil (v nogo sicer) po nepotrebnem. 

Gre za standardni postopek, katerega v takšni ali drugačni obliki poznajo skoraj vse policijske sile na svetu, zato ni treba delati nobene drame.

133. člen ZNPPol
(komisija)


(1)Če policist izstreli opozorilni strel ali je bilo prisilno sredstvo, razen sredstev za vklepanje in vezanje, uporabljeno proti najmanj petim osebam in je bila pri tem povzročena lahka telesna poškodba, mora direktor policijske uprave, na območju katere je bilo prisilno sredstvo uporabljeno, ali vodja notranje organizacijske enote generalne policijske uprave, če je prisilno sredstvo uporabil policist generalne policijske uprave, imenovati najmanj tričlansko komisijo, ki preveri okoliščine uporabe prisilnega sredstva in napiše poročilo, v katerem oceni, ali je bilo prisilno sredstvo uporabljeno zakonito in strokovno.
(2)Če policist uporabi strelno orožje ali s prisilnim sredstvom povzroči hudo telesno poškodbo, posebno hudo telesno poškodbo ali smrt, komisijo imenuje generalni direktor policije.
(3)Pristojne osebe za ustanovitev komisije lahko imenujejo komisijo tudi za preveritev drugih primerov uporabe prisilnih sredstev ali drugih policijskih pooblastil.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#17
(08-07-2019, 09:30)Kristian Napisal: Policist je očitno dober strelec in hladen ko špricar da ga je ustrelil v nogo (ali pa je imel srečo;)
 Mogoče je streljal v center pa je "zategnu".  Mrgreen
Odgovori
#18
No ja , pri tem strelstvu je treba vpoštevat ,da se je to dogajalo na 2-4m in ni daleč od tega da prisloniš na nogo in stisneš. Dobr strelc pa policija je malo vrjetna kombinacija . Pa še to ne vemo kateri of obeh policistov si je zvil gležen pri strokovih prijemih podlage.
Odgovori
#19
To sem ugotovil že dosti pred tabo... Je pa kar neki kolegov policajev, ki se redno ali občasno
udeležujejo dinamičnih tekem pa pol to dodatno znanje, še na koga prenesejo tako da glih čist malo verjetna kombinacija niti ni 
prej bi reku da si marsikdo niti ne upa orožja uporabit zaradi naše zakonodaje, čeprav naj bi bila na strani policije so pol isto oni je.... stranke
in nosijo posledice, ki vplivajo na delo posameznika hočeš nočeš ob takih dogodkih. Doh
Odgovori
#20
Če tole točkujemo.
1 mis in 1 (maksimum) delta pri minor faktorju pomeni od 10 možnih pik samo 1, pa še 10 točk minusa za proceduro, ker je enkrat zgrešil.
Res so slabi strelci teli naši organi.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)