Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EU Schengen area wide firearms concealed carry for self protection and property prote
#61
Temu se reče debata. Kristian je napisal svoje mnenje na podlagi izkušenj iz amerike. Drugi na podlagi sklepanja.
Amerika prihaja hitro. Če hočemo ali ne. Pokalo bo z legaliziranim orožjem ali na črno. Na divjem zahodu še ni bilo narkomanov.Pri nas pa veliko poleg pijancev. In sodišča jim minimalizirajo kriminalna dejanja v "stanju zmanjšane prištevnosti".
Prehod v družbo z pravico samoobrambe bo težak. Dokler se najbolj  vročekrvni udeleženci med sabo ne popokajo. Potem pa bo mir.
Sam sem veliko v družbi oboroženih lovcev. Različni karakterji, tudi zelo vzkipljivi. Pa še nisem doživel kakšnega incidenta z orožjem. Ti ljudje poznajo učinek strela. Mladi pa gledajo filme kako mu flašo na glavi razbije pa samo malo strese in se tepe dalje. In probajo. Pa se čudijo, če umre. Z orožjem je isto. 
Poleg Češke ki jo je nekdo omenil naj še Švico. V obeh državah posedujejo veliko orožja. Zlorab zelo malo. Rečemo lahko, da so na orožje navajeni.
Pri nas smo bili moški in veliko žensk tudi. Danes pa ne več. Mi je kar smešno, ko odrasel moški ne zna prijeti orožja in pravi, da še nikoli ni imel v rokah.
Odgovori
#62
Češka poseduje približno enako količino lastnikov orožja kot Slovenija, le dovoljenj za prikrito nošenje je tam bistveno več, saj je zakonodajalec mnenja, da samo vsak posameznik lahko oceni ali varnostno orožje potrebuje, ali ne. Pri nas to namesto tebe naredi uradnik. In če nikoli nobeni vlogi ne ugodi, potem nikoli ničesar ne more “zajebat”, plačo prejema pa enako a seveda brez odgovornosti.

Čehi orožja niso nič bolj navajeni, saj so do razpada Češkoslovaške živeli v bistveno bolj represivnem režimu, kot Jugoslovani. Pogosto sem na Češkem in lahko potrdim, da tudi do alkohola nimajo odklonilnega odnosa in ga cuknejo prav radi in veliko.

Največja razlika med Češko in Slovenijo bi po mojem mnenju bila ta, da cele družine zelo veliko časa preživijo skupaj in zunaj - v parkih, naravi, ipd. Ženske so na porodniški 3 leta, povsod pa imajo zelo veliko otroških igrišč, parkov, sprehajalnih poti. Otroci so tako od majhnega navajeni biti zunaj in ne pred ekrani, starši pa so se navajeni družiti in ukvarjati z otroci. Posledica je, da ni težav s podmladkom v vseh interesnih dejavnostih.

Druga velika razlika je, da uradniški aparat (ki je sicer prav po balkansko podkupljiv) dopušča vse, kar ni prepovedano in ne išče dlak v jajcih za vsako zadevo. Vsak, ki želi odpreti trgovinico, gostilno, golf teren ali strelišče lahko to naredi, če ima prostor in voljo. Ne komplicirajo mu življenja z 200.000 neživljenskimi zahtevami in pogoji. Ljudje imajo delo, plačujejo davke, imajo hobije, BDP raste... Ljudje so tako bistveno bolj sproščeni in uspešni.
Odgovori
#63
Vidim, da je blizu polna luna.
In Kristian - nikomur nič ne omejujem. Nimam niti moči niti pristojnosti, povem pač svoje mnenje...ampak če ne tulim v enak rog kot ti ali pa prepotentnež Mato, sem torej "slovenček" in idiot? Tudi prav, mi totalno dol visi. Zaradi takih, ki popizdijo samo zaradi "napačnega" mnenja je moj dvom v CCW po mojem čisto upravičen. Ko zmanjka verbalnih argumentov potem pač....
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#64
(15-08-2019, 09:23)bob78 Napisal:  Ljudje so tako bistveno bolj sproščeni in uspešni.
Komunizem in tole zgoraj pač ne gresta skupaj. Češka je naredila črto. Mi imamo pa ugrabljeno državo.
Odgovori
#65
Barbič, a veš da sem šel se enkrat brat kaj sem napisal, ker sem bil prepričan da je bilo pisano splošno brez žaljivk. Ampak tebe še zmer odnese, ne vem .. očitno se prepoznaš v ogledalu ali kaj? Vidim da "moje osebno mnenje" ki ga napišeš ti bi moralo biti univerzalna resnica, ko pa kdo drug napiše "njegovo osebno mnenje" si pa užaljen pa koj v jok pa na drevo. Bi celo rekel da si ti edini ki pizdi zaradi napačnega mnenja, kot si sam zapisal.
Amapk da to razumeš je treba tudi malo odpret glavo, pa ne samo takrat ko zehaš...
Odgovori
#66
Pa se pripravljen ni diskutirat o mnenju oz ga podkrepiti z argumenti. Da o grdi lastnosti pripisovati nekaj - konkretno “popizdis” na cisto normalen post ne govorim. Ce bi mu pa vrnil da ima prestrasene in paranoicno shizofrene izpade ker se boji neke potencialne nevarnosti bi bil pa spet zaljiv in grob in oh in sploh grozen.

Projekcije so res zajebana obrambna reakcija... V bistvu je po definicji
internet trol oglasa se v vsaki temi ko pa je pozvan da obrazlozi pa joka o nekih zalitvah on deflecta da se ja ne bi pogovarjalo o konkretnih stvareh. Najhuje pri vsem tem pa je da to Admin podpira, ker take jokice jemlje resno - ala zalil me je pa ceprav gre za oris stanja in vedno je sel -> ko ti pa v temi nekdo napise posredno da te bo zastihal je pa ok....
Odgovori
#67
Vazn da se barba pocuti ogrozenega od legalnega potencialnega ccw nelegalen pa tak ne obstaja in lahko on mirno spi... Ccw je nekaj najbolj normalnega kar obstaja in uporaba bi morala biti dovoljena ob vsakem napadumna telo naj bo to s pestjo, z nozem, kolom ali s kriglom za pir... Ni mi jasno zakaj bi jaz moral cakat da me nekdo ne vseka dost dobr da bom umrl ali invalid... Naj upam na sreco da bo krigl ze prej napokan da mi ne bo glave do konca razbil? Proti ccw je lahko samo nekdo ki ni pravega zivljenja v zivo videl, ki ne pozna koga ki v vrecko serje ker ga je en pac samo malo v trebuh vsekal itd itd... Ker jbg nesrece se pac dogajajo menda...
Odgovori
#68
http://www.gunfacts.info/gun-control-myt...led-carry/

Za razliko od tistih z MNENJEM se kak podatek....
Odgovori
#69
Ajoj

Kristian , Mato , Dani  3
Barbič                       0
Doh
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)