Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprema se izboljšuje pri SLO policistih
#21
Bravo za celovit, uravnotežen in racionalen odgovor.

Bilo bi super, če bi se pri vseh javnih naročilih, seveda tudi v policiji in vojski, uveljavila logika "good enough is ok" (dovolj dobro je že sprejemljivo) namesto "just the best is ok " (sprejemljivo je samo najboljše).
Odgovori
#22
Sploh ne gre za to da je sprejemljivo samo najboljše , ponavadi se nabavlja čist osnovno robo a po full pretiranih cenah sploh pri naročilih male vednosti kjer je manj nadzora .Taka naročila kot so bile te puške ponavadi padejo v kategorijo  izrednih nabav ,ki jih upravičijo z posebnimi potrebami ali urgenco  tam pa še posebej zdaj ko država finančno dobro stoji ne gleda prov dost na ceno.
Ali pa pri nabavah kjer je v naprej jasno ,da bo aktualen samo en ponudnik(zaradi razpisnih pogojev pisanih na kožo enemu produktu ali ponudniku)naprimer novi čvelji Alpina za vojsko ali pa uniforme . Tu gre za čisto običajno korupcijo vulgaris


Glavna obutev SV pa zgleda ,da so natikači ki so jih nabavl kar 9000kom
A so pravi čefurski design? ni znano
[Image: 18672.jpg]
Odgovori
#23
(22-08-2019, 08:01)namuhisi Napisal: Bravo za celovit, uravnotežen in racionalen odgovor.

Bilo bi super, če bi se pri vseh javnih naročilih, seveda tudi v policiji in vojski, uveljavila logika "good enough is ok" (dovolj dobro je že sprejemljivo) namesto "just the best is ok " (sprejemljivo je samo najboljše).

Če se osredotočim samo na policiji bi po tej teoriji "good enough is ok" obstajala možnost zamenjave po nekaj mesecih kot se je to dogajalo z kitajskimi gumami na službenih vozilih.
Osebno mislim, da je potrebno samo najboljše in ker zadeve poznam zelo dobro bo tudi vzdrževano tako. Se pa strinjam z Mr-T, da Sako TRG 22 zadovoljuje potrebe za omenjene organe.
Seveda nekaj drugega je pa kako se na razpisih lotijo zadeve kot je omenjeno, žal ponavadi odločajo o tem ljudje izven stroke.
Odgovori
#24
Mr.T bo treba kakšno koverto pod mizo dati pa bo......zal kar se tega tiče mas prav.
Vcasih pogledam cenik in si mislim koliko eur pride na eno osebo (oprema) nas se najboljši specialci na tem planetu nebi mogli dohitevat......ampak zal
Odgovori
#25
Haha pejte rajši prevert kolk keša so zmetal za TASER X2 paralizatorje! V US cena za kos 1,399$ pri nas so jih lepo po 4.000€ za kos prodali iz Lab Commerce :P
Trenutni arsenal:
- Glock G19 Gen5 MOS FS
- Glock G17 Gen5 MOS FS
- Glock G34 Gen5 MOS FS
Odgovori
#26
Torej so bile tiste ponudbe Group22 čist standard --> 3x cena MPC v štacuni.

Potem je malo vrjetno ,da bi ti TRG M10 koštali borih 10-12000Eur po kosu kot v štacuni.
Odgovori
#27
Ni toliko je pod 10 jurjev bil....
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)