Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pištola za dinamiko primerna za levičarja
#1
Da ne bo naslov teme koga zavedel. Ne zanima me, kakšne pištole uporabljate politično levo usmerjeni :) , temvec me zanima, katere pištole uporabljate levičarji pri dinamicnih disciplinah.

Velika vecina pistol, sploh najbolj popularnih za dinamiko, nima zadrzala zaklepa na desni strani, prav tako nekateri rocaji pistol niti priblizno niso narejeni za levicarja, zato me zanima, katere od najbol primernih (popularnih) pistol za dinamiko uporabljate levicarji.

Torej da je rocaj pistole tudi pogojno sprejemljiv za levicarja, da je zadrzalo zaklepa morda na tamskem mestu, da ga levicar lahko recimo uporabi z levim palcem, da se gumb za izmet nabojnika lahko prestavi, itd.....

Kaj uporabljate levicarji pri dinamiki?
Odgovori
#2
Pri  cz shadow2 ali ts z lahkoto sprostiš zadržalo zaklepa z levim kazalcem, ostalo je pa itak ambi.
Odgovori
#3
Walther PPQ je ravno tako oboje strankarska pištola.

Pa Walther PPQ je tudi oboje strankarska pištola...
Odgovori
#4
(07-03-2020, 14:54)lamer Napisal: Kaj uporabljate levicarji pri dinamiki?
Uporabljam  ali sem uporabljal:
Glock-e gen4, ker ima možnost prestavitve gumba za izmet nabojnika,
CZ Shadow, je prav tako ambi.

Nikoli nisem prav hudo pogrešal zadržala zaklepa (na desni strani) na IPSC tekmah.
Odgovori
#5
... obstaja / je obstajal tudi "delovni konj", ki sliši na ime CZ 85 Combat ...

lp upor500
Odgovori
#6
hk p30l ima tudi z obeh strani sproščanje zaklepa in izmet nabojnika
Odgovori
#7
A se na Tanfogliu lahko zadrzalo zaklepa in varovalka prestavi tudi na desno stran za levicarje? Na spletu sem nasel sliko limited pro, ki ima to dvoje na desni strani, torej za levicarje.. Zdaj pa nevem ali je to samo fotosop ali je to dejansko mozno? Luknjice oz pini so ze na istih mestih na desni strani, kjer se na levi strani nahajata varovalka in zadrzalo zaklepa..
Odgovori
#8
Na tanfogliu (in CZ) je varovalka obojestranska, vendar pa pozicija ni primerna, da bi jo razmeroma lahko vklapljal (enorocno ne gre, oziroma gre zelo tezko - oziroma odklenit se ksr gre, zaklenit pa brez lomljenja roke vsaj z mojo roko ne gre). Zadrzalo zaklepa se ne da prestaviti na drugo stran. Se pa vsaj pri CZ zaklep ob mocnem vstavljanju nabojnika sam zapre.

Obe te 2 stvari sta za dinamiko relativno nepomembni.
Varovalko rabis samo ce se gres standard (SA pistole - start napeto kladivce in zaklenjeno). Menja se pa (vsaj po planih) preden prides do slide locka.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)