Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S&B Nontox
#1
Jebemusunce tistemu, ki si je izmislil Notox tulce, pa tudi tistemu, ki jih na strelišču pusti, namesto da bi jih pospravil za sabo...

Shootme


Priponke Male slike
   
Odgovori
#2
Twisted
Ko boš naročal štifte - javi... Sem jih tudi nekaj polomil v zadnjem času
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#3
Nontox ni mišljeno, da je nontox za preše... Smile
Odgovori
#4
:)) "Zar i ti sine Brute?"
Sva s kolegom že par igel zlomila na ta račun. Luknja je čisto malo premajhna...So pa neverjetno čisti od znotraj.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#5
Če bi le malo pogledal tulce, bi ugotovil, da so S&B Nontox, saj ustreljeni od znotraj zgledajo povsem čisti - kot novi (kot je napisal že Barbapapa). V kolikor na slepo pobiraš tulce od drugih, bi tako in tako moral imeti ustrezen pin manjše dimenzije, ravno zaradi možnosti pojava teh tulcev z manjšo luknjo. Jaz sem ožje pine za mojo Hornady matrico dobil pri Brownells iz Nemčije. Je pa tudi možno, da so bili tvoji S&B Nontox od znotraj umazani, saj jih nekateri polnejo, vsaj jaz sem jih.
Odgovori
#6
Seveda ne gledam vsakega... po treningu poberem kar je na tleh, običajno samo moji, saj so strelišča sterilna od kar folk fila in tresk vse skup v tumbler. Šele ko pride pod matrico se pokaže tragedija nastale situacije, po navadi lih takrat, ko moraš nujno nafilat, ker greš na trening / tekmo :)
Odgovori
#7
Majhnih lukenj nimajo le omenjeni ampak še nekateri drugi tulci. Ko sem imel še čas Smile , sem luknje povečal...
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#8
Jaz bi tud eno z majhno.....

Poslano z mojega POCOPHONE F1 z uporabo Tapatalk
Odgovori
#9
Jest sem si postružu tak dodatek, ki gre na gor na iglo. Recimo, da je notranji premer tulca 8,5mm sem si postružu tako srajčko z premerom cca 8mm, ki služi kot vodilo, da igla ne more iti postrani oz faliti luknje. Zelo dobro deluje tudi preboden 22LR tulc, ki kar ostane gor na igli.
Odgovori
#10
S tal se ne pobira... ;)
Odgovori
#11
Tudi jaz sem zlomil 2 igli preden sem pogruntal tega hudiča. Opazil sem, da 90% Nontox tulcev ima srebrno netilko in jih lahko takoj ločiš, drugače pa takoj, ko naletim na nepričakovan odpor na matrico ( najprej samo izbijam netilke potem čistim in polnim ), se ustavim vzamem tulec ga obrnem in v veliki večini je tulec Nontox. Se zgodi da imajo tudi zlate netilke vendar ne vem ali zaradi tega ker je nekdo že reloadal, ali je kakšna posebna serija. Vsekakor se zanašam na oči ( vizuelni pregled netilk ) in upor pri izbijanju.
Zelo pomaga
Vem, da pišem neumnosti, ampak grebem se za čin polkovnika  Angel
Odgovori
#12
Luknja je tako majhna, da težko narediš pin primerne trdote, da se ne lomi/zvije ob pritisku. Če ima kdo izkušnje tu glede tega, so seveda dobrodošle. Hvala vnaprej.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#13
Najbolše je narediti tako kot je napisal Olnjifilter,je malo več dela je pa ležišče netilke lepo očiščeno pa igla cela.  Pri teh tulcih je luknica 1,4mm pri ostalih pa 2mm. Jaz jih ločim izbijem netilko in povrtam na 2mm pa ni več problema.
Odgovori
#14
https://cesar-shop.com/sl/product/dillon...pack-of-10 

Whistle
Odgovori
#15
Fantje zadnjič sem jih kupoval pa jih nobeden ni imel za prodati pa bi bil problem rešen. Dumb Dumb Dumb
Imam vse kar potrebujem.
Odgovori
#16
Cesar Shop, paket po 10kom. Zdej lahko nadomestim vse tiste (poskrite) rezervne, pa še ostane kakšna za prijatelja v nesreči :)
Odgovori
#17
Big Grin 
namerna sabotaža lastnikov nontox tulcev! in zdaj se vam sladko smejijo... Dumb
Odgovori
#18
(14-02-2020, 10:16)Barbapapa Napisal: Luknja je tako majhna, da težko narediš pin primerne trdote, da se ne lomi/zvije ob pritisku. Če ima kdo izkušnje tu glede tega, so seveda dobrodošle. Hvala vnaprej.
Jaz vzamem jekleno žico (tisto za vzmeti) in narežem igle. Tiste matrice, ki imajo pa zadaj odebeljene igle jih pa naredim iz žebljev za zabijanje v beton s pomočjo naboja. Ta se ne da stružit. Brusi v stružnici se pa lepo.
Odgovori
#19
Za tiste, ki imate Hornady-eve matrice, je zadeva enostavno rešljiva s Sinclair 0.60 pini za izbijanje netilk. Originalni pin matrice, ki je širši, se zamenja z ožjim, kot je to vidno na fotografijah. V kompletu je 5 pinov, jaz nisem zlomil še nobenega. S takim manjšim pinom se izbija netilke na vseh tulcih, tj. tistih, ki imajo manjše (npr S&B Nontox), kot tistih, ki imajo večje luknje.

Moje S&B Nontox tovarniško strelivo nima srebrnih netilk, temveč pobarvane z neko rdečo barvo. Tisti tulci Nontox, ki imajo srebrne netilke, so verjetno že ponovno polnjeni z netilkami srebrne barve. Na fotografiji originalni S&B Nontox naboji in nekaj ponovno polnjenih s srebrnimi netilkami.


Priponke Male slike
           
Odgovori
#20
Ja res je, najlažje na hitro vidiš NT tulce po rdeči barvi na netilki...
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)