Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MRR (multi radial rifling)
#81
Ne boš verjel ampak tudi na slovenski sceni velja ista fizika kot na mednarodni. Torej če 180grain Scenar L kalibra .284krogla iz 28colske cevi odleti 3000fps in ima zanosa kot bi se peljal po tračnicah, boto enako dobro v ZDA, na Finskem, v Franciji in še kje.
V lanski sezoni je bilo v SLO kup tekem in treningov, nenazadnje so bili štirje treningi na Baču kjer se je streljalo do 1100m. Relativno blizu nas je spet kup tekem, ne B-liga kompromis ali Rajko-prid-plačaj-in-pokaj-gloažijade, ampak resne taktične, PRS in F class tekme.
Slovaška je imela približno 6 taktičnih tekem, cca (eno na mesec), bile so tekme v Avstriji, Švedska in Finska je organizirala serijo tekem v PRS (Wiking series), v Italiji, dobre 500km stran pa imajo poleg taktikul in PRS tekem še serijo čisto pravih, pravcatih F class tekem, z elektronskimi tarčami, F class pravili, in F class razdaljami do 1000yd.

Skratka, da ne dolgovezim, tisti ki jih to zanima lahko z lahkoto (in malo truda) streljajo kolikor hočejo/in si lakho privoščijo. ČE ukradem tvoj stavek "slovenska scena pa izraža določene omejitve" in ga dopolnim "ki so prevsem v glavi strelcev", pa dobiš bolj pravo sliko...

(nenazadnje pa imaš na forumu objavo Žana glede treninga na Bzencu, kjer se dva dni strelja med 300 in 800m. Kakor vem, zaenkrat ni bilo heroja, ki bi šel zraven)
Odgovori
#82
(nenazadnje pa imaš na forumu objavo Žana glede treninga na Bzencu, kjer se dva dni strelja med 300 in 800m. Kakor vem, zaenkrat ni bilo heroja, ki bi šel zraven)
[/quote]

Mejčkn mam zadost tega zmerjanja in pričkanja okol Bzenca ... Če mi služba in družina ne dopušča, da bi šel u fukovce/streljačino za dva dni kar tako, še ne pomeni da nisem heroj ali da sem reva ... NEKATERI STRELJAMO IZ VESELJA IN TOLIKO KOT NAM RAZMERE DOPUŠČAJO.. zdej pa že nehajte blatit vse, ki ne grejo v ta Bzenc... Bilo je vprašanje pa ni zanimanja, tako je ...
Lead me, follow me, or get the hell out of my way. -- George S. Patton Jr.
Odgovori
#83
No dej mal dihaj in preberi še enkrat kar je napisano. Sploh ne blatim ampak zasmehujem tiste, ki ves čas stokajo da BI radi streljali, ki zmer jamrajo kako ni prilike, pa ni tega in ni onega, ko pa se pojavi prilika pa najdejo mali miljon izgovorov zakaj lih ta vikend ne more. No pa naslednjega tudi ne, pa čez tri tedne je že tudi obljubil da bo doma, ampak pol pa res. Ampak tole streljanje je pa res v kurcu ker se ne da nikjer streljat na več kot 100/300m...
Odgovori
#84
(18-07-2020, 19:41)Kristian Napisal: No dej mal dihaj in preberi še enkrat kar je napisano. Sploh ne blatim ampak zasmehujem tiste, ki ves čas stokajo da BI radi streljali, ki zmer jamrajo kako ni prilike, pa ni tega in ni onega, ko pa se pojavi prilika pa najdejo mali miljon izgovorov zakaj lih ta vikend ne more. No pa naslednjega tudi ne, pa čez tri tedne je že tudi obljubil da bo doma, ampak pol pa res. Ampak tole streljanje je pa res v kurcu ker se ne da nikjer streljat na več kot 100/300m...

Dumb Shhh
Odgovori
#85
(16-07-2020, 08:50)Kristian Napisal: *  da ne bo preveč ugovorov, ker to ni 20 strelov, dodajam še prejšnje 3 serije po 5 stre3lov. Ker nas več strelja na isto elektronsko tarčo, se je streljalo v serijah po 5, da je več zabave za vse, to pa tudi pomeni da si moral 4x znova začeti.
Tarča je norveška F class tarča, ki je za pol manjša od standardne F class (torej 10 je na F class tarči muš, 9 pa je na F class tarči 10)

** pa še slika puške, da nau kdo reku da je to špecijalka, ane (sako sistem v doma narejenem kopitu:)

Kapo dol za prikazano. A lahko navedes par detailov glede orodja (cev, kaliber, smodnik, krogla, hitrost krogle....)? Hvala vnaprej
Odgovori
#86
Detajli niso nič posebnega; Sako85 sistem narejen na Finskem, finska cut rifled cev relativno lahke konture (skoraj identična TRG22 konturi z 22mm na ustju cevi) dolga 26'', kaliber 6.5 Creedmoor, krogla 139 Scenar, 2870fps, RS60 smodnik. Cel sistem je še dovolj lahek da se ga da nosit, torej tam okoli 6.5kg



Nisem pa edini, ki je streljal s takimi povprečnimi puškami, Andrej strelja s taktikuliziranim Rem700 in je imel najboljšo grupo .8moa, Mato ima Tikko, itd.






Andrej z najboljšo tarčo dneva, 0,8moa:



   




Janez z min. grupo 0,6moa (čerpav tle še teče pivo in beseda, ali se sighter šteje ali ne :)



   




Mato z rezultatom, ki ga kvalir samo en sunek vetra... vrhunski SD=3,7 na 900m:

   
Odgovori
#87
(23-07-2020, 12:21)Kristian Napisal: Detajli niso nič posebnega; Sako85 sistem narejen na Finskem

Hvala za odgovor. Mi je pa sistem padel v oko. Si ga primerjal z Howo ali pa razmisljal o njej? Ker Howa je malenkost spremenjen Sakov sistem in so ga pred leti izdelovali za njih. Vem, da je Mato streljal z njo. Mogoče lahko kaj on vec napise ;), ce je bila kaksna debata o primerljivosti.
Odgovori
#88
Kristian se je malce zmotil sistem Jalonen je klon long action Tikke M75 ne Sako 85
Odgovori
#89
(23-07-2020, 20:23)Primoz Napisal: Ker Howa je malenkost spremenjen Sakov sistem in so ga pred leti izdelovali za njih.

Howa 1500 nima nič skupnega s Sakom, še najbolj podobna je Remingtonu, sicer pa se prodaja tudi pod znamko Weatherby.
administrator / Strelec.si
Odgovori
#90
(23-07-2020, 22:40)admin Napisal:
(23-07-2020, 20:23)Primoz Napisal: Ker Howa je malenkost spremenjen Sakov sistem in so ga pred leti izdelovali za njih.

Howa 1500 nima nič skupnega s Sakom, še najbolj podobna je Remingtonu, sicer pa se prodaja tudi pod znamko Weatherby.
Ufffff...potem so na spletu same dezinformacije. vir: https://www.24hourcampfire.com/ubbthread.../4062082/1 

"Howa made a direct copy of one of the older Sako's and Sako screamed blue murder and law suits so Howa made some design changes.

Bascially, the Howa 1500 is a copy of the bottom of the old Sako action, so the reciever is flat with an integeral recoil lug milled out of the same billet of steel. However, Howa dropped the Sako tapered dovetails, and instead contoured the top of the actions the same as a Remy 700 and any *two part* base meant for a Remy 700, should fit the Howa.

I don't believe the single piece bases such as picatinny rails are interchangable though as the ejection port is slightly differently sized meaning the screw spacing is different..

IMHO the Howa is a better action than either the modern Sako 75/85 or the Remy 700, except it tends to be heavier."
Odgovori
#91
Ne dezinformacije, ampak tule so stare informacije. Howa je nekoč bila narejena po Saku, današnja Howa pa kolikor vem nima nič skupnega. Pred časom sem držal obe v rokah in na videz, po spominu, ne vem kaj bi bilo podobnega. Sicer pa malo guglanja po več virih sigurno najde bolj točne informacije. Če ugotoviš kaj bolj oprijemljivega na to temo, bom tudi jaz hvaležen.
administrator / Strelec.si
Odgovori
#92
In katere tovarniške puške bi bile konkurenca Saku trg?
Odgovori
#93
zakaj potrebuješ konkurenco TRG-ju?
Odgovori
#94
Me zanuma z vidika cene. Trg je pregrešno drag. Verjetno si lahko privoščijo to ceno, ker zalagajo vojske in policije po vsem svetu. Mogoče je kakšen sabatti ali remington enakovreden. Cenovno so pa cenejše. Ko nabaviš kakšen kos, se moraš tudi vprašati, če je prodajen, da se ne oženiš z njim.
Odgovori
#95
Tikka T3x TACT A1 je najboljše kar se dobi za denar in ima vse kar rabiš za precej manj denarja
Odgovori
#96
(24-07-2020, 10:22)savinjčan Napisal: ... Mogoče je kakšen sabatti ali remington enakovreden. Cenovno so pa cenejše. Ko nabaviš kakšen kos, se moraš tudi vprašati, če je prodajen, da se ne oženiš z njim.

TRG22 je vojaški snajper, nič več in nič manj, Je zanesljiv in lahek, da se ga da nosit (6kg za 338 verzijo) ter dovolj natančen za svoj namen.
Za športno streljanje na kroge ga bo Sabatti debelo nažgal, ob polovični ceni.
"Za vsako bolezen ena rožca rase" je rekel kosobrin, in za vsak namen/disciplino je puška, narejena prav za to...
Odgovori
#97
Koliko pa kppita prinesjo k natančnosti? Imam projekt mauser in močno sumim, da me kopito zajebava že lep čas. Cev se ne dotika lesa, vijaki pritrjeni, montaža daljnogleda je fiksna. Mogoč je pa cev ....
Odgovori
#98
cev je natančna kokr je. Kopito ti pomeni kako se da to natančnost konsitetno izkoristiti. Če je balans v penisu, potem ne bo to streljalo tako kot bi lahko. Na accurateshooter.com imaš dober članke ko možak testira pozicijo prednje in zadnje podpore pri čemer se pozna velika razlika na zadetkih. mogoče je pa za probat.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)