Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva v tujini
(13-08-2021, 12:50)dex Napisal: Res je da preprečiti ne more. Vendar pa je v povprečju šansa, da bo nek norec izvedel strelski pokol veliko večja nekje kjer je orožja povsod kot peska in trave (npr. USA), kot nekje kjer je to bistveno bolj omejeno (npr. UK). Število strelskih pokolov na eni in drugi lokaciji to potrjuje.

Seveda pa garancije ni nikjer. Kdor se odloči bo prišel do orožja, tako ali drugače. Če ne do orožja pa do kakšne alternative (nož, avto, etc..) Ampak vseeno pa ni mogoče trditi, da ni korelacije med strelskimi pohodi in dostopnostjo do orožja. Ker preprosto je.


Mojster, veš kje v ZDA je praktično NULA raznih amokov in podobnega sranja? V dveh zveznih državah, kjer je orožje tako liberalizirano, da mirno vsak gre na en deci z revolverjem za pasom. Zakaj? Ker vsak potencialni streljač ve, da nima šans, ker ga bo osvinčil prvi mimoidoči. Pri nas pa cigani na dan prejema socialne pomoči streljalo z avtomatskim orožjem v vseh njihovih enklavah, ker imamo apartheid, državo v državi.
Odgovori
Čehi : https://nova24tv.si/svet/pravica-do-samo...ki-ustavi/
Odgovori
(13-08-2021, 21:37)RWS Napisal: Mojster, veš kje v ZDA je praktično NULA raznih amokov in podobnega sranja? V dveh zveznih državah, kjer je orožje tako liberalizirano, da mirno vsak gre na en deci z revolverjem za pasom. Zakaj? Ker vsak potencialni streljač ve, da nima šans, ker ga bo osvinčil prvi mimoidoči. Pri nas pa cigani na dan prejema socialne pomoči streljalo z avtomatskim orožjem v vseh njihovih enklavah, ker imamo apartheid, državo v državi.

To ni res , imajo praktično letno te štose tud v Texasu , oboroženost populacije ne odvrne od strelskih pohodov saj je končni cilj strelca večinoma samomor > 'suicide by cop' 

V praksi ni kake velike korelacije žrtev , glede na število legalnega orožja, ampak bolj z socio ekonomskimi razmerami in etnično strukturo , praktično brez izjeme ne glede na % v populaciji izstopa večinski delež temnopoltih žrtev in povzročiteljev, razen v državah kjer jih pre malo da bi jim ratalo biti prvi.

Tile v 'Čikagu'so pravi šampioni medsebojnega obstreljevanja , marsikatera vojna cona na svetu jim ne seže do kolen.
https://heyjackass.com/
Odgovori
https://siol.net/novice/svet/v-teroristi...ili-560479

///
V terorističnem napadu na Novi Zelandiji šest ranjenih, napadalca ustrelili
///

Sedaj jim bodo verjetno prepovedali noze... kot so jim pred casom strelno orozje.
Odgovori


https://www.youtube.com/watch?v=W1Lpr0b8BIY

Zakaj se ne obnese streljanje v noge...
Odgovori
(15-09-2021, 08:46)pacman87 Napisal: https://www.youtube.com/watch?v=W1Lpr0b8BIY

Zakaj se ne obnese streljanje v noge...

Vrjami nihče ne strelja v noge. Samo tolk zategujejo,ciljajo v center mass a na dva metra zadanejo v tla . Zato pa je porabljenih 61nabojev ,in tarčo zadane v glavnem na koncu na 0.5metra 

Je pa v videu kup pripetljajov od tega, da policist stisne utrjevalo nabojnika namesto sprožilca do tega ,da dokler ne dobi po glavi obstreljuje enga bežečega zamorca, ki z vsem skupaj nima veze. Še dobr ,da ima zamorc AR pištolo , ki takoj zašteka .....
Odgovori
A Chaotic Showdown With A Crossbow-Wielding Man Leaves 2 People Dead
A man fired a crossbow from a balcony into the street in the Netherlands on Friday in a dangerous and confusing event in which two people died and another victim was injured, police say. The suspect is now in custody; he was also injured.
Police were initially called to the apartment building in the city of Almelo for a reported stabbing incident Friday morning. The two people who died were found inside the building, local media outlet RTV Oost reports.





Odgovori
Russia shooting: Gunman kills several at Perm University
https://www.bbc.com/news/world-europe-58623160
Odgovori
The FBI Uniform Crime Report for 2020 indicates that armed private citizens killed more criminals during the commission of a felony than were killed by police,
“Last year, according to the data, armed citizens killed 343 criminals during the commission of a felony while police fatally shot 298 felons.

It should also be borne in mind that these statistics include only obviously self-defense cases when the case is closed immediately. Cases when the shooter is still charged, but crumbles in court, do not fall here. As well as the cases when the person survived. Considering the lethality of pistols and revolver shootings is in the region of 14-16%, regardless of the caliber, this gives us about 2,100-2,300 wounded,on top of 343 killed. Only in 2% of cases of the legal use of firearms result in shooting, which gives a figure of about 110,000 cases of legal use of weapons according to the most conservative estimates. A decade ago, the CDC estimated about 80,000 cases annually, but since then the number of gun owners has grown considerably.

https://www.tampafp.com/ccrkba-fbi-repor...an-police/
Odgovori
Ma ni piz.... brez nas pa je tak al pa tak... Najbolj nedolžni zmeri... https://www.24ur.com/novice/tujina/preis...venec.html
Odgovori
Najbrž Janez ali pa Franc, japajade bolj vrjetno uvoz iz BIH ali Kosovo
Odgovori
Sploh nima veze al je Miha al pa Iliri ali Mohamed poanta je v tem, da se to dogaja pri nas...

Sicer pa si potrdil šusu mojo tezo... Vedno nedolžni...
Odgovori
Ni strelska ampak dobra 

Special ops troops ‘hunkered down’ in California airport hangar after nighttime ninja attack

The first assistance call was recorded about 1:20 a.m., the Ridgecrest Police Department log shows. A man “with a sword” was in a parking lot, and there was at least one victim, the log states.
About 30 minutes later came a second call via 911: “26 spec operations military members doing training at the airport,” the log states. “Hunkered down in a hangar wondering where help is.”
The ninja fled and was arrested elsewhere, according to the document shared on social media.

https://www.stripes.com/theaters/us/2021...76663.html
Odgovori
Sicer ni cisto na temo 2.amandmaja, ampak podobna stvar. 1. in 4.amandma audit. Si predstavljate kaj takega v Evropi? Posebej zanimivi so mi 2.nd A audit videji v zveznih drzavah z prostim open carry. Amerika je zanimiva dezela. Po eni strani precej policijska, a po drugi strani z dobro napisano ustavo, ki daje velike poudarke na svoboscine.

https://youtu.be/qG2EKwVJ3i8
Odgovori
Ampak so kar na dobri poti izbrisat še kak člen iz ustave , Hussein jih je kar nekaj . Svoboščine so zamenjal za policijsko državo po 9/11 in zdaj gredo v naslednji krog , vojna proti terorju prihaja domov in miljone američanov je po novem državnih sovražnikov.
Odgovori
Aja Larry Vickersu (youtube) so agenti ATF včeraj pobrali vse avtomatske puške (~180!!), če koga zanima.
Ocenili so vsako na jurja ><
Tip ima menda raka in ni pravočasno obnovil nekih licenc. Pes je menda preživel.
Za več se obrnite na STA.

https://twitter.com/FreedomFriedF/status...67/photo/1
Odgovori
Mislim ,da se to tudi pri nas lahko zgodi , če imaš terminalno stanje bolezni se odloči ,da nisi več zanesljiv in lahko sledi podobna zadeva čeprav dvomim ,da se je to dosedaj dogajalo glede na to da ni bilo potrebe po rednih medicinskih.....
Odgovori
Dvomim, pri nas bi prišli svojci eno leto po smrti na UE in tam bi jih nazjala referentka kje so bili do sedaj.
Odgovori
Tokrat lokostrelski pohod

At least four people killed in bow and arrow attack in Norway

https://www.reuters.com/world/europe/man...021-10-13/
Odgovori
no vidiš, zdej bodo pa uvedli novo evropsko direktivo za reševanje varnostne problematike, ki jo predstavljajo lokostrelci...
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)