Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kje bi uradno lahko naročil polnjeno strelivo kalibra 45. Colt in 44. Special
#1
Pozdravljeni

ali morda kdo ve, kje bi uradno lahko naročil polnjeno strelivo kalibra 45. Colt in 44. Special? Potreboval bi malce močnejše strelivo, saj so vsa tovarniška streliva za ta dva kalibra relativno ''švoh'' (v primeru starejšega orožja), vsekakor pa ne preko maksimuma. Artek žal nima te možnosti. 

Že vnaprej se opravičujem, če takšna vprašanja tukaj niso dovoljena, sem nov tukaj in tudi na področju strelstva, tako da se še iščem. Hvala za pomoč! :)
Odgovori
#2
Kak revolver imaš? Na netu so sicer polnitve(precej močnejše) izrecno za Ruger Blackhawk, kjer ti revolverji zdržijo dosti močnejše polnitve kot ostali.
Odgovori
#3
Z lovex D037.2 naj bi prisel na 1100fps pri 230gr krogli ob standardnem pritisku. Rabis se mocneje?
Omenjeni load sem probal in deluje BP, res pa da se nisem obremenjeval s pritiski, saj je bilo streljano iz 454 casull revolverja
Odgovori
#4
Revolverja sta Ruger Blackhawk Convertible 45 Acp / 45. Colt in Ruger GP100 44. special. 

Poudariti moram, da sam ne polnim zato iščem kje bi lahko dobil nekaj močnejšega, saj je tovarniško strelivo za zgornja revolverja mačji kašelj. Seveda to iščem za v prihodnje, ko se zadeve (upajmo da) umirijo in vrnejo v normalo. 

Hvala še enkrat za pomoč in odgovore :)
Odgovori
#5
(08-04-2020, 09:47)Bodie23 Napisal: Revolverja sta Ruger Blackhawk Convertible 45 Acp / 45. Colt in Ruger GP100 44. special. 

Poudariti moram, da sam ne polnim zato iščem kje bi lahko dobil nekaj močnejšega, saj je tovarniško strelivo za zgornja revolverja mačji kašelj. Seveda to iščem za v prihodnje, ko se zadeve (upajmo da) umirijo in vrnejo v normalo. 

Hvala še enkrat za pomoč in odgovore :)

Če hočeš močnejši 44 vzameš magnum. Dvomim, da boš dobil factory polnjene naboje, ki se bodo po moči zelo razlikovali od drugih. 

45 colt kaliber se v Evropi pomojem po večini uporablja v CAS, zato tudi taki loadi kot so. V Ameriki ima ta kaliber zadaj kult handgun hunterjev in zaradi tega firme kot so DoubleTap delajo temu primerno municijo: http://www.doubletapammo.net/index.php?route=product/product&path=303_351&product_id=333

Odgovori
#6
Glede 45. Colt streliva imajo v ZDA kar veliko izbire močenjše munije ja, poleg DoubleTap je še BuffaloBore pa še kakšni. Problem je kako dobit takšno strelivo v Sloveniji oz. kje naročiti? Mogoče kdo ve za kakšno trgovino, ki je pripravljena naročiti nekaj škatel 45. + P streliva, čeprav ga drugače nima v redni prodaji? Pri Rebcu in Proarmis sem že spraševal pred časom in brez uspeha.
Odgovori
#7
Dobra... Glede na naše trgovce z orožjem, ki se jim ne da potrudit, da bi prodali tisto kar imajo na zalogi, ali pa vsaj v svojem programu in trenutno ne na zalogi, če je zaradi tega potrebno poslati 2 maila.
Če boš dobil trgovca, ki ti bo pripravljen uvozit 5 škatel municije iz Amerike, mu prosim naredi ornk reklamo in to tukaj objavi. Verjamem da bo imel veliko dela z nadaljnimi naročili.

Čisto vprašanje, zakaj pa "rabiš" to? (čisto ok odgovor je zaradi veselja :) )
Odgovori
#8
Hmm res škoda glede nezmožnosti dobave takega streliva :(

To bi pa potreboval zaradi:

1. veselja :)
2. firbca in ker revolver to zmore 
3. sem tudi lovec in včasih je potrebno poiskat kakega d. prašiča. Enostavno boljše bi se počutil z močnejšim strelivom, čeprav se zavedam, da močan odsun in pok kvečjemu otežita vse skupaj, če je potrebno oddati več strelov zapored (bi blo treba trenirat).
Odgovori
#9
Glede na to da si lovec imas OL. Naredi tecaj za polnenje pa gasa.
Za toliko, kolikor bi placal za tiste 5 skatel municije iz Amerike, boa dobil ze osnovi set za filanje :)
Odgovori
#10
45Long Colt se da polniti z zelo dobrim približkom 44mag.
Sicer najraje uporabljam 309grs kroglo tako da je tak znosen odsun.
Odgovori
#11
V Sloveniji ti ga definitivno ne bo nihče zrihtal, torej relovd...ker tega ne počneš se boš moral znajti, saj si lovec, pa tudi v odgovorih imaš že namige kako  Dumb

Druga možnost... imaš OL po umiritvi zadev daš na UE vlogo za nabavo streliva v Avstriji, tam pa boš dobil ali ti bodo zrihtali +p brez težav.  Shifty
Odgovori
#12
45 colt je res reloader's dream kakor bi rekli americani.
Skoda ker ni vec krogel na izbiro. Khm LOS ksm...
Odgovori
#13
Zakaj bi kompliciral glede močnejšega polnjenja? Če ne tekmuješ tega ne rabiš? Meni se zdi tale kaliber že sam po sebi tudi z manjšo polnitvijo dovolj močan in je tudi prijetneje streljat.
Kar ne probaš ne veš
Odgovori
#14
(08-04-2020, 14:00)ales1a Napisal: 45 colt je res reloader's dream kakor bi rekli americani.
Skoda ker ni vec krogel na izbiro. Khm LOS ksm...
Imaš še H&N...
Odgovori
#15
Imam ja. Samo pri ceni za 70e za 250 kosov, bi raje imel LOS po normalni ceni :D
Odgovori
#16
(08-04-2020, 13:42)jabolko Napisal: Druga možnost... imaš OL po umiritvi zadev daš na UE vlogo za nabavo streliva v Avstriji, tam pa boš dobil ali ti bodo zrihtali +p brez težav.  Shifty

Super, hvala za tole informacijo. Nisem niti vedel, da je to mogoče. Se bom definitivno pozanimal, ko se umirijo zadeve. Morda kak link do kake dobro založene Avstrijske trgovine, kjer bi potencialno lahko to zrihtali? Hvala :)
Odgovori
#17
(08-04-2020, 14:40)ales1a Napisal: Imam ja. Samo pri ceni za 70e za 250 kosov, bi raje imel LOS po normalni ceni :D
Tudi z LOS 200grs SWC in 230grs RN se da lepo streljati.
Odgovori
#18
(08-04-2020, 08:33)Bodie2 Napisal: Že vnaprej se opravičujem, če takšna vprašanja tukaj niso dovoljena, sem nov tukaj in tudi na področju strelstva, tako da se še iščem. Hvala za pomoč! :)

Vprašanje ni nedovoljeno, če se prav spomnim literature /izpita za certifikat za polnjenje je le to (za podjetja) dovoljeno za znanega kupca. Vprašanje pa je, ali ima kdo v SLO registrirano tovrstno dejavnost.

Evo ga:
40.a člen ZOro-1
Izjema pri proizvodnji streliva
Trgovec, ki ima dovoljenje za dejavnost proizvodnje streliva sme izdelovati in dajati v promet tudi strelivo, ki ni preizkušeno in označeno po predpisih o preizkušanju in žigosanju oziroma o označevanju ročnega strelnega orožja in streliva, pod pogojem, da ga proizvaja v manjših serijah do največ 1000 kosov, za znanega kupca in da se takšno strelivo v večjih serijah ne proizvaja več.
Odgovori
#19
Na zalogi imamo strelivo Hornady za oba iskana kalibra, kot sledi:
https://www.rebec.eu/product/hornady-44-...ornady-zda

https://www.rebec.eu/product/hornady-45-...ornady-zda

Lp
Odgovori
#20
(08-04-2020, 14:14)travac Napisal: Zakaj bi kompliciral glede močnejšega polnjenja? Če ne tekmuješ tega ne rabiš? Meni se zdi tale kaliber že sam po sebi tudi z manjšo polnitvijo dovolj močan in je tudi prijetneje streljat.
 
Tega pa ne razumem...če ne tekmuješ tega ne rabiš  Question Think
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)