Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revolverji Alfa proj - izkušnje
#1
Želja je nabavit revolver v kalibru .357/.38sp za rekreativno streljanje na strelišču. Revolver ne bo namenjem dinamiki ali natančnemu streljanju.

Zanimajo me vaše izkušnje z revolverji Alfa proj v tem kalibru (vzdržljivost, okvare, težave...). Je med njimi in npr. Rugerjem gp100 ali npr. s&w 686 tolikšna razlika v kvaliteti, da opravičuje enkrat višjo ceno. 

Kaj pa primerjava z revolverji znamke Taurus.

Vnaprej hvala za odgovore in lp.
Odgovori
#2
Taurusa ne poznam. Alfa proj je zelo natancen. Uporabljal sem klubsega nekaj casa. Je sel skozi veliko rok. Deluje se danes odlicno.
Zase sem se odlocil za S&W 14-3 model, ker sem ga dobil za smesno nizko ceno pa se letnik je isti kot jaz, tako da sva prijatelja do groba. ;) Par ljudi, ki je z jim pokalo je hitro nabavilo podobno igracko... se ti vsede v srce.

Nisem nek poznavalec revolverjev, pravijo pa da so bili starejsi kvalitetneje izdelani. Za to kar potrebujes nimas kaj mimo sfalit z bilokaterim. Najvec bos tako za strelivo zdajal...

Veselo pokanje.
Odgovori
#3
Big Grin 
Pomoje z novim Alfa proj dobiš največ za denar.
SW 686, meni najlepši revolver... za kaj manj denarja bi pa ja, kaj starejšega, SW 14-3, Ruger GP...
Lp
Odgovori
#4
Imam Taurusa cal.357 in Smitha 14-3. Sem z obema zadovoljen. Skoraj s taurusom bolj. Na tekmah je pa zelo veliko Alf. Si pa želim enkrat preizkusit Alfa proj. Za Smitha pravijo, da ima raje hitrejšo kroglo, sicer se pojavi kakšen flayer. Se pa na forumu prodaja Rossi 38 sp , ki je v bistvu taurusov produkt in ni slaba zadeva. Načeloma velja, da je revolver v cal. 38 sp bolj natančen. Za najboljši rezultat pa je v igri ZKR, Manurhin. Korth je pa že itak eksotika. Osebno pa menim, da je pomembno, da opraviš veliko treninga in tekem za dober rezultat. Danes bi se odločil za Alfa proj.
To je moje mnenje. Sem samo povprečen strelec.
Odgovori
#5
Jaz imam Alfa Proj 3863 v .38 Special ,za tekmovanja.
Zelo mi je všeč ročaj (se lepo poda v roke,ima nastavljivo spodnjo ledvičko,da ti lepo oprime dlan),njegova preciznost,teža,ravnotežje,proženje  in lepo podani športni merki.

https://www.proarmis.si/orozje/kratkocev...38-special

Streljam samo WC nič drugega,zadeva špila v nulo.

https://www.proarmis.si/strelivo/krogeln...e?attr_2=2


Kasneje sem kupil tudi v 22LR kalibru,enake lasnosti ,enak prijem,merki,prozenje...
Ko sem ga testiral z stojala/naslona glede 22 LR streliva kaj mu paše/ustreza, so se strelskemu pomočniku zasvetile oči.
Na 25 metrov je bila 5 strelna grupa velikosti 15-17mm  (streli so se držali skupaj) z strelivom SK Pistol.
Takrat je tudi sam kupil enakega.

https://www.proarmis.si/orozje/kratkocev...nless-22lr


Seveda ni nič narobe z Ruger-jem GP 100 ali S&W 686 ,da ne bo pomote ali nesporazuma.
Samo za svoj denar dobiš pri Alfa Proju največ,jaz nimam slabe besede čez njega.

LpT
Odgovori
#6
Jaz šparam za rugerja
https://www.strelec.si/forum/thread-2207...#pid154740
Odgovori
#7
Treba je še povedat ,da se rado odvija vodilo (konus) katero drži nosilec bobna, vzmet sprožilca je kakor pri kakšni otroški strašilni pištolci (da se mal nastavit z ekscentričnim vijakom, ampak bolj ne kot ja). Govorim o kolegovem revolverju kateri ima .357 magnum, pri polnokrvnih nabojih pa kar mal čakaš kdaj bo vse skupaj razpadlo.
Odgovori
#8
Zanimivo meni recimo Ruger GP 100 sploh ni vsec kar se strelljanja tice. Mislim pokne tak kot vsak drug, leti tudi kdaj v muš.. samo to ni to. Mogoce bi bilo treba na njega sportni rocaj namontirat...
Zanimivo da nihce ni omenil dobrega starega Colta.
Odgovori
#9
Jaz bi imel dobrega novega colta. Sedaj so gotovo ze resili tiste zacetne napake ki so jih imeli. Vendar pa na ceno v USA bo to verjetno kos s ceno priblizno tam ko Manurhin, pol pa spet ne vem ce bi imel Colta za ta denar, ce ne bi imel raje manurhina.

Ko sem nazadnje imel namen kupit manurhina, sem potem raje 686 TC vzel. Zato da rjavi v sefu je tudi ta cisto dober. In ja tudi stainless revolver lahko (malo) zarjavi. Dont ask how I know :D
Odgovori
#10
P.S. ko vidim (po slikah) kako slampasto narejeni so Alfaproj revolverji, sem cisto zadovoljen z malo boljsim polizdelkom od S&W tudi ce rjavi (in ce so sraufi iz putra, in ce mas na parih delih sledi obdelave, in ce niso vzmeti ustrezno toplnotno obdelane)
Odgovori
#11
Ta je tudi meni padel v oko:
https://www.colt.com/detail-page/colt-python-6-in

Manurhin... mokre sanje. Imel moznost rokovanja z novim. Deluje kot maslo. Res dober obcutek. Streljal z njim se nisem.
Odgovori
#12
Pri Ruger-ju se da sprožilec zelo dobro zrihtat ( tudi na 0.5 kg in DA še vedno deluje) pri alfi pa karkoli boš naredil, je prva stvar ,da ne vrača več prožilca naprej. Ga imam že 12 let ,pa še vedno špila kot nov ( še boljš ) in je dal že 1000-če nabojev skozi.


Priponke Male slike
   
Odgovori
#13
Bil sem zraven, ko je strelec cisto resno vprasal zakaj mu na novem Manurhinu vcasih vseka, vcasih pa ne. Odlomilo se mu je zadrzevalo bobnica in bobnic se je prosto vrtel.

Lahko si predstavljate kaksne volje je bil lastnik.
Odgovori
#14
Pred leti sem bil tudi jaz v dilemi kateri bi bil najprinernejši za mene in mojo denarnico, izbiral kar dolgo tako da se je nabralo dovol cekinčkov in sam vzel colt, danes bi ravnal enako. Je pa stvar v tem,da kar je meni všeč in mi paše nekomu drugemu ne.
Odgovori
#15
Imel sem stainless 357 6” Alfo, zelo dober in natančen revolver. Nobene težave v 5 letih, edino muho sem dal zamenjat, ona taktična je bila za precizno povsem neprimerna. Zame z naskokom boljš kot sodobni SW. Rugerji pa zgledajo kot kladiva, obdelani na grobo z dletom in na fino z dremlom.
Odgovori
#16
(25-04-2020, 10:09)Ljutica Bogdan Napisal: Imel sem stainless 357 6” Alfo, zelo dober in natančen revolver. Nobene težave v 5 letih, edino muho sem dal zamenjat, ona taktična je bila za precizno povsem neprimerna. Zame z naskokom boljš kot sodobni SW. Rugerji pa zgledajo kot kladiva, obdelani na grobo z dletom in na fino z dremlom.

Jaz sem z kvaliteto in izdelavo z mojim Ruger GP100 357 Magnum zelo zadovoljen o kakšni grobi izdelavi pa tudi vsaj na mojem ni sledi.
Revolver je lep in precizno izdelan in do sedaj po letih še vedno zelo zanesljiv.
*** Fight or Flight ***
Odgovori
#17
Zanimivo, kako Alfa projaši hvalijo svojo robo. Ne morem se odločiti, ali so ti revolerji res tako über, ali pa sta smith in ruger pač predraga, pa nočejo tega priznati?
Odgovori
#18
Če kje najdeš kakšen kos za ugodno ceno, bi bil primeren tudi Colt Officers Match...Sem ga imel in je ergonomsko in po kvaliteti odličen revolver. Samo dobiti ga je malo težje, ker so to kosi stari toliko kot jaz...
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#19
(25-04-2020, 13:27)Ales Napisal: Zanimivo, kako Alfa projaši hvalijo svojo robo. Ne morem se odločiti, ali so ti revolerji res tako über, ali pa sta smith in ruger pač predraga, pa nočejo tega priznati?
Po tej logiki bi pač lahko trdil, da Rugeraši in SWjaši nočejo priznati, da sta Manurhin ali Korth predraga?! Vsak pač pove kar si misli, pa si naj interesent ustvari mnenje.

(25-04-2020, 10:35)Zlatgol Napisal:
(25-04-2020, 10:09)Ljutica Bogdan Napisal: Imel sem stainless 357 6” Alfo, zelo dober in natančen revolver. Nobene težave v 5 letih, edino muho sem dal zamenjat, ona taktična je bila za precizno povsem neprimerna. Zame z naskokom boljš kot sodobni SW. Rugerji pa zgledajo kot kladiva, obdelani na grobo z dletom in na fino z dremlom.

Jaz sem z kvaliteto in izdelavo z mojim Ruger GP100 357 Magnum zelo zadovoljen o kakšni grobi izdelavi pa tudi vsaj na mojem ni sledi.
Revolver je lep in precizno izdelan in do sedaj po letih še vedno zelo zanesljiv.
Verjamem, jaz sem povedal na podlagi svoje izkušnje, preiskusil in pregledal sem Alfo in GP-ja, in sem se odločil za Alfo, ker je zgledal GP kot kladivo, cena je bila pa x2 in mi ni bilo nikoli žal.
Odgovori
#20
Tole, ko program združi dva odgovora, če sta časovno dosti skupaj, ja pa kot IT magija. Vsakič znova me razveseli in osreči!
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)