Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revolver Zastava 83/91
#1
Bi prosil poznavalce orožja Zastava za nasvet. 
Ali obstaja menjalni boben za 9mm para za omenjeni model revolverja? Imam originalni prospekt, ki kaže slikovno gradivo, kjer je ta opcija jasno prikazana. Ali je to samo teoretična opcija ali se je menjalni boben dejansko tudi dal dobiti?
Odgovori
#2
Menjalni bobni so bili v prodaji.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#3
Sem ga imel ja in reklama je bila za menjalni boben v kalibru 9x19 ampak če so se res prodajali so bili redki - tudi v oglasih na ozemlju bivše juge ni nikjer poleg revolverja še menjalni boben..........
Odgovori
#4
Ja, bili so.

https://modernfirearms.net/en/handguns/d...ava-m83-2/
Odgovori
#5
Je bilo pred leti objavljeno na Strelcu:

https://www.strelec.si/forum/thread-9058...n#pid63421
Odgovori
#6
ne trdim da jih ni bilo - ampak so bili redki .........
Odgovori
#7
Hvala za vaša informacije. Na podlagi le teh sem razširil svojo interesno sfero in se preko kolega povezal z nekom iz Srbije. Mogoče bo tam kaj več ponudbe. Preveril sem tudi hrvaški njuškalo, tam sem našel Zastavin revolver v 9mm za dobrih 250€, ne pa bobna.
Odgovori
#8
Nocem pametovat. Ampak ce ze ravno zelis revolver v 9x19 zakaj potem ne kupis alfa proj, ki se dobijo za 600e (eden je celo malo cenejsi sedaj):
https://www.proarmis.si/orozje/kratkocev...i?attr_2=1
Odgovori
#9
na tvojem mestu bi mal po spletu pogledal po forumih iz držav bivše juge kjer opisujejo svoje izkušnje s tem revolverjem - na splošno nimajo pohval - zastoji in problemi..........lahko da boš naletel na dober kos - kaj pa če ne.........poceni nakup ni zmeraj dober nakup Wink
Odgovori
#10
https://www.youtube.com/watch?v=ttp5_0Js...Yc&index=3
Odgovori
#11
Bom še malo razložil kako sem si vso stvar zamislil. Ful me rajca, kao hitra je menjava z moonclipi, mislim da fuuuuuul hitra in to bi rad tudi sam preizkusil. Ker pa čakam Smitha v 45 acp in ga bom verjetno še čakal kar nekaj časa, si zdaj poizkušam najti neko začasno rešitev s temi moonclipi. Revolver že imam, ki zaenkrat deluje brez problemov, torej nima smisla kupovati novega. Če dobim boben za solidno ceno, zakaj pa ne. Tako da to ne jemljem kot nek hudo resen projekt, bolj zato ker lahko, če gre. Pa še v veselje mi je, če nekaj rihtam. Saj veš kako pravijo, za vsako rešitev se najde problem.
Odgovori
#12
(01-05-2020, 00:54)balistol Napisal: ..., za vsako rešitev se najde problem.
Če ne drugače, ti ta problem lahko povsem uradno reši kakšen ( dober ) puškar, če najdeta skupni € imenovalec. Wink
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)