Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Upravne enote v casu korona krize
#1
Pozdravljeni 
Mogoče kdo ve kdaj naj bi se odprle upravne enote ( oddelek za orožje)?
Odgovori
#2
Pojma nimam. Cakam ko kreten da se tole odpre.
Moja referentka pravi da so dobili ob zacetku korone navodila da delajo samo nujne zadeve do zacetka avgusta, od takrat nobenih drugih informacij :/
Odgovori
#3
saj tudi osebne in vozniške ne moreš podaljšat ... k frizerju grem pa zdajle ... fajn, kajne
Ljubezen in sovraštvo, sovraštvo in ljubezen, vse sem preživel. Vendar ni tega ostalo v meni niti sled, ostal sem enak.
(Heine, Heinrich, 1797-1856)
Nisem lep - imam pa revmo
Odgovori
#4
Jaz sem že 3x klical na UE Novo mesto, vlogo sem oddal že FEBRUARJA!!!.... danes sem ponovno klical in mi je le zagotovila, da gre v tem tednu naprej...tako, da so očitno začeli delati...
Sem jo pa malo pritisnil, da je nujno in mi bo ara za pištolo drugače propadla... :) probajte tako,..mogoče pomaga
Odgovori
#5
Ko se bo korona dodatke izplačevalo bo teh prejemnikov ogromno v praksi pa razn določenih poklicov in funkcij , večji del javnega sektorja na polno plačanih počitnicah .
Odgovori
#6
Lepo, da imamo ustrežljive zaposlene na upravnih enotah, dobro, da si izmenjamo nasvete, kako se učinkovito lotiti reševanja tamkajšnjih zapletov. Vendar, ob vsem navdušenju nad lastnim uspehom, mnogi spregledajo bistvo problema. Kateri od sedanjih postopkov so sploh legitimni in ne nazadnje imajo dejansko učinke, ki niso zgolj administrativno breme. Ko se človek tematike loti pri temeljih in sistematično, kaj hitro vidi kako veliko sedanjih rešitev ni ustreznih.
Odgovori
#7
Ne samo to kup teh postopkov bi lahko bilo digitalizirano opravljenih na daljavo , sam kako bi potem vsaka nova vlada zaposljevala 'naše' z tempom 4-13oseb na dan vladanja
Odgovori
#8
Prvo sito, ali je nekaj potrebno, drugo sito, v kolikor je odgovor na prvo vprašanje pritrdilen, kako zadevno izpeljati na kar čim bolj racionalen način. Racionalen tako za uporabnika storitev, kot tudi izvajalca le teh.

Gre za splošna načela učinkovitega upravljanja države ter delovanja birokracije, ki morajo veljati za vsa področja.

Stvari se ne bodo uredile same! Za izboljšanju stanja si mora aktivno prizadevati zainteresirana javnost, v nasprotnem primeru je vsakdo sokriv za neustrezno stanje.
Odgovori
#9
Hm zdele sem na MJU zasledil tole:
https://www.gov.si/novice/2020-05-02-pos...e-veljajo/
Poslovanje vseh 58 upravnih enot se je že v preteklem tednu in se bo tudi po prvomajskih praznikih postopoma vračalo v ustaljene tirnice.

Vseeno pa bo do nadaljnjega še vedno, zaradi preprečevanja morebitnih okužb s COVID 19, upravno poslovanje potekalo po sistemu naročanja strank (kadar je to le mogoče oz. kadar je upravno storitev mogoče izvesti brez prisotnosti stranke).

Še vedno velja usmeritev, da stranke vloge upravni enoti posredujejo bodisi po klasični ali po elektronski poti.

Gibanje strank v prostorih upravnih enot je nadzorovano, stranke se obravnava posamično, med njimi se vzdržuje primerna razdalja. Tako pri strankah kot pri uradnikih je v primeru nujne obravnave več strank naenkrat ( npr. ustna obravnava, izvajanje tehničnega pregleda objekta, urejanje GERK, sklepanje zakonske zveze...) potrebna uporaba zaščitnih mask.Torej lahko delajo, samo da se jim ne ali kako? :D
Odgovori
#10
Danes sem klical na upravno enoto koper in mi je samo varnostnik rekel da za orožje se se nic ne ve kdaj bodo zaceli delat... Vse se vraca v normalo molci gredo v solo vrtec ma upravne enote bodo sevedno omejene. Ni logike ... Pritisnit na referenta ne morem ker ga sploh ni v sluzbi
Odgovori
#11
18.5. vrtec in 1-3 razredi sole. Takrat znajo UE tudi zalaufat.
Na orozju tak ni neke guzve.
Odgovori
#12
Ravno danes sem ostal pred vrati UE. Sicer delajo, a varnostnik, ki spušča posameznike naprej mi je dejal, da orožje ne spada pod prednostno. Dal mi je tel. št. referenta, ki je to tudi potrdil. Zadevo (vloga za dovoljenje za nabavo streliva) bi menda lahko oddal po e-pošti, ni pa vedel, kako naj plačam takso? Moja izkušnja. Očitno bo treba še počakati.
Odgovori
#13
(04-05-2020, 20:27)sekira Napisal: ... Zadevo (vloga za dovoljenje za nabavo streliva) bi menda lahko oddal po e-pošti, ni pa vedel, kako naj plačam takso? Moja izkušnja. Očitno bo treba še počakati.
Ob vseh ukrepih vlade za blaženje posledic korone bi lahko (vsaj začasno) odpravili pobiranje taks, pa bi bila zadeva hitro rešljiva po e-poti.
Odgovori
#14
Sploh mi ni jasno, zakaj so upravne enote zaprte… Kaj je definirano pod »nujno« in to opravlja UE?... Upravna enota prodaja zdravila?... Opravlja nujno medicinsko pomoč?... Predihava paciente?

Dobesedno ne delajo nič… Dobivajo pa 100%.

Vsaj upam, da bo v prihodnosti vse preko interneta… In ne pljuvam po zaposlenih, ampak po ljudem, kateri so dali takšna navodila...

Vse gre navzdol v SLO… Kr neki.
Odgovori
#15
V zadnjih dneh smo prejeli 4 nabavna dovoljenja, različnih UE, ki so bila izdana v mesecu aprilu 2020, zadnje je izdano dne 24.4.2020. Očitno se nekateri postopki le odvijajo.
Odgovori
#16
Ocitno je odvisno od referenta naš ne dela se ko ni korone
Odgovori
#17
jest sem vmes kupil kos in so mi reki, da naj spremljam in za sedaj še ni vpisov. 
ko bodo objavili, da je možno vpisat pa je 8 dni.
Odgovori
#18
Kako je mogoče da nekatere UE delajo torej izdajajo nabavna dovoljenja večina UE pa ne? A ne živimo v eni državi? To je res nedopustno...
Odgovori
#19
(04-05-2020, 18:28)MarkB Napisal: 18.5. vrtec in 1-3 razredi sole. Takrat znajo UE tudi zalaufat.
Na orozju tak ni neke guzve.

Na orožju mogoče res ne, je pa treba povedati da isti organi delaju tudi druge stvari. Tudi v "normalnih" časih imajo z orožjem še najmanj dela.
Odgovori
#20
(05-05-2020, 07:41)goldi Napisal: Kako je mogoče da nekatere UE delajo torej izdajajo nabavna dovoljenja večina UE pa ne? A ne živimo v eni državi? To je res nedopustno...

a bejž bejž... a si ti šele prišel v te konce ali je posredi kaj drugega?
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)